fördel med viljestarka barn ;)

När jag tänker på åren med sonen, då man fått åka slalom mellan konflikter och vardagsbestyr för att undvika en krasch, så har jag lärt mig en massa oxå.

Jag ser den stora fördelen att faktiskt ha ett barn med npf....
Man lär sig vad som är viktigt att bråka om, och vad som är mindre viktigt eller inte alls ;)

Jag har funderat på det sista dagarna då jag känt blickar från andra föräldrar, när jag lämnar barnen till dagis, iförda endast linne, shorts och solhatt.... *harkel*

Oansvariga hemska mamma, ja det kanske dom tänker. För sååå varmt är det inte. Tydligen inte då andra barn kommer klädda i tjocka jackor, tröja under och mössa. Men sååå kallt är det väl inte heller å andra sidan.

Men vi har 45 grader i vårt vardagsrum när solen gassar här på morron, så mina tjejer är inte direkt sugna på att klä sig varmt då ;)
Och varför ta en sån onödig konflikt på morron, och starta dagen med bråk?
Dom lär ju inte heller frysa ihjäl den lilla biten till dagis, dessutom åker vi bil.

Bara jag ser till att dom har mer kläder på dagis, så tar dom ju på sig sen ändå.

Det här är en av många saker jag väljer att inte ta en konflikt om. Men jag ser ju att dom flesta andra faktiskt gör det. För DOM är det kanske världsviktigt. För MIG är detta en bagatell.

Med viljestarka barn lever man hela tiden i gränslandet till totalkrasch. Dom konflikter som är viktiga då att ta, är ´när det är fara för liv och hälsa. Inte annars.

Häromdan fick jag höra att 4-åringen va sur för hon inte fick ha sina nya fantastiska gummistövlar på sig. Med anledning att det blir för varmt. Men, kan hon inte få upptäcka det själv då?
Barn älskar ju vissa saker dom får, och en del till o med sover med sina nya skor på natten ;)

Igår var det utflykt och jag hjälpte henne på med väst och väska. Hon var lessen, för hon ville ha sina stövlar på sig, och det vågade hon inte säga högt, för hon kände att hon inte skulle få.
Hon viskar till mig.....
Och jag talar om för personalen att hon vill ha stövlarna.
Operation övertalning startar om varför hon inte ska ha stövlar, ingen annan har, och det blir så varmt.

Återigen, en helt onödig konflikt som resulterar i att ungen är jättelessen.
Jag säger att jag inte tycker det är något att tjafsa om, låt henne ha sina stövlar, det är väl inte hela världen.

Och varför ska man göra som alla andra???
Just det störde mig otroligt mycket. Nä, du kan inte ha stövlar, ingen annan har de... men OCH???

Man får inte gå sin egen väg, man får inte vara sig själv, utan ska följa strömmen. Stick för guds skull inte ut på något sätt.
Det lär vi barnen tidigt, och ve och fasa, för alla dessa våra barn, som aldrig nånsin är eller kan bli som alla andra.
Inte är det konstigt att dom har det än jävligare...... dom passar ju inte in, i den mallen som bestäms.

Och hur är alla andra? Vem bestämmer normen ? Gör du det? Gör jag det?
Bestämmer man inte själv hur man vill vara, eller hur man vill klä sig? Det trodde då faktiskt jag....

En mycket tuff 4-åring lämnade jag till dagis idag, i shorts, gummistövlar, uppknäppt jacka och ett hårband hon själv har satt upp håret med, så håret stod på ända...
Hon va så fräck i detta, och so what om ingen annan hade stövlar, hon va coolaste ungen av alla ;)

Nä vi ska inte bråka om småsaker med barnen, det hämmar dom bara känner jag...

tack för nu....



Alla dunderkommentarer
lillaviola har skrivit detta:

Sonen min älskar ROSA och SVART. Inte bra säger "vän av ordning". Jag tycker det är bra för när ska man våga prova vad man trivs i om man aldrig får öva och prova sig fram...

Vi är en grupp föräldrar som det alltid kommer att viskas om... historien om mig är som lämpad för skallerpressen.
"ILSKEN MAMMA/FRU/GRANNE SKREV HATPREV TILL SONENS SKOLA"
Jag har i ett öppet brev kritiserat skolan för deras flata inställning mot mobbing.
JAg komer att tala vitt och brett till det händer något som är till barnens fördel.

Kanske får jag en stjärna i himmlen SEN om en 100 år

Kram och hej!

Ewa S har skrivit detta:

Jaa vad är vän av ordningen jag håller som ni förstår med er bägge! Sitter och har tråkigt på jobbet och hade tur att detta inlägg och kommentar var skrivet så jag fick tänka lite. I alla år även med mina NTV:are så har jag inte stridit om allt som alla andra har gjort. Min inställning har varit de tröttnar. Det har de gjort också. Alla fyra faktiskt. De har fått testa massa knasiga klädkombinationer och grejor och insett oki detta var inget för mig. Min store är född långt innan jag ens hört talas om autsim, aspberger och adhd. MEN vad skit jag fått för det genom åren. Jag borde varit mer bestämd, sååå gör man väl inte osv osv tills man spyr. NU får jag beröm för jag har trevliga barn??? VAD kan det komma sig. Jag har faktiskt börjat och säga det när folk som haft åsikter när de var små säger detta högt. Så sade du inte när h-n var liten hörru. Majsan och lillaviola fortsätt stå upp för era barn precis så! De har sig själva och er att lita på. Slut från Ewas filosofhörna:-D

2008-04-24 @ 13:34:38
Micaela har skrivit detta:

Mamma har alltid låtit mig göra saker på egen hand fastän jag inte alltid velat. Känns som om jag var ganska feg som barn.

men, mamma berättade om en vår då jag hade full vintermundering på mig. Hon sa att jag såg väldigt varm ut.

2008-04-24 @ 19:12:52
jayne har skrivit detta:

Hej
BRA!!! Precis så försöker jag säga till föräldrarba på jobb!! Låt barnen bli egna individer, låt de göra upptäckter själv och ta med extra kläder till förskolan så fixar vi det där!!!
När jag var liten så älskade jag ett par hemska garbardinbyxor med en lapp på knät... alltid ville jag ha dessa byxor.. Till slut kom min mamma med en lösning..jag ville ha dem/hon ville ej det.. Jag fick ha dem hemm... hur mycket som helst OM jag hade andra i skolan. JAPP...sa jag då...
Varje dag efter skolan bytte jag byxor... båda var nöjda!!

2008-04-24 @ 21:53:45
http://jayne.blogg.se är min hemadress
Frk F har skrivit detta:

Ja minsann, man måste välja sina strider. Allt är inte lika viktigt som vi tror. Har själv ett flickebarn. Men istället för att gå runt och skämmas och känna mig ofullkomlig som mamma, bara för att omvärlden anser att livet ska förhålla sig på ett specifikt sätt, så har jag vänt på steken.

Jag ser det som att ingen nånsin kommer att kunna utnyttja min flicka för hennes viljestyrka och integritet är starkare än någon annans. Det är bra, speciellt när man är söt som socker och väldigt smart. Hon har inget behov av att passa in i mallarna och jag vill inte heller tvinga henne in i dem. Det skulle bara orsaka att större delen av vår tid fylldes av konflikter.

På nåt sätt känns det som om jag skulle svika henne om jag föll till föga för omvärldens synsätt. Nä tack. Min flickas självkänsla är viktigare än nåt annat.

2008-04-25 @ 11:30:10
http://frkf.wordpress.se är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen