Har skolministern emigrerat??

Något som jag blir vansinnigt förbannad på är att INGEN tar något ansvar!!!
Det är precis därför det kan uppstå situationer som denna vi står inför nu med besparingskraven.
Man anser sig kunna bryta mot alla lagar och paragrafer som nånsin blivit skrivna, för man kan alltid försvara sig med att man inte ensam tar beslut, eller sätter upp lagarna.

Just därför är det fritt fram att bryta mot lagen.
Kan jämföras i mål när 2 personer skyller på varandra, kontentan blir att ingen kan dömas för brottet.
Har jag rätt att råna en bank för att jag har dåligt med pengar?

Självklart har jag inte det, varför har då regering, kommun och skolor rätten att bryta mot lagen för att ekonomin tryter?
På nyheterna igår visades hur merpartern av föräldrar till barn på Sjumilaskolan i Biskopsgården höll sina barn hemma i protest mot nerdragningarna.
Skolchefen gör då det fantastiska uttalandet, "det är olyckligt , det är inte bra att eleverna stannar hemma" "man ska vara medveten om skolplikten"
Sådärja, aja baja nu alla föräldrar för ni BRYTER MOT LAGENS LÅNGA ARM!
Jävla märkligt att den där lagens arm verkar ha amputerats när det gäller åt andra hållet.

Men eftersom föräldrarna är personligt ansvariga, så kan man genast påpeka lagbrott.
I ett företag så finns det ju en VD, och den personen är ansvarig för om något går snett. Kanske måste det vara en fysisk person som är ansvarig både på riks- kommun- och skolnivå?
Då kanske det är mer angeläget att se till att följa dom lagar som i många fall är till för att skydda och trygga medborgarna i samhället.

Då skulle det inte vara så enkelt att skylla på varandra och sedan med gott samvete leva vidare, trots att man förstört livet för mängder av oskyldiga människor.


Alla dunderkommentarer
Ewa S har skrivit detta:

Jag håller med du inte en reaktion på mina brev heller. Dax för uppror??

2009-03-24 @ 15:49:16
Linda har skrivit detta:

Du har inte rätt att råna en bank för att din ekonomi blir bankrutt, men stat och kommun är i sin fulla makt att missbruka både din ekonomi och alla eventueller lagar och riktlinjer för att tillfredställa sin egen ekonomi.

På förskolan jag är på finns nu två resurser, mycket behövda, troligtvis kommer dessa försvinna till hösten pga ekonomiska skäl. Barnen är det sista man tänker på:(

Mia har skrivit detta:

En stilla undran, kan barnen strejka?

Funderade på detta om ALLA barn på ALLA skolor i landet skulle strejka, dett är deras "arbetsplats" skolan, där ska dom äta, lära sig och må bra, orka och utvecklas men somd et idag ser ut verkar ju inget av dom basala grunderna för skolan funka...



Undra just vad som skulle ske om ALLA strejkade?



om alla vart hemma, får vi alla föräldrar då en anmälan om skolplikt? Hur kan vi alla föräldrar och elever i våran tur då anmäla alla skolansvariga som inte följer lagen heller? Borde finnas nått som motsvarar skolplikten, mot dom ansvariga som sköter skolan...som också gör fel och är olagliga men klara sig undan hela tiden!!!



Tänk om hela sveriges barn strejkade!

2009-03-26 @ 09:57:36

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen