Josef Fritzl




Det går lite mode i att blogga om vedervärdiga händelser, antingen för att man just behöver skriva av sig sin frustration, eller oxå, för att få fler läsare till sin blogg.


Vilken anledning man än nu har, att skriva om vidriga människor (som verkar ploppa upp som svampar ur jorden för tillfället), så finns det just en orsak.


Anledningen till att jag väljer, att skriva om just Josef på Dammstrasse i Amstetten , är av helt andra orsaker än dessa bägge jag nämner här ovan.


Skulle ni veta anledningen, så skulle ni förmodligen hålla med mig om vartenda ord jag skriver här under.

Men eftersom ni inte vet det, så kommer dom flesta av er som läser detta, reagera starkt, mot det jag skriver.


Jag ska inte skriva om Josef. Jag väljer att fokusera på hans fru, Rosemarie.


Josef, ja, han är ondskan personifierad. Det han gjort, den människa han är/varit, kan vi ta avstånd ifrån. Vi väljer genast att rikta vårt hat mot honom, för det han har gjort, det kan vi "ta på", vi kan direkt ta ställning och bestämma oss för att detta är helt oacceptabelt och fruktansvärt vidrigt och sjukt, (förhoppningsvis så tycker 100% av befolkningen det, även om jag inser, att det finns allt för många som strax kommer att ta efter hans sjuka handlingar.... tyvärr)


Rosemarie,

Mamman till Elisabeth, vem är hon? Vad står hon för? Vad såg hon hos denne man, när hon träffade honom?

Åh, han var så vacker, så självsäker, så kunnig, så omtänksam, så, så såååå fantastisk. Tror ni inte det?

Jag kan lova er, att det var just det hon tyckte.


Är han fantastisk?


Vad anser Elisabeth om det idag?

Jag ser bilder på henne i tidningen, jag läser om henne, jag hör hur det berättas om henne, den stackars mamman, som under alla år har blivit fullständigt lurad av sin man, som nu blir omhändertagen av ett kristeam, för att bearbeta detta fruktansvärda, som hennes egen man gjort mot hennes egen dotter, och barnbarn.


Jag är hemskt ledsen, men jag kan inte tycka synd om henne.


Det hon nu behöver krishjälp för är mot sitt dåliga samvete, och gastkramande ångest, för att hon låtit sin dotter och barnbarn genomlida detta helvete under alla dessa år.


Varför försvarar vi alltid den "ovetande" parten, som i detta fallet är mamman?


Varför utreder vi inte dennes delaktighet i det hela?

För delaktig är hon, i allra högsta grad.

Hon har låtit detta ske, hon har medvetet blundat för sanningen. För kom inte och inbilla mig, att man inte har en aning, om att ens barn sitter gömd i källaren under den egna bostaden.


Kanske man kan undgå det under några månader, men 24 (TJUGOFYRA ÅR)!!!!!!

nä, aldrig att jag köper det.


Rosemarie har med all sannolikhet varit lika kuvad, manipulerad, duperad som hennes dotter varit, och av rädsla och skräck för sin man inte vågat agera. MEN, och det är ett stort MEN


Hur kan rädslan för en annan människa, vara så stor, så att den överbryggar kärleken till dina egna barn, så att du offrar densamma för att "skydda" ditt eget liv?


Hur kan du välja bort dina barns och barnbarns bästa, för att själv kunna leva vidare?

KAN du leva vidare, och hur mår du?


Ja, tillräckligt bra vill jag påstå, för att helt enkelt "strunta" i ditt eget barn.


Jag läser artiklar, jag tittar på nyhetssändningar, och allt fokus ligger på pappan, och hans vidrigheter, som han utsatt sitt barn , sina barn, barnbarn för, (vilket man nu väljer att säga)


Mamman, är det så synd om, hon har ju inget gjort, hon förstod ingenting.


Ärligt, jag kräks.


Nej, hon har inget gjort, och det ska och bör hon straffas för, just för att hon INGET gjort.


Sätt henne i samma isoleringscell som pappan, låt henne sitta bredvid honom resten av livet, och kanske, ja kanske, kan hon då någon gång "vakna" och inse vilken jävla skitstövel hon gift sig med.


I mina ögon, är hennes brott värre än det pappan har gjort. Som mamma ska du skämmas, om du låter dina barn utstå sådan tortyr. Skämmas, ja, det är väl långt ifrån tillräckligt, egentligen.


Du har alltid ett val. Du har ansvar för ditt liv, dina barns liv. Rosemarie valde bort sin dotter för sin man.


Jag har läst någon artikel, av någon enstaka journalist, som antyder just det jag skriver. Men av rädsla för sitt jobb, kanske, eller av rädsla för sanningen, av rädsla för att sticka ut, så är budskapet förtäckt, mesigt, och fullständigt meningslöst i sammanhanget, så man vill bara kräkas.


Tala klarspråk.

Det gör jag nu. Våga säga sanningen, våga stå för det du tänker.


Jag vågar lova en sak. Väldigt väldigt många, har tänkt dom tankar jag nu skriver. Men det stannar just vid bara tanken, för man får inte lov att anklaga en MAMMA för något alls. För en mamma, är alltid en mamma, och anses i dom flesta fall som helt oskyldig.


Vad är det som säger, att det är pappor i första hand som misshandlar sina barn? Jo, media förstås, är snabba på att döma papporna.


Liknande mammor, finns också. Men mörkertalet är stort. För en mamma, nej, hon gör ju inte så mot sina egna barn. Därför kan hon "agera" i tysthet.


Vilket får mig att undra vad som gör en mamma, till mer kärleksfull förälder än en pappa?


Det är väl ändå dags, att vi vågar säga det vi tänker. Är det så farligt? Tja, sanningen, den kan vara farlig, och framförallt gör den jävligt ont många gånger. Men gör det mindre ont att ljuga om den?


Jag kan satsa mitt vänsterben på, att dottern, Elisabeth, inom det snaraste, kommer att fullständigt hata sin mamma, för att hon inte har skyddat henne, och hjälpt henne och barnen ifrån sitt fängelse?


Hur mycket sätter du på det?


Förhoppningsvis lägger sig hatet och ilskan tids nog, men hålet i hjärtat, som hennes mamma långsamt grävt upp, kommer alltid för all framtid att vara , just ett hål.


Alla dunderkommentarer
Yvonne Domeij har skrivit detta:

Jag hade precis som du svårt att tro att frun inget visste, men i dag efter att ha läst en massa börjar jag tro att hon faktiskt hölls utanför i alla år. Det våningsplan som låg ovanpå källaren hade lägenheter som hyrdes ut och familjen Fritzl bodde högre upp i huset. Folk som har bott längst ner har hört knackningar men inte fattat vad det var. Till slut slutade väl Elisabeth försöka. Pappan kom visst bara ner var tredje dag ungefär och ibland var han borta flera veckor (utlandsresa). Måste varit svårt att hålla hoppet levande där nere. Nej
jag är främst förbannad på myndigheterna som godkänt adoption och fosterföräldraskap till de tre barn som Fritzl rövat bort från dottern. Där var det noll koll minsann. Man har kommit 21 ggr från soc och kollat och allt har varit så bra.. Ja vi behöver väl bara tänka på Louise som fick bo i bilen med sin sjuka pappa.. Det är en hemsk historia som vi inte sett slutet på än, det har ju bara börjat.

Perlen har skrivit detta:

Det mest osannolika i hela historien är att ingen skulle ha märkt något! Det kommer nog fram mer.

2008-05-01 @ 07:21:13
vicke har skrivit detta:

Ja, jag kan inte tänka mig att hon var ovetande, man kan inte vara så naiv under så lång tid
Vicke

A har skrivit detta:

Jag håller med till en viss gräns här. Det jag motsätter mig starkt är denna mening:

I mina ögon, är hennes brott värre än det pappan har gjort. Som mamma ska du skämmas, om du låter dina barn utstå sådan tortyr. Skämmas, ja, det är väl långt ifrån tillräckligt, egentligen.

Gör mig riktigt irriterad faktiskt. För det samma gäller väl en pappa som utsätter sitt barn för det. Varför ska man som just mamma skämmas ???? Möjligtvis har du formulerat meningen fel för nog måste man som FÖRÄLDER skämmas oavsett om man är mamma eller pappa. Sen vet jag inte riktigt vad jag tycker om just denna mamman... De bor ju trots allt i ett hyreshus med lägenheter. Man fick ju först intrycket av att det var ett vanligt hus och då är det ytterst konstigt att man inte går ner i källaren men denna källare är säkert stor. Jag försvarar inte det mamman gjort för själv hade jag aldrig släppt det förrän jag träffat min dotter.....Jag hade aldrig gett mig förrän jag visste vad som hänt.

2008-05-01 @ 08:56:21
http://amittilivet.blogg.se är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Kuvade människor kan göra mycket konstiga saker men solskenshistorien hur de minsann hittade varandra direkt går jag inte riktigt på. Just nu ja. Men sen när dottern och barnen i källaren börjar tänka.........Sedan citerar jag en´granne till mig. Vad kom bajsblöjorna ifrån när ingen i huset hade småbarn? All denna extra mat han köpte funderade hon inte över var pengarna till dessa tog vägen? Alla byggvaror som han måste köpt extra och stått och bankat? Alla vitvaror som bara bars ner i källaren? Varför fick inte mamman(ros-Marie) och barnen följa med på semestern?

2008-05-01 @ 09:15:01
majsan67 har skrivit detta:

Yvonne:
Nja, oavsett hur lägenheterna såg ut, är det för mig ändå orimligt att hon inget visste.
Ger man tex bara upp som förälder och accepterar att ens barn stuckit, och sedan lämnar av sina barn på trappan? Försöker man verkligen inte med alla medel, att leta rätt på sitt barn? Tar man bara emot sina barnbarn utan att försöka ta reda på varför mamman lämnat dom?
Njaa, jag undrar jag, om det inte kommer fram något som visar på att hon anade något.
Myndigheternas agerande borde definitivt utredas.

Perlen:
Det kommer absolut att komma fram mer, det har bara skrapats på ytan än... usch

Vicke:
Naiv ja, vad annat kan man kalla det ;)

A:
Eftersom det nu handlade om just en mamma i detta fallet, så skrev jag utifrån det. Självklart gäller samma om det är omvänt. Inte bara föräldrar ska "skämmas", utan även andra som i tysthet låtit det ske.
Varför jag reagerar så starkt och går hårt ut mot just en mamma, är att det alltid blir väldigt mycket fokus på hur synd det är om just en mamma. Hade det varit omvänt, en pappa som "inget visste" hade han inte alls fått den "tycka-synd-om" uppmärksamheten på samma sätt.
Jag vänder mig emot att det i media alltid framställs som mer chockerande när en mamma vanvårdar, misshandlar eller "ínget ser". Det omvända är precis lika illa.
Mamma, hade bytts ut mot pappa, i min mening om det varit det omvända....

Ewa:
Det reagerade jag oxå på, att dom fann varandra direkt. Eeh, talar inte det lite för att man någonstans visste, och bara hade väntat på denna dag?
Ja, om det nu inte visar sig att det finns en tunnel under jorden som direkt leder till en sopstation, så kan man ju fråga sig varför ingen undrade över alla blöjor, och matsopor etc.
Oavsett vad han nu gett för förklaring till att ingen fått besöka källarn, så måste man ju för sjutton ha undrat vad för hemligheter han dolde där nere.
Klart han åkte på semester själv, det var väl nödvändigt för att orka leva det dubbelliv han levde. Frågan är, om mamman, eller Elisabeths bror som hade nyckel till källarn, stod för markservicen under tiden...
Den som lever får se..

2008-05-01 @ 11:05:49
http://majsan67.blogg.se är min hemadress
Robban Från Skåne har skrivit detta:

Tja, vad kan man säga?
hans motiv är ju i grund och botten ganska förståeligt.

handlingen däremot, är ett extremt brott mot mänskligheten, anser jag. jag tycker att man borde avrätta den idioten på plats.
ammunitionen kan skattebetalarna pröjsa, men vård...?

MVH//Robban

2008-05-08 @ 00:49:09

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen