Sista natten??!?!

Ja.. vi har ju bestämt att åka hem i morgon.

Ikväll var det 38 personer på middag hos min yngsta moster, och då var inte hälften där... hahahhaha

Mycke släkt blir de ;)

Min äldsta dotter KLAMRAR sig fast vid sin kusin, alldeles förtvivlat. Dom har alltid haft en speciell relation, som ler och långhalm. Det blir inget lätt projekt att åka hem i morgon, för hon vill inte släppa honom. Jag fick knappt med henne ikväll, hon ville vara kvar med sin kusin.

Jag har pratat med min mamma ikväll, och jag bad henne hjälpa mig så barnen kan träffas när vi kommer hem. Joooo, hon såg inga problem med det, det trodde hon skulle gå bra.

Jag hoppas det också för barnens skull, för min stora tjej kommer ju inte fråga mindre efter sin kusin efter denna veckan.
Jag har haft JÄTTEroligt ikväll. Med hela damp-släkten (sschhhhh det där sa inte jag)

Jag pratade med pappan till tjejernas yngsta kusin idag, för han kom hit idag. Jag sa att han kan väl komma ut med barnen till oss och hälsa på......
Han svarade lite tvekande..... gäärna... meeen, nån kanske blir arg.

Jaja.... suck  vill man leva efter någon annans vilja, så är det väl som det är.

Det finns massor av par som separerar och aldrig pratar med varandra, där barnen ändå har umgänge med bägge föräldrarna. Då kan väl för sjutton kusinerna ha ett umgänge utan att deras respektive föräldrar har kontakt???
Hur svårt kan det va????

Jag skulle önska att jag kunde säga gonatt nu, och det säger jag GONATT....
Men sova kan jag väl bara drömma om.

Jag vet i alle fall att jag är VÄLDIGT söt.
Det sa min yngsta dotter idag. Jag klämde fast fyra hårspännen i huvet. Hon tittar upp på mig, beundrande och säger : MAMMMA va söt du är, du är så söt i ansiktet!

Min gullunge, jag kunde äta upp henne.
Och då skulle hon oxå ha 4 hårspännen så hon kunde bli lika söt som jag ;)

I  morgon tar vi en fika hos min morbror innan vi åker hem. Han bor dock åt fel håll, så det blir en omväg. Hans fru har försökt att övertala mig att sova hos dom en natt. För vi har haft SÅÅÅ mycke roligt genom åren. Men jag tror inte tjejerna är med på det ;)
Hon skulle lura mig sa hon, genom att spetsa kaffet så jag absolut inte KAN köra hem sen. Så jag dricker nog juice i morgon tror jag ;)


NATTIIIII


Sover barnen????

JOOOO, det gör dom. Det är tufft att åka bort. Igår natt så upptäckte jag till min fasa, att rummet innehöll en TREVÅNINGSSÄNG!!!

GAAAAH.....

Ni kan ju räkna ut vilket liv det blev *stööön*...
JAAAG vill ligga längst upp, näää jaaaag viiiilll..... och JAAAG (alltså mamma) VÄGRA ligga i taket.

*klia huvet* okeeeej..... efter 48 slagsmål fick jag dom att lägga sig i mittenbädden skavfötters, med mig längst ner.

Slog dom ihjäl varandra???? Ja hörrni hade dom möjligen varit nära, blev jag väl tvungen att stoppa dom.... och det gjorde jag....

Så ikväll var det nya förhandlingar..... om EN ligger i mellansängen, EN i nedersängen, så ligger jag på golvet... JAAAAA vrålade mamma...

men nääääääääääääää JAAAG VILL LIGGA MELLAN, skrek bägge (alltså mellan blev då högst upp).... Och då förhandlade jag, inatt så ligger "I" högst upp, och i morgon så får "T" ligga där, för det var nämligen så att minstingen aldrig hade gett sig utan att riva rummet. Okeeeeej sa min 5-åring, jag ligger underst i natt. Taaack "T", snälla du.

Näääää, men sååå enkelt kan det ju inte bli. Då ändra sig "I", näääää JAAAG vill ligga underst först... (meeen suuuck).... och då säger "T" med ett stort smajl på läpparna... ooookeeej då ligger jag överst först. Taaaack "T" IGEN snälla du...

Och då trodde faktiskt lilla " I" att hon vann ;) ;)
Är det inte sött ;)

Så ikväll somna dom utan att ha sparkat ihjäl varandra minsann.

Jag är fullkomligt slut. Idag har vi varit på eftermiddagsfika hos min min yngsta moster. Hon är 8 år äldre än jag, och vi har minsann haft kul o käkat gröna jordgubbar som små.... hrrmmm bland annat (tell no more)

I 3 timmar med en energitjuv, och det var INTE min moster.
Efter nån timme säger barnens kusin, NUUU vet jag vem dom är mamma, nu vet jag vad deras mamma heter... hon heter Ma.....

Då förstod jag att min syster inte sagt något, och inte heller min mamma. Att min mamma inte sagt något det vet jag, för hon skäms för mycket för det.
Men det blev ju lite knepigt när en av mina mostrar som satt mitt emot mig, flackade med blicken och vände huvet fram och tillbaka, när hon bara inte kunde fatta, VAAAA vet dom inte om varandra??!??!?!

Och denna moster bor i samma kommun som oss ska tilläggas.

Jag har inte heller sagt något om någonting, och tänker inte göra det heller.
För återigen, så är en människas ord, just denna människas ord, och ingen annans.

Oavsett vem som har rätt eller fel, så finns det aldrig en enda sanning. Var och ens uppfattning, är också var och ens sanning. Den som bär på sin sanning, tror endast på sin sanning och tvärtom.

Men om nån råkar ställa en rak fråga till mig, så svarar jag ju självklart på den.
Jag har ju Asperger ;) ;)

Min sambo, propsade på att jag skulle knacka på hos min farmor när jag är här. Men jag vill ha någonstans att lämna barnen först, för jag vet inte vad jag kan vänta mig där....

Mormor är dom bekväma med, men just nu är det också den enda. Får se om jag kan prata med henne i morgon, om hon kan ta tjejerna en stund, så jag kan göra ett försök.

Jag kan säga att det inte är någon semester jag är på egentligen.
Det drar en hel del energi, konstigt nog mer än hemma...
Men ibland måste man tydligen bjuda till även på semester...

Gonatt...


Kan man få DAMP???

Ja... alltså kan man få mer damp än man redan har????

Tror fanimej det är helt möjligt.

Jag ska åka bort, och tänk det gör jag inter mer än jag måste.

Hur ska man veta vad man ska ha med sig?? Hur ska man veta om det blir regn eller sol? Varmt eller kallt? Eller hur ska man överhuvudtaget kunna veta om barnen kommer kissa ner sig ingen gång , eller 20 gånger`? Man kan ju gissa på ingen gång, och ta med sig ett par byxor, eller så kan man gissa på 20, och ta med just 20 byxor *funderar*

Ja... men OM det nu vore så att det händer 20 olyckor, ja då ÄR det väl ändå bra om det finns 20 byxor??? Eller ???

Kommer barnen vara mer eller mindre hungriga?? Det kan ju oxå vara så att blir det jävligt varmt, är dom mindre hungriga, och då krävs det mer dricka, och vad jag vet väger dricka mer än mat?? Jaha... men då måste jag ju plocka med dubbelt så mycket dricka än vanligt. Men OM det blir kallt, så behövs mer mat... kanske, beror ju oxå på vad som finns att göra.

Okej... men då har jag laddat med dvd-spelare i bilen. Ja för ingen kan väl tro att jag åker själv med en 4 och 5 åring, en ca 6 timmars resa utan sabla mycket underhållning?? Jag kunde ju sjunga för dom å andra sidan. Kan ju funka en stund...  ( dom tycker faktiskt om när mamma sjunger, tro inget annat)

Om man ska bo på vandrarhem, så måste man ta med lakan och så där. Oooj.... det tar ju plats oxå. Och så dom där 20 byxorna.... och matchande tröjor.... ja det blir ju ungefär lika många.
Kamera, data, videofilmer, baddräkter, handdukar, spann o spade... puust... har jag glömt något????

Jag AVSKYR verkligen att åka bort. Varför kan inte folk åka till mig i stället?? Det vore så mycke enklare...

Jag glömde att jag oxå behöver 20 byxor o tröjor.... Det KAN ju vara fullt möjligt att även jag kissar på mig.... om det inte finns tillgång till toa.... Jaaa..... det KAN ju hända...

Måste checka statoil.se om det finns nån lastbil att hyra... tror jag ...

se ya

Nu måste jag ANDAS!!!!

Min mamma ringde igår, och undrade om vi skulle åka till hasslö....
Vi var inte där förra året. Hela släkten är där... och det är ju kul ... hrmmm

Men jag känner attt jag vill åka, för min mormor är närmare 90, och jag vill så gärna krama på henne lite. Hon är den underbaraste krut"kärringen" som finns ;)

Hon är från danmark ursprungligen.... hon säger alltid "mitt söte lille gull"...

Jag vill åka..... Och jag behöver också ett brejk känner jag.
Pojkarna vill absolut INTE följa med, och dom behöver inte heller.
Min store kille kunde vi ju lämna hemma själv, men inte den yngre ;)
Så då måste någon bli kvar hemma. Skulle det nu varit så att både jag o sambon skulle åka, fick han snällt följa med. Men nu åker jag o tjejerna.

Pengarna tryter som vanligt här, men mamma erbjud sig att betala för vandrarhemmet. Det erbjudandet tog jag tacksamt emot, annars hade det inte funkat. Vi åker på måndag, då kommer barnbidraget. Bilen drar ju liksom bensin.

Men jag skulle ju ANDAS som jag skrev i rubriken....

Varför??

Min syster är där, men sina barn.
Men jag kan ta hänsyn till det. Hon styr inte mitt liv, har aldrig gjort, och kommer heller aldrig att göra.
Men det är inte helt enkelt. Senast i januari, när jag bjöd hennes son till dotterns kalas, fick hon ett spel. Hon tyckte jag gick bakom ryggen på henne, när jag ringde pojkens pappa om kalaset. Det gjorde jag för att pojken skulle vara hos sin pappa när kalaset var. Det känns då rätt naturligt att ringa den förälder som har barnet vid den aktuella tidpunkten.

Sen kan jag inte heller sticka under stol med att jag aldrig skulle ringa henne om en sån sak i vilket fall som helst.
Det hon gjorde för 2,5 år sen, kan jag aldrig förlåta. (ni som följt med här vet vad jag menar)

Jag vet inte hur det blir när vi kommer ner. Hon menar på att om vi inte umgås, ska inte heller barnen träffas. Men det lär ju bli omöjligt att undvika.

Jag står dock fortfarande fast vid att hon är ett avslutat kapitel i mitt liv. Det finns gränser för vad jag tolererar, och den gränsen överträdde hon.

Jag vill bara inte att mina barn hamnar mitt i mellan, dom har inte med det här att göra, och inte hennes barn heller för den delen.
Jag var tvungen att bryta helt då, för 2,5 år sen, även barnens relation. Vi hade, som vanligt en kamp med skolan, lika tuff som alltid, och jag behövde fokusera på det. Att låta barnen träffas i en sån situation som blev då, hade inte blivit bra.

När min dotter frågade varför inte hennes kusin kom på kalaset, så svarade jag henne ärligt, för första gången.
"hans mamma vill inte det".

Sen dess har hon inte längre frågat efter honom....

Det har varit en enorm lättnad, då jag lidit varenda gång hon velat åka till kusinen. Jag har lirkat undan , och inte gett henne något vettigt svar. Just för att jag inte velat blanda in dom.
Nu inser jag att det var just vad jag gjorde.
När jag verkligen la korten på bordet, och gav henne ett ärligt svar, så godtog hon det, och släppte taget.

Därför är det inte helt enkelt för mig, att åka iväg med dom, för hur ska vi kunna möta detta?

Jag står själv fast, jag ÄR klar med den relationen.
Men det behöver ju faktiskt inte betyda, att det är helt enkelt bara för de...

Och du din satkärring, som vägrar svara på mobilen när jag ringer för o få stöd, då du är den enda som vet vad jag pratar om..... ja, dig får jag ju skälla på sen ;)

nu sk jag kolla på färdigt på michael jackson från turnen 1997 i göteborg... sen om jag blir gladare av det eller inte, är ju en annan femma.... eller tia.... eller nåt...

nattiMichael Jackson

Jag är inte det något fan av hans pappa direkt.....

Sorgligt och tragiskt liv... Synd bara att Michael själv valde att leva kvar i skuggan av sin pappa.

Hoppas han äntligen fått frid nu...


svaret till skolinspektionen KLAAAART!!

Äntligen, är jag färdig. Sista svarsdag är i morgon. Jag har mailat mitt svar idag, och åker och lämnar bilagorna i Göteborg i morgon.

Vill inte riskera att dom kommer bort på posten.

Det slutade med 15 sidor svar och 37 bilagor ;) ;)

Nu har dom lite att bita i .... ja, vem som nu har lite att bita i, återstår att se...

Jag hittade ytterligare knepigheter med åtgärdsprogrammen sent igår kväll....

Får man ändra dom från det att föräldern fått kopia tills dess att man skriver på???

Tja.... det är ju inte upp till mig att bedöma det , eller hur ;)

NU ska jag ha semester....

kraaaam till er alla

Gräver mig upp från pappershögen....

Kikar in en snabbis bland alla papper, mail och bilagor.

Nu har jag suttit ett par timmar, och har ÄNTLIGEN fått börja skriva på mitt svar till skolinspektionen.

uppe i 8 sidor, och 15 bilagor... och jag kan väl säga som så... jag är INTE färdig *puust*

Det roligaste är nog ändå när man in i mellan hittar uppgifter som strider mot varandra... ja, och då menar jag förstås när en o samma person har skrivit olika saker på olika ställen ;) ;)

Då tjoar jag högt här i mitt lilla rum som jag stängt in mig i. Det är rätt korkat att tjoa sådär, för plötsligt kommer folk farande o undrar hur det står still... och jag VILL INTE BLI AVBRUTEN!!!


Men nu ska jag ge mig för idag, har ju tills på tisdag också på mig. Det lär bli billigare att åka in och lämna papprena i göteborg än att betala porto ;)
Dessutom vill jag inte riskera att dom kommer bort på posten heller.
Fast jag sitter noga och lägger in alla bilagor jag skickar med i en mapp, och märker dom med nummer och namn, så jag har allt noga sparat ;)

Bjuder på en sommarbild där jag ÄNTLIGEN fick ut sonen att bada. Jisses vad han kom igång sen, han har bott i poolen. Även i havet lyckades jag få med honom, ut till en flotte som vi sen va strandsatta på i en timme, i väntan på att en stege skulle sättas dit ;)

gonatti
Kul o bada ;)

Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen