Josef Fritzl
Det går lite mode i att blogga om vedervärdiga händelser, antingen för att man just behöver skriva av sig sin frustration, eller oxå, för att få fler läsare till sin blogg.


Vilken anledning man än nu har, att skriva om vidriga människor (som verkar ploppa upp som svampar ur jorden för tillfället), så finns det just en orsak.


Anledningen till att jag väljer, att skriva om just Josef på Dammstrasse i Amstetten , är av helt andra orsaker än dessa bägge jag nämner här ovan.


Skulle ni veta anledningen, så skulle ni förmodligen hålla med mig om vartenda ord jag skriver här under.

Men eftersom ni inte vet det, så kommer dom flesta av er som läser detta, reagera starkt, mot det jag skriver.


Jag ska inte skriva om Josef. Jag väljer att fokusera på hans fru, Rosemarie.


Josef, ja, han är ondskan personifierad. Det han gjort, den människa han är/varit, kan vi ta avstånd ifrån. Vi väljer genast att rikta vårt hat mot honom, för det han har gjort, det kan vi "ta på", vi kan direkt ta ställning och bestämma oss för att detta är helt oacceptabelt och fruktansvärt vidrigt och sjukt, (förhoppningsvis så tycker 100% av befolkningen det, även om jag inser, att det finns allt för många som strax kommer att ta efter hans sjuka handlingar.... tyvärr)


Rosemarie,

Mamman till Elisabeth, vem är hon? Vad står hon för? Vad såg hon hos denne man, när hon träffade honom?

Åh, han var så vacker, så självsäker, så kunnig, så omtänksam, så, så såååå fantastisk. Tror ni inte det?

Jag kan lova er, att det var just det hon tyckte.


Är han fantastisk?


Vad anser Elisabeth om det idag?

Jag ser bilder på henne i tidningen, jag läser om henne, jag hör hur det berättas om henne, den stackars mamman, som under alla år har blivit fullständigt lurad av sin man, som nu blir omhändertagen av ett kristeam, för att bearbeta detta fruktansvärda, som hennes egen man gjort mot hennes egen dotter, och barnbarn.


Jag är hemskt ledsen, men jag kan inte tycka synd om henne.


Det hon nu behöver krishjälp för är mot sitt dåliga samvete, och gastkramande ångest, för att hon låtit sin dotter och barnbarn genomlida detta helvete under alla dessa år.


Varför försvarar vi alltid den "ovetande" parten, som i detta fallet är mamman?


Varför utreder vi inte dennes delaktighet i det hela?

För delaktig är hon, i allra högsta grad.

Hon har låtit detta ske, hon har medvetet blundat för sanningen. För kom inte och inbilla mig, att man inte har en aning, om att ens barn sitter gömd i källaren under den egna bostaden.


Kanske man kan undgå det under några månader, men 24 (TJUGOFYRA ÅR)!!!!!!

nä, aldrig att jag köper det.


Rosemarie har med all sannolikhet varit lika kuvad, manipulerad, duperad som hennes dotter varit, och av rädsla och skräck för sin man inte vågat agera. MEN, och det är ett stort MEN


Hur kan rädslan för en annan människa, vara så stor, så att den överbryggar kärleken till dina egna barn, så att du offrar densamma för att "skydda" ditt eget liv?


Hur kan du välja bort dina barns och barnbarns bästa, för att själv kunna leva vidare?

KAN du leva vidare, och hur mår du?


Ja, tillräckligt bra vill jag påstå, för att helt enkelt "strunta" i ditt eget barn.


Jag läser artiklar, jag tittar på nyhetssändningar, och allt fokus ligger på pappan, och hans vidrigheter, som han utsatt sitt barn , sina barn, barnbarn för, (vilket man nu väljer att säga)


Mamman, är det så synd om, hon har ju inget gjort, hon förstod ingenting.


Ärligt, jag kräks.


Nej, hon har inget gjort, och det ska och bör hon straffas för, just för att hon INGET gjort.


Sätt henne i samma isoleringscell som pappan, låt henne sitta bredvid honom resten av livet, och kanske, ja kanske, kan hon då någon gång "vakna" och inse vilken jävla skitstövel hon gift sig med.


I mina ögon, är hennes brott värre än det pappan har gjort. Som mamma ska du skämmas, om du låter dina barn utstå sådan tortyr. Skämmas, ja, det är väl långt ifrån tillräckligt, egentligen.


Du har alltid ett val. Du har ansvar för ditt liv, dina barns liv. Rosemarie valde bort sin dotter för sin man.


Jag har läst någon artikel, av någon enstaka journalist, som antyder just det jag skriver. Men av rädsla för sitt jobb, kanske, eller av rädsla för sanningen, av rädsla för att sticka ut, så är budskapet förtäckt, mesigt, och fullständigt meningslöst i sammanhanget, så man vill bara kräkas.


Tala klarspråk.

Det gör jag nu. Våga säga sanningen, våga stå för det du tänker.


Jag vågar lova en sak. Väldigt väldigt många, har tänkt dom tankar jag nu skriver. Men det stannar just vid bara tanken, för man får inte lov att anklaga en MAMMA för något alls. För en mamma, är alltid en mamma, och anses i dom flesta fall som helt oskyldig.


Vad är det som säger, att det är pappor i första hand som misshandlar sina barn? Jo, media förstås, är snabba på att döma papporna.


Liknande mammor, finns också. Men mörkertalet är stort. För en mamma, nej, hon gör ju inte så mot sina egna barn. Därför kan hon "agera" i tysthet.


Vilket får mig att undra vad som gör en mamma, till mer kärleksfull förälder än en pappa?


Det är väl ändå dags, att vi vågar säga det vi tänker. Är det så farligt? Tja, sanningen, den kan vara farlig, och framförallt gör den jävligt ont många gånger. Men gör det mindre ont att ljuga om den?


Jag kan satsa mitt vänsterben på, att dottern, Elisabeth, inom det snaraste, kommer att fullständigt hata sin mamma, för att hon inte har skyddat henne, och hjälpt henne och barnen ifrån sitt fängelse?


Hur mycket sätter du på det?


Förhoppningsvis lägger sig hatet och ilskan tids nog, men hålet i hjärtat, som hennes mamma långsamt grävt upp, kommer alltid för all framtid att vara , just ett hål.


kommentar blir till inlägg ;)

svarade på kommentarer i inlägget under detta, men det blev allt längre och längre, och ilsknare oxå för den delen ju längre jag skrev.

Så jag klistrar in min svarskommentar i ett nytt inlägg.... i förhoppningen att styrande politiker i kommunen kanske tar en titt... i synnerhet ordf.  i för- o grundskoleförvaltningen... (jamen det vet ni väl, att den personen har en blogg, och att majsan för nån vecka sen vart tvungen att kommentera i den)...

alltså räknar vi med att bloggägarn länkar vidare och kanske förhoppningsvis, läser här, och får lära sig lite om verkliga livet....


Jag har alltså svarat personer som kommenterat i inlägget under, därför kanske det ser lite konstigt och osammanhängande ut)


(kommentaren)
Författare är: majsan67

nä jag har ju inte kurs fortfarande, och inte sover jag heller ;)
Kastades JÄVLIGT hårt in i verkligheten när jag kom hem och har ägnat kvällen i telefon, och resultatet blev... tja.... *viskar*.... MOOOOORRR.....

nåja...

jayne:
näää jag var inte i Malmö... hihi... i Halmstad var vi, att jag skrev om skåne var för att det var spännande med människor från olika delar av världen.... bl a... hrm... skåne ;) det är väl oxå en världsdel??? tror jag bestämt att jag läste om nån gång...

Agnetha:
Det var en cirkel-ledarutbildning, oerhört intressant, och jag har fått alldeles för mycket mer ideér med mig hem... precis som jag inga hade innan ;).... man kan ha kurser i allt, och behöver egentligen inte kunna så mycket om själva ämnet, för man ska ju va ledare, inte lärare ;) det "räcker" med att kunna leda en grupp... det tror jag skulle gå jättebra ;).... (sa jag att vi fick gott självförtroende oxå) :=)

Linda:
japp..... du satte huvet på spiken... efter kvällens telefonsamtal är jag full övertyga om att det är just det jag ska göra ÄNNU MER.... jag ska bara öva lite mer under nästkommande vecka så är jag fullfjädrad "sättapresspåskolanledare" sedan... var så säker på de du ;)

Ewa.... kaffemuggar?? av alldeles särskilda anledningar fick jag minsann hålla mig till te *blink* men ändå.... hade jag inte vart noga med att gå på toa regelbundet hade jag garanterat behövt inhandla blöjor... fanns stor risk för läckage.. haha.. skrattmuskeln är lite sladdrig...

Bakombrillan:
ahahaaa... va de du, jösses jag är ju nästan flint efter allt kliande i huvet efter den kommentaren... VEM är nu detta? ;)
nä.. skojar... jo... jag har som sagt, upptäckt vilka vägar som är lämpliga att rikta in sig på... o så mycket kan jag säga, att det INTE är föräldrar och barn med funktionshinder.... utan dom så kallade proffissionella... som vi borde kunna få svar på våra frågor ifrån.... men dom har inga svar... för dom VET inte... nu ska dom få lära sig ;)

Ewa.....
eeeeh... *gääääsp*.... har cellen trillat på rätt plats nu... bokstavscellen... *harkel* (fick nåt i halsen)
nä... nog sjutton vet jag att cirklar är runda, i alla fall i halmstad, cirkulationsplatser är deras specialité och dom har vi tagit många varv i... ska inte gå in på detaljer nu, för då bryter jag ihop igen ;).... hmmm... men man kan bryta en cirkel.... o om du drar i den då tillräckligt så blir det en .. jaaa BAND ;).... men om det är en löpare eller springare vågar jag inte svara på... skit i samma.... bara nån fäster tråden när jag kommer i mål... tjilevippen.... ;)

Ulla:
jo jag överlevde faktiskt andra dagen med... men somnade gjorde jag inte då, tack vare att min tålamod svällde över.
Den här kommunen kommer att vinna priser.... 1. guldplakett i årets insider-granskning som mest trångsynta kommun.
2. skrumpna längst ner bland bananskalen i plus-sop-tunnan, som den starkaste och smartaste kommunen i tillverkningen av skygglappar....

3. uppdrag bajsning, som den mest skit-ovänliga kommunen, där man vinner högsta pris för den kommun som kan hålla sig längst, och skiten till slut rinner ut från öronen.... jag tänker INTE torka upp efter dom....

4. majsan-plaketten, med 24-karat plätering, för lång och trogen tjänst, i konsten att åka slalom runt "påhittade" kryphål i lagen.
Jag menar allvar, dom ska verkligen ha detta priset... men jag har dock inte råd då jag var tvungen att själv betala en dyslexiutredning, pga kommunens dåliga rutiner....
Guldplaketten tilldelas för att man har konsten att vända en privatutredning till att bli värdelös, och stjälpa skolpersonal, och inte att förglömma, ett kämpande oskyldigt barn, som har fått halva sin skoltid förstörd pga bristande kompetens av styrande politiker.

grattis, jag ska genast måla en sån plakett i morgon, (är det okej om jag köper guldfärg på ÖB för 7,50, jag har inte råd med äkta guld för pengarna gick till privatutredningen, som kommunen enligt lag är skyldiga att ombesörja?)

(klistrar nog in hela denna kommentar i ett nytt inlägg i detta nu tror jag bestämt)

Och ja, nu ska jag kasta mig på kudden.... behöver vila innan mitt första mål för prisutdelningen börjar i morgon.... jag värmer upp hos rektorn ;)

Ni andra kan torka svetten ur pannan.... .... en stund....
I´ll be back.....


shit va trött jag eeee ;)

Nu borde jag faktiskt sova, egentligen ;)


Ska bara...

Jag åkte ju hemifrån tidigt, kl 06.20.... o var hemma vid 19-tiden...

Mellan 9-16 har vi suttit inne, på kurs. Då många var kraftiga pollenallergiker kunde vi inte öppna nåt fönster och jääädrar va kvavt och varmt det blev.

Och jag då, som tappar all möjlig vakenhet som finns en viss tid... då blir det liksom koko-koko.

Nu är det så påtagligt för mig, att jag tappar så totalt fokus när min vakenhet sjunker att det nästan blir ännu jobbigare än förr, innan jag visste. För då märkte jag ju inget och visste inte egentligen hur mycke ja missat ...

Nu uppmärksammar jag på ett annat sätt att jag tappar fokus, och får uppbåda all energi jag möjligen har kvar till att försöka hitta fokus, vilket resulterar i att jag blir ännu tröttare :/

Dom flesta fick en svacka runt halv tolv- tolv.... men efter lunchen var alla på banan igen, hade piggnat till.
Men jag piggnar inte till i det läget, har min energinivå sjunkit, så har den, då behöver jag sova :)

Lunchen var slut halv 2, och halv 3 begärde jag rast, för jag fixade det inte längre. Som tur är hade jag medicin och kunde fylla på, så resten av dan var jag på banan igen ;). Och tur va väl de, för jag skulle ju köra hela vägen hem oxå.

Det är en cirkel-ledarutbildning jag går på, och den är på 2 dagar. Så det blir till att kliva upp tidigt i morrn igen... så jag borde ju faktiskt tänka på att vila huvet nu ;)

Så sen ska jag ha studiecirklar på löpande band... fråga mig inte bara i vad *haha*

Nåja, vi får se vart det leder. jag älskar att komma iväg o träffa massa kul folk, en härlig blanding från olika delar av värden faktiskt.... irak, latinamerika... wales... eeh skåne... haha

Nu måste jag nog börja tänka på natten faktiskt...
najti najti..

dödsfunderingar innan läggdags

Det här med död, är ju något som alla barn funderar på tids nog. Man kan ju bara önska att det kommer senare än förr.

Det gör det inte här... kommer senare alltså.
två stycke barn 3 o 4 år gamla, måste lösa detta innan dom ska sova.

pust...
Och självfallet så får man ju rusta sig med stort tålamod när man gärna helst vill sjunka ner i soffan efter en hektisk dag.... för såna stora funderingar måste tas på allvar...

3-åring:
jag e dööööööd...

jag:
nej vännen, det är du inte...

3-åring:
joooo jag EEE dööööd....

jag:
men när man är död, så finns man inte här längre...

3-åring:
näää, men jag ska hämta dom från jorden sen faktiskt...

4-åring:
meeeen, jag trodde dom hade vingar....

mamma tänker (shit shit shit) ja vad är sant o inte.....

3-åring:
fast i jorden finns bara myror faktiskt....

hmmm jaha...

3-åring:
jag e ARG på min farmo för hon e döööööd...

jag:
ja, man får känna så, man får vara arg för att någon har dött.

3-åring:
men varför är dom dööda då??

jag:
jo, dom var gamla, och så blev dom sjuka, därför dog dom.


3-åring:
meen.... E (granne) är ju gammal....


jaaa..

3-åring:
och I (oxå granne) är gammal, och mormor är gammal... då döööör dom snart oxå..

ja, vad säger man här?? jo, jag svarar att ja, när man blir gammal så dör man ju....
men verkligheten ser ju inte ut sådär, alla kan ju dö när som, men det kan jag inte säga till så små barn, det får stanna vid att man blir gammal.....


3-åring:
ALLA ska dööö, i morron dör jag, sen dör du mamma, sen T, sen M osv osv...

gode gud hjälp....
Inte är det ett kul samtalsämne, och inte när det svänger sådär heller....

Man vill ju inte gärna behöva ha såna här diskussioner med sina barn alls, för det är tunga bitar.
Men det måste man ju, man skulle bara önska att dom kom mycke senare än så...

3-åringen..avslutar:

men jag är JÄTTEARG på dom för dom är dööda, jag ska prata med dom sen.

Jag säger att man kan låtsas att man pratar med dom, och man får vara arg på dom oxå.
Man kan prata med dom på låtsas om vad man har gjort på dagen, vilka man har lekt med osv....

Då log hon och var nöjd, och vi kunde säga gonatt.

Efter 5 minuter så måste man ju faktiskt komma upp ur sängen och bajsa på pottan minsann....
Blev så mycke tankar så det väl svämma över ;)

Nu sover dom sen en bra stund tillbaka som tur e..

Jag ska på kurs i morgon, åker hemifrån vid 6-tiden, och borde börja tänka på kudden....

men borde oxå ta reda på disken.... duscha vore inte dumt, köra tonåring i säng..... hänga en tvätt eller två... måla lite stol... köra en bloggrunda... håhåjaja.... men jag lever i alla falll, så mycke vet jag

image332

jag måla liksom en katt

jominsann, det sa min minsting dryga 3 år gammal, när hon kom med ansiktet full med bläckpenna...

näääeee, vad har du gjort, det går ju inte bort gumman....

Jag måla liksom en katt ;)Snart tröttnade hon på plåtande, och tryckte upp två dockor i näsan på mig... ta kort på dom mamma....

nåja....


2:a grundmålningen på stolen är klar, och NUUU kan jag snart börja måla på "riktigt", det är ju det roligaste av allt...


får se när jag får en stund över... gubben är ju inte hemma idag, så det kan bli knöligt att få till tid till detta...


den som lever får se ;)


en stol påbörjad ;)

sent i eftermiddags påbörjade jag dagis-stolen.
Slipade den hårt, för o få bort den gamla lacken, annars fäster ju inte färgen.
Trots idogt slipande (självklart med maskin , vad annars) så fäste inte grundfärgen ordentligt, så det blir till att måla en gång till innan jag börjar själva målandet ;)

Nu har jag hittat ett tema, som ska genomsyra alla stolarna... (4 st då närmare bestämt)
Men så ska det ju till en målning på ytterväggen på förskolan oxå, när man kommer in på parkeringen, och nu vet jag precis hur jag ska gå vidare med den ;)

Dessutom letar jag vidare på ideér till gårdsfesten i slutet på maj... förra året målade jag på två plywood-skivor, en barbamama, och en barbapapa. Med hål i bägge blev det bra pajkastar-tavlor ;) Föräldrarna blev måltavla då barnen fick hysta bakelser med grädde o sylt..
http://majsan67.blogg.se/kreativt.html

 Dessa bägge hänger på väggen på dagis numer, och nu känner ju personalen att det varit väldans roligt att få två nya såna att spika upp på väggen ;),

Jag älskar verkligen o måla, och idag när jag satt med stolen, så stannade jag upp och försökte fånga mina tankar,.... under tiden jag målade.
Men..... det fanns inga.... ?!??!?!?
Det visste jag ju innan, att målningen får min hjärna att vila, men idag när jag kände efter blev det så påtagligt, det ÄR verkligen TYST.....

I full koncentration målar jag, och då finns det inte plats för annat.... och det är så SKÖNT... .

Varför tar jag mig inte tid för denna vila lite mer???
I dom flesta fall så tror man att vila, är just vila, på rygg eller sittande i soffan... men för mig är det ingen vila, för mig är det snararde tvärtom..... sittande i soffan gör mig totalt utslagen, för hjärnan har fritt spelrum, och det själ min energi.

Målar jag, om jag så målar 15 timmar i sträck, så är jag ännu piggare när jag är klar?!?!??!

Jag visste nog det här innan, men idag blev det extra påtagligt, då jag kände efter. Det var bra, för nu vet jag än mer vad jag borde prioritera.
Jag ÄLSKAR att måla.... ;)

Nu ska den bara grundas en gång till, sen så kan jag börja med det roliga, måla figurer på stolen ;)
tjohoooo....
Men det får jag börja med i morgon.

Det enda jag försöker tänka på nu, är att inte fastna i detaljer, utan försöka göra det så enkelt som möjligt men ändå så jag blir nöjd...*harkel* det är svårt, men träning ger färdighet...

nu ska jag sparka tonåringar i säng....  jag e faktiskt trött.... o jag KAN ju inte sova förrän alla ligger på kudden, en störning jag har....

sen ska jag sova... natti natti natti...

Hektiska dagar....

Gubben åkte precis till jobbet. Han hade glömt ett livsviktigt papper... det man inte har i huvet får man ha i bensintanken;)

I morgon måste han till köpenhamn... ännu livsviktigare.
Måndag och Tisdag ska jag på kurs i Halmstad...

På Tisdag och Onsdag har pojkarna tema-dagar. Yngste sonen ska ha cykel en utav dagarna.
Va, bra att jag satt ut cyklarna till försäljning då....  vad ska han cykla på.
Jag har lovat honom en dirt-bike sedan länge.... hur ska jag ha råd med det? Och dessutom, hur ska jag hinna fixa det?

Den store pojken ska ha ha livräddning i simhallen. Men jag är osäker på om han ska va med på det, han är dunderförkyld och varit hemma halva veckan.
Då får jag höra att det är viktigt för det är betygsgrundande för gymnastiken!??!?
Men allvarligt, hur kan temadagar ligga till grund för betyg?
Om någon inte har en cykel, för att nån familj inte har råd, får man IG i gympa då???

Trams....
image327

Vet inte hur jag ska hinna lösa allt, när jag inte ska va hemma..... image328

Samtidigt har jag tagit med mig en stol från dagis, som ska målas.
Jag fick frågan för ett tag sedan, för dagiset är några år, och behöver rustas. Just nu kände jag att jag verkligen behöver något annat, därför tog jag med mig första stolen hem.
Dom enda gångerna huvet är tyst och stilla, är när jag målar... därför passar det bra just nu känner jag.

När jag nu ska hinna de....
image329
Borde slita mig från datorn då till o börja me....


Look of the year!

Äntligen en "skönhetstävling" som till och med jag kan vara med i ;)
http://www.lookoftheyear.com
Att man sedan har chansen på 10 000 dollar gör inte saken sämre, det skulle passa bra nu.

Det bästa av allt är att det inte sitter någon jury nånstans och bedömer våra vackra ansikten, utan det är besökarna på sidan som röstar på sin model.Det roligaste av allt är att det är människor från hela världen som skickar in sina bidrag.Det hade också varit trevligt att få åka till New York, Paris eller Milan.Ni hänger väl med? ;)

kliv av dina höga hästar...

och passa samtidigt på att slänga skygglapparna i närmsta avfallskvarn.

Var har empatin och förståelsen för andra människor tagit vägen? Är det konstigt att vi har krig i världen?
Jag ser en häst framför mig, utrustad med skygglappar. Skygglapparna har hästen för att inte bli störd av saker runtomkring,

Människor har skygglappar för att slippa se andra människor.
Så uppfattar jag det.
Om jag har lappar för ögonen så slipper jag ju se, vad grannen bredvid gör. Eller jag slipper se om grannen bredvid blir lessen eller upprörd över något jag säger. Himla praktiskt egentligen.
För det jag inte ser, det finns inte.

I morgon blir det ett samtal till skolledningen. Var så himla säker på de.
Anledningen är att man inte ser till en människas trygghet, välbefinnande och framtid. Nä, utan det handlar om JAG JAG JAG JAG.... bara jag står med ryggen fri, så kvittar det vilka andra som faller på köpet...

Droppen kommer lite senare, när gubben kommer hem.
Hur många mänskor med skygglappar finns det`? Som rycker på axlarna när något går snett, förstår ingenting och det kan väl inte JAG hjälpa...
Som vänder sin egna dumhet och misslyckande till att bli någon annans?
Hur orkar folk med sig själva? Mår dom bra innerst inne, verkligen, jag undrar, gör dom det?

När man kan sparka undan benen, ekonomin, och tryggheten för en hel familj, och sen säga, jamen vadå, jag förstod inte nåt, ni får skylla er själva..... har man för många skygglappar då, eller är man bara jävligt korkad?
Eller är man på allvar riktigt sjuk?

Jag har trängt undan detta ett tag, o hoppats att det ska lösa sig på något sätt. Det ser mörkt ut.
Men positivt är ändå, att jag åtminstone inte knäckt mig under tiden, genom att låta grubblerierna ta överhanden.

Jag har förmågan att leva, och fokusera på annat trots att fan står o flåsar mig i nacken.
Och om nu fan, hinner ikapp, och lägger fälleben för mig, ja då får jag väl fanimej sparka tillbaks....

Eftersom jag inte slösat nån energi på att grubbla och analysera den här fan på vägen, så har jag rätt mycket krafter kvar ,att ta itu med smällen när den kommer.
Och jag lovar och svär..... riddarutrustningen är putsad och klar....

Jag skulle önska, att alla människor någon gång in i mellan sitt elände och gnäll, kunde vända på huvudet och titta på personen bredvid. Där står en människa, med känslor och tankar. Kanske skulle man ägna nån minut eller två på att fundera på om den där människan som står bredvid faktiskt kan bli lessen och upprörd, över något man säger eller gör....
Har ni tänkt på det`?
Jo så klart att ni har, dom flesta gör ju det. Ja nog hoppas jag det åtminstone.
Men alltför många, kör på i sitt race, öppnar aldrig en millimeter på skygglapparna, trampar fram, vem som står ivägen är ointressant........ det är väl för väl ändå, att dessa människor inte vänder sig om och tittar vad dom åsamkat för skada, åtminstone för deras egen skull.
Frågan är ju om det hade hjälpt ...... empatin finns där väl inte ändå......

Jag är förundrad..... finns det nån kärlek kvar, överhuvudtaget.
Varför värnar vi inte om varandra längre?
Jag måste ändå tycka synd om dom som bara ser till sig själva och sitt eget. Dom kommer stå där, när dom roffat åt sig allt dom kan, utan en endaste levande varelse i sin närhet, för dom har för länge sen lämnat det sjunkande skeppet....
så lycka till....

jag sjunker inte med er......

fördel med viljestarka barn ;)

När jag tänker på åren med sonen, då man fått åka slalom mellan konflikter och vardagsbestyr för att undvika en krasch, så har jag lärt mig en massa oxå.

Jag ser den stora fördelen att faktiskt ha ett barn med npf....
Man lär sig vad som är viktigt att bråka om, och vad som är mindre viktigt eller inte alls ;)

Jag har funderat på det sista dagarna då jag känt blickar från andra föräldrar, när jag lämnar barnen till dagis, iförda endast linne, shorts och solhatt.... *harkel*

Oansvariga hemska mamma, ja det kanske dom tänker. För sååå varmt är det inte. Tydligen inte då andra barn kommer klädda i tjocka jackor, tröja under och mössa. Men sååå kallt är det väl inte heller å andra sidan.

Men vi har 45 grader i vårt vardagsrum när solen gassar här på morron, så mina tjejer är inte direkt sugna på att klä sig varmt då ;)
Och varför ta en sån onödig konflikt på morron, och starta dagen med bråk?
Dom lär ju inte heller frysa ihjäl den lilla biten till dagis, dessutom åker vi bil.

Bara jag ser till att dom har mer kläder på dagis, så tar dom ju på sig sen ändå.

Det här är en av många saker jag väljer att inte ta en konflikt om. Men jag ser ju att dom flesta andra faktiskt gör det. För DOM är det kanske världsviktigt. För MIG är detta en bagatell.

Med viljestarka barn lever man hela tiden i gränslandet till totalkrasch. Dom konflikter som är viktiga då att ta, är ´när det är fara för liv och hälsa. Inte annars.

Häromdan fick jag höra att 4-åringen va sur för hon inte fick ha sina nya fantastiska gummistövlar på sig. Med anledning att det blir för varmt. Men, kan hon inte få upptäcka det själv då?
Barn älskar ju vissa saker dom får, och en del till o med sover med sina nya skor på natten ;)

Igår var det utflykt och jag hjälpte henne på med väst och väska. Hon var lessen, för hon ville ha sina stövlar på sig, och det vågade hon inte säga högt, för hon kände att hon inte skulle få.
Hon viskar till mig.....
Och jag talar om för personalen att hon vill ha stövlarna.
Operation övertalning startar om varför hon inte ska ha stövlar, ingen annan har, och det blir så varmt.

Återigen, en helt onödig konflikt som resulterar i att ungen är jättelessen.
Jag säger att jag inte tycker det är något att tjafsa om, låt henne ha sina stövlar, det är väl inte hela världen.

Och varför ska man göra som alla andra???
Just det störde mig otroligt mycket. Nä, du kan inte ha stövlar, ingen annan har de... men OCH???

Man får inte gå sin egen väg, man får inte vara sig själv, utan ska följa strömmen. Stick för guds skull inte ut på något sätt.
Det lär vi barnen tidigt, och ve och fasa, för alla dessa våra barn, som aldrig nånsin är eller kan bli som alla andra.
Inte är det konstigt att dom har det än jävligare...... dom passar ju inte in, i den mallen som bestäms.

Och hur är alla andra? Vem bestämmer normen ? Gör du det? Gör jag det?
Bestämmer man inte själv hur man vill vara, eller hur man vill klä sig? Det trodde då faktiskt jag....

En mycket tuff 4-åring lämnade jag till dagis idag, i shorts, gummistövlar, uppknäppt jacka och ett hårband hon själv har satt upp håret med, så håret stod på ända...
Hon va så fräck i detta, och so what om ingen annan hade stövlar, hon va coolaste ungen av alla ;)

Nä vi ska inte bråka om småsaker med barnen, det hämmar dom bara känner jag...

tack för nu....Hur får jag ungen att äta????

Varför är det alltid något, hela tiden? Nu när det är lugnt på skolfronten, med en underbar assistent som löser det mesta med skolarbetet, så kommer det självklart något annat.

Han har nästan helt slutat att äta i skolan.

Assistenten har frågat om dom kan lägga undan pasta, köttbullar, fiskburgare när dom har det, så han kan få äta det dom andra dagarna.
Dom får inte servera "gammal" mat, ej heller ensidig kost.

Men det är väl för jösse namn bättre än ingen mat alls.
Det märkliga är att han aldrig varit krånglig med maten. Han äter precis ALLT, är en riktig matälskare, sin låga vikt till trots. Men han har inte råd att låta bli att äta på dagarna, han försvinner då.

Han äter ju halvt ihjäl sig när han kommer hem, men samtidigt måste han ha i sig på dagarna för att orka.

Han får annan mat, om jag skriver ett intyg, tillsammans med skolsköterskan.
Problemet är bara att han inte vill bli särbehandlad, på något vis. Vet inte hur jag ska få honom att förstå att mat är viktigare han får än vad dom andra ska säga/tycka.


Vi bokade in ett möte nu på fredag, med skolsköterskan, assistenten och mattanten. Vi måste hitta en lösning på detta snarast.


Det största problemet tror jag inte är att han inte gillar maten, det är något han säger. Jag tror det bottnar i något annat, och det är inte säkert han vet vad det är.
Kan vara att han inte vet om dom som lagar maten har tvättat sina händer, han vet inte vad innehållet kommer ifrån, eller vad det är om det är en gryta tex.

Sen så behöver han väldigt lång tid på sig innan han kan börja äta, och då har dom andra redan ätit klart, och vill därifrån, varpå han helt enkelt inte hinner äta.

Dom gånger han ändå äter handlar nog om att då är maten extra god, så då kan han inte motstå. Han avstår därför oftast för att han ändå inte hinner äta. Jag tror det kan handla om detta.

Det bästa vore om vi kunde hitta en lösning där han hinner äta, och inte känner sig stressad, då tror jag mycket är vunnet.
Jag har kollat om han ev kunde gå 10 minuter tidigare och äta, så han hinner börja åtminstone. Men det skulle han förmodligen aldrig gå med på.
Sen är det inte heller så himla lätt , ibland har dom 20 minuter på sig, att hämta mat, äta den och få lite rast, innan nästa lektion börjar... Det är ju jobbigt för vem som...

Jaja, om han så bara äter pasta till lunch i skolan, så får det väl vara så. Det är ju ändå bättre än noll....
suuck......

Jag ska ligga i soffan resten av eftermiddan.... jag blev så trött ....
Föräldrar med npf, och ökade krav från skolan

Allt fler både barn och vuxna får idag diagnoser inom npf-spektrat.
Vi kan nog snart enas om vad det beror på.
Den alltmer ökade stressen och ibland orimliga krav som ställs på människor idag, gör att dom som har npf-problematik inte längre klarar vardagen.

Skolorna ställer allt högre krav på eleverna, att dom själva ska ansvara för sina böcker, pennor, hålla tider, anteckna osv osv.
I takt med att klasserna växer, och skolornas väggar bågnar får elever med npf-problematik stora problem.
image325

Barnen kommer hem utan uppgifter om vad dom har i läxa, när det är prov, utflykter, aktivitet etc. Dom tappar bort pennor, böcker, lappar.
Föräldrarna får jaga lärare för att få reda på vilka läxor som ska göras, vilka prov som kommer,....
Föräldrar får köpa nya pennor, block och annat som behövs, för det bistår inte längre skolorna med.

Det är tufft för föräldrar idag som ska hålla reda på allt som ska hända i skolan, samtidigt som jobb, och hem med allt vad det innebär ska skötas.

Hur blir det för dessa barn, om deras föräldrar har liknande svårigheter?
Hur klarar man som förälder allt detta om man har själv har diagnoser?

SKA man klara det? Jo, det är ett outtalat krav, man SKA fixa detta. Annars är man en oansvarig och ointresserad förälder. Man ska helst vara med i Hem & Skola, brukarråd, vara klassförälder, ansvara för julfester, sommargrillning och avslutningar, loppis på skolan etc etc.

Det är fruktansvärt att gå med ständig ångest för att man ska missa något viktigt som barnen ska göra i skolan. OM nu barnen mot förmodan har med sig informationen hem i form av lösa lappar, så är ändå lappen ganska snart ett minne blott. För man lägger den på ett bra ställe, och det där bra stället, det finns aldrig mer sedan.

Om man ens en gång kan komma ihåg att man fått en lapp överhuvudtaget.
Alltmer ansvar läggs på barnen att dom ska klara sina läxor, på högstadiet svämmar det över, och det ena projektet är större än det andra.
Om barnet har stora svårigheter med struktur och planering, så behöver barnet hjälp.
Men vem ska hjälpa barnet, om föräldrarna också har svårigheter med struktur och planering?

Det GÅR inte. Det blir tvärstopp.
Det dåliga samvetet gnager ständigt, var det mitt fel att det provet gick snett? Var det mitt fel att det arbetet inte lämnades in i tid? För jag kan ju inte gärna förskylla mina barn, dom har ju inte förmågan att lösa sånt här.

Vem finns det då kvar att skylla på? Jo, mig själv..... så ska det ju inte vara, men det ligger nära till hands. Man vill ju inte gärna säga att man inte klarar det.
Uppepå allt detta, ska hemmet helst skötas om också, mat ska lagas, kläder ska tvättas, maten ska handlas, man ska kolla att kläder och skor inte är urvuxna, utflykter, aktiviteter.
Helst ska man jobba heltid också så man kan säga att man är mitt i karriären.
Och glöm för guds skull inte bort att man bör vara en god lyssnare, psykolog, läkare, kurator, advokat, en god make/maka, en snäll och förstående förälder som alltid lyssnar på sina barn, och sätter dom främst, och ägnar massor av egen tid med vart och ett av barnen.

Är det rimligt att man ska kunna klara detta med dom svårigheter man själv har?
Är det rimligt att tro att jag någonsin ska kunna komma ut i arbete, så länge jag ska klara allt detta själv?
Vore det inte på sin plats, att man fick hjälp utifrån att hålla allt flytande? För jag kan då inte hålla något flytande alls, skeppet är ständigt på väg att sjunka.

Tröttheten är obeskrivlig emellanåt, för det tar på krafterna att vara den där goda förälderna som håller reda på barnens läxor och hjälper dom när det är svårt....  uppepå allt annat
Har man missat en massa kunskap då den egna skoltiden gick åt fanders, ja då får man problem.
Jag har fortfarande ångest för det stora arbete i hemkunskapen som skulle varit inne för 3 veckor sedan.
Jag har bett om mer information och struktur..... men det nådde inte fram vad jag sökte efter....

Vi förmår inte? Vem bär ansvaret för de?

image326


Anders Eklund har inga mer brott på sitt samvete...

Åtminstone är det vad han säger....

Men ska vi tro honom, KAN vi tro honom?

Han hävdar att det inte finns några mer brott att erkänna.
Ändå fortsätter det att hagla in anklagelser mot honom.

Är dom sanna? Eller är det människor som har råkat ut för fruktansvärda saker som nu ser en chans att ge någon skulden, för att lätta lite på den smärta dom burit på tidigare?

Jag har själv lite svårt just nu, att tro att Anders Eklund inte är skyldig till mer brott.
Med tanke på, det fruktansvärt vidriga han gjort, har åtminstone jag svårt att tänka mig att det stannar vid detta.

Eller hur funkar en sådan sjuk hjärna? Kan det vara fullt möjligt att hjärnan slår över 2 gånger i en sådan människas liv, och så mördar du, men det skulle inte hänt förr?

Jag kan ju omöjligt veta detta, mina spekulationer ska ju inte tas som någon sanning, för dom är varken sanning , eller lögn heller för den delen.

Men får det dig inte att fundera en hel del, om hur denna människa fungerar och tänker, och tror du verkligen att han inte är skyldig till något mer?

Han är oskyldig till sanningen bevisats..... Går det någonsin att bevisa???


Läs mer här!!! OBS, OBS, OBS!!!

Tvillingvagn säljes

Idag har jag haft en god vän här, som hjälpte till att sparka igång oss. Vi har en hel del att sälja i detta hus faktiskt, såsom ett par barnvagnar, det är bara de att vi aldrig får tummen ur arslet... liksom

Så nu har vi lagt ut annonser på blocket och tradera på lite av varje.

Så TACK du vänliga människa för din hjälp idag ;)

Lägger ut tvillingvagnen här oxå.... ;=)

Det medföljer en mjuklift om man nu så vill.
Det är en rolls-royse. Jag ääälskade att köra denna vagn, då den är så lätt att köra, med sina svängbara hjul.

Väldigt lätt och behaglig, och tjejerna har älskat att sitt bredvid varandra (för det mesta ska tilläggas) ;)

Här är lite bilder;

  
 

Vagnen är av årsmodell 2005, en babytravel, färgerna blå och beige
Nypris då 3995:-

En mjuklift följer som sagt med, så jag vill ha 2500:- för hela kittet...

Lämna en kommentar  om intresse finns.....

Nu ska jag söka vidare på konstauktioner, mitt nya specialintresse ;)


Bloggerwave

Bloggerwave


Är du svensk? Då har du tur ;)
I Sverige bloggar vi också en hel del, så varför inte då förena nytta med nöje.

Skriv om en produkt, hemsida, eller företag på din blogg och tjäna pengar.
Skriv ner din ärliga åsikt om en vara, hemsida eller företag. Bloggerwave samarbetar med en mängd olika ledande företag inom Europa, och letar ständigt efter nya spännande jobb och ämnen som du på din blogg kan skriva om.

I USA har konceptet expanderat och blivit känt för dess kvalitet som "SEO" (Search engine optimization - Sökmotoroptimering). Detta är ett alternativ till banner-reklam, vanlig annonsering och väggreklam.

Du älskar att blogga, eller hur? Ge dig själv möjligheten att tjäna en slant på din blogg redan idag.
Lämna ingenting åt slumpen, logga in på http://www.bloggerwave.se/
Det är otroligt enkelt, och du behöver inte vara något datageni.

Tjäna pengar på att berätta om din vardag, ditt liv...
Kan man det? Ja, på http://www.bloggerwave.se/ börjar det! Svenska bloggers har äntligen fått chansen.


knivman överfaller 10-åring

Räcker det inte nu???

Nog för att det finns farliga människor i vår värld... men dom farligaste vi har, är media...

Varje gång det händer något allvarligt, att någon människa ger sig på någon annan, så blåser media upp det  MEGA-stort.
Vad händer??? Efter en fruktansvärd händelse, sker snabbt nästa.....

Jag tänker ofta på hur media påverkar oss, hur media "framkallar" fler sjuka människors handlingar.
Ta bara knivmordet på dom två små barnen i Arboga, som snabbt blev till fler mordförsök, med just kniv.

Vi kan titta på alla dessa ungdomar runt om i världen som bestämmer sig för att gå in med skjutvapen i skolan, och meja ner allt dom ser. Ett sånt vansinnesdåd blir ofta till fler påföljande vansinnesdåd.
Man vet ju nu, att dessa handlingar triggas över internet, via särskilda sajter....

Hur många mord och överfall hade kunnat förhindras om media kunde "dämpa" sig en liten aning kanske???


Alla dessa sjuka tankar, hos dessa människor som sen gör verklighet av dom, hade dom kunnat förhindras om dom inte hade fått läsa om andra med sjuka tankar i tidningar och se rekonstruktioner av mord och överfall på tv??
Hur mycket mer sjuka ideér väcks till liv, och blir verklighet, som kanske hade fortsatt legat kvar som hemliga tankar och fantasier hos förövarna, om ingen hade lagt mer ved på elden??


En jävligt fånig jämförelse... hur påverkas vi av reklam via media och tv? Hur många gånger har du kommit på dig själv med att stå och hålla i en vara du sett på tv-reklamen tidigare?

Det är väl inte samma sak, tänker du säkert nu? Nä, självklart inte.... ingen dör av att du köper en tandkräm du sett på tv....
Men ditt undermedvetna leder dig till den där tandkrämen..

Någon som har sjuka tankar, läser i en tidning om någon som precis gjort ett vansinnesdåd..... kan då dennes undermedvetna lockas till att göra samma sak???

Skulle vi får mindre överfall och jävels-mord om media dämpade sig?

Det tror jag ...

knivman överföll 10-åring:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2292665.ab


rea-plan

ja man kunde tro det, av ljudet att döma. Men inget rea-plan... snarare en rea-båt...
Alltså inte en båt det är rea på utan en väldigt snabb båt *harkel*


Var ju förstås tvungen att fånga detta vrålåk på bild, jag lovar att den lät... HÖGT!!!


 

Och se vad kattmamman släpade in idag, som jag faktiskt var tvungen att rädda undan en säker död...
Jag tycker faktiskt dom är jättesöta nämligen ;)

 

Fånga duvan, fånga duvan...... där satt han så fin så fin....
Nu ska vi åka och handla skor till tjejerna... dom gamla har krympt ;)
Dessutom är det rätt så varmt i vinterkängor... *s*


Hijack this

japp nu har jag sökt igenom processerna med hijack this.
nåjo.... inga alarmerande uppgifter alls...

Men nu har min blogg fått knäppen igen.... Jag hittar inget konstigt just nu.... men om man klickar på bilderna i bloggen så kommer man vidare till startsidan, bilderna öppnas inte som förut!??!?!

Eller är det kanske bara i min dator det ser ut så???

Jag har för sjutton inte tid med sånt här trams, det tar för mycke tid , och jag har ingen tid va....
Tiden räcker aldrig i det här huset..

Som i förmiddags gick tiden alldeles för fort.
Jag lämnade tjejerna strax före 9, och 9.30 hade jag bokat tid i storstaden... hrmm.... det är 6 mil, varav 2 av dom milen är 50-väg... jojo, tidsoptimist... men jag hade faktiskt hunnit, om jag inte blev akut tvungen att stanna på vägen o köpa en macka o dricka..

självklart inga bekymmer, hade ju en hel kvart på mig när jag stannade.... 3 mil kvar... *harkel*

10 min sen blev jag, tycker det va bra jobbat.
Jag var på universitetet och blev intervjuad av socionom-studerande. Dom skulle skriva en C-uppsats om kvinnor med ADHD.
Klart jag måste va med på det ;) nyfiken som jag är på allt.
Dom hade hittat så lite forskning om flickor och kvinnor med npf, och kände att dom ville fördjupa sig i just detta.

Det var jätteinstressant faktiskt, hade det inte funnits en tidsgräns hade jag nog suttit kvar fortfarande och tjatat ;)

Jag lyckades också få sonen till frissan, med bara några få timmars förvarning .. hehe...

Jag har bytt strategi när det gäller hans klippning. Förra gången han var hos frissan, så bokade jag direkt en ny tid två månader fram. Eftersom det redan fanns en tid bokad, så kunde det ju inte bli tjafs ;)
Bokat är bokat :)
Idag fick jag be om en större klippning, man ser ju inte hans ansikte med allt håret hängande, så nu är han såååå söt såååå ;)

Och en ny tid är bokad om två månader igen, det var helt kanon. Jag bokade den efter skolavslutningen så han inte ska uppleva det som jobbigt att vara nyklippt inför avslutningen.
Hett tips är att boka klippning på en fredag, då hinns det med att vänja sig själv, lagom till skola på måndan...
Tur man lär sig nån gång i livet åtminstone ;)

Nu längtar jag efter Magnus Uggla.... undra vad för skämt han ska dra idag 20 gånger *s*

Pojkarna längtar efter att få sätta på dvd-filmen "help" som jag köpte idag.....
Vi kollade i eftermiddags jag o lillsonen, .... jag kan väl säga att jag har liiiite lätt sjuk humor moahahaha....
Den e bara såååå bra.... om man nu klarar att se på olikheter och egenheter med lite humor vill säga ;)


Anders Eklund

Så på efterlyst på Tv3 igår.

Jag tänker på alla dom som funnit runt honom genom åren, familj, släkt och nära vänner.

HUR är det möjligt att någon kan dölja dessa mörka jävliga sidor, utan att dom närmaste har haft en aning?

Jag tror säkert att det är fullt möjligt.

Vad är det som gör att Anders inte gett sig på bästa vännens barn, under alla dom gånger han har kört dom i sin buss? Är det så att han låter dom vara som han känner?  Och hur klarar han det? Då KAN han ju i så fall styra sina impulser, på något sätt.

Min mage knyter sig, när jag tänker på Anders vänner och familj. Vad vet vi om dom vi har runtomkring oss? Vad vet vi om dom har några svarta, mörka sidor?
Det gör mig rädd och orolig, att människor som Anders kan leva ett till synes normalt liv, där alla upplever en snäll, sympatisk och hjälpsam person, för att plötsligt röva bort och mörda någon.

Min mage knyter sig än mer, när jag tänker på att dessa människor faktiskt FINNS, även om dom som tur är inte är så många. Men 1 sådan person, är fanimej 1 person för mycket.
Jag har alltid varit nojig när mina barn är ute på egen hand, jag kan väl inte direkt påstå att jag är mindre nojig efter det som hänt med lilla Engla.
Men man kan ju inte gå omkring och vara orolig jämt, det orkar man inte.

Dessutom så är det ju så att dom flesta övergrepp begås av någon man känner.

"känner" jag dom jag känner?
Faktum är att jag ofta tänker på vilka som finns runt omkring mig, och vilka dom egentligen är. Kan jag lita på dom?

Hemska morgontankar.... men tänkvärda.

Mina djupaste tankar till lilla Engla, och hennes familj.


Vad är detta för konstig djur-ras?

Alltså jag trodde ju att det var en katt naturligtvis, men jag börjar tvivla...

Helt klart är att han kommer drunkna om han inte skärper sig...

   

Dessutom så trodde jag bestämt att det var hundar som ägnade sig åt att gräva djupa hål i marken för att sedan köra ner hela huvet i det samma.... hmm.....  genmanipulerad katt ...Det är inte bara små katter som gillar vatten, även små barn tycker det är spännande ;)

 

Jag har bildbevis nu, ska skicka till kommunen som inget gör åt tuggande odjur i trädgårdarna här.
Dom här varelserna äter ALLT... inklusive syrenknoppar... hur ARG blir man inte då, syrener som är så fint, så käkar dom upp mina blommor.

 

Har väntat länge på den flaxande svanen, för att kunna ta ett kort. YES... äntligen lyckades jag ;)
Bilder kan man alltid roa med, när man har tilt i huvet för övrigt. Är väldigt rörig just nu, och kan inte skriva så mycke vettigt alls känner jag.
Men kort kan jag ta ;).....

På våren frodas virus :)

Kanske så även i datorn, kanske skall man inte ha med sig datorn ut i solen?
Den kanske får en chock och drabbas av än det ena än det andra...

Nåja, jag har inte fått svar på vad det är för kod som låg inne i min mall, men jag avvaktar annars får jag rota vidare.
Jag måste ju veta, kan ju inte bara släppa de :)

Sen har jag ägnat ett ANTAL timmar åt att söka igenom min hårddisk efter ett protokoll jag skrev i söndags.
BORTA!!!!

Jag sparade ett antal gånger under tiden jag skrev, och det sista jag gjorde innan jag stängde ner var att spara.

När jag skriver ut det finns bara punkterna på dagordningen där?!?!? All text jag skrivit emellan är puts väck...

Det finns heller ingen fil i datorn som är ändrad eller skapad runt den tid jag skrev protokollet.

Har aldrig varit med om liknande.... det kan ju för sjutton bli strömavbrott utan att man förlorar det man skrivit, för datorn har alltid en säkerhetskopia, så VAD är problemet.

Men istället för att bita i det sura äpplet och försöka skriva om det, så har jag lagt ner en massa tid på att försöka få fram protokollet...
Blir så trött på mig själv, men det är jag i ett nötskal, jag SKA bara hitta. Det måste ju finnas, och då ska det fram :(

Har sökt igenom hela datorn med 3 olika program efter virus, trojaner, spyware etc etc...
Nada....

Men jag litar aldrig helt på dessa program.... det kan ju kommit nåt nytt osynligt virus, som inte går att hitta ;)

Trött blir man i alla fall när datorhelvetet inte gör som jag vill.....

Får man ha NÅT ifred???

Eller är det helt okej att hacka sig in i andras bloggar o ändra inställningar??

Tydligen. Att inte folk har nåt bättre för sig kan man undra.

När jag öppnade bloggen nu ikväll så var hela sidan upp o ner.

Gick in o kollade koderna och upptäckte snabbt en hel rad som jag inte kände igen. Med en jädra massa konstiga tecken.

Plockade bort den, och så var sidan som förut.

Ni som inte bytt lösenord på länge för inloggning i er blogg, ger jag rådet att göra det direkt.

Det är så trist om man lagt ner ett antal timmars jobb, så är det förstört i ett nafs.

Jag ska maila den konstiga koden till blogg.se, och kanske jag får nåt svar.

Det finns oxå någon konstig invalid publiceringstrafik kl 20.00 i bloggen. Det är inte jag själv då jag inte var inloggad där då.

Förbannade skitstövlar som inte kan ge fan i andras grejer.... image304


Något är fortfarande fel, det går inte att lägga in bilder.... TRÖTT jag blir....


Magnus Uggla

Vi kollade på Magnus Uggla´s program "var fan är mitt band"...
Han är ju helt underbar :)

Vi låg dubbla i soffan jag o gubben.

Jag kan säga som så, att han hade flytit in rätt väl i Västerås ;)

Samma skämt om o om igen, sånt förekom mest hela tiden  på npf-forumet ;)
"har du pool hemma... näää men jag har damm under sängen"

Detta skämt drog Magnus, ja, jag vet inte hur många gånger, vi vek oss av skratt varenda gång... (hur normalt är nu de)

Så höll vi på i Västerås oxå.... samma skämt drogs flera gånger om dan, och vi tjöt av skratt varenda gång :/

Det var nån som bytte hotellrum 3 ggr oxå *blink*, Magnus Uggla byter oxå hotellrum av olika anledningar ;)

Det får mig då att undra.. har Magnus Uggla npf av något slag ?

Jag ska defintivt kolla nästa fredag oxå, han är helt enkelt störtskön ;)

Lite vårbilder att lysa upp med ;)

Varit en helt underbar dag idag, helt stilla, varm sol, och tyyyyst...
Tyvärr mulnar det på lite nu, trist, jag som tänkt att sätta mig i solen med barnen sen i eftermiddag.. jaja..

Herr o fru mås har vi här


Tång är ganska vackra ting faktiskt, om man tittar noga ;)


Även stenar kan va vackra ;)


Trots avsaknad av bilväg, så brummar det till ibland ;)


Ett par härliga timmar i solen fick jag idag, det behövdes allt för humöret kan jag säga ;)
Nu ska jag åka och handla, hur ofta händer det att jag orkar det på en eftermidda?
Solen värmer både själ och sinne

Lugna favoriter

Jag lyssnade på lugna favoriter igår.

Dom pratade om hur man agerar när man hittar ett barn, som står ensamt och ledset.

Hur ska man göra, hur reagerar man, och framförallt, vad säger man?


Jag fick mig en tankeställare faktiskt. Om du hittar ett barn som kommit bort i ett stort köpcentra, vad gör du då?

Dom flesta skulle nog svara att dom tar med barnet till kundtjänst, för att be dom ropa ut i högtalarna.

Men vad du då gjort, är att visa barnet att det är helt okej att följa med en främmande människa.

Jag har inte tänkt så förut, för man vill ju barnet väl. Men tänk om det händer samma barn igen? Och nästa gång kommer det någon som INTE vill barnet väl.
Och eftersom det gick bra förra gången, så lär ju barnet följa med även nästa gång.

Nästa gång jag stöter på ett barn som kommit bort, så ska jag inte flytta barnet från den platsen där jag hittar det.
Är det ute nånstans, så ring polisen, och vänta kvar på platsen. Är det i ett köpcentra, hugg tag i någon annan, och be den gå till kundtjänst, och stå kvar med barnet.

Där kan vi alla hjälpa till i kampen att få stopp på dom här grymheterna som sker, genom att ALDRIG gå iväg med barnet även om du vill det allt gott i världen.
Alla föräldrar präntar i sina barn att aldrig följa med en främling. Men vad gör vi främlingar när vi hittar ett vilset barn, jo vi går iväg med det, antingen för att leta efter föräldrarna, eller för att ringa eller annat.
Det kan få förödande konsekvenser att handla så.

Jag fick mig en riktig tankeställare.

Läs mer här på lugna favoriterbloggen
http://www.lugnafavoriter.com/?underpage=96.69429

Hur gör du när du hittar ett ledset och vilset barn? Stannar du kvar på platsen, eller går du iväg med barnet?

Det kostar att ligga på topp ;)

Har nog inte riktigt förstått tidigare hur större saker tar på mina krafter. Åtminstone inte så tydligt som denna gången.

När jag varit iväg, som nu i Västerås tex, så blir jag inte trött direkt efteråt. Det kommer först några dar senare.
Som igår.
Totalt utdäckad, och jag är oerhört glad att jag inte hade något inbokat.
Jag låg i soffan precis hela dan, orkade inte röra mig, låg o glodde på datorn, orkade knappt lyfta handen för att byta sida.....
Somnade till och med en sväng på eftermiddan.

Vad jag avskyr att vara så tömd på energi, men det går liksom inte att värja sig när det hänt mycket som jag inte kan påverka riktigt.
Annars balanser jag det rätt bra för övrigt.
Kan köra i 200 km i ett par veckor, sen tar jag paus i ett par dagar, och släpper allt. Det räcker, sen kan jag fortsätta med mer projekt.
Har lärt mig rätt bra att riktigt kunna gå ner i varv, och hämta kraft och energi.
Kanske därför jag sällan rasar ihop, och kör slut på mig ;)

Nåja...
Idag var jag först o lämna av vår lille kattunge för kastrering, blev fördröjd som vanligt, stod o steppa på djurkliniken 10 min innan jag skulle va hos läkarn.... sååå typiskt, denna gången var det inte mitt fel att jag kom farande i sista stund... faktiskt ;)
(skönt o kunna skylla på nån)

Hade sällskap med mig hos läkarn idag, hon som går utbildning på Boston-metoden (googla här ovanför om ni inte vet, jag orkar inte leta länk)
Jag tyckte det var bra, så jag slapp o förklara själv vad det går ut på och vad vi gör.

Men i alle fall så berättade jag att jag varit på npf-konferens...
min läkare frågar då...
Vad är npf!??!?!?

?!?!?!??!
Majsan svarar: men det ska du väl för fan veta!!!

Men se de visste hon inte. Är väl inte så förbannat konstigt att hon inte förstår mig då..
Sen säger hon senare själv, att det är nog bra att jag har med mig någon, för vi förstår inte alltid varandra du och jag...
Bra att hon har kommit på de äntligen :/
För det är ju absolut inte jag som missuppfattar henne, jag hör ju alltid rätt saker, och förstår allt perfekt.
Självklart är det hon som inte fattar, och missförstår det jag säger.
Jag menar, vad annat ska man tro... när hon behandlar människor hela dagarna med npf, och inte ens vet vad det är ?!?!?
Ska man skratta eller gråta???

Senare när vi pratat om föreningen Attention lite... så frågar hon, jaha, så det finns en sån förening, var finns den, hur får man tag på den???

Då tittade jag på tjejen som var med, eeeh.... ska vi gå nu....
Det var jäkligt skönt att någon var med som kunde höra själv, hur oförstående läkarn är ibland.
För jag har känt mig som ett ufo massa gånger, när jag försökt förklara att läkarn inte fattar nånting.
Nu fick någon se själv, att hon faktiskt är ganska oförstående.

Hon sitter o ondgör sig på arbetsterapeuterna på vårdcentralerna för att dom inte tar ansvar och tar emot oss med dessa funktionshinder i behandlingen, och att dom inte lär sig vad vi behöver
eeeh???
Ursäkta, men borde hon inte föregå med gott exempel då??
Eller är man för fin som läkare, så man inte behöver förstå sina patienter alls???

Sen har det kört på resten av dan, hade en timme på stan innan jag hämta katten, hem, andas i 30 min, hämta ungar, laga lite mat... o sen på föräldramöte..

ja, så ser det ut allt som oftast ;) för er som inte vet då ;)
men jag vilade ju igår,  det får liksom räcka ;)

nu är jag himlans sömni faktiskt..
najti najti

Insikter

Jag tänker på det jag gjorde i söndags, och hur stolt jag var över de.

Jag läser alla svar jag fick på detta och TACK, det stärker mig så otroligt mycket mer.

Ibland när man gjort en obehaglig sak, så kan jag älta det flera dagar efteråt och undra om jag egentligen gjorde rätt, och vad tycker personen om de osv....
Men jag gör inte det nu, för jag står för det jag gjorde, och jag stod upp för vad jag tror på.

Att sen våga säga det också, det är ett stort kliv för mig.
Och ytterligare en insikt ramla på mig när jag läser Nickan´s kommentar, att jag höll det på den nivån jag gjorde utan att blanda in personliga saker. Det är också en oerhört viktig sak, att lära sig klara av det, att man kan ha delade meningar, skiljda uppfattningar, men man behöver inte bli ovänner för det och tycka att den andra personen är dum i huvet.

Ibland tror jag man glömmer bort det, att se bortom åsikterna, och särskilja dom från personen.
Man kan inte alltid tycka och tänka likadant, och vem är det som säger att den andra är mer dum i huvet än en själv? ;)

Jag blev alldeles tom nu, och lugn.
Sånt här vet man ju egentligen nånstans, att person och sak är två olika saker egentligen.
Det är så himla lätt att döma ut människor som har en annan åsikt än en själv.
Men en annan åsikt gör ju ingen till en sämre människa.
Tänk vad tråkigt vi skulle ha om alla alltid höll med varandra i alla lägen ;)

Och tänk också så mycket energi man sparar om man inte går omkring och retar sig på nån som tycker annorlunda. Och hur mycket skönare känns det inte när man sen träffar personen nästa gång, om man har separerat personen och åsikten från varandra.

Du behöver inte tycka som jag, men jag tycker om dig ändå, för att du är du
image299

sova med kläder ;)

Det tar på krafterna förstås att vara ute och resa.

Igår slocknade jag med datorn uppslagen, med kläderna på. Inte mysigt o sova med kläder på förstås, men vad göra när luften tog slut ;)

Men det var nödvändigt för jag känner mig utvilad idag. Inte i huvet men för övrigt image297

Jag känner mig extra stolt idag faktiskt, för igår gjorde jag något som jag nog aldrig gjort förut, inte på just det sättet faktiskt.
Jag ringde en medlem i vår förening, som jag ansåg motverkade våra syften, och vågade tala om precis hur jag tänkte, och att jag ansåg att h*n inte kunde fortsätta det uppdrag h*n hade om vi inte kunde hitta en lösning.

Vi kunde inte hitta en lösning då vi inte var överens.
Inga hårda ord, vi hade ett bra samtal.
Men resultatet blev att personen själv valde att avsluta det uppdrag h*n hade.

Det jag är så stolt över är att jag vågade säga precis det jag kände och tänkte. Det vågar jag ju göra för det mesta när det gäller andra saker, men just en sån här sak är ju extra känslig, att tala om för någon att jag tycker inte du sköter det uppdrag du fått, och du skadar vår förening om det här ska fortsätta.
Det har jag aldrig klarat förut. Och det var ju inte farligt alls, jag dog inte ;)

Det känns stort för mig då jag alltid tidigare har skjutit undan sånt här, och så har det fått vara.
Men jag tog tag i det direkt, och nu slipper jag ju gå och fundera på det mer, nu är det ordnat.

Var det något den där coachen i Västerås lärde mig i alla fall då?
Mitt mantra är ju "det gör jag sen".....  men nu gjorde jag det direkt...
Kanske var det något under dagarna i Västerås som hjälpte mig att ta ytterligare ett steg på vägen ;)

Oavsett, så är varje steg ändå ett elefantkliv på väg mot målet image216

Landat i verkligheten

hemma är jag, och som jag visste, så skulle jag inte kunna sova, för att jag är övertrött, och alldeles uppskruvad samtidigt. Och så är det ju ;)

Jag landar rakt i verkligheten och tvingas plötsligt konfrotera vardagen igen, med allt vad det innebär.

Dessa dagar med underbara människor, med fantastiska personligheter har hjälpt mig så mycket att kunna se, upptäcka, och också på ett helt annat plan kunna uppskatta olikheterna, och annorlundatänk.

Jag har också lärt mig, att man aldrig kan ta för givet att man självklart blir accepterad för sina funktionsnedsättningar, trots att man befinner sig i ett forum för likasinnade.
I ett forum, i ett sällskap, i en förening för människor med funktionsnedsättningar, förväntar åtminstone jag mig, att det ska vara en hög grad av förståelse och acceptans för människors "egenheter" och annorlundatänk.

Jag är djupt besviken och bedrövad, då jag upptäckt att man i detta forum har en sämre förståelse för människor med npf, än vad man har ute i samhället.
Det förekommer skitsnack, suckar och tjostande, tissel och tassel och ren och skär mobbing.

Om jag vänder mig till en förening för människor som är som jag, ska jag då inte kunna förvänta mig att få känna mig trygg, accepterad och omtyckt, precis som den jag är?

Om jag inte kan känna det i Attention, en förening för människor med npf, var ska jag då känna trygget?
Kan vi förvänta oss att få förståelse och acceptans från samhället, när vi inte ens kan få det i vår egen förening?

Det sorgliga är, att den värsta mobbingen utövades av medlemmar i föreningen utan egna funktionshinder. (det är min tolkning, och min upplevelse)
Vem är då föreningen till för?
Varför har man en förening för människor med funktionshinder, om inte medlemmarna i densamma får föra sin egen talan, utan att bli nerröstade, och utbuade?

Jag kommer att utveckla detta vid ett senare tillfälle, för just nu orkar jag inte.

Men som jag skrivit tidigare, så har jag haft underbart kul, med alla dessa medlemmar som vågar vara sig själva, som bara är.
Det är som sagt jävligt trist att det ändå inte accepteras i vår egen förening.. att vara just sig själva.

Nu ska jag maila några uppmuntrande rader till Attention Göteborg´s ordförande...

Jag e trött

image298

zzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

vi överlever nästan ;)

I alla fall har vi överlevt hittills.
Frågan är om vi orkar ännu en kväll, eller om jag går av på mitten.... många hysteriska gapskratt blir det.

Det är fullspäckat på programmet, och huvet exploderar snart.
I pauserna förväntas man gå runt och titta på alla utställares bord, men efter en timmes föreläsning orkar åtminstone inte jag ta in mer utan måste ut och vila hjärnan lite och dessutom behöver jag osa ner västerås lite... o då menar jag inte med metangas utan... *harkel* banangas... nää.. nikotingas image296

Helt underbart att se och höra publiken under föreläsningarna, ja faktiskt, dom ska  ju inte höras, alltså en publik bör sitta ner tyst och stilla och lyssna till den som föreläser.

Behöver jag berätta att det inte funkar så här riktigt ;)
Plötsligt somnar någon, intrycken blev för många.... (sneglar på Nickan)
Någon får plötsligt ett enormt behov av att lämna platsen för att sprida sina nikotingaser på utsidan.
Någon blixtrar plötsligt till över något som sagts, och hojtar rätt ut  i protest mot det fruktansvärt dumma som föreläsarn "kanske" sagt....
Ett hysteriskt gapskratt skär genom luften, över nån lustighet man uppfattade, eller för allan del nån lustighet som grannen bredvid plötsligen kläcker ur sig.

Alltså jag bara älskar det här.
Här är alla dom dom är, ingen förställer sig,....
Som han som kom fram till ett bord till middan igår, och frågade om dom som satt där var npf:are....
Han fick nej till svar, och då säger han från hjärtat, då vill jag inte sitta här *asg*

I LIKE!!! ;)

Eller den högljudda stockholmaren, som vrååålar 50 meter bort... du maaaajsaaaan, va vad de nu han saaa din son, DET SUUUUUGER, SÄRSKOLAN SUUUUGER!!! HAAAAAAA HAAAA rungar han gapskrattande

Gode gud, överlever jag detta så finns det INGA hinder sen.
Helt underbart....
image297

Det bästa av det bästa såg vi idag, Per Fosshaug, känd bandyspelare satt tillsammans med författare och journalist Annica Sundbaum Lundin.

Annica har fått diagnosen ADHD, Per Fosshaug är under utredning och väntar på svar från denna.
Vi behöver många fler som vågar träda fram och berätta om sina liv. När personer som faktiskt har lyckats och kommit långt på vägen berättar om sina funktionshinder, det är då jag tänker att vi börjar komma nånstans, till acceptans av denna problematik.

Dom improviserade hej vilt och lockade till många goa gapskratt bland publiken, förf gjorde intervju av Per, och dom drev med sig själva och diagnoserna, sina beteende så man vred sig av skratt.
Frågan är dock om det hade blivit lika många skratt i ett annat forum... kanske, kanske inte.
Merparten kände ju igen det dom pratade om, och det är  så underbart att få höra om "sitt eget liv" utifrån ;)

Per svarade på en fråga om han inte lärt sig att tänka efter före, innan han handlar...

Jooo, jaa det är klart att man ska göra det, och det har jag blivit bättre på, men va fan om man ska gå omkring o tänka efter först hela tiden, så förbannat tråkigt livet hade varit då ... *s*

Han har så rätt så rätt ;)

Jag skulle kunna stanna en vecka till här i detta underbara sällskap, men det tar på krafterna ;)

Ska berätta som avslutning att min äldste son ringde mig idag, han hade fått resultatet på andra nationella svenskaprovet.
Uppsats var det, och han hade tydligen valt den svåraste uppgiften, att skriva en krönika.
Bara att han hade valt den svåraste säger en del, det skulle han ALDRIG gjort förut.
Han fick MVG, på detta provet oxå.

Jag blev så glad så tårarna trängde fram, jag har ju fått lära mig här i västerås att det är helt okej att gapa rätt ut när man har lust, så jag vrålade i telefon, "du e bara såååå bäääääst"...
(Behöver jag säga att folk tittade, men bara för en sekund,.. precis som.. jaha okej, attention-folk minsann) *s*

Precis som förra gången undrar en lärare, varför han sitter i lugna rummet... suck och dubbelsuck
Och återigen, så undrar jag varför man har inställningen att dom som sitter i lugna rummet o gör sina prov är "mindre begåvade".
För det är faktiskt det man säger egentligen.
Får man MVG bör man väl inte sitta där..

Men det är ju just därför han får MVG!!! För att han får sitta där i lugn och ro, och får använda dator!!

När ska dom förstå detta!
Nu har jag fått ideér till hur man kan föreläsa, jag känner att det börjar bli dags att jobba för att vända dessa attityder....

punkta sluta

Eskil Johansson

är ett läger för barn med neuropsykiatriska funktionsihinder... http://www.tuskulum.se/

Bör man som ansvarig bjuda en tjej att ligga med en i sängen, när man är gift?

Hur skulle jag möjligen kunna skicka mitt barn till denna lägerverksamhet, när jag vet att den ansvarige inte har någon som helst moral, eller etik.... utan handlar efter all världens lustar, och känner sig fri att bjuda hem den han känner för att knulla med?


När jag frågar hur man kan ställa denna fråga, när man har en ring på fingret, och vara så respektlös mot den man är gift med, får jag ett märkligt svar...
OCH....

 det är det svaret jag får, jag känner allt för väl igen svaret, från min 13-årige son...

känns det obekvämt, kan man alltid svara OCH.....

ja inte lägger jag några värderingar huruvida ansvarig för denna lägerverksamhet har diagnos eller inte.
Spelar ingen roll alls, men att tycka det inte alls har någon betydelse att bjuda hem vem man önskar, när man är på resande fot, finner jag högst anmärkningsvärt.

Jag kan väl säga som så,att han plötsligt blev hemskt trött, och blev tvungen att gå i säng genast, och jag fick en chans att logga in på hotellets dator, och rasa ur mig detta ...

Denna mänska är på samma npf-forum som jag , och gör reklam för sin fantastiska lägerverksamhet.
Undrar om hans fru är medveten om vad han gör på alla sina resor i syfte att göra reklam för sina läger för barn med ADHD?
KRÄKAS!!!!

Nu ska jag sova....

np(h)f-tant på utgång...

np(h)f= neuropsykiatrisk-hysterisk-funktionshindrad - tant...
Visste ni inte de? Jo så är det minsann

I morgon åker jag o Nickan till npf-forum i Västerås. Rikskonferens som det så fint heter.
Tåget går om 5 tim o 50 min (när jag skrivit klart inlägget så är det 5 timmar kvar)
Borde jag inte tänka på att snarka lite? Ja kanske är det så... mycke man borde nu för tiden.

Igår kväll bestämde jag mig för att göra klart packningen på förmiddan idag, för att kunna släppa det sen.
Men för sjutton, vad det blev nödvändigt att göra i ordning lite bilder, och lära sig lite mer trix i photoshop, jo minsann, det var världsviktigt och tog hela förmiddan.

runt halv ett , så tog jag mod till mig att genomsöka källarn efter resväska, som min gubbe påstod han hade slängt, (varför man nu skulle slänga en resväska)
Var börja leta, varför börja leta`? Jag menar, om den nu ändå var i soporna, så varför bemöda sig.

Men där vaaa den då, jösses kors i taket, jag hittade nåt i vår källare ;)
Efter en liten tvist med mig själv kom jag fram till att den där väskan absolut inte skulle täcka mina behov, eller rättare sagt fylla mina behov.
Jo, fylla dom skulle den väl, men alldeles för snabbt, snabbare än jag hade tänkt mig åtminstone.

så kl 1 så var jag absolut tvungen att ge mig iväg på jakt efter en bättre rustad väska.
Rusta hade jag bestämt för mig, hade en hel hög med resväskor.
Dom hade 3 sorter... någon hade uppenbarligen varit där före mig, som haft samma behov, och helt iskallt köpt upp hela lagret med just den väskan jag skulle måste behöva.

Den första, var på tok för stor, och till och med jag skulle skämmas att släpa med mig en sån för bara 3 dagar. (men bara lite, skulle jag nog skämmas)
Den andra, ja fick man ner en dassrulle skulle ju det för allan del räcka, för kan man bara torka upp efter sig, så ska ju åtminstone alla andra va nöjda.
Den tredje var PERFEKT... tills jag öppna den och snabbt konstaterade, att den inte var större än den vi redan hade. Jo på utsidan, var den dubbelt så stor, vilket får mig att undra hur man kan öka omfånget på en väskas yttre omkrets, utan att öka dess inre?

På väg till Ikea, så sålde dom magneter på Cassels, så alldeles säkert är det ett brott mot köpmannalagen (eller va den nu heter) för man får faktiskt inte uppmana mänskor att gå in i affärer på det där viset.
Men eftersom jag har magnetsulor i mina skor, så liksom bara studsade jag in genom dörren, ja det var riktigt traumatiskt ska ni veta, för jag höll på o riva 15-4 klädställningar på vägen.
Ännu mer traumatiskt var det när jag äntligen fick draaaaa mig ut därifrån (med tanke på magneterna var det ett himla besvär), för plötsligt upptäckte jag att jag blivit rånad på 1100:-?!?!?!
Hur är det möjligt?
Fast dom hade varit fantastiskt snälla mot mig därinne, tyckt synd om mig, och stoppat ner 3 st koftor, ett par byxor, och en tunika i en påse, som plåster på såren för detta makabra rån...

(nu går tåget om 5 tim o 35 min)

*harkel*
jamenvisst, den där väskan. Jag fick ju bestämt åka till Ikea. EN väska hade dom att erbjuda, och den var för all del större än den jag hade, men bara liiite, men ändå. Dessutom ville dom bara ha 99:- för den, och det passar mig utmärkt.
Meeen så ser jag nåt knallrosa bredvid, jamen är det inte... jooo, jamen det har jag ju letat efter länge, en väska till min dator ;)
eller letat, det har jag inte behövt, dom finns att införskaffa varhelst man önskar... men snål som jag är, anser jag dom kan behålla sina fula väskor så länge dom ska ha 6-700 för dom.
men den lilla rosa skönhet, blev min för endast 129:- ;) ;)

För är det inte så, om man nu ska ta med datorn nånstans, så kan man ju inte bränna omkring med en stor resväska heller??? Nä, så klart inte, då behövs en särskilt anpassad sådan.

På Ikea tog jag en fika, och blev sittande i funderingar på hur man kan veta hur tidigt man bör komma till en anställningsintervju, eller sen oxå för den delen.
En kille kom o sökte jobb i köket. Halv 3 kom han. Chefen kom ut och undrade om dom inte bestämt 3. Jooo, men min buss, den kom lite tidigt, ja bussen var inne nu.
Fine...
Han fick frågan om han ville ha nåt att dricka.
Japp, en kopp kaffe fick han, och sen så satt han där. Prick kl 3, kom chefen tillbaks och hämta honom.
Det fanns ju säkert en anledning till att dom bestämt 3, o då är det ju rätt onödigt att dyka upp som gubben i lådan en halvtimme innan.

Men då fundera jag på, hur vet man vad som är okej, hur vet man att det inte är okej att komma en halvtimme för tidigt? Jag vet de, men uppenbarligen inte denna kille.
Men hur vet jag det, är det självklart? Jag kom fram till att det var det inte alls, men det har jag vackert fått lära mig, och så satt jag där och tyckte synd om denna kille, som inte var smart nog att ta ett varv på köksavdelningen på Ikea innan han gick och fråga efter chefen.

Men på nåt sätt, så var det min resa till västerås jag skulle skriva om, var den nu blev av??

Hemma, så skrev jag en lista med saker jag skulle ha med, så måste jag göra om jag överhuvudtaget ska kunna packa.
Efter 2 timmar satt jag helt lam i soffan, och gubben undra hur det gick.
Nä, ingenting funkar nu har jag yrat i 2 timmar och försökt packa efter listan, men jag har ju inte kunnat stryka nånting på den, och jag vet inte vad jag har gjort och varför?!??!?!
Nu hjälper jag dig..... säger gubben då alltså, inte jag.
VAD åker du i för kläder i morgon? Plocka fram dom,
Japp, efter en kvart sitter jag åter lam i soffan.

Har du lagt fram kläderna?
Jaaaa, absolut.
Vad har du lagt fram?
Eeeh, en t-shirt, en tjock-tröja.
?!??!?!
STrumpor, trosor, byxor????
nääää, jaha, men det fattar jag väl i morron, att jag måste ha byxor, eller???

Nä det är bara o inse, jag fixar inte alla förberedelser innan jag ska åka.
Senare på kvällen sitter jag och piper i soffan återigen.
Något är fel, något fattas, jag har glömt en massa saker.
vaaaaaaaad? gubben börjar bli trött på den här np(h)f-tanten vid det här laget.
Jamen väskan går ju och stänga, det funkar ju inte, jag brukar aldrig kunna stänga väskan när jag ska bort, jag måste ha glömt nåt.

Till slut gör jag som jag brukar, kastar ner allt jag ser som möjligen bör vara livsnödvändigt att ha med sig.
Som tex, en pennvässare, ett skissblock.... (jaaaa, det kan finnas nån intressant knöl på tåget man kan rita av kanske, ja inte potatis då, utan... annan knöl)

Som typ Nickan *asg* (föööörlåt)
Jag kom också på att det där bokningsnumret hade jag fått för mig var viktigt att ta med.
Shit, vilken mail ligger det på nu da
Hittat, utskrivet, borttappat.
Alltså precis innan jag skulle krypa ner under täcket, så kolla jag i väskan, då finns inte pappret där ?!?!??
Men allvarligt???
Jag leta halvt ihjälp mig tills jag kom på att det kunde va rätt enkelt att skriva ut ett nytt ;)
Nämen, det låg tydligen kvar vid datorn då ;) då slapp jag skriva ut nåt mer.

Fick ett samtal från min reskamrat vid 9-snåret.
Har du packat frågar jag henne`??

neeeeee, jag hittar liksom inte resväskan.
HAAAAAAAAA
Det här är bara för underbart.
Men hon kan säkert låna min lilla som jag ratade, för den står kvar där jag ställde den sist.
Hon frågar vilket tåg vi ska åka med från byhåla in till götet... eeeh.
inte vet jag?
Varför ska jag veta allt?
Vet ni sånt= Vilket tåg ni ska åka med innan ni åker???
Det trodde jag man kunde lösa precis innan man kliver på..hmm (förutsatt att man vet vilket tåg man ska kliva på)
men suuuuck...
nu vet jag, skrev ut det oxå, länsståg 3020.. eller om de va2030??
Nåja, samma siffror, i vilken ordning kvittar väl...

(5 tim och 15 min kvar)
borde jag inte sova nu heller???

Vem kan sova, när hjärnan kör wrestlingsmatch?
En sån match går ju faktiskt ut på att ha ihjäl nån annan.... undra vilken halva som vinner...

Men nu är jag trött i ögat.
Bäst jag upplyser katten om att ska han trampa "vatten" i natt, så får han göra de på utsidan.
Han står o steppar, och helst ska man stå PÅ någon då, och KRRRR KRRRR PRRRRP RRRRR...
Han är världens goaste...... o nu får jag nog ge upp för ida.

Min kära dator ska följa mig på den långa färden till västerås.
men jag vet ju inte säkert om jag har tillgång till internet.
Så håll ut, (hur nu jag ska hålla ut)
I´ll be back ;)

katter, fasaner och barn

Nu har jag lekt med lite bilder igen.

Jag borde ju faktiskt tvätta en maskin, kanske packa en väska... kanske o kanske...

Åker ju till västerås i morgon, npf-forum.
Men nåja, det hinns väl med, nån gång ;)

Min lilla gosekatt skalman, han är nog den absolut tröttaste katten jag träffat ;)

 

Jag jagade en fasan förut, försökte få han på bild, jäääklar vilken fart dom där kan få upp ;)
Blev inte så bra bilder, men kanske stöter jag på honom igen....
 

Min lilla teaterapa, som alltid ska posera så fort kameran åker fram. Ta kort på mig, ta kort på mig ;)
   

Min stora gillar även hon kameran, ska det bli fotomodeller månne ;)

 

Var tvungen att leka lite med svartvitt oxå, det blir riktigt snygga bilder det oxå.

Nu måååste jag bara gå och kolla om vi har nån resväska att packa i, annars måste jag åka o köpa en... tråååk

Utvecklingssamtal ;)

Finns det någon bättre känsla, än när man går från ett utvecklingssamtal, och bara känner .... woooow?

You did it my child... you are the best ;)

Min äldste pojk har hämtat igen det han missat dom två sista åren , sedan i julas ;)

Efter dessa två år, med orimlig trötthet, som ibland fick mig att undra om han var allvarligt sjuk, som efter en utredning visade sig vara "bara" underaktiv ADHD, har han nu efter medicinering och lite extra stöd och hjälp, kommit på fötter igen, och höjt sina resultet med råge ;)

Han har aldrig varit mycket för att  göra sina läxor, eller läsa på inför prov. Han har heller aldrig behövt.
När allt plötsligt började rasa i slutet av år 7, förstod vi inte mycket. Han läste inte läxor då heller, av den anledningen att han inte orkade. Han sov mer och mer, kom inte ur sängen på morron.
Frånvaron ökade, och vi väntade...
Väntade på att puberteten skulle vandra förbi.
2 läkarbesök gjorde vi dock, för att kolla blodvärden o annat, men allt var bra.

Jag fick höra många gånger, jamen alla tonåringar är trötta.
Är alla tonåringar så trötta, så dom kan lägga sig varenda dag efter skolan, och sova runt till nästa dag, och inte ens då är pigga nog att vakna till en ny dag?

Så är det för alla...
Ja.... så har alla det.

Nu har han hämtat igen som sagt ;)
Höjt betygen i några ämnen på denna korta tid. Han läser fortfarande inte mycket läxor, men skriver numer VG och MVG på dom flesta prov. Han behöver inte sitta hemma o plugga, det han hör på lektionerna kommer han ihåg, den förmågan har han.


När vi sitter där, så säger mentorn, att jaaaaa, du MÅSTE lära dig att skriva mer på matten...
suuuuuck...

Jag tittar på honom och säger, men snälla du, det är ju precis just det som är ett av hans största problem. Han klarar inte skrivningen.
Jooooo, men du mååste skriva mer, du räknar ut talen direkt när du ser dom, men jag vill veta hur du tänkt, du MÅSTE ställa upp och skriva talen.
?!!???!?
Självklart är det ju så, att eftersom han är så snabb i huvet, och är ett mattesnille utan dess like, så kan det väl ändå inte vara ett problem att skriva talen också.
Jag försökte att ytterligare upplysa om att han borde kunna få ge denna förklaringen muntligt, eftersom han har stora svårigheter med kordination öga/hand.
Men du skriver ju på proven, kommer det då.
Ett sista försök gör jag, med att förklara. Ja, han skriver på proven, han klarar att koncentrera sig den stunden, men det kan han inte göra en hel skoldag, på alla ämnen, energin räcker inte till det.

Behöver jag säga att det inte nådde fram heller?
Jag lägger ner diskussionen, efter att min röst börjar morra, och tinningarna bultar.
Då sonen ligger nära nog ett MVG, och lärarn går i pension efter denna terminen, ansåg jag att min energi kunde läggas på annat ;)

Vi kommer till frånvaron. Och aja baja, titta här, detta är inte bra, oj oj oj, det här är allvarligt, och om gymnasiet frågar efter denna listan, då skickas den dit, och det är inte bra ser du.
Sonen tittar, han läser, och undrar.
Dagarna stämmer inte med det schema dom har.
Plötsligt frågar sonen vilken vecka det är, och eftersom mamma har sån bra ordning, så kan hon svara på det ;)
På frånvaroschemat står det att dom hade prao v 13, alltså förra veckan då.
Jag vet inte om jag missat nåt, men vi hade påsklov här förra veckan ;)

Vi konstaterar då jag och sonen, då vi analyserat detta, att frånvaron är från 2007.
Men nä, det står VT-2008 enligt lärarn så då är det så.
Nåja, han fick ge sig till slut.
Och börjar klaga över höst-terminens frånvaro.

Jag går inte in alls för att analysera detta, då jag anser det helt oväsentligt. Vi vinner inget på att banna sonen för vad som hände i höstas, vi är HÄR och NU.
Och dessutom, så hade han det jäkligt tufft då, och var tröttare än jag vet inte vad.
Självklart är det inte okej att ha hög frånvaro, men det finns en orsak till detta, och han förmådde inte bättre helt enkelt.

Jag bad att få se denna terminens frånvaro, då det är intressant att se om det finns en förbättring, och utifrån det kan vi gå vidare.
Men den fanns ju inte då ;)
Jag loggade in på skol-sidan när jag kom hem, och jag lovar, det går inte att jämföra. Visst fanns det frånvaro, sena ankomster. Men inte tillnärmelsevis som det gjorde förra året.
Alltså har det skett en markant förbättring.
Hur var det nu, uppmuntra positiva beteende, ignorera dom dåliga ;)

Min son sa när vi gick därifrån..
Mamma... du var liiite irriterad ett tag va?
hrmm jo harkel...
Du kunde lika gärna sagt rent ut: FATTAR DU TRÖGT ELLER!!! för sån lät du,  det sa han med ett stort flin på läpparna.

Och jo, ungefär så kände jag också, hur svårt ska det vara att förstå.
Varför ska man stirra sig blind på dom bitar som sonen inte kunnat hantera under förra året, när han nu är på väg uppåt, och hämtar igen det han halkat efter med?

Det som har varit kan vi ju inte göra nåt åt, men vi kan förbättra det som sker här och nu.
Vilket slöseri med tid och energi att sitta och ösa kritik över sonens höga frånvaro under HT-07...
Han kan ju inte gärna göra den ogjord...

MEN trots detta är jag superduperglad, för att det går så bra för honom just nu ;)


Bältros vs vattkoppor

Jag ska inte starta med ett gnällinlägg om hur det inte gått att blogga på flera dar... för det får man nog läsa till leda ändå... *gnäll gnäll*


När det gäller bältros, så står det att läsa på dom flesta sidor som behandlar ämnet att man INTE kan bli smittad av någon som har vattenkoppor, men det omvända går.

Det är FEL, man kan visst bli smittad och få bältros av vattkoppviruset.
Däremot så smittar inte bältros via luften som vattkoppor gör, men vid beröring med det ena eller andra så är det så.

Min sambo har fått bältros....
Han ringer sjukvårdsupplysningen igår, och pratar med dom en lång stund. Dom säger till honom att det händer bara inte att han skulle få bältros i samband med barnens vattkoppor. Det är en chans på miljonen.
Men att det ändå låter misstänkt likt får han till svar, och att han ska avvakta.

Av en slump så träffar han på en kompis fru, som är sjuksköterska och visar henne utslagen, och hon skickar genast iväg honom till läkare.

Där konstateras alltså att han har bältros.
Läkaren säger också till honom att det är olyckligt att man får informationen att man inte kan bli smittad med detta av vattkoppor.
Han visar honom en läkarbok, och där står klart och tydligt att det är fullt möjligt.

Har lust att maila alla sidor där det står nåt annat och upplysa om att detta är fel.
Det kan ju faktiskt bli riktigt farligt om man har nedsatt immunförsvar eller annat, och blir smittad.
Har man otur så kan man få det i ansiktet, och det kan sätta sig på ögonen med påföljden att man kan bli blind. Svåra smärtor kan också åtföljas under resten av livet.

Det finns medicin mot viruset, men då bör man komma in inom 72 timmar efter att symptom visat sig...

Jäkla olyckligt... man tycker ju att all sjukvårdspersonal faktiskt bör veta sånt här....


Nu kan jag andas igen..... när jag äntligen kan blogga *s*

Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen