Kära barn - ni måste äta mindre mat nu....

Jag måste tyvärr meddela er mina barn att ni måste äta mindre mat i fortsättningen. För vi måste spara, maten räcker inte till alla längre.

Ni blir därför tvungna att dela på en potatis på fyra, istället för att få fyra var.

Det här är inget jag vill, jag skulle önska att ni fick äta er mätta som förr.

Men nu är det så här, kanske kan vi få hjälp sedan av sjukvården då vi förmodligen kommer att drabbas av näringsbrist hela familjen.

Förstår ni inte vad jag menar? Nä okej jag ska försöka förklara på ett enklare sätt.

Det är ungefär som i skolan mina barn, att pengarna inte räcker, så dom barn som behöver extra stöd inte kan få det längre.

Det är sådant som händer. Så dom barn som egentligen behöver mycket  specialpedagogisk hjälp och stöd av assistent får helt enkelt klara sig själva nu.

Men oroa dig inte, det finns bra psykiatriker som kan hjälpa dig sedan.

Förstår du bättre nu?

Nähe... hmmmm, nä vem har sagt att det är enkelt.
Jag förstår inte heller..... förresten är jag oxå hungrig, får jag smaka en bit på din potatis???

Vill du ha den själv?? Okej, jag förstår, alla vill ju äta sig mätta......


Alla dunderkommentarer
Ewa S har skrivit detta:

Majsan i den rikare kommunen norrut där jag bor har vi egna kokerskor på förskolorna. Jag tror att om jag fjäskar riktigt mycket med min chef som också är chef för dessa kvinnor kan vi ordna nödhjälp till er i den fattigare kommunen söderut så att ni får lite potatis. vad tror du om det?



jag tycker mig ana att det finns de i era skolor som har noll kunskap och förståelse för NPF av ditt blogginlägg att döma. Jag skall ta en liten historia jag hörde en gång. Du har hört den förut men det finns väl nån i din trogna läsarskara som inte gjort det.



En klasskamrat till dottern i hennes lilla grupp anpassade för npf barn - jodå era grannar norrut har det med - gick sina första sex år i storklass.

En dag fick den stygga farbror rektorn i denna skola för sig att assistenten som pojken hade var dryg. Drygheten satt i att denna assistent inte var med på möten och planeringar då han ansåg sig inte kunna lämna hennes son.



Men den stygga farbror rektorn bannade assistenten och sade att så fick man inte göra. Man skulle minsann vara med på möten och planeringar. Att pojken ifråga då fick stå i ett hörn och vara utanför och ledsen kunde väl inte farbror rektorn rå för. Regler är regler och de följer man. Punkt.



Mamman till den lilla ledsna pojken som ville stanna i sin klass men inte ensam väntade då tills pojkens lillebror på 14 månader hade bajsat riktigt duktigt i blöjan. Sedan gick hon in på rektorns rum, satte den nedbajsade pojken i rektorns knä och sade att nu får du passa honom i en och en halv timme för jag måste vara med min stora pojke.



Nej det går inte barnet har bajsat svarade pojkens rektor. Bryr jag mig inte om då får du byta på honom sade mamman. Nöden har ingen lag min son är ensam och ledsen och det tar lång tid att få honom glad igen när du tvingat assistenten att vara med på möten och planeringar. Så jag går till honom och du passar faktiskt lillebror.



Plötsligt lades möten och planeringar om, dessa lades utanför skoltid och assistenten fick heltid.



Pojken klarade sig upp till sjuan tack vare detta men eftersom assistenten sedan flyttade så valde de att låta pojken gå i denna välstrukturerade lilla skolgrupp i sina två år. Han gick sedan vidare på tekniskt gymnasium, tekniskt basår i stockholm, jobbade två år på Ingenjörsbyrå där och fortsätter nu att plugga till ingenjör.



Hade detta hänt om de hade slängt ut assistenten den gången ELLER bytt ut ELLER tjorvat? Nej då hade denna kille som så många andra av dotterns f d kompisar suttit vid en dator 24 timmar om dygnet utan skola, jobb eller social samvaro.



MEN vad hade hänt om inte denna hjältinna till mamma hade satt ett nerbajsat barn i rektorns knä?



2009-05-29 @ 00:02:19
vicke har skrivit detta:

en sanning för många i dagens samhälle tyvärr

majsan67 har skrivit detta:

hmmm, jag kan ju försöka få min fyra-åring att klämma en kabel i en blöja. Kan bli tjorvigt då hon hellre går på toa...



Hmmm.... men jag ska klura ut nåt - kanske kan jag muta henne med en rosa glassmaskin som hon önskar sig ;) ;)

2009-05-29 @ 10:19:30
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

jag kom på att jag inte menade att alla föräldrar med bångstyriga rektorer skulle attackera med bajsblöjor MEN det gjorde jag väl egentligen eftersom jag skrev det:-D. vad sägs om den attacken mot alla som inte ger barn den skolgång de enligt lagen har rätt till?

2009-05-29 @ 14:51:04

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen