Halloweenparty ;)

När det är halloween så måste det ju bli fest. Ja, inte här hemma för jag hakar inte på den trenden, men på dagis händer det grejer.

En skulle va kanin, och den andra prinsessa. Allting var klart. För en gångs skull var jag förberedd för att inte skapa panik denna morron.
Ja, då självklart ska stora tjejen ändra sig och också va kanin.... men suuuuuck

Turligt nog hade jag köpt två olika kaninöron då det i ena paketet också följde med en svans.
Men nu blev det ju då bråk om vem som skulle ha vilka öron. Den stora fick förstå att lillasyster fick välja först då öronen var köpta till henne. Storasyster som från början skulle va prinsessa hade fått ny krona och fin väska, men eftersom hon ändra sig så fick hon ta det som fanns till hands.

Det gick bra i alla fall, och så här söta blev dom små kaninerna ;)

sötaste kaninerna i världen tänderna är viktiga på en kanin

Har nog för mycke omkring mig just nu

Det märks om inte annat i min blogg, jag har inte riktigt orken att uppdatera som vanligt.
Det händer väldigt mycket, massa förändringar som ska gå i lås.

Jag har lite svårt att samla ihop allt, och bena ut vad som är vad. Allmänt snurrig med andra ord.

Vi hade nytt nätverksmöte idag, och något som sas på detta har gjort mig osäker på hur mycket/lite jag bidrar till kaoset som råder ibland. Om jag ställer mig själv vid sidan om, och tittar på hur jag är som person idag och tänker mig som helt ensamstående, utan barn och man, så kan jag se utifrån det jag lärt mig om struktur och ordning, haft minituös ordning hemma.

Det är ju självklart inte bara en person ensam i en familj som skapar oreda och kaos. Men det är lite den känslan jag haft, och trott om mig själv. Jag förstår mer och mer att jag måste bli snällare mot mig själv, och inte ta åt mig av indikationerna som kommer ibland om att jag är orsaken till mycket av vårt kaos.

Jag vill inte just nu närmare gå in på vad det var jag reagerade på idag. Men det har i alla fall gjort mig väldigt uppgiven, och jag ser att grundproblemet kanske är något helt annat än att jag behöver stöd och hjälp pga mina svårigheter.
Stödet och hjälpen behöver jag förstås ändå, men jag funderar nu hur man kommer åt grundproblemet, som faktiskt inte handlar om mig.

Känslan av att få ta alldeles för mycket ansvar för barn, hem och inköp, verkar ha varit en befogad känsla. Och jag har gått och bannat mig själv för att jag är egoistisk som känner så.

Det känns lite fisigt att jag har tagit på mig så mycket skuld för att jag känt så, när jag kanske inte hade behövt de.....

Därför är jag lite låg just nu....


program om tvång på tv2 idag söndag 26/10

Missa inte program om tvång på tv2 ikväll kl 20.00

"Glöm inte bort att älska varandra"

Det handlar om smuts och baciller. Man kanske kan lära sig nåt viktigt.

Missa inte det!!!

Migräään heela dan!!!

Nu räcker de faktiskt
Har varit kass hela veckan, och tyckte faktiskt det kunde va bra nu.
Nähädå, vaknar i morse och känner mig faktiskt  rätt pigg. Men det gick ju uppenbarligen över i samma stund som någon drog ett hårt band över ögonen och pannan.
Jag hatar verkligen huvudvärk, man kan ju inte röra sig, och för att inte prata om alla ljud som ännu mer skär i hela hjärnan.

Ögonen har värkt nåt så fruktansvärt, och självklart så kom ju illamåendet som ett brev på posten oxå.

Har legat hela dan. Gubben hade bestämt igår att han skulle jobba idag, och plötsligt så skulle han ge sig iväg. Jaja, det löser sig väl alltid tänkte jag.
Men han såg att jag var likblek i ansiktet, orkade knappt andas heller. Så han blev hemma vilket jag är oerhört tacksam för. Jag kan va utan mat en vecka som kompensation ;)

Nu känns det något bättre, efter tredje bamylen för idag, så släppte det lite. Men jag är dödstrött så det lär bli tidigt i säng ikväll. Det är ju simskola tidigt i morron, och då vill jag minsann va me.

Måste bara då få skryta lite på tal om simskola. Min 4,5-åring tog silver-pingvinen förra helgen.
För att få det märket ska man simma 10 meter på valfritt sätt på grunt vatten. flyta 10 sek på grunt vatten, hoppa från kanten, och dyka en meter ner och hämta föremål på botten.
Jag är såååå stolt.
Hon är halvvägs till pingvinen gul oxå, då dom utförde provet på djupt vatten. Vad som ska till för att få den är 10 meter bröstsim oxå. Hon simmar 10 meter på rygg.
För detta fick hon hoppa över pingvin-kursen till våren och gå direkt på fisken, där målet är 25 meter.

Det är otroligt att se dessa små ta sig fram i bassängen helt på egen hand.

Hoppas jag mår bättre i morrn, hatar o va så här utslagen.

Kram till er alla...


1 av 10 friskolor nekar funktionshindrade

Missade en kvart av dagens skolfront, men kom in i andra halvan. Där tog man upp hur friskolor nekar elever med funktionshinder, vilket ÄR ett brott mot skollagen, trots att det står i skollagen att dom i princip kan neka pga organisatoriska och ekonomiska orsaker.

Detta kommer att ses över i den nya skollagen som kommer på förslag nästa år.

Grundproblemet är att kommunerna inte tilldelar lika mycket resurser till friskolor som kommunala, trots att alla skolor ska har rätt att söka extra pengar för elever i behov av stöd.

En skola för alla hette det ju bestämt. Som det ser ut idag gäller ju inte detta, då vissa elever sållas bort pga ett funktionshinder.

Här kan ni läsa mer. Programmet kommer i repris:

http://ur.se/pedagog/Tv/Tv-for-pedagoger/Skolfront/Hosten-2008/Friskolor-nekar-barn-med-funktionshinder/

Jag är ett sjukligt offer..

Så måste det vara... tror jag har smittat mig själv med min asperger eller nåt ..

Jag funkar bra fram till 2-tiden, känner mig helt okej, lite ont i halsen, trött, men annars inget alarmerande.

Sen trycker nån på off-knappen, ja det måste vara en nödbroms allra minst, för jag blir plötsligt dödstrött, får feber och känner mig urdassig.

Jag orkar med nöd o näppe laga till lite mat, sen sjunker jag ihop som en disktrasa...

Fast idag så har jag skrivit matlista för inhandling på måndag. Lagt i ordning lite papper jag MÅSTE fixa inom en vecka. Postat en blankett oxå faktiskt. Och köpt en soda-stream på superrea då coop öppnade här i byhålan idag.
Förresten måste folk va helt knäppa i *harkel*, sååå sabla billigt va det inte bara för det var premiär idag. Men där stod folk och köa, och det var kö i varenda kassa igenom HEEELA affärn, eller affär, det är ju för fanken ett varuhus. Hur orkar folk??? Jag skulle tro att det var en kötid på MINST 1 timma, möjligen 1½.

Varför använder man inte scanner när det finns såna??
Jag plockade till mig det jag skulle, trängde mig förbi köerna, fram till shop-express. Helt folktomt var det där, tog 10 min sammanlagt.

Ja, jag hade aldrig ställt mig i dom köerna överhuvudtaget , även om jag inte haft en scanner.

Så jag har gjort en del i dag ändå, men infektionen eller va fanken det är för smitta i kroppen gör mig inte direkt piggare.

Nu ska jag faktiskt va så trökig o besöka kudden, jag orkar inte hålla mig vaken...

sööta ni alla som kikar in här o kommenterar. När jag får energin tillbaka ska jag hälsa på er allihop ;)

NAAAAJTI


alltså damptantsutmanare

jag har ju kommit efter i mina uppdateringar sista veckan.

Jag vet ju att det är många duktiga damptanter som jobbar på för fullt med sina utmaningar.

Jag orkar inte idag heller, då jag känner mig febrig och allmänt hängig. Sitter o kurar i soffan insvept i en filt.

Men i morgon mår jag bättre alldeles säkert.
Hoppas bara jag inte fått halsfluss, för det är nämligen obotligt. Får man halsfluss får man leva med det resten av livet. Hu hemska tanke, att behöva lida av såna åkommor hela livet.

Nu ska jag sjunka ännu längre ner i soffan... är megasuperdupertrött....

Autism är en sjukdom!

Jaså,  jaha, jamen då förstår jag varför vi måste bota den. Man kanske kan dö.

Brist på kunskap gör att människor uttalar sig som personen längre ner har gjort.
Han jämställer autism som sjukdom, jämte cancer, urinvägsinfektion etc?!?

Jag måste ändå säga att brist på fantasi har människan i alla fall inte.

Autism är de facto en sjukdom skriver personen. Då vill jag gärna se den faktan, och vad man grundar detta på.
Att jag skulle göra mig själv till ett offer för att jag opponerar mig mot att människor kallar mig för sjuk förstår jag inte heller. Det faktum att jag just opponerar mig talar väl för motsatsen.
Ett offer sitter och tycker synd om sig själv, och kämpar inte för sina rättigheter. Nja, jag känner då inte igen mig i den bilden.

Urinvägsinfektioner orsakas av bakterier som tränger in i urinröret och vidare upp i urinblåsan. Det ger olika slags besvär när man kissar. Det botas ofta med penicillin, vilket faktiskt funkar alldeles utmärkt då hjärnans struktur inte är inblandad i just denna sjukdom.

Cancer är också en sjukdom, som utan behandling faktiskt leder till döden, och inte heller den orsakas av hjärnans struktur.

Autism är de facto INGEN sjukdom. Det har med hjärnans struktur och funktion att göra.
Det finns speciellt 4 olika områden i hjärnan som tillsammans påverkar autism.
1. hjärnans pannlober eller frontallober
2. "insidan" av tinningloberna (hippocampus och amygdala)
3. hjärnbalken (corpus callosum)
4. lillhjärnan (cerebellum)

Det finns studier som har visat att barn med autism har mindre volym av hippocampus och amygdala. Området som kallas amygdala har stor betydelse för människans förmåga att tolka ansiktsuttryck. Man har också funnit avvikelser i lillhjärnans struktur hos vissa barn med autism. Ett antal studier har dessutom visat att den totala hjärnstorleken är större hos upp till 20-40% av barn med autism.

Hur man genom att utesluta gluten kan krympa hjärnstorleken skulle jag vilja veta.

Med all respekt för dom som väljer att prova om kost kan förbättra livet för sitt barn med autism. Det är inte det jag opponerar mig emot. Det jag reagerar så starkt emot det är att man anser att man kan BOTA autism. Och eftersom autism inte är en sjukdom, så KAN man heller inte bota.
Så många år av forskning som gjorts på området, för att utreda orsaker, sammanhang och hur hjärnan fungerar, för att försöka hitta ett sätt att behandla autismen. Man har ännu inte funnit svar på alla frågor.

Är det då så konstigt att man höjer lite på ena ögonbrynet när en avlagd kändis går ut i tidningen och säger att hon har funnit botemedlet mot autism?
Det är inte utan att man undrar om det ska vara en draghjälp in o showbiz igen.....

Man kan dra det här precis hur långt som helst.
Är homosexualitet också en sjukdom? Kanske blir en bög frisk och gifter sig med en tjej om han slutar dricka juice?

Jag skriver återigen ordet hetsjakt, som personen i kommentaren störde sig på.
Det har i alla tider bedrivits hetsjakt på homosexuella, och olika metoder att bota denna "åkomma" har testats. Just för att det inte kan accepteras att det finns människor som inte följer normen och rättar in sig i ledet efter Svensson med 2 ungar, gul labrador, villa och vit volvo.

Jag jämställer detta med att man nu vill bota autism. Här är återigen en grupp, som inte följer normen eller rättar in sig i leden, just för att dom inte KAN, eller har förmågan alla gånger.

Vi har massor med hjälpmedel, och strategier för att klara vår vardag, som när det fungerar gör oss mindre funktionshindrade. Om en förändrad kost skulle göra mig "frisk", då vill jag inte vara med. Då tänker jag äta chips o dricka cola dagarna i ända istället.
Varför då?
Jo för en del av mina funktionshinder för oxå med sig en enorm kreativitet och ett annat tänkande som gör att jag ser lösningar som andra inte ser.
Om jag blev "frisk" skulle ju rent logiskt även dessa förmågor försvinna. Och det vill jag för allt i världen inte ;)

Jag är STOLT över att vara JAG.
Prova det du oxå, att vara stolt över dig själv. Det är rätt behagligt faktiskt ;)

Jag vill oxå ha ett barn med Downs Syndrom

När vi ändå är inne på ämnet olikheter, och människor som inte "är som andra", så vill jag oxå lägga mig i debatten om Anna Ekelunds artikel i aftonbladet


Hennes uttalande har upprört många, men vad jag förstår så har det mest upprört dom som har "friska och perfekta barn". Dom som verkligen har barn med DS eller andra funktionshinder har hört av sig till henne och tackat henne för artikeln. Det visar ju återigen på hur "övriga" har fördomar om olika sjukdomar och funktionshinder, och tro sig veta att ett sådant uttalande skulle uppröra dom som har ett barn med DS.

Man kan läsa mer om Anna Ekelunds förklaring hos Mymlan

När jag läser artikeln ordentligt, och förstår vad Anna Ekelund menar, så kan jag också säga som hon, att jag vill ha ett barn med downs syndrom.

Jag tackade också nej till fostervattensprov när jag var gravid med tjejerna.
Det var många bekymmersrynkor hos barnmorskan när jag meddelade mitt beslut om att avstå.

Jag gav henne en för mig väldigt enkel förklaring.
'
"Om jag gör detta provet, så har jag redan på förhand bestämt mig, för att jag inte vill ha ett barn med DS, för varför ska jag annars ta provet? Jag vet att jag inte skulle klara att ta bort ett barn så långt in i graviditeten, oavsett om det har DS eller inte, därför kan jag bespara mig ett så riskfyllt test. Vi har kämpat i 3 år för att bli gravida, för att vi vill ha ett BARN, ett barn med DS är OCKSÅ ett barn"

Jag hade redan två barn, varav den ena av dom har stora svårigheter, och senare fick diagnoserna autism,ADHD, dyslexi. Bägge två har idag diagnoser, och efter det har jag själv genomgått utredning och fått diagnoser.
Det finns då en väldigt stor "risk/chans" (hur man nu vill väljer att säga) att alla dom barn jag sätter till världen också får svårigheter inom dessa områden.

Om jag hade vetat vidden av ärftlighet innan jag satte mina två tjejer till världen, hade jag då avvägt att låta bli att skaffa fler barn?

Svaret är nej. Det hade jag inte.
Man får dom barn man får, och ens uppgift som förälder är att ta hand om dom barn man får efter bästa förmåga.

Att välja att ta bort ett barn för att man upptäcker att det har DS, är lika illa som att ta bort ett barn pga att det har fel kön.

Ska det gå så långt att man hittar ett test som visar om barnet är homosexuellt? Ska vi välja bort dessa barn också?

Varför är vi så rädda för olikheter? Barnen föds helt "rena", utan fördomar, ingenting. Det är vi vuxna som sen lär dom, att annorlundaskap, och olikheter är något fult. Om vi alla hjälptes åt att välkomna varje person som sätts till världen, och uppskattar och älskar varje människa sådana dom är, skulle det inte finnas några nupp-test, fostervattenprov, npf-utredningar osv.....
Då skulle alla få växa och utvecklas utifrån den alldeles särskilda, speciella människa som man är.

För alla är speciella, oavsett antal kromosomer, sexuell läggning, sjukdomar eller funktionshinder.

Jag önskar att alla LÄSER Anna Ekelunds artikel både en och 2 extra gånger, så tror jag dom flesta förstår vad hon egentligen menar.

Vi kan inte blunda för det faktum att alla människor är olika. För det är faktiskt så, att ingen annan människa är den andra lik. Vem bestämmer inom vilka ramar olikheterna ska få spelrum? Vem avgör hur annorlunda/olik man kan vara för att få finnas till?

När man får höra uttalande att det är synd om ett ungt par, som fått ett barn med DS, då dom inte får erbjudande om allehanda tester, då brinner det i min hjärna. Skulle dom älska sitt barn mindre, för att dom inte fick möjligheten att välja bort ett underbart barn, som dom tillsammans satt till världen?

Min son - du får inte vara som du är!

Blir så upprörd över den här hetsjakten på människor med autism.
Att människor som fungerar/tänker annorlunda inte får en chans i samhället det vet vi. Det hjälper knappast till att man vill få bort och "bota".

Lägger in delar av en kommentar jag skrev i en annan blogg, angående kostens betydelse:


då återstår en viktig fråga, varför har inte ALLA autism då? Eller MS, allergier osv?

Det måste ju ändå vara så att det finns en extra sårbarhet hos en del människor från början och hur vet man då om en annorlunda kost från start gjort någon skillnad?


Det är ju ändå så att i familjer där någon/några har diagnoser, så kan man genom hela släkten långt tillbaks lätt se vilka som har samma problematik. För mig är det orimligt att tro att hela släkter äter precis samma värdelösa kost som orsakat olika funktionsnedsättningar.


Att kosten har stor inverkan på en människas välmående och psyke är ju självklart, och att många sjukdomar och funktionsnedsättningar kan bli bättre med förändrad kost. Men att säga att man kan BOTA autism, det är lite väl vågat.

Jag får inte lättare att tolka människors ansiktsuttryck, eller lättare för att sätta mig in i andras sätt att tänka för att jag utesluter vissa saker ur min kost. Det är mer komplicerat än så....


Förresten vill jag inte vara utan mina diagnoser, dom är en del utav mig, jag vill inte "botas" från dom.
Den största kampen för oss som lever med funktionshinder, är att bli accepterade och få vara en del i samhället på lika villkor.
Människor som på olika sätt försöker hitta "botemedel" för att vi ska kunna tänka och fungera som alla andra, gör inte direkt den kampen lättare.


När ska vi lära oss att se det positiva med människors olikheter istället för att försöka förändra och göra om dom som inte "passar in"?


Om jag säger till min son att hans autism försvinner om vi ändrar hans kost, kommer han för all framtid känna att han inte duger som han är, att autism är en defekt som måste bort.

Hur man kan göra ett barn så illa är för mig en gåta....Aftonbladet

Dear God, bota mitt barns autism, please!

Numer kan man be gud om hjälp, att bota autism.
Och gud hjälper, samtidigt som man lägger om kosten, och voops är autismen väck!!

Det är helt fantastiskt egentligen, men heller ingen nyhet, att kosten skulle bota denna diagnos. Det har tvistats länge om detta, och OM det nu vore så enkelt, så borde vi ha sett personen som kom på det få pris efter pris.

Jag skriver utan att tveka under på att kosten har en stor inverkan på vårt mående, koncentration, energi, hyper/hypoaktivitet. Jag är helt övertygad om att många av symptomen vid neuropsykiatriska diagnoser kan minskas med hjälp av förändrad kost.
En bra kost är helt enkelt bra för alla.
Men att gå ut och säga att det BOTAR, är något helt annat.

Du kan inte BOTA dessa funktionshinder, men du kan lindra på olika sätt, med olika förändringar, och kanske en förändrad kost

Jag anser att det är farligt att uttala sig så, jag anser att man inte vet vad man pratar om överhuvudtaget. Dessutom tycker jag det är skrämmande med dessa uttalande. Vill du inte ha ditt barn sådant det är, som den gåva du fått? Varför är det så viktigt att förändra sitt barns sätt att vara och tänka?
Att ha autism innebär ett annorlunda sätt att tänka, och detta sätt att tänka berikar i många fall livet både för personen själv och omgivningen. Utan dessa människors annorlunda tänk, skulle världen vara ännu mer egoistisk och kallhamrad än den redan är.
Och detta vill man BOTA?!?!? Till vilket pris som helst? Och på vems bekostnad?

Jag är dock fascinerad över hur en del lyckas få sina barn med autism att byta kost, barn som ofta är väldigt krångliga med maten, som inte äter vad som helst, och ofta väldigt lite och få sorters mat. Att då börja bråka med en helt annan kost, får mig många gånger att undra för vems skull man gör detta.

Inte verkar det vara för barnets skull i alla fall. I dom flesta fall så är det föräldrarna som går ut o säger att barnets autism är borta tack vare kosten, och FAN va duktig jag varit som lyckats bota mitt barns autism.

Hur VET man att man botat autismen? Den förändrade kosten kan mycket väl bidragit till en ökad koncentration, en annan vakenhet, kanske till och med en ökad social förmåga.
Men hur vet man att autismen är botad i personens innersta, i personens hjärna? Hur vet man om det "autistiska tänket" inte finns kvar?
Skulle barnet tala om det för föräldern? Det tror inte jag, för barnet har förstått för länge sen, att ha autism det är fel, det måste bort.

Vilken verklighet ska då barnet förlita sig på?

Min viktigaste uppgift som förälder är att lära mina barn att klara sig i samhället, att ge dom dom bästa förutsättningar att få ett drägligt liv, inte att försöka göra dom till något helt annat.

Vem skulle min son vara utan sin autism? Han skulle vara någon helt annan. Jag känner min son, som den underbara kille han är, som lär mig otroligt mycket om livet och hur man kan tänka "istället". Ska jag ta ifrån honom hela hans väsen, hela hans person? Hans autism är en del av hans personlighet, jag älskar honom precis som den han är, och vill inte ha honom annorlunda.

Att äta god och nyttig mat, som man mår bra av,  borde väl vara ett mål för alla att sträva efter, oavsett om man har autism eller inte.

Nä, Jenny McCarthy, var inte så stolt över dig själv och tro du lyckats med nåt revolutionerande. Kan du sätta dig på huk och se din son i ögonen och säga att du "botat" honom för hans egen skull? Eller skämdes du för att du inte "lyckades" få ett perfekt barn?

Skulle nån komma fram till mig, och säga att dom kommit på ett sätt att bota min ADHD och AS, tror jag på fullt allvar att jag skulle ge personen en fet jävla högersving rakt på näsbenet.
Vem skulle jag vara utan dessa fantastiska egenskaper?
Vad skulle jag göra  utan mina en miljon fyrahundratusen ideér? Va fruktansvärt tråkigt jag skulle ha mest hela tiden.

Hjälp istället ditt barn att finna vägar och strategier att kringgå sina svårigheter. Man kan leva ett minst lika bra liv som någon utan diagnos. Skulle vilja påstå att det många gånger kan bli bättre, med rätt hjälp och stöd.

Läs om
Jenny McCarthyTack Miccan för ditt länktips ;)

Socialstyrelsen sammanträder idag....

Idag har då socialstyrelsen sammanträde hela dan i Falkenberg.
Dom ska prata psykisk ohälsa och hur rehabiliteringen kan förbättras. (ungefär så tror jag ;0 )

Självklart intressant, och därför tänker jag sitta där hela dan o spänna ögona i dom heheee
Jomen, klart jag måste lyssna på detta. Och dom vill ha människor med egna funktionshinder med så jag åker dit helt i egenskap av mig själv.

Och så får jag ju träffa BISAM oxå, alltid lika trevligt ;)
(Brukar-Inflytande-SAMordnare)
Så nu vet ni de ;)
Det är två personer i Halland som jobbar som detta, bägge med egna diagnoser. Kan det bli bättre? Någon som är anställd på landstinget för att tillgodose våra behov, och som DESSUTOM har ett inifrånperspektiv ;)

Fram för fler såna arbeten, på FK, Arbetsförmedlingen, kommunen etc etc
Har föreslagit detta många gånger, men huuu så skrämmande, ska dom behöva ha oss rännande runt sig dagarna i ända??

Nåja, vi får se vad denna dag bjuder på ;)

See you later
(kom just på att det börjar kl 9 i falkenberg så jag får nog röra lite på min nu)

Kurs i shopping för DampKärringar i Ullared

Nu ska ni lyssna jävligt noga. Ja, dampKÄRRINGAR, inte dampTANTER. För dampTANTER föregår med gott exempel och ställer sig inte mitt i gångarna med sin satans kundvagn, då det är det värsta damptanter vet (ja, i alla fall det värsta denna damptant vet)

Om man nu tror att det ska vara lite mindre folk några dagar innan pension och barnbidrag så tror man FEEEL.
Det är tur att jag kan tygla mina impulser att slå ner folk, för annars hade jag väl inte kommit därifrån utan blivit inlåst nånstans.
Folk håller krampaktigt i sin sabla vagn som om det vore deras värdefullaste ägodel, släpper den inte en millimeter ifrån sig, för nån kan ju kanske STJÄÄÄLA den!!!
Och tänk va hemskt, så mycke som skulle gå förlorat. Ja, eftersom man inte betalat för varorna så vore det ju fruktansvärt om någon snodde din kundvagn. Vet ni, vad jag såg idag?
Jag såg en mänska tejpa fast en plastficka på handtaget på sin vagn, i den hade hon en lapp, på den lappen stod det "Maria´s!"

!?!??!?
Man skriver till och med namn på sin jävla kundvagn, för att ingen ska få för sig att sno den!!!
VAd är det värsta som kan hända?
Ja, att någon ser nåt snyggt du lagt i vagnen och inte orkar leta efter varan själv, och plockar till sig den. Och då kommer du hem utan det där snygga, men DOG du??? Nä, otroligt nog inte....
Sen kan det ju hända oxå att nån slänger nån trasa i vagnen som du råkar betala och komma hem med, och då kan man väl bara hoppas det är en trasa för 19.95 som man kan överleva att betala för.
Är den vedervärdigt ful kan du ju klippa den till 14 disktrasor, och då blev det ju jäkla billiga disktrasor. Så ingen större skada skedd.

Nu börjar kursen i shopping:

1. Leta upp lämplig plats att ställa din dampvagn på. Se dig omkring och kolla att folk har utrymme att ta sig runt och förbi din vagn. Gå sedan på shoppingtur UTAN vagn runt området där du ställt den. När det blir för tungt att bära, gå tillbaks till vagnen och töm dyngan i den.
OBS! Var noga med att kolla VAR du ställer din vagn, till höger om dom röda tröjorna, till vänster om jeansen, vid stolpe D7, ungefär 20 meter från toaletterna. Tala ev in ett memo i din telefon och beskriv noga platsen, alternativt skriv en anteckning. (för riktigt förvirrade, införskaffa en gps som du fäster på vagnen, se till att det är ett jädra högt ljud på mottagaren)

2. Känn bara på EN tröja i raden av 200 likadana röda, resterande kan jag garantera dig har samma kvalité.
Möjligen kan du behöva utreda vilken storlek tröjorna har, men vill du verkligen ha ALLA tröjor?? Ja, eftersom du måste känna på alla så bara undrar jag.....

3. När du plötsligt ser något intressant, (ja, för dig som ännu inte anammat del 1 i kursen) dra då vagnen intill kanten, så andra har en möjlighet att ta sig förbi. Det KAN ju möjligen vara så att inte ALLA har lust att studera samma jävla tröja som dig. Visste du förresten att det är helt omöjligt att gå rakt igenom en kundvagn? Nä visst fan, det kan du ju inte veta eftersom du ställer den tvärs över gången.

4. Tänk på att en del har väldigt ömtåliga hälsenor, det gör ONT att få avhuggna hälsenor av en kundvagn. Ja det är inte särskilt skönt att få en kundvagn i röven heller för den delen. 3--,
 Men som du vet nu, så gör Majsans armbåge fan så mycket ondare.

Har ni förstått???

5. Sluta skäll på era gubbar om att dom inte hänger med, eller är ointresserade. Har dom bett att få följa med?? Dom kanske inte är så roade av att känna på 250.000 byxor.

6. Sluta skäll på era BARN. Hur kul är det för barnen att trängas med en miljon andra människor, kunde dom inte fått stanna hemma??? (ja, nu vet jag att alla inte har möjlighet att åka utan barn, men om man tar med BÅDE  gubbar och barn, och sedan skäller ut dom för att dom inte är roade av att kolla på strumpor, då har man problem alltså)

7. Se upp för Majsan när hon ett par gånger om året besöker Gekås i Ullared, för hon blir AAAARG!!! Bli inte orolig om din kundvagn plötsligt kommer farande i 200 knyck, den har då bara stått i vägen lite granna.


Tur att Majsan inte gör slag i saken och bankar ner allihop. Tur att jag bara hyperventiler, under mina turer av beslutsångest, då jag inte kan bestämma storlek, färg, form, smak, tycke.
TUR att Majsan inte gjorde verklighet av sina tankar att rycka tag i nån megaphone och hålla kurs på plats i shopping för dampKÄRRINGAR. SLÄPP VAGNEN FÖR HELVETE, INGEN VILL HA DINA LILA STEARINLJUS OCH BLOMMIGA TROSOR FÖR 14.95. DU HAR JU INTE ENS BETALAT FÖR DOM ÄN"!!!

Undra om jag varit lite piggare om jag sluppit alla bromsklossar till KÄRRINGAR fastbundna vid sin kääära kundvagn??? Jag vet att en dag på Gekås i Ullared slår ut mig fullständigt. Men jag var tvungen. Tjejerna behövde fodrade regnställ, pojkarna tjocka tröjor, jag hade inga byxor.
Jag hade bestämt mig för att 2 timmar skulle det få ta....
2 timmar???? hahaaa, det är ju JÄTTELÄNGE.... Varför jag då inte kom iväg förrän 4 timmar senare kan väl inte jag svara på heller??

Jag bestämde mig för burger king innan jag for hem, då jag inbillade mig att det skulle gå snabbast.
EN KVART tog det att få maten!!
Då undrade jag vad dom skulle göra om jag tömde min cola över disken? Skulle dom ringa vakten då? Skulle jag bli inlåst?
Skulle det hjälpa då om jag påstod att jag var riktigt sjuk och hörde inre röster som sa åt mig att göra så?

Förmodligen inte... kanske därför jag lät bli.
Men satans ARG var jag ändå.
Jag hade bråttom, sonen skulle komma hem med bussen kl 3, och klockan var 2 innan jag kom därifrån.
15.05 plockade jag upp honom där skolbussen stannar hemmavid.

För första gången nånsin så packade jag upp alltihop direkt när jag kom hem, trots att jag var helt slut. Det var inte så mycke denna gången, så det var inte så betungande.

Eftermiddan har bjudit mig på en fläskläpp, då minstingen lekte studsboll och körde huvet rätt i munnen på mig. Senare fick hon själv känna på fläskläpp då hon inte slutat leka studsboll och drog med hela munnen i en pall i badrummet och trasade sönder både över- och underläpp så blodet sprutade.

Vi har lekt tatuerare och hårfrisörer idag oxå. köpte nåt set med tatueringspenna och hårfillimupp, så vi har varit så vackra såååå ;)
Tur att man har barnasinnet kvar.

Kontenta av kurs i shopping för dampKÄRRINGAR.

FLYTTA PÅ DIN SABLA KUNDVAGN NÄR DU KOLLAR PRICKIGA DAMUNDERKLÄDER. (ja, flytta den oavsett vad du kollar på)
STÅ INTE I VÄGEN FÖR FOLK (läs majsan)
Hade ni skött er så hade Majsan kanske möjligen orkat köpa underkläder till sig själv, men det fick jag lov att strunta i, för min energi tog slut efter fajten på barnavdelningen där Marias vagn upptog hela sfären...

Nu orkar jag inte heller lägga in damptantsutmaningar, för jag är dödstrött o måste sova....

Blev tvungen att sticka

Fick en sån akut lust att sticka, nästan abstinens...
Ja bokstavligt talat, så blev jag tvungen att sticka, en mössa, hahahaaaa

Var mååånga år sen jag stickade sist, har såna problem med att göra klart mina stickprojekt av nån anledning. Kan inte förstååå vad detta kan bero på ;)

Trots att jag dividerade med mig själv, och kom fram till att jag inte borde starta igång nåt mer projekt, så åkte jag igår och köpte garn och stickor o rubb o stubb.
Jag gjorde klart för mig själv, att jag SKA göra klart varsin mössa till tjejerna.

Dessutom behövde jag göra nåt annat, behövde bryta mitt datoranvändande, som gått över gränsen det sista.
Det funkade. Har inte ens öppnat datorn sen sist ;)
Och sist var..... eeeeh, måste vart nån gång i går förmiddag. Och DET är en bedrift att klara av att låta bli den så länge.

Och nu har jag stickt varsin mössa till tjejerna minsann. Det enda som saknas nu är 4 små bollar som ska hängas på mössorna. Men jag orkade inte förut, det kan vänta. Mössorna kan ju användas ändå.
Bild kommer förhoppningsvis i morron.

Fick just syn på alla duktiga damptanter som röjer och grejar hemma. Ni är BÄÄST.

Jag ska lägga in alla utmaningar i morron. Just nu går ögonen i kors, har inte sovit riktigt på två nätter, så nu ska jag försöka släcka ögonen. Och datorn stänger jag härmed igen. 10 min användande är väl lagom på 1½ dygn ;)

Natti natti alla.

damptantsutmaning 4 - vecka 42, majsan67

ja, vi rejsar väl vidare tänker jag. Då min hjärna och kropp inte har för avsikt att sova i natt heller... varför sova när man kan fundera ut vilka skåp o lådor man kan tänkas rensa i ;)

Här kommer min nästa veckas utmaning:

(lägg noga märke till mina tidigare försök att bringa ordning och reda genom märkning och uppdelning)

var tänkt som frukostlåda? va hände me den???

Jag smäller till med två lådor denna vecka, va tror ni om de ;)

konserver och -.... hmmm annat

Den där flaskan längst upp i högra hörnet kom jag precis på, var nån sörja jag lurades tro bli omnitent av att dricka. Jag tror bestämt att den är ganska död vid det här laget..... (omnitent??!?!? fråga inte så dumt, inte vet jag va det betyder, men det var alldeles bestämt ett nyord till
psykbryts samling ;) ) Fritt för tolkning ;)

En annan plötslig tanke slog mig. Bor jag i detta hus alldeles själv???
Ja så måste det bestämt vara, för annars hade det ju inte kunnat bli sånt kaos i hörnen och vrår. Då hade ju någon annan i såna fall sett till att bringa lite reda väl??
It takes two to a tango... eller nåt ;)

Bippoqueer låser fast folk

Ja i ordens rätta bemärkelse, när vi ändå talar bokstavliga tolkningar.

Nu skulle man plötsligt visualisera "vad är det värsta man kan säga till en psykiskt sjuk människa"

que??? finns det nåt du INTE kan säga som är det värsta?


Man fick faktiskt skriva enbart, men så tacksam jag är för alla tips om olika nymodigheter inom dateriet, så klicka jag länkar och fick då möjlighet att visualisera detta tema.

Vadå EN sak?? Ha, det va det ingen som sa... minsann
Bippoqueer fick gå bet ;)
men shape up you know....

ja just de, doften. KAN möjligen dofter fastna i näsa precis som tankar fastnar i huvet???
Säkert fullt möjligt, men nu går ju gränsen för vad som är fysiskt enomförbart och hållbart...

Dock vet jag. Jag kan se utan glasögon ;)eeh, läser o förundras.... doften??? se utan glasögon???
Jo men DET kan jag faktiskt, just för att jag vill, alltså se utan glasögon haa...

insåg att mina sista rader var rätt så obegripliga egentligen, men det återkommer jag till i morgon.
Ville bara testa att skita i att tänka på hur andra tolkar det jag skriver *ljuger som en häst pruttar*
Men tant rasch skriver om bokstavlig tolkning, därav mina kryptiska rader... fast jag ljög egentligen ;)

noll-koll-carlsson - utmaning klar

jag är sååå impad över denna beslutsamhet. Resultatet är än mer imponerande, en sådan ordning är en dröm, sådant man ser på hyllorna i affären, knappt de ;)


Här är
noll-koll-carlsson FÖRE-bild

alltiallo-skåp är alltid bra ;)

Och NU ska ni få se, varför jag så imponerad över resultatet. Häpna!!!
EFTER:

ärdet en hylla på ica??? ;)

KANON, sååå fint. Sådär ser jag alla mina skåp o hyllor framför mig ;I) önskar det kunde bli verklighet oxå ;)

En hel del fanns i skåpet, som skulle sorteras och slängas:

hur fick allt plats i samma skåp??

Det bästa, och JÄVLIGASTE är allt som ska tas om hand när man rensar. Men man mår sååå gott efteråt ;)

Jag ska skriva ett inlägg om vidrig stank i huset (vidrig oc vidrig, beror på vem som luktar)
kanske hinner ja de sen, eller orkar då da ;)

I DID IT!!! Utmaning klar!!

Jo minsann. Jag fixade det ;) För jag var ju tvungen eller hur??
Nä, det var jag självklart inte, jag KAN ju välja att strunta i det, och skylla på än det ena och än det fjärde. Men vem vinner på de? Inte jag i alla fall ;)

Jag startade den här utmaningen för att jag visste att jag någonstans skulle klara av att "tvinga" mig själv till att ta tag i saker, om jag talade om för "alla" att NU ska det ske.
Precis som med rökningen. JA, jag är fortfarande rökfri oxå ;)

Så efter vi varit med tjejerna i simhallen idag (äldsta dotterns simning var inställd, dock inte yngstas, men vi valde att åka till simhallen istället med bägge för att undvika bråk ;) )
När vi kom hem så packade gubben för några dagars jakt (är det bockjaktspremiär nu eller älg?.... älg säger sonen, han som har koll)
När han hade åkt så började jag, och jag blev KLAR. Slängde en jääädra massa plastmuggar, nappflaskor och skit....

Här är FÖRE:

jisses vilken röra

Och EFTER, det som saknas nu är märkning av hyllorna för att förhindra framtida missöden :
jag njuuuuter av detta underbara skåp ;)

Jag flyttade ner tjejernas muggar, bestick och tallrikar då dom ALLTID ska ta själva. Nu slipper vi lyfta och greja, nu når dom själva. Varför har jag inte tänkt på de innan???


Jag hittade något att sälja ;) ska sätta in den på tradera i morron, tror ni jag kommer ihåg de??? Man kan ju hoppas haha...
Här är kaffemaskin till salu, HÖGSTBJUDANDE, men MINST 1000:-

köp denna FANTASTISKT super-kaffe-maskin

nu ska jag ringa EWA!!!
hej hopp lingonsnopp va jag är dukti ;)

Var är mina mail när någon kommenterar?

Varför har det slutat komma mail när någon kommenterar??
Ska jag behöva logga in för o kolla senaste kommentarer? Ibland kommenterar någon på jättegamla inlägg och får jag inget besked om de så har jag ju ingen aning. Man sitter ju liksom inte varje dag och går igenom allt man har skrivit genom åren, för o kolla om nån kommenterat :/

Är det nån mer som har problem med detta världsviktiga problem?


Igår så dök jag in i tjejerna rum med stora moppen. Fattar inte hur dom kan röja ner så förbannat. Eller jo det fattar jag ju, det kan vi ju alla väldigt bra här ;)

Jag gick igenom rummet i mina små fyrkanter, och det blev än mer påtagligt för mig vilket fantastiskt sätt att städa på.

Efter varje fyrkant blev det mer o mer ordning, och jag stökade inte ner under tiden eftersom jag strikt höll mig på ett ställe.
Det kändes tryggt att hela tiden veta att jag kunde bryta när som helst, och då kunna må gott över att jag gjort delar av rummet fint. Tack vare den tryggheten kunde jag stå ut och gå igenom hela rummet.
Det är alltid bra att veta att man har en exit ;)

Sista dan på utmaningen idag, och jag har faktiskt som ambition att fixa den idag. Energin och lusten till veckans utmaning har lyst med sin frånvaro. Kanske var det ett för stort projekt, eller kanske har det bara varit lite mycke annat som tagit mina krafter i besittning. Nåja.... vi får se vad jag kan åstadkomma idag ;)

Kanske hittar jag kraften att blogga mer regelbundet snart, och också besöka alla underbara människors bloggar.
Tror den kommer när jag får rensat hjärnan och bringat lite ordning härhemma. Just nu äter kaoset upp mig inifrån.

heej läänge

Dämpa loss i hjärna, dampa loss i kropphelvetet

Jag skulle åkt till halmstad idag. Det var nån wellness day där, (fast det var just en illnes day, men jag tycker det låter bättre med well *haa*)

Men igår kväll så bestämde jag mig, för att jag ORKAR bara inte. Jag fick fundera över syftet, VARFÖR skulle jag dit?? Jag kunde inte hitta tillräckligt med argument för att motivera denna resa.
Alltså bestämde jag mig för att bli hemma.

Anledningen till tröttheten är väl ALLTET, eller INTET...
Jag har INGEN energi alls, till något. Jag vet varför, och när jag lämnat barnen till dagis idag, så lånade jag lite energi, vet inte varifrån, men uppenbarligen har jag lämnat tillbaks den för nu är den borta.

Jag började med att plocka ur och hänga 2 tvättmaskiner, fylla två, och vika ihop två, och in i garderoberna.
Sen gick jag lös på hallen, ja, jag gick verkligen lös, det fanns inget golv kvar i den, det såg vi inte. men nu är det tomt, det ekar till och me *asg*

Sen dök jag in i badrummet, plockade kläder som kröp överallt, skurade, tvättade, bonade (ja nästanbonade)

Vårt vardagsrum... vad ska jag säga.... ja, energikrävande vardagsrum hade vi. VARFÖR är det fyllt med pryttlar ÖVERALLT????? Jag delade i fyrkanter, det är så jag måste göra, för att orka med.

Jag orkade till och med hoppa in i duschen, innan jag for iväg med äldste sonen till affärn (som jag hastat iväg o hämtat tidigare, han har ju liksom ingen moppe). Handlade gjorde vi för kvällen och helgen, och flängde sen o hämtade tjejerna.

Utmaningen denna vecka, ja... energin till den har inte infunnit sig, men kanske kanske, att jag är fylld med ny i morgon. Om inte, så tycker då jag att jag har utmanat så det räcker för denna vecka i alle fall ;)

Jag fick ett tips från en vän (TACK) att ta tiden när jag gör saker. Jag har inget tidsbegrepp över huvudtaget, vilket jag har förstått mer och mer vidden av, och det är ganska illa faktiskt.
Jag bestämde mig för att välja ut vissa bitar att ta tid på, och det är dom saker som jag oftast skjuter på pga att jag inte har tid (tror jag)
Jag började med tvättstugan igår.
Ta tvätt från tvättkorgen i badrummet, ner i tvättstugan och ta ut två maskiner, fylla 2 nya, hänga 2 maskiner, och vika ihop 2 stycken (dock inte lägga in i garderoben)
eeeh.... det tar ju en hel eftermiddag allra minst, så det kan man ju inte hinna med hur som helst...
det tog 30 MINUTER!!!!!!

??!?!?!??!??
Japp, himla tidskrävande. Men jag tror verkligen att det tar evigheter, därför hinner jag ingenting, och påföljden blir att jag skjuter på allt, tills det blir övermäktigt.

Så idag använde jag sonens timstock, en halvtimmes städa, en kvarts data.
Jag är förvånad hur mycke man kan hinna på en halvtimme!!. Flera gånger fick jag gå och kolla på den om den inte ändå hade ringt utan att jag hört det, för jag hann ju röja satans mycke under den tiden.

Faktum är att jag blir effektivare när jag har en tidsbegränsning. Jag vet att jag ska bli färdig innan det plingar, då har jag inte tid att sätta mig och läsa i en tidning som jag hittar under soffan liksom, och sätter jag mig och läser i en tidning jag hittar under soffan, ja då tar det faktiskt HELA dan att städa vardagsrummet.

Nu är jag dämpad i hjärnan, för kroppen har fått dampat loss idag, men nu är kroppen rejält dämpad oxå.
Är helt säker på att energin återvänder nu, när jag röjt undan lite vardagsstress.

Dagens tips, tidsbegränsa dina sysslor. Maxtid för mig är 30 minuter, sen måste jag vila, och det räcker med 15 minuter, sen kör jag i 30 minuter till. Helt otroligt vad mycket man hinner med, och va nöjd man är med sig själv.

Idag har jag varit DUKTIG!!!!

NÄSTA fredag åker jag till halmstad, då har socialstyrelsen nåt sammanträde hela dan, och det  kan bli intressant ;)

Nu ska jag lägga mina tjejer, som för övrigt är mycke lugnare, när jag är lugnare.

Ha en underbar fredag ;)

HELVETE JÄVLA SAATAN!!!

Nu GER JAG UPP!!!!!

Store sonen ringer hem förut.... mamma, min moppe e stulen!!!!!

Alltså RÄCKER DET INTE NUUUUU!!!

Det tar ju aldrig slut nånstans

Varför händer allt på en gång, VEM vill jävlas med oss hela tiden.

Nu skiter jag snart i det här

Vet inte vilken ände jag ska börja i

Det är lite mycke just nu.

En 14-åring där tvång och bacillskräck tagit över så han svälter sig själv.

En 16-åring med hög frånvaro i skolan, där vi fått skriftlig varning angående indraget studiebidrag, och risk för att missta platsen i skolan.

En fruktansvärt viljestark 3-åring som gör allt hon kan för att ta kommando över hela världen.

Mitt i mellan står en 4,5-åring som gör allt för att få finnas till hon också.

Och jag knäar.....

Jag har åtminstone ringt till min sjuksköterska och bett om samtalstider. Jag måste ha nånstans att spy ur mig, och få bolla tankar.

Nu ska jag lägga pussel, är det enda jag orkar....

vilketdravel - damptantsutmanar

wheeeei, nu jädrar tar vi i från tårna.
Det sunkigaste sovrum du kan tänka dig, skriver hon.
Nja, jag tänker inte ta ett kort på mitt, men det skulle ju bli lite att jämföra med haha

Åsa har i alla fall bestämt sig för sovrummet denna vecka ;)

det är svårt att få plats på små ytor ;)

Nu önskar jag även Åsa ett varmt lycka till med veckans utmaning ;)

majsan67 - damptantsutmaning 3

japp, som sagt hade jag förberett mig för denna veckans utmaning, men då jag inte hade nåt internet på tåget hem så kunde jag inte lägga in den igår, men gör det väl nu.

Kanske har jag nu tagit mig vatten över huvudet, men detta skåp retar gallfeber på mig varenda dag.

Så vassegoa ;)

*ryyys* hemska skåp

Känner du igen kakburken E ;)
Ja, *skrapar med foten* den har faktiskt legat kvar sen du var här sist *harkel*

så vi får se, det får väl bli en hylla om dan kanske

Damptantsutmaning 3 - Vecka 41

Det var ju alltså meningen att jag skulle lagt in det igår, för jag hade minsann förberett min utmaning INNAN jag åkte till Hudiksvall, så lite planering kan jag allt ;)

Men nu var det så att
Noll-koll-Carlsson faktiskt hann före ;)

Här är hennes utmaning denna veckan.

alltiallo-skåp är alltid bra ;)


Lycka till med veckans utmaning ;)

Välkommen hem familjens samordnare

zzzzzz.....

En liten kort notis blir det, jag kom hem tryggt o lugnt.
Internet funkade inte på vägen hem, och majsan var NÅÅÅGOT frustrerad över detta kan jag säga. Efter upprepade försök att få kontakt med omvärlden, fick jag helt enkelt ge upp, ja jag gav minsann inte upp förrens vi rullade in på stationen i göteborg, haha...

Men nu är jag hemma, och väntar på att folk ska vakna, och jag riktigt kan känna att jag är hemma i verkligheten ;)

Det är alltid lika kul att kastas in i stöket... *ironi* och helst när man finner barnens skor dränkta i saltvatten stående på badkarskanten halv 11 på kvällen......

En liten försiktig fråga var på sin plats, vad det var tänkt att dom skulle ha på fötterna idag...
Jo, det hade rotats fram andra, lite trånga men det funkar... blev svaret.

Skulle det funka för MIG att gå i trånga skor???
Nä, det skulle det inte, och det gör det inte för någon.

Va det är för problem med att använda skotorken vi har förstod jag aldrig, men nu är skorna nääästan torra i alla fall. Dom får stå en timme till, så kan dom ha dom idag.

Inte blev jag gladare av att vakna och höra lillfisan som smugit upp i vår säng i natt, alldeles bombtät i näsan av snor.
Jag trodde inte att någon hade missat att det inte är så lämpligt att vada till knäna i vatten vid den här årstiden....

I will be back ;)


ska jag ha ångest nu???

ska jag ha ångest för att klockan snart är 3 på natten?? Ska jag ha ångest för att jag var TVUNGEN att följa med på utsidan och bara få prooova 3 bloss på en cigarett? Ska jag ha ångest för att jag tänker mig att skylla på dom som faktiskt vinkade på mig och "tvingade" med mig ut, för det var ju väldigt KUL att gå ut`?

Nä, jag ska inte ha ångest för nåt av de, för ingen tvingade mig, jag gjorde valet själv. Det går lite fort här i sällskapet, på alla fronter ;) och man hinner inte alltid med. Men jag kan berätta att alla backade, när jag sa att nu kräks jag nog, fast det sa jag INNAN jag skulle testa den där GOOODA ciggen.
Jag kräktes inte. Och det var inte gott heller, det gjorde bara jävligt ont i halsen. Men det KAN ju möjligen bero på att jag stått o gastat i en mikrofon hela kvällen, för sjunga måste man, absolut, och ta i så man spricker ;)

När jag tyckte det blev för tråkigt behövde jag tramsa till det lite, och så körde vi "simply the best" med Tina turner, och självklart hör det väl till att steppa fram o tebax som Tina, annars blir det ju inge kul ;)

När någon till slut frågar vad klockan är, och vi meddelas att den är halv 3 fick jag liiite panik, och rusade upp till rummet (elller ner kanske de va).
Jag måste ju för jösse namn sova liiite grann om jag ska orka lyssna en hel dag till.

Jag ryckte tag i Mirre faktiskt nu ikväll när jag äntligen fattade vem Mirre var, och frågade henne om hon kände
Tant Rasch.
Ja det gjorde hon, och hon skulle hälsa från mig, men vem "mig" var, vet jag ju inte om det framgick, haha.
Så nu vet du det Tant Rasch, att Mirre ska hälsa från mig ;)
Nu måste jag nog fundera på att varva ner för lite sömn innan jag ska gå upp ;)

NATTTEEEN!!!

Dag 28 - utan cigaretter

ja faktiskt så håller jag i mig ännu.
Men jääädrar i min lilla låda att det är tufft just nu. VET ni hur många dampisar som röker här alltså??
Det ryker och osar precis överallt.

Igår var jag sååååå röksugen efter ett glas vin, som dessutom gjorde mig yrslig, ETT glas???
Var iof dödstrött efter en tågresa med abstinens över att inte få prata....., men ändå.
I samband med att jag slutade röka, är ju livet inte lika roligt många gånger, så rusdrycker smakar ofta bläärk, och tilltalar mig inte alls. Men det blir ju billigt o bra, om det räcker med 1 glas för att bli lite trevlig ;)

Nu är det en timme till frukost, då jag måste konsultera min medresenär lite angående röstningen på årsmötet. Har blivit lite ambivalent, att det ska va sååå svårt att ta beslut.

Vet ni hur UNDERBART skönt det är, att ligga ensam i ett rum, helt tyst, ingen som stör en tidig lördagmorgon ;)
Jag NJUUUTER...

Ha en bra dag, jag ska ha det, o mycke intressant ska de bli. Jag återkommer med rapport senare i eftermiddag ;)

Hudiksvall by night

ja, i hudiksvall är man glad, ja i alla fall fick jag för mig de, eftersom det kallas för glada hudik.
Men jag fattar då inte, va inte mycke folk här i rörelse, förutom någon som ramla ihop på gatan av magsmärtor allt medan kompisarna stod och tonårsfyllevrålade runtom "jag får paniiiiik"

Vi fick undan dom och bad dom dämpa sig, la på jackor, och lugna killen som hyperventilerade. Han kunde inte andas pga smärtorna i magen. Ambulansen kom snabbt, och då lämnade vi platsen.

Nu har jag lagt mig på kudden, dödstrött.
Det var en lång tågdag, dessutom så satt vi i tyst avdelning. Eller tyst och tyst. En tyst vagn borde ligga antingen allra längst fram i tåget, eller längst bak, för sånt jävla spring det va fram o tillbaka till den där satans restaurangvagnen. Sånt blir jag galen på, detta rännande.
Men jag trodde väl åtminstone att man fick andas i en tyst avdelning på tåget, men det var knappt.
Vi satt lutade över bordet och VISKADE i princip (ja, jag KAN viska oxå, jag KAN va tyst oxå, men det är kanske inte så vanligt förekommande haha), men då vänder sig kärringen bredvid min medresenär och säger att det är väääldigt svårt att läsa när vi pratar. Hon blir irriterad (alltså min medresenär) och sa att hon aldrig varit med om att man inte får lov att prata alls i en tyst vagn.
Jo, snäser kärringen, men inte heeeela tiden!??!?

Kanske skulle vi varit snabba att värva henne till attention, för har hon så stora problem med att läsa när någon pratar så har hon uppenbarligen problem med att sålla ljud, och då borde hon vara medlem hos oss minsann.
När hon gick av i stockholm så läste vi på hennes ryggsäck, -  - - - - lärarförbundet - - - -  ja, om hon inte klarar av ljud så ska hon banne mig inte jobba som lärare heller. Eller oxå har hon förbrukat sin tid som lärare och fått tinnitus på köpet av alla gapande ungar ;)och här skulle fortsättningen vara på kvällen vilket innehöll mycket gapskratt som vanligt, men då jag aldrig lär mig att spara INNAN jag trycker på skicka, och internet gick ner, så försvann den delen (förundrad över att ett stycke ändå fanns kvar).
Jag orkar minsann inte försöka återskriva de, för de orkar jag inte.

Nu ska jag lösa lite japanesiska bildpussel innan ögona trillar igen.
nattiii nattiii

Välkomstskylt till öppna förskolan

Tänka sig att jag mitt i allt hann klart med skylten som jag lovat.
Dom har 30-årsjubileum på måndag, och ville hemskt gärna ha en ny skylt till dess.

Jag hakade igår upp mig hur den skulle hängas, och satt med skruv och annat och insåg, att det HÄR kommer att uppta hela min dag, med påföljd att jag blir superstressad, och TÄNK om det skulle bli snett av nån anledning.

Då var jag duktig och ringde till personalen på ÖF och sa att skylten är klar, men ni får lösa det med krokar själva ;)
Det är en liten seger varje gång jag kan släppa taget och inte fastna i mer bekymmer ;)

Så här blev skylten då ;)

Söt spelande nalle


Jamen självklart är internet på tåget ett MÅSTE haha...
1 timme och en kvart kvar så är vi framme....  gävle nästa nu ;)

Attention ordförandekonferens

Idag åker jag till hudiksvall och deltar i extra årsmötet och ordförandekonferensen.
Ska bli jättespännande, och än mer spännande är att några dagars ledighet kommer väldigt lägligt nu.

Jag behöver verkligen verkligen en paus från barn och vardagsstök, därför har jag valt en tyst vagn på tåget för att alldeles försäkra mig om att det inte sitter nåt dagis runt mig hela vägen ;)

När jag är är iväg sådär, och får lite egentid, då vill jag då verkligen inte omringas av andra barn.

Vi är många som åker samma tåg, allt ifrån skåne upp till uddevalla (från attention då alltså) så valet av tyst vagn kan ju bli lite knas här hrmmm, ett gäng npf:are som pratar heeela tiden haha

Vi får väl sätta oss i restaurangvagnen och leva rövare.

Är det någon mer som ska dit??

Jag kommer att ha min ständiga följeslagare vid min sida, ja alltså inte gubben nu, utan min DAAATOOOOR ;) så jag kommer allt att kunna rapportera vad som händer.

Nu ska jag se om jag kan få packat klart, brukar funka bäst att göra det samma dag som jag åker, för då hinner jag inte vela i val av kläder, det får bli som det blir i stället ;)


noll-koll-carlsson - utmaning klar

woooow, det där är den värsta utmaningen av alla tycker jag, skafferiet.
Huuu va mycke roligt man kan hitta där ;)

Här är
noll-koll-carlssons utmaning denna vecka

FÖRE:
mycket mat kan man samla på sig ;)
EFTER:
Vilken underbar ordning ;)


JÄTTEBRA jobbat, det är en skön känsla när det är rent och fräscht i matskåpet.

Jag undrar allt vart alla utmanare tog vägen ;)
Tycker det har droppat av lite folk ;)


Familjens samordnare har samordningsproblem

Hur blir det om någon som har npf ska försöka samordna ruljansen så den flyter på för en hel familj?

Jo, tänk er en ugnspannkaka som sväller så fiiint i ugnen, så den nästan svämmar över...
och seen när man tar ut den.....pssschchhchchchcchhhshshsss
Platt - pang - kaka

Om jag nu har problem att få ihop mig själv och allt det som är runt mig, hur fasen ska jag då få ihop det för 4 ungar oxå???
Nä inte vet jag, vet bara att jag satt mig med armarna i kors (precis som det löser problemet)

Idag sa jag till boendestödet att jag inte ställer upp på den planen vi lagt upp, det funkar inte för mig.
Jag tänker fan inte gå omkring fram till jul och va arg, sur, irriterad, trött, för att vi ska röja i källarn, när allt annat står o faller.
Det hade inte varit några som helst problem att röja i källarn om det fanns en grundstruktur i vardagen som fungerar. Och förresten så hade vi då inte haft behov av att röja i källaren heller, för det hade aldrig blivit sånt kaos om vi hade just en grundstruktur från början.

Planen då: Röja i källarförrådet, så att vi får ut sånt som inte ska vara kvar, och göra plats för tex sommarkläder som ska stuvas undan inför vintern. Dom befinner sig just nu i hallen där vi faktiskt inte har plats.
Och tills vi har ordnat plats i källarn ska då således skiten stå kvar i hallen. (va e de för fel med att stuva det i påsar sålänge) jo, mer påsar skapar mer kaos, men det slipper man ju fajtas med dagligen i alla fall.

Som det är nu, har jag konflikt VARENDA morgon med mina döttrar om kläder för årstiden. Tycker jag det är KUL? NEJ!
Kunde detta undvikas? JA!
Genom att helt enkelt få undan det från hallen.
Men så tycker bara jag, det verkar bara vara jag som är frustrerad över en vardag som inte funkar.
Är det konstigt? Jag håller reda på alla skolmöten, läkarbesök, sjuksköterskekontroller, fobier, allergier, utflykter, fritidsintressen etc etc.
Det behövs inte så mycket mer för att man ska gå i däck.

Sen ska allt annat flyta på också, handling, matlagning, tvätt, städ och bla bla bla.
Och det är här det brister, alltså kan jag se att vi prioriterar fel, eller för MIG är det en felprioritering.
Det har sagts på våra träffar att det får lov att vara lite kaos i vardagen tills vi är klara med källaren.
Fint.
Jag blir superstressad och funkar inte alls till slut, barnen blir superstressade och vi hamnar i ständiga konflikter.
Så idag VÄGRADE jag gå ner i källarn, jag sätter inte min fot där, förrän någon kan begripa VAD som är det största problemet och hjälpa oss att hitta en lösning på detta.

Igår åkte ett öppnat paket med salta pinnar ut över hela golvet, för att någon ställt det precis på kanten i skåpet, varpå det gled ner när jag öppnade.
Jag ska inte skriva min reaktion på detta #%#&?#`
japp...
dom ligger kvar.... jag orkade inte ta upp dom igårkväll...

Imorgon åker jag iväg hela helgen, och det ska bli en välbehövlig vila kan jag säga. Åtminstone får jag vila från vardagskaos.

Förhoppningsvis får jag snart min utökade tid som jag är beviljad, och den personen har jag bett att hjälpa mig med planering och struktur. Jag måste få ordning på detta så min överhettade hjärna får vila nån gång.
Som det är nu speedar den dygnet runt, varpå jag inte kan sova heller, och sömnbrist hjälper inte direkt till i allt detta.

Nu ska jag lösa lite bildsudoku, för nu behöver hjärnan paus, och jag me ;)

Hur FAAAN röstar folk!!!!

Hur kunde Linda röstas ut???
Hon är ju en av dom bästa.

Låt juryn bestämma istället. Folk är ju totalt tondöva.

Ska sluta kolla på idol, blir lika förbannad varenda gång när folket ska börja rösta.

Nu är jag arg... och så tog jag rast igen, och löser lite mer japanesiska puzzel...

NAAAATT.......

Jag har rast

Jag är på rast, lååång rast.
Dagen har ägnats åt att måla klart en skylt, intervju i 2 timmar för bostonprojektet, skrivit inbjudan till medlemsmöte, svarat på en massa mail för föreningen.

Resten av tiden har jag ägnat åt japansk bildsudoku. Och gör så ännu.

Min hjärna är för full just nu, och det enda som hjälper mig till lite vila är sudoku, för då kan jag inte tänka på annat.

På fredag åker jag till hudiksvall (några andra nät-dampisar som ska dit??)
Skulle packat idag, men jag orkade bara inte.

Jooo, just de.... jag har rast!!

Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen