Ingen bestämmer, ALLA bestämmer....

Men fattar nån nånting? nääääää!!

Det är faktiskt rätt intressant att upptäcka lite sådär inifrån hur samhället i stort fungerar.
Jag har då upptäckt en sak åtminstone, och det är att världen är full av maktgalna stoffiler, som inte ser till någon annan än sig själv.

Hör nu då, rektorer bestämmer absolut ingenting ifråga om turordningsregler, utan man blir hänvisad till förvaltningen/personalavdelningen. Och dessa då ska i sin tur förhandla med facket.
Jo, så är det ser ni, för det krävs MYCKET särskilda omständigheter för att frångå turordningsreglerna. Jamen, och VAD är det då som krävs??? Får man svar på det?
nä, det trodde ni väl ändå inte.

Men det finns svar, bara man letar lite ;)

Jaha, men självklart nöjer jag mig ju aldrig med såna där svar, eller icke-svar,  allra helst som det är så otydligt så man inte ens ser det.
Då fick jag väl lov att ta reda på vem som jobbar på personalavdelningen då och bad att få prata med någon.

Men ojsan, enligt personalavdelningen är det rektorn som har mycket att säga till om, och också rektorn som ska ta beslut om att ansöka om avstamp från turordningsreglerna.
?!?!?
Eeehh, då frågade jag VAD som är särskilda omständigheter.
Och får då veta hörrni, att det är kompetensen som kan avgöra. Det vill säga om den person som har kortast anställningstid har högre kompetens än någon annan, kan man frångå turordningsreglerna.

Spännande, då var vi tillbaks till rektorn igen. Frågar man då vidare lite om detta, så är det plötsligt facket som bestämmer.

Jaja, alltså ingen bestämmer samtidigt som ALLA bestämmer.

Det är fan inte konstigt att det är svårt att hänga med som npf-are i den här världen. Och det är inte konstigt att dessa barn har ett helvete i skolan många gånger. Otydligare och mer ostrukturerad miljö får man leta länge efter.

Men då vet vi det. Varför har då inte rektorn ansökt om avstamp från turordningsreglerna i assistentens fall`?
Det är en jävligt bra fråga, då faktiskt kompetensen skiljer sig åt en hel del.

Så vad handlar allt detta om egentligen?

Det enda jag med säkerhet vet, är att det är ett jävla tidskrävande resursslöseri att bråka med en damp-tant. När ska dom komma på att dom aldrig ger sig??

Därför var det ett jäkla bra initiativ från Tant Rasch (hon har mycket bra ideér för sig) att starta en sida för alla kämpande damptanter runt om i landet. På nya sidan efterlyser hon damptanter som försöker påverka intresse- och socialpolitiskt på olika sätt.

Ju fler vi är, desto mer kan vi påverka.
http://damptanterna.wordpress.com/kan-vi-paverka/

Nu måste jag försöka sova.....

Alla dunderkommentarer

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen