Sängen MONTERAD!!!

Jag är HELT slut...
Det sabla paketet har frusit i bilen inatt, för ungen vägra städa sitt rum igår.
Och jag lovar.... HUR bär ungen sig åt för att "korka" igen rummet så fullständigt???

Det slutar alltid med att jag får ångest och går ner med slamdammsugarn... i princip.
Jag frågar ungen varför han slänger skräpet på golvet när han har en papperskorg.
Svar: för den är full...
?!?!?!??!

Eeeehhhh... har du provat att tömma den då???

Men det är ju så jobbigt, och för långt o gå till soptunnan...

Ge mig styrka....

Men jag är SÅ nöjd med mig själv, jag for fram som en furie i hans rum, (som vanligt) och rensade, och sen började jag montera säng. TVÅ galna tonåringar som hade fått i uppdrag att hjälpa mig satt i rummet och SATT i rummet och reta gallfeber på mig. Mitt i alltihop fick yngste tonåringen för sig att hans dator måste fixas och sen lät det...

MAMMA..... mammmaaaa..... du maammmaaaaa, hur gör man nu... MAAAMMMAAAAA.... vad ska jag trycka... MAAAAMMMAAAA....


MEEN FÖR H---TE...... JAG SKI........TER I DIN DATOR JUST NU, JAG SKRUVAR SÄÄÄNG!!!!

Och store tonåringen som är jävligt duktig på datorer ombads fixa detta, men nääää, inte kan han väl... nääää fattar ingenting....

Till slut sa jag till skitungarna att försvinnna så långt dom kunde, för jag fick UTBROTT!!!!...

Mitt imellan skruvandet, när dom väl försvunnit så logga jag in i bios i datorn och ändra lite inställningar, så spara jag o sen startade jag igång eländet..

(men säg inte för guds skull att robban var här en gång, och visa mig hur man skulle göra, och det var minst ett år sen minsann, för batteriet till minnet lägger av och då måste man göra om allt. jag kan väl inte hjälpa att jag har fotominne och kom ihåg det ganska så direkt... eller)

Min store tonåring var MÄKTA sur när han kom tillbaks och jag inte alls hade nån lust att tala om hur jag gjorde, jag tryckte ju liksom bara på en  annan knapp.... hur svårt kan de va egentligen???

Sängen???

Jaså... ja den höll vi på med ... eeh...

ja den fick jag minsann oxå ihop, och jag blev tvungen o fråga sonen om han kanske möjligen hade nån plan på att sova över nån annanstans snart, så jag kunde få sova där.

SÅÅÅÅ gooo säng!!!!

Dom sålde ut svindyra resårmadrasser. Som tex, en 180 bred madrass för 695:-, som hade kostat 2300:-
Nu skulle ju inte sonen ha en så bred säng, för vem får plats med en sån, men en 90 bred kostade 895.. tja... klart det är dyrare o köpa i mindre partier...

Och vad gäller datorn så är den inte igång, för plötsligt krävde den att vi aktiverade windows och sonen hittar inte skivan, och vi får inte igång internet. Jag får säkert igång det om jag försöker, men jag ORKAR INTE mer idag. FAKTISKT!!!...

Nu sitter bägge dessa ohängda ungar o kollar film med bruce willis, nån galen film som jag sett hundra gånger, nåt högteknologiskt dravel med flygande tefat osv.... som jag kan vara utan... faktiskt...

Nu har dom slutat kommentera (nästan) allt som händer och sägs, till glädje för gubben som höll på och få fullständigt bryt ett tag HAHAHAH..... jag har haft jätteroligt... Hur orkar dom med sig själva egentligen???

Så, nu har jag tyckt en jädra massa igen om mänskor, denna gången om mina egna... visst är det väl himla dumt ändå...

Nu ska jag kolla om mina potensier har odlats färdigt på farm ville o sen ska jag SOVA!!!

(det här förbannade lovet tar kol på mig, det är GT VARENDA dag, och jag flänge VARJE förmiddag med sonen och hans tidningar)

GOTT NYTT ÅR!!

Men ALLT är ju möjligt....

Det vet ni väl, att precis ALLT är möjligt om man bara bestämt sig för det???

I helgen fick vi äntligen sålt tjejernas gamla sängar. Inte alls för dom pengar vi hade tänkt oss, men ibland får man välja mellan att vara "gneten", eller att inte få något alls.

Min ena son är i akut behov av en riktig säng, och det blev avgörande när vi antog budet.

Därför åkte jag till Ikea idag, (känns ibland som jag bor där), och det verkar ju alla andra oxå göra faktiskt. Var får alla mänskor sina pengar ifrån?????


När jag väl står i lagerhyllorna och ska hämta med mig grejerna grips jag av FAAASA.
HUR ska jag få med mig det paketet i bilen???
210 cm långt, och 110 cm brett. Vikt 45 kg
Men shiiiit..... eeehhhh...

Ja, alltså, om man nu inte provar, så får man ju aldrig veta om det verkligen funkar faktiskt.
Jag frågade en fjomp som jobbade där om han kunde tänka sig att jag kunde få in den i en kombi??
Jo, jag förstår att jag borde veta hur stor min bil är, och det vet jag, precis när jag tagit reda på det... men till nästa gång liksom, hur kommer man ihåg sånt???
Men på Ikea har man inte koll på det, och varför skulle dom? Dom är ju inte biltillverkare ¨precis ;)

Jaja, jag stod där vid hyllan en stund och funderade, och funderade..... och funderade... KAN jag möjligen få in den i bilen, PLUS 2 madrasser, PLUS en ribbotten... och just de ja, 4 bilsäten för mycke, och dessutom två stycken barnbilstolar... suuuck..

kunde ju inte tänkt på det innan, att plocka ur dom.. nä varför de. Hade någon talat om för mig att sängstommen jag skulle köpa var paketerad i ett så stort fodral?? NÄ, alltså var det inte mitt fel.

Men som jag skrev innan, provar man inte, så vet man ju inte ;)


Jag släpade ner 45 kg paket från lagerhyllan, ner på vagnen.

GENOMSVETT!!!...

Hämtade en madrass  varu-utlämningen, .... MYCKET saker på vagnen...

*andas*

Ut till bilen.... (kan ju berätta att jag precis dagen till ära tömt bilen på MILJONER saker, eftersom jag skulle besiktiga bilen oxå idag, som jag dessutom avbokat 4 gånger för att jag inte riktigt känt för att rensa bilen, men nu var jag tvungen, för den 1/1-2010 skulle jag annars haft körförbud)
(vilken lång parantes)

Parentesen var så lång att jag alldeles kom av mig.....

eeeeh....

Just de ja.... jag kom ut till bilen, och fick börja med att montera ner 3 stolar....

Fick ju oxå lov att se väldigt upptagen ut varje gång nån gick förbi, ja alltså som om jag visste precis vad jag höll på med... *harkel*
För jag måste erkänna en sak, att det borde vara alldeles orimligt att få in det paketet i bilen... så jag förstår ju oxå om folk tittade på mig.... Och att folk tittade gjorde mig ju allt mer beslutsam. Det SKA gå!!!

Varför sa ingen till mig att plocka ut barnens bilstolar innan jag åkte???

Men okej.... ett platt paket, om än så stort, så får man in en jädra massa under, när man väl fått in det i bilen ;) ;)

Japp..... det gick till och med att stänga bakluckan, och VET NI, jag hade full uppsikt i ALLA backspeglar oxå ;)
Det hade jag planerat noga förstår ni, att stuva bra så jag kunde ha full uppsikt *harkel* (ååh jag ljuger så braa)

Och jag kunde oxå, tro det eller ej sitta rakt i förarsätet ;) *happy* Eftersom jag vaknade med total nacklåsning i måndags så var jag extra glad åt detta. (ja, total nacklåsning... TOTAL nacklåsning. Jag vaknade inte med det, jag fick det när jag skulle byta sida på morronen, KNAAAK.... men sånt har jag inte tid med, så jag har botat med alla metoder jag kan komma på ;), dom effektivaste visade sig vara det jag lärde mig när jag läste till friskvårdsterapeut en gång i tiden)

Men säg mig... ÄR jag inte bäst ;) *smil*

Ps. kan inte låta bli att ösa på när jag skriver, för jag tycker det är så roligt när somliga tolkar mig bokstavligt och skriver nåt kul ;) Ds:


Och Ps igen: så har sonen inte bemödat sig att städa sitt rum, så ingen säng monterad idag ;)


Dagens lärdom, lite envis ADHD, och lite logisk Asperger, så finns det inga hinder. ALLT är möjligt ;) ;)


Hepp...
adhd-cartoon

AS-king
Natti natti ;)

Vad är ditt? Vad är mitt?

Det är aldrig onyttigt, att någon gång emellanåt ställa sig själv frågan, : vad i det du gjorde, gjorde att jag reagerade som jag gjorde?!

Jag har en förkärlek i att krångla till språket, att skriva, prata så att du faktiskt inte förstår vad jag säger, just för att jag älskar att göra så ;)

Det är i all välmening egentligen, för att du inte ska somna, för att du ska tänka efter och fundera över vad jag sa egentligen?

Sen är jag väldigt motsägelsefull, för jag vill också att DU är väldigt tydlig emot MIG, så att JAG kan förstå vad DU menar...

Om du inte säger rakt ut vad du vill att jag skall förstå, hur ska jag då förstå vad du vill att jag skall förstå? Förstår du?

Nä, va väl det jag trodde.

Men om jag säger så här: Om jag säger till dig vad jag menar, så är det ditt problem att du inte förstår, för JAG förstår ju vad jag menar och vill att du ska förstå. Sen om det råkar vara otydligt i dina öron, så kan ju inte jag riktigt rå för det, för jag har ju förstått hela tiden.

Men om DU säger något till mig, som du själv är helt införstådd med, så kan du väl ändå inte räkna med att JAG ska förstå det, bara för att DU gör det????

Nu är jag på "bakhumör", och då menar jag inte bullbak-humör i den bemärkelsen, utan "tvärtomhumör".
Eftersom jag märkt att det finns en del som läser här som tar allting bokstavligt, så måste jag krångla till det till förbannelse. Om jag säger att du är dum, så betyder det inte att jag menar det, på riktigt.... men om du säger att JAG är dum, så tror jag att du menar det. Ja eftersom jag är väldigt bokstavlig.

Jag måste lägga över alla mina våndor och ångestattacker på hela världen, för att jag "valde" att tjattra i telefon i 3,5 timma istället för att förbereda allt inför julafton. Ja, för det kan väl ändå inte vara mitt fel, för om du väljer att tolka det så, är det ju faktiskt inte mitt problem.

Nu sitter jag här, och har PROBLEM... för jag har miljoner grejer att göra.... och det är liksom inte MITT fel.
Som om inte det vore nog, så ska jag dra iväg med ungarna i morron o åka pulka. För ni vet väl att oavsett hur mycket som finns att göra, så finns det alltid kvar oavsett ;) En liten pulkapaus förändrar ju liksom inte det.

Men allvarligt"!!!! orkade du verkligen läsa ända hit?`??? Ja, du behöver inte förstå alls, men jag har säkert retat upp någon HEMLIG person, som tror att "den" är osynlig, men är så synlig så jag nästan blir rädd....

Nåja..... hur får man förresten tyst på en som snarkar så fönstertätningen släpper????

Det blir mitt nästa problem.... o allt löser sig ju, utan att du själv behöver göra något åt det.... Det gör det alltid, frågan är bara hur du vill må på vägen dit.
hmmm.... jag väljer att va vansinnig i morgon för att jag inte fått sova inatt pga alla snarkningar (pga=på grund av, fast jag orkade inte skriva ut det) eller så kan jag välja att täppa igen lufthålen, eller så kan jag välja en annan del av huset att snarka på, eller så kan jag hoppas det löser sig automatiskt, helt av sig självt...

Vilket är den enklaste lösningen???

Näääeeee..... jag väljer att skylla på den skyldige... för det var inte MITT fel....

Akta er i pulkabacken i morgon.... sju hål i nacken, i den värsta backen ;)


Alla ska vara lika: dagens julkalender

Självklart följer vi julkalendern, den är ju fantastiskt spännande.

Hela berättelsen handlar ju om att förstöra för barnen, ta död på deras skratt, deras liv... möjligen hela deras existens.

Den är väldigt spännande, det tycker vi allihop, för i varje avsnitt kommer superhjältarna och räddar barnen från det onda BARNVERKET  (skolan).... (skrev jag skolan???)

Och superhjältarna, vilka är det??? Ja, bestäm själva ;)

Idag handlade det om att alla skulle vara likadana, se likadana ut, tycka likadant, vara klädda likadant, vara lika samma helt enkelt. Ingen fick vara annorlunda, sticka ut eller vara unik.

Jag tycker det var ett fantastiskt avsnitt, dom har lyckats fånga verkligheten till hundra procent. Det är ju precis så det är, ingen får vara annorlunda, ingen får vara unik.

Det är väl tur ändå, att vi har en och annan superhjälte som sätter käppar i hjulen för de som strävar mot denna fyrkantighet ;)

Natti natti...


Julbak, betyg och elevinflytande...

Vilken jävla rubrik, den säger liksom allt ;)

Jag har varit gräsänka... (så heter det väl) (heter det inte älgänka om gubben är o jagar då??)

Vilket korkat uttryck... gräs-änka....

nåja.... jag har i alla fall bakat med barnen, och det är ju inget man planerar direkt, i alle fall inte jag. När jag får för mig att baka, ja då ska vi BAKA.... (tur det bara händer ett par gånger om året)
Nä, det är inte synd om mina barn, dom bakar på dagis, o när dom blir äldre är dom inte längre intresserade, eller så kan dom baka själva. Punkt.

Igår kväll, 17.30 var jag DÖDSTRÖTT.... och då menar jag just dödstrött. För att förklara vad den tröttheten betyder, så kan jag förklara det som så att dom flesta inte har en aning om hur det känns att vara så trött, just för att dom flesta aldrig kommer i närheten av sådan trötthet, men jag brukar drabbas av den flera gånger i veckan.
(ja, ni e många som läser här som precis vet vad jag menar)
Men i alle fall 17,30...PEEEEPPARKAAAKSHUUUUS!!!!!
Men vi skulle ju vänta på storebror, som aldrig behaga komma upp från sitt rum. Han sa i sömnen vi 09.30 att han ville va med på det (korkad morsa att tro att han överhuvudtaget hörde vad jag frågade i det tillståndet)

Men vi gjorde det i alla fall, med massa andra bak, ... och nu tycker jag att det börjar bli förbannat ointressant information i det här inlägget..... okej, bilder, här bakar vi.

Stortjejen bakar pepparkakor I bakar pepparkakor

i full koncentration . Jag kan ju avslöja att den alldeles strax tar slut, och jag står med en jädra massa deg o kakor själv i köket medans ungarna i princip slår ihjäl varandra...

Vårt fina pepparkakshus 2009
JO, trots tröttheten lyckades jag bita ihop o fixa detta konstverk ;)
Glaskakor i olika färger ;)

Glaskakor var ett projekt som kan kallas för "att ta sig vatten över huvet"
Ni får ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna, men inte trodde ni väl på allvar att jag skulle orka gå o leta reda på kameran (som för övrigt en manlig bekant i huset slarvat bort). Nä som sagt, det fick bli mobilen, och ni ser ju själv. Kakorna är röda, gula och gröna... men fina är dom ;) trots att ni inte kan se färgerna.


Betyg.... elevinflytande?? Det stod i rubriken vill jag minnas.. hmmm *tänker* vad va det om nu...hmm

Jo, betyg, såg på skolfront samtidigt som jag började på detta inlägg, en del rektorer tvingar lärarna att sätta högre betyg än vad eleverna presterat för att öka skolans anseende!!!!
Du milde, det måste vara en liten klick vill jag hoppas som gör sådär, för det är ju himla orättvist mot eleverna annars. Det kan väl aldrig va möjligt att det finns ett samband med skolinspektionens granskning av vår kommun, där många skolor får kritik för just detta, att slutbetygen är högre än resultaten på nationella proven???

Kan verkligen rektorer med att göra sådär??? Varför har man då ett sånt jobb? Pengar??... ja, inte tänker man då på eleverna i alla fall....

sen var det ju elevinflytande. Fridaskolan i trollhättan får vara med att bestämma allt, till och med vilka lärare som ska anställas. Man kan väl tycka att det finns en gräns över hur mycket eleverna ska vara med att påverka, men om nu tittar på vad för lärare som arbetar på skolorna, så kanske det inte skulle vara så fel att låta eleverna bestämma lite mer där..... och framförallt skulle dom få makten att bestämma vilken rektor dom vill ha.

Säga vad man vill om tonåringar, att dom är omogna och inte kan ta såna beslut osv... men en sak har dom oförstörd, och det är KÄNSLA, INTIUTION..... Vuxna är oftast hjärntvättade och tänker på helt andra saker än trivsel och välmående, och tar beslut därefter... (ja, och då menar jag vuxna utan bokstäver)

Och nu ska jag nog knipa igen.... ett tag i alle fall... ;) ;) ;)

Eric vinner idol....

klockan är nu 20:15, idol har knappt börjat, just nu är det reklampaus.


Jag vill därför passa på att berätta att Eric vinner idol.

Hur kan jag veta det??? Jo, för det har min 4-åring berättat för mig.

Dom små har sett ytterst lite av idol, eftersom det är försent för dom den tiden det sänds.

Ungen har trots det järnkoll, på vilka som sjunger bra, dansar bra osv.

Hur GÖR hon???

Alldeles nyss sa hon "jag vet en sak, jag vet att Calle kommer att komma sist, han kommer att förlora"

Jag frågade hur hon kunde veta det... svar: jag bara vet det...

eeeh... okej, fan va praktiskt att bara veta saker sådär... tja..

jag skriver ner det nu, så alla kan se, så kan ingen komma och säga sen att jag hittar på... så de så...

Eric vinner idol...

klockan är nu 20:19, och det är fortfarande reklam...

tjaaooo'Uppdatering:

Tjejerna fick se första delen idag, en låt av Calle och en av Erik.

 

När Erik hade avverkat sin vänder hon sig mot mig och säger "mamma, det var mer rock ´n roll än Calle"

Jaså minsann, okej... tja hon vet säkert bäst ändå.

Nu ligger dom, efter ett antal konflikter.
Jag får verkligen hoppas för hennes skull att Erik vinner, vilket bryt har jag annars att vänta i morgon.... *tar mig för pannan*

natti natti

 


sa jag natti natti förut`???

äsch sånt trams...

Klockan är nu 22:38 och NU presenteras vinnaren av idol..... *biter på naglarna*

MEEEEEEN.... jävla tv4 lägger in en paus mitt i allt.... precis som nån skulle tycka det va roligt... suuck

 


gaaah nu börjar det igen, 22:46

(om nån nu tycker det är viktigt att veta exakta tider)

varför tar dom så lång tid på sig???

vilket trams.... *gäääsp*

näää nu svor Erik i tv, tur inte min dotter hörde de, man får inte säga jääävlar...

YEEEEEEEEES..... min morrondag är räddad..... EEEEERIIIIIKK

 

PHUUU..... min 4-åring kommer att bli sååå glad... TACK... o förresten visste hon ju redan detta.... ;)

 

NU är det gonatt ;) ;)

 


Bilstöd från Försäkringskassan

Jag började fundera på detta med bilstöd när jag för femtielfte gången idag satte mig i bilen för att köra ungar.
Alltså jag bor i bilen emellanåt, och då tycker jag egentligen inte det är mer än rätt om vi damp-mammor kan få bilstöd från FK, för att vi får hämta våra ungar mest hela tiden.

Många tycker nog då att dom faktiskt kan ta sig vart dom ska själva när dom uppnått en viss ålder. Ja, det får många då faktiskt tycka. Men om jag ska välja mellan att lägga energi på att försöka lotsa ungar hem, som missat bussar, inte kan beräkna tiden, inte har någon aning om var dom e?!?! osv osv, eller att helt enkelt hämta dom där dom för tillfället befinner sig, så är valet väldigt enkelt.

För att överleva helt enkelt, så får jag välja att köra, för det tar minst kraft ifrån mig.

Bilen bör dessutom vara inredd med säng, telefon, data och kylskåp. Det skulle spara enormt med pengar, och dessutom skulle det spara på miljön, om jag stannade där jag sist släppte av ett barn. Då kan jag slå mig till ro där och invänta färden hem igen. Himla praktiskt faktiskt.

Tror jag ska ansöka om det ;)

Sen funderade jag vidare, och tänkte på hur mycket tid man får lägga ner på att försöka lösa problem som uppstår i barnens skola. Hur många samtal, och möten blir det inte egentligen???
Jag menar, vi löser ju faktiskt många saker för skolan, som egentligen är deras ansvar.
Och det blir ju då jämställt med att vara anställd på skolan. Därför tycker då jag att vi borde få lön från skolan.

Tänk vad pengar DET skulle spara för kommun och landsting på sikt. För vi har ju för sjutton vare sig tid eller möjlighet att arbeta, för detta upptar så mycket tid.
Det märker jag ju om inte annat nu, när sonens skolsituation för en gångs skull är väldigt lugn, för nu har jag plötsligt tid att tänka på vad jag ska bli när jag blir stor.

Det skulle va väldigt intressant om vi faktiskt vägrade svara på både samtal och mail från skolan, när det gäller situationer som skolan ska ansvara för. Om man gjorde det under nån månads tid tex, så skulle det ju bli tydligt för skolan hur mycket det kostar i tid, kraft och pengar.

Det kanske är så vi ska göra, då kanske vi sen kan få mer uppskattning för allt jobb vi lägger ner.

Det tycker jag skolan ska fundera på. Hur påverkar det er budget när ni måste lösa problemen själva??
(frågan snodde jag från ett sms jag fick ;) ;) ;) )


Nu säger jag natt för idag ;)

GP uppmärksammar sonens skolsituation ;)

Tack till anonym kommenterare i mitt förra inlägg, som uppmärksammade mig på artikeln i GP.

För en gångs skull är jag oskyldig, och har inte kontaktat tidningen.
Skolinspektionens utredningar är ju offentliga handlingar, så vem som helst kan plocka ut dom.

Här är artikeln:


Pojke kränkt på Onsalaskola 
Rektor prejar förälder och elev i diket!

GT Lördag 09-12-05

Lördag 5 december 2009

Onsala: Under lördagsförmiddagen blev en förälder med sin son brutalt nerprejad i diket av en rektor på en skola.
- Det var tur vi inte hamnade på sidan med bilen, säger modern skärrat efter händelsen.
Sonen som säljer GT varje Lördag/Söndag skjutsades som vanligt av sin mor den drygt 2 mil långa rundan.

De var precis klara med rundan när de får möte i en kurva på den trånga vägen. På ena sidan finns det längs vägen mötesplatser.  Modern och hennes son, som åkte på den sida utan mötesplatser hade inte en chans när mötet uppstod.

Modern fick göra en kraftig inbromsning, och dessutom styra långt ut mot dikeskanten för att förhindra en krock.
Det var då marken försvann under bilen. Med full kraft sugs i det närmaste bilen ner i det leriga diket.

- Jag hade ingen möjlighet att förhindra det, bilen bara gled ner, säger modern till GT. Jag var också orolig att bilen skulle välta över, eftersom min son satt på den sidan.

Efter flera nästintill fruktlösa försök lyckades till slut modern få upp bilen på vägen igen.
- Det var tur ändå att ingen kom till skada , menar modern som under sina försök att få upp bilen på vägen, undrade varför hon inte fick någon hjälp.

Föraren i den mötande bilen visade inte som modern uppfattade det några tecken på att komma till deras undsättning.

- Jag försöker lära mina barn att man ska ställa upp för varandra och hjälpa andra i kris, säger modern. Tyvärr är det ju inte alla som resonerar så.
Modern har ägnat flera timmar under dagen med att försöka ge sonen en förklaring på varför de inte fick någon hjälp.

- Det är svårt, eftersom jag inte förstår det själv, säger modern uppgivet.
- Nu måste jag lämna in bilen på en biltvätt för att få den ren och vad kostar inte det?, suckar modern.

Offrets leriga bil

Av Soor Nahoj

Regeringen satsar totalt 900 miljoner på psykiatrin

Hemkommen från stockholm och en MYCKET intressant och givande dag.

Regeringen satsar totalt 900 miljoner på psykiatrin. Man skulle ju önska att det handlar om fler läkare, arbetsterapeuter etc.
Så är det dock inte, utan det satsas på utbildningar, kunskap, attityder osv.

Jag är med i hjälpmedelsgruppen för Attention och ska verka som hjälpmedelsambassadör. Totalt har regeringen (milton-pengar) satsat 45 miljoner under 3 år i detta projektet. Som hjälpmedelsambassadör ska vi informera och utbilda olika yrkesgrupper om vilka hjälpmedel som finns och tillgängligheten på dessa.

Ett hjälpmedel kan vara en hund, som vi fick träffa idag tillsammans med sin matte. Det var en tjej som under många års tid varit drabbad av psykisk ohälsa. Under det 1,5 året hon haft sin hund, och utbildat den till assistanshund har hennes liv förändrats enormt. Det har hjälpt henne att kunna minska på sina mediciner, och också minskat hennes behov av att alltid ha en stödperson med sig ut.

Dock har hon fått betala hela utbildningen av sin hund själv och med hjälp av släktingar.
Om man betänker hur mycket av det stödet hon tidigare hade kostar, i jämförelse med utbildningen av hunden, så kan då åtminstone jag fråga mig varför hon inte kunde få ekonomiskt stöd till det.

Det var helt fantastiskt att se hur den lilla hunden hon hade (kinesisk långhårig!?! nakenhund) hjälpte henne i situationer när panikångest och oro slog till.

Jag hoppas också få utbilda mig till attitydambassadör, där regeringen har satsat 20 miljoner.
Det ska under de 3 år det projektet pågår tas fram ett utbildningsprogram som kommer att ingå i utbildningen för poliser och vårdpersonal i första hand.
Som attitydambassadör ska man utbilda och föreläsa om attityder mot människor med psykisk ohälsa.
I första hand ska det utbildas ambassadörer som har egen eller nära erfarenhet av psykisk ohälsa.En sak jag glömde skriva om igår angående skolinspektionens beslut, är att det nu ligger hos Beo (barn och elevombudet)
Skolinspektionen utreder ju endast om skola/kommun brutit mot skollagen, inte om en kränkning har ägt rum eller ej.
Det är nu Beo som avgör "tvisten" om en kränkning har ägt rum eller inte.

Jag vill ju hoppas på, att Beo i så fall tar kontakt och ber att få prata med min son, så han en gång för alla får en möjlighet att berätta hur HAN har upplevt det.
Det är ju, som jag sagt förut, vare sig jag eller skolan som kan avgöra i frågan. Det kan endast min son göra.

Nu ska jag försöka koppla av för natten.
X2000 är ett jättebra och snabbt tåg har jag hört.... 40 minuter försenat var det hem, och 20 min försent upp till stockholm.
Det är säkert bra om allt fungerar ..
Men man får se det positivt, det gjorde att jag slapp vänta en timme på Gbg-centralen på nästa tåg.
Nu kunde jag ju gå direkt ombord på det tåget istället, tack vare förseningen ;)

najti najti...
skolinspektionens beslut har kommit ;)

sitter på tåget på väg till stockholm.
innan jag åkte drogs jag till brevlådan, jag har ju VÄNTAT!!!

det har tagit tid, men det var det värt.

jag kommer inte åt internet via datorn, ås jag skriver på mobilen, de blir därför lite kort info....

beslut: skolinspektionen kritiserar kungsbacka kommun för att inte ha följt författningarnas krav avseende grundskoleelevs rätt till särskilt stöd och utbildning.

skolinspektionen kritiserar kungsbacka kommun för att inte ha följt författningarnas krav avseende skolans skyldighet att motverka kränkande behandling.

i motiveringen riktas oxå kritik mot kapareskolan ;)

nu är jag på hjälpmedelsinstitutet hela dan i morgon, så mer info kommer senare.

vi ska få info om regeringsuppdraget gällande tillgång på hjälpmedel och attityduppdraget.

trots att jag läst på en hel del, o har kunskap inom området, finns det alltid mer att lära ;)
kanske leder det till att jag utbildar skolpersonal i framtiden ;)

de behövs ju nog, me tanke på att jag tydligen vet mer om skollagen än dom.

ha de gott så länge ;)

Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen