Läser man 5 min pedagogik på lärarhögskolan??

Det kan omöjligen röra sig om mer.

Idag var det skolavslutning. EN TIMME skulle barnen vara i skolan, sitta i aulan en stund och lyssna på rektorn, för att sedan gå till klassrummet. Det rörde sig slutligen om 50 minuter.

Då kan jag kanske räkna ut att dom tillbringade ca 20-30 min i aulan kanske.

På sista skoldagen, under den lilla stunden, bestämmer man sig för att göra ett jättebra avslut på denna terminen för sonen. *NOOT*

Han blir påhoppad i aulan, och blir ombedd att ta av sig luvan.
Han svarar, jag gör det sen.
TA AV dig luvan.
Varför???
För vi är i en fin aula nu.......

eeeh....
Sonen svarar: Vadå fin aula, jag tycker inte den är fin...

Men allvarligt talat, VAD är det för förklaring???
Sen när tar vi av oss på huvet för att vi är i ett fint rum???

Som om jag skulle säga till barnen, att ta av sig strumporna, för det är så fint hemma?!?!?!

För det första, var det en förklaring som han inte förstod. För HAN tycker inte att aulan är fin, vilket han är i sin fulla rätt att tycka. Sen var det en fullständigt ologisk förklaring.

Jag tror säkert sonen svarade väldigt otrevligt, det betvivlar jag inte ett ögonblick.
Men vad förväntar man sig för reaktion när man gör såhär??

När man gör det så obegripligt för ett barn att förstå, så reagerar barnet med frustration, och blir obstinat, och svarar därför med samma mynt.
Det är väl bara att som vuxen gå till sig själv, hur man själv skulle reagera. Svårare än så är det inte.
Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det blir liksom så mycket enklare då.

Men kunde man inte låta det vara denna sista dag? Var det nödvändigt att göra en stor affär av detta nu?
Besynnerligt att man väljer det, när de tidigare händelserna med luvan finns med som komplettering i anmälan.
Nu blev det ju ytterligare en händelse till protokollet. Så onödigt.

Dessutom var det skolinspektionen själva som ringde mig och ville ha uppgifter om luvan, för det reagerade dom starkt på. Det var ingenting jag hade tagit upp från början. Det bad dom om efter att jag hade ett samtal dom, och då kom det upp med luvan.

Men något jag funderar på är om det hade kommit en order uppifrån (läs rektorn) att lärarn skulle säga till om luvan.
För jag känner inte riktigt igen den pedagogen i det sättet som hon bemötte sonen på.

Men oavsett, var det onödigt, att låta sonen få ett sånt avslut inför sommarn.

Vad tror ni att det föder hos min son??
Agressioner, frustration, ilska, besvikelse osv osv osv.....
Ring fan inte hem till mig, när sonen hittat på något och tagit ut sin frustration i skolan.
Det här problemet är helt och hållet skolans. Kom ihåg det.

Och är det nu så, att ni är förbannade för den här anmälan. Så är ni varmt välkomna att ta kontakt med mig direkt, istället för att ta ut det på sonen.

Fruktansvärt oproffissionellt och opedagogiskt.

Man häpnar!!!Alla dunderkommentarer
dampmamma har skrivit detta:

Men snälla nån, det förstår du väl, i den FINA FINA aulan med bajsbrun tegelvägg och hårda pinnstolar, där kan man ju inte ha luva. Hela rummet skulle ju bli förstört!Ärligt talat tror jag inte att det handlar om brist på pedagogisk utbildning, resonerar man som läraren i fråga hjälper det nog inte om man har 300 poäng i pedagogik, det handlar bara om brist på medmänsklighet.För vilken MÄNNISKA som helst kan väl förstå att man kan behöva en luva när man ska gå in i ett rum med flera hundra andra människor i?Jag tycker nog att du just fått underlag för en anmälan till... bra för statistiken. Ska vi se vem som får ihop flest?Själv firar jag idag. Det här var nämligen den absolut sista gången jag var tvungen att stå i ösregn och lyssna på en rektor med hästtänder och folkdräkt som gnäggar fram onsalafjordens vals och berättar hur fantastiskt duktiga de är på hennes skola och att man fortsätter att lära sig hela livet.

Det sista gäller nog bara barnen vad jag förstår, skolan verkar då inte lära sig så mycket.

2009-06-10 @ 14:06:58
tantskrället har skrivit detta:

Oh lyckliga du... Själv stod jag som en personal och tvingades lyssna på en mänska (nej fel det var hon inte!) som spelade FIOL för sin personal på avslutningsfikat...FIOL!! När du jobbat ett helt år med henne och hon lät som en när hon pratade så avslutade hon terminen med att spela på en annan!Allvarligt talat dampmamma vad har du för krav på skolan? Tycker du verkligen att de skall behöva gå in till skolverket och läsa på om värdegrund och bemötande mot våra barn?? Räcker det inte att köra på i värsta Caligulastil som man alltid gjort och skrämma skiten ur både elever och föräldrar? Skall man lära sig något om hur man tar eleverna??Den dagen detta händer, när det inte går prestige i bemötande mot elever utan man kan vara vuxen nog att vara sig själv, den är MYCKET långt borta när det gäller svenska skolan i allmänhet och skolan som Majsan ovan beskriver i största synnerhet!Skall vi träffas IRL någon gång:-D. Vi har en del att avhandla......

2009-06-10 @ 18:23:43
dampmamma har skrivit detta:

Allvarligt talat Tantskrälle, är det sant?FINNS det verkligen lagar, förordningar och värdegrund för SKOLAN?!?MEN VARFÖR ÄR DET INGEN SOM BERÄTTAT DET FÖR DOM?????

2009-06-10 @ 19:50:55
Anonym har skrivit detta:

viskar kan du bevara en hemlighet? De vet.....de har bara förbaskat svårt att läsa innantill och framförallt göra det i praktiken. Klarar man som denna rektor troligen inte har heller att chefa över vuxna så kan man alltid bossa barn och ungdomar. Sänk dem låstas att du gör en vettig arbetsinsats när man ryckt keps och luva av en unge trots att det luktar tjugotal DÅ är du en "duttig" rektor.Det denna typ av rektor inte tänker på är att dessa barn och ungdomar blir jättedyra i framtiden. När rektorn av denna kaliber sänkt dessa ungdomar så de står med ökat tvång och sänkt självkänsla så kostar de multum men det tas ingen hänsyn till.Rektorn har talat han är mer allsmäktig än Gud och Göran Persson ihop och de som inte lyder hans påbud är dömma. Man gömmer sig bakom urbota dumma påfund där man tror att skolan står och faller med om man bär keps och luva eller inte.I tider då ungdomar mår sämre än någonsin av olika anledningar så bråkar man om keps eller luva i den "fina" aulan med det skitbruna teglet....I tider då ungdomar behöver goda föredömen och positiva saker att hänga upp sitt liv på då gnäller man om ett generaliserat på kommunistiskt likriktat sätt (NER MED KEPSARNA OCH LUVORNA) - i en skolsal??I en tid då dessa ungdomar behöver tätare vuxennärvaro då ger man dem det genom att rycka av en luva som har sin grund i ett tvång på npf-grund.

VEM skall berätta för farbror rektorn att detta tvång går inte över för att sonen till Majsan tvingas ta av sig luvan eller kepsen.DET rektorn är lika dumt som att du skulle vara pinkenödig och tvingas hålla dig. Det lär sluta med att det kommer ut ändå.........2009-06-10 @ 20:34:44
tantskrället har skrivit detta:

ja det var jag ovan men inte sjuttsingen ville min dator skriva det?? Hmmmm

2009-06-10 @ 20:35:53
emmely har skrivit detta:

Hej förlåt om jag undrar men måste man inte alltid ta av sig mössan när man har lektioner? Är det inte alltid så? det gäller väl för alla? eller så är det bara på min skola. hm.. jag vet inte.

Janne har skrivit detta:

Lärare är inget folkslag med lika beteende eller värderingar, de (vi) är lika olika som alla andra. Ibland blir det fel när man konfronterar eleverna med, för dem ganska självklara regler (som t ex mössa i matsalen eller aulan)eftersom det kan vara omöjligt att veta varje barns förutsättningar. I alla fall om det finns 750 elever på skolan och man kan namnet och har en relation till endast 180 av dem (som i mitt fall). Varje händelse har ett sammanhang. Och faktiskt, att ta av mössan/luvan i aulan eller klassrummet är ju vanliga regler som gäller på de flesta skolorna.

Det är lätt att kasta skit på ALLA lärare om en lärare suger, men det finns massor av föräldrar som suger och jag kan inte uttala mig om ALLA föräldrar utifrån det.

Leta efter de goda exemplen och använd dem i kontakt med skolan om inte skolan motsvarar dina förväntningar, men man kan inte kräva guld och gröna skogar eftersom både resurser och kompetens är begränsade.

Jag skulle kunna göra så mycket mer om jag hade tid... Nu är de 31 i klassen och jag träffar dem 3 timmar i veckan. Inte många minuter per elev...

2009-07-14 @ 22:49:29
http://www.magister-janne.blogspot.com är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen