HAAA jag vet var luslådan bor

nu har jag avslöjat dom, nu vet jag var dom kommer ifrån ;) ;)

Ja, jag hoppas ju det åtminstone.

Så mycket som jag har kammat dottern, så är det ORIMLIGT att det dyker upp nya. Dom sista dagarna har jag haft nära till tårarna, VAD gör jag för fel???

Utan att riktigt förstå så har jag undrat hur det kan finnas vuxna löss dagen efter kamningen.
Idag vid frukosten så kände jag mig helt uppgiven. VAR kommer dom ifrån, VEM är det som förser min dotter med dessa odjur hela tiden??

Jag står över handfatet o kammar av mig  själv håret varje dag, sambon kammar sig varje dag, vi kammar så gott vi kan på yngsta dottern varje dag. Yngste sonen går igenom hårstrå för hårstå med fingrarna var 5:e minut ;)
den äldste ser vi inte så han kan då inte ha några ;)
Så varför har då dottern hela tiden VUXNA löss i håret ???? Detta tyder på ny smitta.

I förmiddas så slog det oss. Hon sitter vi frukosten o kliar sig, jag hittar 2-3 st vuxna eländiga djur,  efter frukosten så kammar jag, strax efter jag kammat så går hon o lägger sig i vår säng på samma kudde hon legat på innan frukosten...  sådär har det hållt på nu i 3 veckor.
Därför tar det liksom inte slut. Idag låste vi vårt sovrum, slängde oxå ut alla sängkläder i kylan. Jag HOPPAS att vi nu fått slut på de.

Idag skulle jag hjälpa äldste sonen med hans rum, ett RIKTIGT röj behövs.
Men jag hade visst glömt att räkningar ska betalas, så det tog av nån jävla anledning halva dan. Sen drog gubbe o yngste sonen iväg för o köpa raketer. Och då jag hade tjejerna plus en kompis hemma så blev det inget gjort hos sonen.
Men i MORRON då ska vi ordna rummet.

Det sa jag till gubben oxå, att vi tar hela dan i morron.

Meeeen........ plötsligt får jag info om att han ska jaga i morron?!?! Okej... 
Ja, men det hade han ju sagt häromdan, att om han inte kunde jaga i söndags så kunde han jaga på nyår..
Jo det är möjligt att han sa.... men varför sa han inte det då innan jag lovade sonen??
Jo, jag vet, för att han inte visste om han skulle jaga. För han ringde o kollade det SEN!!!

Nä hörrni, hur kunde jag missa det, HUR kan jag va så DUM!! så jag lovar bort mig på annat, när sambon MÖJLIGEN kunde kanske tänka sig att det är MÖÖJLIGT att han ska jaga, NÅN dag inom det närmaste?!?!?

Jag frågade sambon förut, hur mycket kassaskåpet som står i sonens rum väger (ja ett kassaskåp som han lovat i 5 år att flytta från sonens rum)
Jag fick svaret att det väger MYCKET, ca 200 kilo.

Va bra, då kan du kanske ta hand om det sen svara jag, för det står numer utanför sonens rum, för jag slängde ut det där.

?????
sambon blänger på mig.
LYFTE du ut det, ja då väger det väl 75 kilo då....!?!?
jahapp...

Okej, jag är väl inte så stark då trots allt ;)

men så arg blev jag, när mina planer gick i stöpet, så jag for ner som ett skållat ollon i sonens rum och bad honom lyfta på arslet och hjälpa mig för NU ska här röjas minsann....

Inte lyfte han på så många rompor, han flinade mest åt mitt ursinne, och glad blev han dock då det där kassaskåpet ÄNTLIGEN lämnade hans rum ;)

jag röjde och härjade, hittade ett xbox-360 som sonen prompt skulle ha och köpte för egna pengar för nåt år sen, det hamnade på sängen sålänge. När jag fick tag i dammsugarn, och var ute efter taket i min jakt på damm så hoppade jag upp i sängen o oooooj, vad högt ett xbox kan studsa minsann ;)
rakt ner i golvet for de, och nääääeee va INTE-glad sonen blev för det kostar ju PENGAR..

Jag förklarade lugnt o sansat att det minsann inte va nån fara, det håller för sånt för min dator fick nämligen vingar i linköping för ett par månader sen och for i golvet med en skräll.
!!!!, oj, kanske va det därför den aldrig mer blev som den skulle ;)

Men sonen var fast besluten om en ersättning för fadäsen med tv-spelet, och skulle minsann genast koppla in den o kolla om den funka, o shit va kul han fick då, det funka utmärkt, så nu har jag fått han o släppa datorn en stund, bra jobbat morsan..

gäääsp, måste nog faktiskt lägga mig på kudden nu, har pratat i telefon en stund ;)
Gonatt miccis ;)
hoppas du sover gott nu, när jag satt griller i huvet på dig ;)

Nu kan jag nog dessutom sova, då yngste sonen landat på kudden. Jag bad honom STÅ STILL förut.. ja KANSKE svara han..... i morron.... ?!?!?

Ja, man kunde ju alltid hoppas ;)

natti natti

Jag rockar lö(s)s

Nu rockar vi här hemma så jag tror lössen får hörselskador.

Nu tyckte minsann jag att vi behövde roa oss lite så nu har vi införskaffat guitar hero. Vi köpte ju inga julklappar till oss vuxna på jul, så då fick jag ju ge mig själv en julklapp efteråt ;) ;)

Herrenån, jag har ont i hela kroppen efter allt spelande.
Jag e riktigt grym, så jag sa till sonen att jag minsann kunde vart rockstjärna.
Men maaammaa, det är ett TV-SPEL!!!
näääää, eeee de ;)


Jag tror inte heller lössen blir döva.
Jag kammar o kammar o kammar, dottern är vansinnig på mig. Jag kan inte heller i nåt mer medel i huvet på henne för hon har kliat så hon har sår i hårbotten. Det skulle svida nåt fruktansvärt om jag körde en behandling nu.

Igår hittade jag 3 st i håret på henne, och 2 ägg!?!?
ÄR det slut snart???

Jag kammar henne varannan dag i MINST 1 timme. Det MÅSTE ju nån gång ge resultat.

Själv står jag varenda dag lutad över handfatet o sliter av mig allt hår ;)

Jag hoppas att jag slipper se nåra fler kryp.

Det konstiga är att lilltösen inte har fått några, henne försöker jag oxå kamma igenom regelbundet.
Men jag är GLAAAD att hon inte fått några, för försök o få henne att sitta still en timme, hahahaaa

Jag har formaterat datorn, men har ännu inte fått igång mail och alla program som jag hade innan. Har inte orkat.
Dessutom hänger sig skiten stup i kvarten, det gjorde den inte förut.

Den stänger av sig själv och är allmänt krånglig.
Trodde ju det skulle bli bättre faktiskt ..

Nu kör jag med firefox istället för explorer och hoppas på att det ska bli lugnare med skit som kommer ner i datorn när man surfar.

Nu ska vi åka till djungelrummet o leka, för vi behöver komma hemifrån lite...

seeee yaaaaa

C:FORMAT!!

visst fanken, hade ju precis glömt en sak, jag skulle ju formatera om datorn.
hrmpf, fast nu för tiden skriver man ju inte sådär längre, man stoppar ju bara in skivan och bootar om med den.
jaaa, jag skaaaa, men jag har ångest för att jag glömt spara nåt viktigt, därför drar skjuter jag på det.
Jag skulle göra idag, efter jag tvättat, och varit ute med barnen, och latat mig lite, och ätit, druckit lite glögg... åh shit är klockan redan halv 7??? Jaja, får väl ta det i morron då ;) ;)

Jag tror aldrig jag varit så lugn nån julaton nånsin.
Jag hade ju lusbehandling på mig själv kvällen innan, och smetade in huvet med apoteketes medel som ska värka i 12 timmar.
På morron var julklappsletning, (som nog mamma tycker är roligast, då jag gör det svårare o svårare för grabbarna för varje år, oerhört frustrerande för dom med en bild i handen som mamma bearbetat i photoshop, hehhehehe)

När vi åt frukost, och dottern fortsätter sitt frenetiska kliande så får jag bara SPAAADER!!!
Jag kollar i hennes huve och upptäcker snabbt en ettrig liten nymf.
Så det blir ju inte så farligt lång väntan på tomten, då man kan kolla på två pippi-filmer som låg under granen i morse, samtidigt som mamma går igenom alla huven i huset, inklusive sig själv. Det tog tre timmar :/
6 st kläckta ägg var allt jag hittade i dotterns huvud, var den där lusen gömt sig har jag ingen aning om, men det märker vi väl snart ;)
Ingen annan hade nåt oroväckande i håret.

Mest stressad av alla var nog gubben igår, då det plötsligt hade bestämts att byta tomte, och han skulle va tomte hos en annan granne i utbyte mot att den grannen kom till oss.
Snopet även för pojkarna, som blängde på den "vanlige" tomten som kom på besök i kostym på julafton ;)
Guuud va de e kul att skoja till de.
Höjdpunkten blev väl ändå vår knasigaste katt, som kom in strax före tomten, och strategiskt placerade sig på ett julpapper med tuggbara snören precis intill tomten och väntade tålmodigt på sin julklapp.
När den väl kom var han inte sen att anfalla våldsamt för att få tag på den ;)
Förstår absolut inte vilken planet den katten kommer ifrån.

Jag har några goa bilder, men då även photoshop plötsligt slutat fungera, så får jag bjuda på dom bilderna när datorn är rensad och återfödd.

Idag har det varit sååååå lugnt, vi har inte gjort någonting, förutom att jag var tvungen att köra en halvtimmes luskamning på mig själv, så fanken heller att det ska återfödas några gnetter i mitt huve.

Jag har varit dödstrött i dag, då min äldste tvingade mig att vara uppe till kl 1 inatt. Han satt i soffan hela kvällen, trots att han fick en ny 22" dataskärm i julklapp som måste varit intressant. Vi läste fräckisar i en bok, som jag dumt nog gav yngste sonen i julklapp (jag hade inte läst tillräckligt i den när jag köpte den tydligen). Vi skratta så vi tjöt, och så kollade vi på några komediserier. Det sista vi gjorde var att roa oss med att sno dotterns brio-tåg med lyftkran som vi petade i näsa o öron på sovande gubbe, och låg dubbelvikta i soffan när han i sömnen jagade den där envetna "flugan"... hahahaha

Tidigare på kvällen roade jag mig att gnälla högljutt med ankan anki i näven som äldste dottern fick, och med en röst som kan sänka vem som, så fick jag ungarna att nästan kvävas av skratt. Nä, jag blir nog aldrig vuxen minsann ;)

Jag bjuder på en fräckis från boken, så kanske ni kan skälla på mig sen för att jag va så omdömeslös i mitt val av julklapp ;)

Gamle Rune blev nidist på äldre dar och gick med i en nudistförening. Första dagen på föreningens koloni får han se en liten nätt och snygg tant, och får erektion. Tanten kommer direkt fram och frågar:
- Är det mig du kallar på??

Rune blir lite osäker och undrar vad hon menar. Damen förklarar för Rune att om man får stånd så är det den närmaste damen man kallar på för att ha sex. Mycket trevlig klubbregel, håller Rune med om och så går de lösa på närmaste filt.

Efteråt vill han fräscha upp sig och går in i anläggningens bastu. När han sätter sig råkar han bränna av en fjärt och gubben intill honom säger:
- Är det mig du kallar på?
- Jag är ny här, så jag förstår inte riktigt vad du menar.
Gubben förklarar att när du släpper dig kallar du på närmaste herre, varpå han sätter på Rune i bastun.
Efter det kan Rune inte snabbt nog få på sig kläderna och sticka därifrån.Vid ingången säger han till receptionisten att han inte längre villl vara medlem.

- Varför inte? Du har ju bara varit här i några timmar.
- Visst, men jag är 76 år gammal. Jag får en erektion i månaden, men jag fjärtar ett par gånger i timmen.

Japp,fortsatt god jul, nu ska jag blåsa datorn ;)


LUS JUL!!

Ja, dom flesta brukar väl skriva GOD JUL , kanske så här dan innan julafton. Ja, dom som har en god jul, och inte en massa LUS JUL...

Har kutat som ett skållat troll hela kvällen, allt för att slippa som tidigare jular springa arslet av mig efter midnatt med alla förberedelser.
Jag var i princip helt färdig redan kl 8.
Japp....
Jo, i princip, men då jag har en dator som vem som helst skulle döda om dom hade den, så tog det ytterligare 2 timmar att få ut några kryptiska bilder där jag gömt julklappar som ungarna ska få leta upp i morrn bitti.
Det har jag gjort sen grabbarna varit små, och den äldsta är snart 17, men han tycker det är skitkul fortfarande.
Därför får han masa sig ur sängen senast 8 i morrn bitti, och det har han godtagit ;)

Men innan jag kör dom i säng, ja åtminstone den yngste, så frågarn jag oxå den yngste om han kan va så snäll o kolla i mitt huve om jag har några kryp då det plötsligt kliar nåt vansinnigt ovanför högra örat.
I HELVETE HELLER, blir svaret.
nähä..... frågar den äldste.... med samma svar... dom är hemskt trevliga så här dan innan julafton, att dom inte är rädda för att jag ska knyckla ihop varenda paket som dom nånsin kan tänkas få ??!??!
Jag får väl lösa problemet själv, far in i badrummet, rotar fram den PATENTERADE luskammen, som jag har kammat mig fördärvad med redan, ställer mig över handfatet, och kammar och kammar och kammar. Jag lovar att jag faktiskt är flintskallig vid det här laget, för halva huvet hamnade i handfatet. Måste ha väldigt löst sittande hår....

Man har ju en del löst sittande skrokt i skallen, och när jag står där o stirrar i handfatet för o kolla om det rör sig, och inte ser nåt annat än skit, så ropar jag på lus-experten, min yngste för o be honom kolla om det är ägg, dom där små plupparna som ligger i handfatet.
Han blänger först på mig, och ber mig vänligt men bestämt att avlägsna mig från hans närvaro så han möjligen inte ska bli smittad.
Jooo, morsan det där är ägg, och dom kläcks snart vet du!!!!

Men HALLÅÅÅÅ, dom får kläckas hur mycke dom vill, men dom ligger i HANDFATET!!!. Och om det finns ägg, så måste det oxå finnas LÖSS, och VAR är då lössen????Jag SER inga!!!

Inte FAN vet jag, säger ungen och går....
*svär*

Ropar på nästa gängliga tonåring, KOM HIIIIT, kolla om det finns några löss!!!!

2 sekunder... JAG SEEER EN , KOOOOLLA DÄR!!!, DÄR ÄR EN, SEEER DU MAMMA, DEN RÖÖÖR SIG!"!!
VAAAAR??????

Jag blir såååå TRÖÖÖÖTT!! Jo, han hade tyvärr rätt, (han får inga julklappar, jag lovar, för det var han som sa jag hade löss)

Men det där var inga löss, det var nymfer, nykläckta och fina minsann.
HUR är det möjligt, så noga som jag behandlat dottern??? Jo, men som sagt, det tar 9 dagar från ägg till nymf, alltså placerades dom i mitt huve innan jag upptäckte dom på dottern.
Jag körde i äggschampo, lät det värka, sköljde ur,  och en ny kamning, ingenting mer hittade jag, förutom ännu mer av huvudhåret, (jo jag är snart flinskallig)
Sen öste jag en halv burk av apotekets värdelösa lusmedel, och nu ska det värka i 12 timmar.

Ingen ska ju inbilla mig att det är lätt o få bort dom där odjuren, trots noggrann behandling och kamning. Det räcker man missar ett enda satans ägg, så är det kört....
Inte konstigt att det härjerar på skolor och dagis utan slut.
Jag har nu startat en egen frivillig klubb, vill ni vara med så kör vi. Kamma av er håret, eller raka det ännu hellre så slipper ni eländet ;)
Det finns förresten redan en klubb ni kan joina....
lusekofta
Gå med där istället så slipper jag starta nytt projekt, har faktiskt lite annat o göra ;)

hjäälp, det kryyyper!!

Men i alle fall, så vill jag önska er alla en RIKTIGT GOD JUL!!! ;)

han har väl ändå inga löss va???

Skolkonferens - flera IG, det ÄR väl inte skolans fel???

HUR kan det komma sig att mamma alltid anser att skolan är skulden till att hennes barn inte når dom mål som är uppsatta??
HUR kan det komma sig att mamma inte vill se att hennes barn kanske oxå har en del i att det inte alltid lyckas??

Jaaa, HUR kan det komma sig??

Men ÄR det så, att mamma alltid ger skolan "skulden"??

Om mitt barn har VG i flera ämnen, några G, och oxå några IG, så måste jag ändå ställa mig frågan hur det kommer sig att det är så stor skillnad på resultaten i de olika ämnena. Jag måste undersöka vad orsaken till detta är.
Allra helst, när det handlar om ett barn, som inte har några som helst inlärningsproblem, har en hög begåvningsprofil, och kommer ihåg det han hör och kan det sedan.

När IG-varningarna ligger i ämnen som datakunskap, programmering, multimedia, DÅ har denna mamman ytterligare anledning att undra VAD som felar.
Ja självklart anser jag, när det handlar om den största dataexperten i familjen, som är en mästare på fotoredigering, mästare på hela datorns uppbyggnad och inbyggnad, programvaror, musik, filmer etc etc...

Varför har detta barn IG i dessa ämnen??

Svaret är enkelt, stora och långa projektarbeten som löper över lång tid, utan struktur eller planering. Allt läggs på eleverna. Han har inga problem att lösa uppgifterna, han har "bara" problem med att komma igång, och att planera sitt arbete.

Han har oxå så stora problem med sin vakenhet, att energin försvinner på en nanosekund, oavsett hur intressant arbetet än är. Han behöver hjälp med att "väckas" upp igen, för han klarar inte det själv just då.

Men om man ska resonera som så, att det inte alls hänger på skolan, utan att barnet själv "skiter" i sitt skolarbete, så kanske det är så att yngste sonen valde att mäta pennor med linjal för ett år sen, för att han helt enkelt var så satans lat.
Men nu är han piggare förstår ni, för nu räknar han ekvationer, primtal osv....
NÄ, inte sjutton var det skolans "fel" att han satt där med sin linjal, han kunde ju tagit lite mer ansvar kanske ????

Blir så förbannat trött på såna idiotkommentarer. Har man ingen som helst insyn i barnens skola och den situationen som råder, så anser jag faktiskt att man ska knäppa igen truten.
Och man ska definitivt inte argumentera sådär med mig, när man vet att jag blir VANSINNIG, och inte alls kan finna nån humor i det...

Jag känner mina barn, jag vet vad dom är kapabla till. Det är bara omgivningens misstro som kan få dom att misslyckas, inte dom själva....

Alla kan lyckas efter sin egen förmåga, det är endast i betraktarens ögon resultatet kan bli "dåligt". Det handlar endast och bara om vad var och en menar med att "lyckas"

En förlamad har lyckats om den kan vifta på en lilltå, en företagare har lyckats om den gjort en miljardaffär...
Vi kanske måste ställa oss frågan vad lyckas betyder för oss var och en. Dina egna tankar om vad lyckas betyder, är inte automatiskt vad andra anser om detsamma. Vi har olika förutsättningar, ALLA lyckas på något vis hela tiden. Men många kan behöva lite extra hjälp för att nå dit...

Om ett barn inte når målen, är det barnets "fel", eller har skolan misslyckats med sin uppgift att alla ska nå dit???


Varför är vi i dagens samhälle så fast beslutna att lägga över mer o mer ansvar på barnen???
Ett "normalstört" barn klarar inte av detta i den utsträckning den förväntas, hur fanken ska då "våra" speciella barn klara av det???

pikabooooo ;)

än har inte burken fått en makeover, än kör den på full kräm.
Nu börjar den bli så varm så jag får faktiskt lov att stänga av, innan den smälter.

Jag tror Ewa faktiskt att du drabbades av ett liknande problem egentligen. Kollade du nån gång hur mycket processorkraft som gick åt när du hade datorn igång???

Jag har inte hunnit öppna datorn idag, och när jag väl öppna så fick jag kramp över känslan att säääkert har jag missat massa info på hårddisken som borde kopieras. hrmpf.... ja så kanske det är, men vet jag i så fall vad jag missat???
Förmodligen inte, men man kan ju aldrig veta ;)

Jag fick svar ifrån det företag som tilhandahåller programmet jag installerade, som orsakade att datorn strejka.
Svaret löd ungefär :
Att jaa, vi har fått kännedom om detta problem, och vi håller på att utveckla en ny version, där dessa problem inte ska uppstå.
Just nu har vi inga svar på lösningar, men hoppas att det inte ska uppstå med den nya versionen..

Nåja... , det svaret var till hemskt god hjälp, jag blir naturligtvis OTROLIGT glad över att veta att många fler har fått samma problem ... *nooot*
Då hittar jag ju inte på ju ;)
Men om det nu är ett så stort problem, bör man inte dra in varan som orsakar dessa krascher`?? En ny verion kan dom mu faktiskt arbeta fram vid sidan om???

Nu blev det natten ;)

jag får se mig besegrad :(

jaaa jag ger upp. kampen mot datorn e över.

TACK RP, för att du "väckte" mig från stillet jag hamnat i.
jag har fastnat i tron att jag kunde fixa datorn. men de hade jag oxå gjort till slut, jag var problemet på spåret.

men de tar alldeles för mycke kraft o enerrgi, som jag inte har.
jag har bestämt mig för att formatera om skiten, så jag kan använda dumburken.

nu håller ja på o flyttar allt till en annan disk. gissa hur lång tid de tar me den sega skitdatorn.

jag hoppas ja inte tappar för mycke av allt ja sparat, för de krånglar som fanken me de oxå.

ibland tycker jag verkligen inte om datorer... bläääää

Jag har andats hela natten ;)

Det tog en stund att somna igen igårkväll, men jag bestämde mig för att låta både dator och tv vara avstängda, för att verkligen få optimal vila.

Har sovit som en gris, och drömt konstiga saker (visst fanken, det påminde mig om att jag skulle kolla upp dom drömmarna)
Men i alla fall, först drömde jag att min bil blev stulen, och det var ju riktig katastrof, vilket det skulle va i vaket tillstånd oxå.
Sen drömde jag att den var nerplockad, hela skalet och alla stolar utom just förarstol och ratt. Det fanns kvar, och det var ju vänligt så jag kunde köra, fast då fick jag väl springa igång den oxå tänker jag.
Dessutom var vänsster framhjul också borta så det kunde ju kvitta.

Sen drömde jag nåt ännu vidrigare, att alla mina tänder ploppade ur. Flera av dom hade redan försvunnit utan att jag märkt det. Det såg jag först efter jag hade upptäckt att en framtand var lös. Du milde va jag kände på alla tänder när jag vaknade i morse, fyyyyy de va en vidrig dröm.

Håller jag på o tappa något? Min själv kanske? Släpper skalet/masken??
Tja, vem vet.
Jag är piggare idag i alla fall.

När jag tänker på helgen som varit, är det inte konstigt att all energi blåste ur mig.

I lördags morse vaknar jag kl 7 av att något krafsar bredvid mig. Krafs krafs..... paus... krafs krafs..... eeeh, jag flyttade mig försiktigt lite längre bort, IFALL det skulle visa sig finnas lopper i huvet på min dotter som låg där o rev sig i skallen.

Efter nån timme så släääpade jag mig upp, och vad möter mig i vardagsrummet, en MATTA av fjädrar!?!?? GAAAAAH, och bredvid ligger så snyggt en DUVA!!!
Jag blir sååå trött...
Ber sonen vänligt att dammsuga upp skiten, och när han börjar så smattrar det nåt vansinnigt i dammsugarn.
När jag går och kolla så ligger det en STOR hög med ekollon ?!?!? som han börjat dammsuga upp.

Hur kom dom in i huset??
Sonen föreslog att katten nog fyllt hela munnen med dom o sen dumpat dom härinne, han lekte nog ekorre eller nåt. haha, jag inget förvånar mig med den katten längre.
För inte äter väl duvor ekollon va??? Jag tänkte att dom kanske låg i magen på duvan? Men det verkar ju inte rimligt.

I alla fall, efter frukost tar jag fram luslådan, för o kolla dottern.
Och johodå, naturligtvis måste vi få ägna oss åt lite luskamning oxå såhär innan jul. *suuuuuck*

Eftersom jag är överdrivet noggran, och ALLT ska bort, så tvättade jag hennes hår med äggschampoo först (som kväver äggen) och sen satte jag henne framför tv:n, och fick stå ut med 1½ timmes kamning.
Hon hade inte så mycket, så det var relativt nytt. Eller ja, hon har ju fått det för minst 2 veckor sen, då det tar så lång tid för ett ägg att kläckas.

Men hon var sååå duktig, med hjälp utav äggschampot som gör att äggen släpper lättare och en special-luskam som går att köpa här :
LUSFRI så finns det bannemej inte ett spår av odjuren kvar.
För säkerhets skull körde jag med den elektriska lus-kammen när jag var klar, och visst sjutton var det två ettriga jäklar kvar som hade gömt sig bra.

Sen var det ju dags för minstingen oxå, alla måste ju kollas. Men jag kunde snabbt konstatera att   det inte fanns nåt där.
Hur lätt är det att kamma sig själv???
Men det var ju bara till o sätta igång. Och plopp, så ramlade ett äckeldjur ner....IIIIIIIHIHIHIHHIHIHI...
Den eventuella pedagogiken jag försökt ha under kamningen av dottern och alla loppor som följde med var plötsligt som bortblåst.... GAAAAH.....

I med äggschampo, och sen försöka kamma igenom så gott jag nu kunde. En liten äckelsak till hittade jag, men sen var det slut?!?!?
Jag kammade och kammade, men varken ägg eller löss följde med kammen.
Det KAN ju va så att dessa två krypit över till mig under morronen innan jag vaknade av att hon kliade sig. Hon låg ju PRECIS inpå mig. Så det behöver ju inte vara nåt mer.
Men vetskapen om att det varit två i huvet på mig skapar sån klåda så jag blir vansinnig. Tycker det kryper hela tiden i skallen... blääää..

Sen fick jag ju slänga ut ALLT, alla sängkläder, kuddar, gosedjur, ALLT.
Frysa ihjäl dom funkar ju.
Sen in med allt i tvättmaskin, varenda handduk i badrummet, lakan, kuddöverdragen från soffkuddar, precis allt.

Jag hade ju planerat för pepparkakshus-tillverkning, men allt luskammande tog ju halva dan, inte alls va jag tänkt mig.
Men vi fick gjort det oxå, problemet var bara att då var ungarna så rastlösa, och trötta så det blev mest trams, som resulterade att minstingen for in med huvet i kylskåpet så hon studsade en halvmeter iväg.
suuuck.... men det gick bra...


Rätt var det är ligger det pennor över hela köksgolvet, problemet var väl att dom oxå BADADE!!!
Då hade man minsann roat sig med att hälla vatten i pennlådan (av kartong) och sedan tömma allt på golvet.
suuuck, men den ena fick minsann plocka upp alla pennor och den andra fick ta en handduk och torka upp på golvet.

Men så kommer plötsligt minstingen farande på väg in i badrummet, och där var det ju lite blött efter deras bravader, och va händer då, ja se nån framför dig på tv som halkar på ett bananskal. Benen bara försvann upp i luften och hon landar raklång på rygg såklart.

Jag förstår inte hur ungar kan slå sig så mycket utan att dom går sönder.
Det gick bra det där oxå.

Det var ju dessutom lucia i lördags, och hela dan hade dom tjatat om att få lussa för grannen. När det väl blev mörkt kollade jag ut genom fönstret och ser grannen borsta tänderna, vilket betyder att dom är på väg nånstans.
GAAAAAh, skyyyynda er på med kläderna, dom ska gå bort.

Väl däruppe så sjöng dom inte en ton, vilket dom gärna gör annars.
Men söta var dom. Innan vi skulle gå hem så säger grannen till tjejerna att gå o lussa hos en annan granne på gatan.
Om blickar kunde döda, DET hade jag inte tänkt mig. Jag ville gå HEM.

Men men...
Dom kom i säng till slut i alle fall.
men söndan var inge kul, för jag hade ingen ork alls.
Igår likaså som jag skrev om tidigare.

Men idag känns det mycket bättre.
Och jag har fått fyllt två maskiner, öppnat lite post, och ska nu skriva in lite räkningar.

(nää, just de, gubben var o jagade i helgen, därav min trötthet)
Jag har fortfarande datortrubbel, har inte lyckats lösa problemet med att den kör på 100% CPU. Men jag är det på spåren, jag ger mig ju inte förrän det är ordnat...

tjaoooo

När luften tar slut, så ÄR den slut

Efter en helg ensam med barnen och ett par veckors oregelbunden sömn, så gick orken fullständigt ur.

Det går inte att förklara hur en helg som denna totalt kan däcka mig. För dom flesta är detinga som helst bekymmer att ensamma sköta ruljansen med barn och hem några dagar. Och det är väl inga problem för mig heller, just då när jag är mitt uppi det. Men efteråt, då är jag helt indisponibel.

Har suttit rakt upp o ner hela dan. Ingen energi alls finns kvar. Jag somnade halv 7, vaknade för 20 min sen, på ett alldeles sjuhelvetes humör. För sonen satt fortfarande o spela, och han skulle duscha idag, vilket inte kan undgått någon att höra då detta pratades om vid middan.

Men nåja, han var snabb dock, så nu har han duschat, nu ska han bara i säng oxå.

När jag är sådär megatrött, och somnar då ofta hårt, så glömmer jag bort o andas. Det låter ju väldigt skumt, och fullständigt livsfarligt. Men jag tycker mest det är irriterande, för jag vaknar ju stup i ett för att hämta luft, blir ju liksom ingen bra sömn ju.

Jag hoppas jag slipper tjippa efter luft hela natten dock , för då är jag lika död i morron ;)
Jag ska släcka ner igen, och fortsätta min skönhetssömn, för jag är fortfarande helt borta. Ska bara se till o få sonen på kudden först.

Tidig natta blir det förhoppningsvis om jag kan somna igen ;)

Hur gick det med EVK:n??

Jag har nu fått förslag på 3 st tider från skolan, vidarebefordrat dom till bup. Dom har svarat och kan endast en tid, och inte ens hela den tiden, utan vill skjuta på den en halvtimme. Dom har också gett förslag på en annan tid, dom kan, som skolan ska få förslag på.

Jag blir lite frustrerad när jag inte kan öppna min mail, men jag hoppas att jag får ordning på det snart. Nu skriver jag från datorn, och jag får skriva i blindo *s* för texten kommer 10 sekunder efter. Ja, en dator blir väl oxå trött ibland tänker jag ;)

Idag så fick jag veta att sonens klassföreståndare hade varit med på engelskan med den engelskspråkige assistenten, och lyssnat på sonen när han läst en bok på engelska, och sen fått frågor om boken, och också kunnat svara.
Jag blir varm hela jag, av att veta att det finns pedagoger som tror på honom, som låter han försöka, och som också gör vad dom kan för att visa andra pedagoger att alla kan lära :)

Jag har en fråga. Det har varit mycket det sista för sonen, osäkerheten som skolan skapar, dubbla budskap osv .
Jag har ju skrivit om att han haft feber på kvällarna, och det har han vissa dagar fortfarande. Jag tror ju fortfarande att det kan vara stress, men ändå.
Dessutom har han det sista varit FRUKTANSVÄRT hoppig, stirrig, etc.
Som sagt, det har varit rörigt i skolan, men när han kommer hem, så HOPPAR och STUDSAR han HELA tiden?!?!?
"som en booll kommer jag tillbaks till dig, boolla bolla"
Det DÅNAR i huset, han tar sats från köket på väg till toa, och hoppar från golvet med full kraft för att nå taket, och så där studsar han runt huset. Det är skitjobbigt, för han jagar igång sina syskon.
Jag ser framför mig någon som får en elektrisk stöt, då hår, armar o ben står på ända, sådär är han hela tiden. "PJOOOONG"......

Puberteten`? Växtvärk?? Stress??
Men han är glaad ;) så jag ska väl inte klaga egentligen.

Jag frågar honom varför han inte klarar att gå vanligt, men han vet inte (förvånad?? *not*)
Han är mer hyper än nånsin, och jag börjar fundera på om han behöver höja sin medicin.
Han kan fråga på eftermiddan om han kan få en liten tablett , 10mg, för han vill inte hoppa så mycket när han ska träffa kompisar. Han känner att han inte kan stoppa det, och ber därför om medicinen som han vet hjälper honom.
Men att ge honom påfyllning på eftermiddan är helt meningslöst, då medicinen han fick på morron redan gått ur, så då hjälper det inte ändå

Men jag är tveksam ändå,om det nu är hormoner, växtvärk eller annat, så är ju inte en medicinhöjning det rätta.

Kanske ska vi bara stå ut`? Ja förmodligen, men det smittar som sagt av sig, och "gummiboll-syndromet"  har drabbat den yngre generationen här hemma...

Nu ska jag se om spyware-programmet scannat klart, ja det tar lite tid då processorn är upptagen på 100% hela tiden.


Snart är det dags för idol, och vinnaren. Jamen självklart blir det väl KEVIN !!!! ;)

Ha en bra fredag ;)


snyft min dator knasar

jag kan inte använda min dator just nu. processorn står o tuggar på 100% hela tiden. jag har försökt me allt, men inget hjälper. det verkar va nån konflikt av nåt slag. hoppas att RP kan fixa den :) att försöka läsa ett mail är ingen ide, det tar evigheter vad man än ska öppna. hoppas jag slipper installera om den, vill gärna slippa de. man samlar ju på sig en del som man inte gärna vill bli av me jaja, förbannade teknik. tur de går o surfa på telefonen kram till er alla i will be back

DatorJÄVEL!!

Tekniken ska funka, mitt liv hänger på en skör trråd inser jag , när maskinerna inte hänger med i mitt tempo... eller nåt..

I torsdags så dog min handi, ja... jag skulle ringa, och så hade jag en sån otrolig TUR *not* att få in en vattendroppe rakt in i pekskärmen. Plötsligt så flyter hela skärmen, och vad jag än klickar på så blir det nåt annat än vad jag tänkt.
Ja, jag ska nog inte närmare gå in på när jag inbillade mig att jag kunde fixa detta problem själv *harkel*

Jag ska snart ta fram skruvmejseln igen...

Men min hjärna försvann, och all struktur jag äntligen fått att funka dog med vattedroppen.
Hur lång tid tar det innan jag får tillbaks telefonen och mitt liv när jag väl lämnar in den??
Njaa.... har jg tid med det??? Kutade in på elgiganten igår, och kollade om det gick att förnhya mitt abonnemang, Japp, sagt och gjort. Jag väste att jag ville ha en telefon med samma programvara som på den gamla så jag kunde få tillbaks mitt liv. Jag hade ju all information i datorn som tur var.

så nu har jag löst det, med bara ett endaste problem. På skivan med programvaran, så följde problemet att det äter upp hela processor-kraften i datorn, och telefonen låser sig osv osv....
så datorn är helt urflippad, och kör på 100% processorkraft hela tiden. Och jadå, jag har gjort allt som står i min makt, inklusive sonen. Men programmet kör med en dold process som inte går att DÖÖÖÖDA... jaja, nu har jag ringt RP, och jaaa, jag är otroligt tacksam om du hjälper mig på fredag innan jag får hjärnblödning.

Men nu till "hört från ett telefonsamtal, från bästa parkett i köket..

"om vi hade varit uppvuxna i en arbetarfamilj hade vi aldrig startat eget. Vågar man inte gå och få ett lån på banken för att man tror man aldrig får det ändå, så handlar det väldigt mycket om uppfostran, min mamma sa alltid till mig, vad du än gör, starta aldrig eget företag.
(varför lyssnar inte folk på sina mammor)


Mina reflektioner:
För mig är det en fråga om ansvar, jag kan våga låna pengar på banken, MEN jag ska också betala tillbaks dom. Riskerar man hela sin familjs leverne för att man är "tuff" nog att låna pengar så måste jag nog ha anledning att ställa frågan hur mycket ansvar och moral man är uppväxt med ?

Ska vi fortsätta att prata uppfostran när det gäller att starta eget???

Okej då...

Jag är uppväxt i en arbetarfamilj, jag vill starta eget, men jag ska ha de noga genomtänkt först, för jag har ansvar för en familj. Jag vågar, men inte med pengar från banken, jag ARBETAR mig fram dit.

Det är väl en fin uppfostran ändå, att slippa växa upp i en arbetarfamilj, springa till banken och låna pengar för det ordnar sig väl alltid. Får vi flytta från hus och hem så får vi.... Men vadå, jag är ju inen arbetare, jag vågade.
Vem som bär ansvar för din "våghalsiga uppfostran" är ju en annan sak.

 Vilket jävla trångsynt tänk.
Vi får väl se vem som lyckas bäst, den som satsar på miljoner, eller den som satsar på hjärta. Jag vet i alla fall vem som kommer att må bäst ;)

Satan vad de lyser blått på vissa håll i detta huset....

Mår man allltid bäst när man har tusenlappar i plånboken???
Klart det skulle underlätta... men är det livets mening?
Springa med tusenlappar och gnälla över alla arbetare som gnäller över att egna företagare får dra av momsen på allt dom köper...
Jösses, va lycklig jag hade vart om jag hade det så...... *gääsp*
Skolans grundsyn

I fredags ringde sonens mentor och undrade om det var okej med EVK på onsdag.
Tyvärr så går inte det, då jag vill ha med mig personal från Bup. Mentorn är kanonbra, och försöker så gott han kan. Han har ju bara fått order att ordna med ett EVK.

Han frågade om jag kände att det behövdes att jag ville ha med BUP, och ja, det är nödvändigt med tanke på rektorns oförståelse.
Bup kan inte förrän efter nyår, så det får allt vänta. Jag vet att rektorn vill ändra sonens schema nu innan nästa termin, så han inte hinner börja på det vanliga.
Men jag vet att anledningen till att han vill ändra sonens schema inte har något alls med sonen att göra, utan det finns andra orsaker bakom. Det är därför jag är så knölig, för då arbetar man inte utifrån elevens bästa, utan efter vad som passar skolan och dess plånbok bäst.

Sonen VILL gå på samma schema som klassen, för han behöver också den gemenskapen det innebär att ha raster osv på samma tider som kamraterna.

Jag har också haft ett långt samtal med en specialpedagog som känner sonens sedan han började skolan. Och hon hävdar bestämt att ingen lästräning ska läggas i något annat ämne än svenska. Och läs och skrivträning ska också BEGRÄNSAS utifrån elevernas svårigheter.

I övriga ämnen ska dom hjälpmedel användas för att underlätta inlärningen, såsom talböcker, talsynteser etc.

Så va det med det. Jag kommer aldrig att ge mig på den punkten. Ska sonen köra i matte bara för att han har det jobbigt med lästalen, och rektorn hävdar att det är bra att träna lästräning i alla ämnen?? Sonen fick VG på sista matteprovet, MEN det kommer att bli problem för att han inte klarar lästalen enligt rektorn.

Nä, varför lyfta en elev som lyckas, det är väl bättre att se det dom inte lyckas med så dom får känna sig riktigt usla och värdelösa.

Klistrar in skolans egna värdegrunder. Ja, jag kan inte direkt påstå att dom lever upp till mycket av det.
Jag har strukit under en massa, egentligen kunde jag stryka under allt, för det känns inte som mycket av det funkar just nu.Vi vill att verksamheten vid K-skolan


Ska ha elevernas bästa som utgångspunkt

• Ska präglas av helhetssyn

Ska leda till samhörighet och trygghet för elever, föräldrar och personal

Ska vara flexibel, stimulerande, omprövande samt ge möjligheter att göra olika

• Ska utmärkas av livfull intern diskussion men med lojalitet mot  fattade beslut

• Ska vara ekonomisk medveten

Ska ha beslut och ansvar nära elever, föräldrar och personal när det gäller innehåll, ekonomi, arbetssätt, arbetsformer och organisation

• Ska leda till stolthet över arbetsplatsen

Ska präglas av lyhördhet gentemot elevernas behov

· Ska utmärkas av god samverkan på alla plan och ett gott samarbete mellan  föräldrar, personal och elever

 
     
Nedanstående är ett utdrag ur skolans arbetsplan som tar upp saker som vi tycker är viktiga och som kan vara angelägna att ta upp för Er.  
      
   


GRUNDSYN
 ALLA PÅ K-SKOLAN 
 SKALL KUNNA KÄNNA SIG  OMTYCKT, UPPSKATTAD  OCH RESPEKTERAD  SAMT KÄNNA GLÄDJE I  VERKSAMHETEN
 


  
PEDAGOGISK SYN
Läraren har lika stora förväntningar vad gäller kunskapsutveckling på alla elever, men anpassar kraven på kunskaper och färdigheter efter varje elevs förutsättningar.


Detta innebär bl a att:
- alla barn vill och kan lära sig nya saker.
- alla barn vill och kan ta ansvar.
- orsaken till att en elev inte utvecklas i skolarbetet eller inte tar ansvar, skall sökas i skolsituationen eller   elevens sociala situation.


Läraren skall stimulera till kunskapssökande, bra arbetsmönster och kreativitet. Människor lär på olika sätt.


Detta innebär bl a att:
Olika arbetssätt måste användas.
Olika arbetsformer ska användas.


Eleven skall ha inflytande och medansvar för sin lärsituation.


Detta innebär bl a att:
Läraren, tillsammans med eleverna, skall planera och utvärdera undervisningen.
Skolan skall skapa intresse och ge förutsättningar för en fortsatt lärprocess.


KUNSKAPSSYN

Skolan ska ge kunskaper, färdigheter och begrepp för att eleverna skall kunna fungera i ett framtida samhälle.Detta innebär bl a att undervisningen skall sträva mot att :

Eleven skall ha insikt om det egna lärandet och en vilja att lära och utvecklas.
Eleven skall ha insikt om att kunskap skapas i samverkan med andra där var och en tar eget ansvar.
All kunskap är lika viktig och i samverkan mellan ämnena fördjupas kunskapen.
Kunskap innebär förståelse, förtrogenhet, färdighet och fakta.


ELEVSYN

Vi utgår från en helhetssyn på eleven. Ömsesidig respekt och ett gott arbetsklimat är viktigt.

Vi har en positiv syn på elevens möjligheter att utveckla:
- Självförtroende.
- Kreativitet.
- Förmåga till samarbete.


ANSVARSFÖRDELNING

Eleven:

· följer skolans regler och visar ett bra uppförande

· tar ansvar för sin inlärning, sitt hemarbete, sitt arbetsmaterial

• deltar aktivt i skolans olika verksamheter t.ex. elevdemokrati, antimobbningverksamhet etc.Föräldrar:

· bidrar med kunskaper om sitt barn till skolan

· hjälper och stöttar sitt barn i skolarbetet

· uppfostrar, sätter gränser och är goda förebilder

• har del i ansvaret att kontakten med skolan upprätthållsSkolans personal:

· Ansvarar för en god undervisning och en hög kunskapskvalité.

· Arbetar, i samråd med föräldrarna, för elevens utveckling.

· Har del i ansvaret att kontakten med hemmen upprätthålls.

· Inspirerar och uppmuntrar till livslångt lärande.

• Sätter gränser.Elevvårdspersonal:
• Arbetar för att alla elever har en god fysisk, psykisk och social hälsa.


Skolledningen:
Har det yttersta ansvaret för skolans arbete, verksamhet och pedagogiska utveckling.


 
Ansvarig för info: Rektor A C, Rektor J R


Vattenpipa

Ja nu måste jag dra energin åt nåt annat håll än skolan känner jag. Det är ju ändå Lördag ;)

Igår var vi på glögg"fest". Föräldrarna till yngste sonens klasskamrat har som tradition att bjuda på glögg"fest" varje år.

Jag var inte piggast i världen igår, och därför sjönk jag ner i en soffa.
Det är oerhört intressant hur ens eget bemötande påverkar andra människor. Sätter du dig ner i en soffa, och tittar ut i "rymden", så får du inte så mycket sällskap.
Jag jämförde med förra året, då jag var "lite piggare", och då blev bemötandet något annat, jag behövde inte sitta själv ;)
Men igår valde jag det, för jag orkade verkligen inte.
När kl var halv 11, så sa jag att barnen måste hem och sova, för dom var hemskt trötta, och det var dom också, men det märktes kanske inte så mycket. Men JAG var trött och längtade efter kudden ;)

Men i alle fall, äldste sonen var hemma hos en kompis samtidigt. Kompisens föräldrar var på samma fest som jag, och där fick jag reda på att en kompis till våra söner hade frågat om det var okej att ta med sig en vattenpipa hem till där våra söner var.

Nej ... näää, det tror jag inte var okej, det var min första känsla.
Jag har aldrig rökt vattenpipa, jag vet inte ens vad det är, egentligen. Men jag kände ändå, att det inte var okej.

Vid middagen ikväll kom detta upp til diskussion, och sönerna säger att det är liksom bara för sällskap, för att man inget har att göra.... typ...

Fåniga morsan undrar om det nu är så att man har så tråkigt kanske man kan prova att spela fia, kort, data... eller nåt...
Någonting med den där vattenpipan måste ju göra det extra "trevligt" att umgås.

Men nähädå, så var det inte.

Okej..
Jag googlar, söker på vattenpipa. Och hittar detta:

Vattenpipa1
Vattenpipa2
Vattenpipa3

Innan dess blev jag utbuad av bägge sönerna inklusive sambon, för dom var helt övertygad om att mina "magkänsla" var fel.

Ja, jag säger då det. När ska dom förstå att jag alltid har rätt ;) ;)

Elev-vårds-konferens

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Nu har jagvarit iväg hela dan, med boendestödjarna på en stor "konferens" där vi fått diplom efter avslutad rehabilitering. Boendestödjarna har gått en rehab-utbildning och jag har varit hjälpklient.
Men det var inte de jag skulle skriva om, men jag är JÄÄÄVLIGT trött efter en lång och intensiv dag. Var hemma strax före elva.

Vad möter mig i min mail då?
Kallelse till EVK....
Måste inte den vara skriftlig, ja alltså skickas per post och vara underskriven?
En veckas varsel, räcker det? Jag tänker på att jag också ska få en möjlighet att bjuda in dom som jag vill ha med mig, och då är en vecka väldigt kort tid.

Dessutom har jag faktiskt annat att göra också än att tjafsa med skolan (även om man inte hinner så mycket mer ibland)
VARFÖR är det så bråttom undrar jag? Det är 3 veckor kvar till jullovet, kan inte detta vänta till nästa termin?
Självklart inte, för ju snabbare dom kör, så kan dom tänkas få övertaget då jag inte hinner förbereda mig ordentligt eller bjuda in dom som jag vill ha med som stöd.

Så självklart finns ingen annan råd än att förhala detta. Jag har nämligen fortfarande inte förstått vitsen med en EVK, då sonen aldrig går med på dom förändringar dom vill göra. Dom vill förtäta hans schema så han inte ska få så långa skoldagar, eftersom han är såååå trött enligt rektorn.
Ja.... precis, enligt rektorn är han så trött.

När jag frågar rektorn om han tycker att det är en lång dag om man slutar 12.50 så suckar han bara, och går vidare till en annan dag då sonen slutar 16...
En dag 12.50, en dag 16.00, och 3 dagar 14.25

2 av dagarna, den tidiga och sena, så funkar det inte alls, då detta är sv/eng, och lektionen är totalt ostrukturerad. Då bestämmer rektorn (med hjälp av någon???) att det beror på att han är så trött, och behöver kortare dagar.
SEn att det funkar dom andra dagarna utan problem det viftar han bort.
Det fanns en till lektion med sv/eng, och den var på onsdagar, men precis efter lunch, den funkade inte heller, så den har dom bytt ut. Var han för trött då också kanske? Just precis på dessa lektioner så är han sååå trött, så då måste vi ändra hela hans schema, som gör att han kommer utanför gemenskapen med sina klasskamrater då dom inte kommer att ha rast på samma tider längre.

Det är väl en jättebra lösning hörrni? Barnens bästa i fokus, VAD är det att bry sig om??
Jag stirrade på honom i måndags och frågade om han kanske möjligen kan tänka sig att problemet finns att finna någon helt annanstans än att sonen skulle vara trött??? KANSKE är det så att JUST dom lektionerna är problemet och att en lösning måste skapas där, inte att rycka undan benen för sonen.
Men nä, suck och stön, så är det inte. För när man är en maktfullkomlig rektor, så gör alla som han säger, för han vet ju minsann bäst i alla lägen.

Han kan inte ens kalla till evk själv, det låter han mentorn göra, så kan han ju skylla allt på honom sen om det går åt helvete.
och gissa vad, det kommer att gå åt helvete. Jag har inte tid att gå på evk nästa vecka. Jag har ett annat möte just den tiden, som jag inte kan rucka på.

Så försöket att få makten, där jag ska anpassa mig till skolan och stå i givakt när det passar dom, gick i stöpet innan jag hann släppa en fjärt.

Här är kallelsen, och jag undrar fortfarande om det här går rätt till, så om någon vet, så hjälp mig gärna.


Hej M!

Jag kallar dig till en EVK för M.

Tid: Onsdag 10 dec kl. 10.45 - 11.45

Plats: Gula Samtalsrummet


Det är flera inblandade så jag hoppas att du kan denna tid. Övriga har jag fått klartecken från att de kan delta.
Vill gärna att du bekräftar denna tid/möte.

Mvh M.R
 Jo minsann, man kollar med övriga först, och tar en dag som passar alla på skolan, UTAN att tillfråga mig om jag vill ha med någon.
Ja, det ÄR flera inblandade, kära skola, det finns fler som är på MIN och sonens sida, och dom ska också kunna få en chans att bekräfta en tid.
Så vi gör väl så här, att jag kollar med dessa först, och så bokar VI en tid då VI kan, sen skickar JAG en kallelse till evk, för så kan man ju tydligen göra. Det gör ju skolan..... som man själv vill bli behandlad, behandlar man andra ;)

Nu ska jag fortsätta leta lagar.... varför leta lagar som jag redan kan... .dom är ju uppenbarligen fria för tolkning ändå enligt vissa .....

Föräldrar får inte vara med på EHT

Vet ni varför?
För att rektorn säger det!!!

Har ni hört va?
Det köpte jag inte, utan sa att om jag inte får vara med så får dom inte heller diskuttera sonen på mötet.
Så nu har jag ställt till det för honom, nu kan dom ju inte komma vidare ;)

Jag kan väl säga som så, att han var kolsvart i ögonen när jag gick, och tog inte i hand heller.

Det är inte lätt o va rektor när det finns skitjobbiga föräldrar.

Men nåt gott kom ut av det , för idag var första gången sen sonen började för ett år sen, som rektorn hälsade på honom i korridoren och frågade hur han hade det.
Men jösses...
Det var bara för jag ifrågasatt honom hur han kan sitta och tycka så mycket om sonen och vad han behöver när han fan aldrig pratat med honom.

Vi får se vad som händer nu, sista ordet är inte sagt. Jag ska skriva mer snart, men nu ramla ögonen ihop. Kanske blir det sömn inatt, det skulle jag behöva.
Spänningarna har släppt lite... så det är väl därför jag blev så trött.

sov gott, måste skynda mig att släcka ner innan jag somnar mitt i en mening ;9

najit

Nu är jag TRÖÖTT!!

Jag är dödstrött, och behöver sova. Men dom sista nätterna har inte bjudit på särskilt mycke eller god sömn.
Många tankar far i huvet.
Nu har jag suttit i stort sett hela dan och förberett mig inför morgondagen.

Jag har printat ut kommunens broschyr om FN:s barnkonvention. Jag SKÄMS nästan (men bara nästan) att slänga fram den till rektorn i morrn, för det är riktigt pinsamt hur man bryter mot det som står där i vårt fall. (i dom flesta fall skulle jag väl säga)

Jag har printat ut dom allmänna råden om skriftliga omdömen. Och det är ju allmänna RÅD, ingen lag som rektorn vill ge sken av.

Jag vill särkilt tacka dampmamma för ditt stora engegemang och din hjälp med att plocka ut rätta delar ur skollagen och andra texter.
Den bästa är den om skolans mål och grundsyn, som dom inte alls lever upp till.
Den lägger jag in i morgon här på bloggen ;)

Jag kommer att kräva att få vara med på 'EHT i morgon. Det finns nämligen INGEN person på det mötet som känner till hur min son ligger till och vad han behöver, just för att ingen känner honom på det viset av dom som kommer att vara där.
Hur ska man då kunna säga vad som är bäst för honom?

Jag tycker dom borde ägna tid åt annat än att sitta och diskuttera fram förändringar för mitt barn som jag och sonen ALDRIG kommer att gå med på ändå.
Och varför och i vilket syfte vi ska ha en EVK är något jag bara inte begriper.
Dom vill ändra i hans schema för att korta hans dagar.
Varför?? Det fungerar hur bra som helst för honom med det schemat som är.

Och NÄR ska dom fråga sonen vad han vill och vad han tycker?
Just här bryter man mot FN:s barnkonvention, man bryter mot skollagen i fråga om kränkning av elev.
Dom har tagit in en vikarie nästa vecka för assistenten, utan att först ta reda på när sonen faktiskt klarar sig utan assistent.
Det är fruktansvärt och närapå grund för en anmälan om kränkande behandling.
Sonens ögon fylldes av tårar när JAG berättade att det kommer en vikarie nästa vecka.

Han tittade på mig under lugg, och frågade mig varför dom tror att han inte kan klara sig själv nån gång.
Jag hade inget bra svar att ge honom.
Varför har inte skolan informerat sonen om att det kommer en vikarie? Är det verkligen MIN uppgift att informera honom om det?
Han skulle ha behövt hälsa på honom i förra veckan så han är förberedd.

Dom har totalt noll kunskap om hur han fungerar och hur han behöver bli bemött.

Jag är så förbannad på att dom kör över honom så fullständigt utan att ta hänsyn till vad han vill.
Jag har idag berättat för honom att rektorn vill ändra hans schema, en rektor som inte har en aning om hur det fungerar för sonen överhuvudtaget, just för att han inte har frågat.
Sonen är vansinnig och ledsen. Men NÅN måste ju tala om för honom vad som händer, om inte skolan gör det så måste ju jag.

Nu fick han plötsligt feber ikväll. 38.1
Den inre stress som allt den här skiten skapar gör honom sjuk.
Jag har ofta feber själv, och jag vet flera som får det utan några andra symptom.
Jag är helt övertygad om att stress kan orsaka feber, det är kroppens sätt att säga ifrån, att nu orkar den inte mer.

Jag hoppas dom är nöjda med sig själva på skolan nu.
Att dom aldrig nånsin lär sig...

natti

Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen