Fortsättning - Vilken typ av ADHD har du?

Ja, nu hade jag ju släppt det där mer eller mindre, men det finns ju fortfarande en liten halvprocent som har svårt för att släppa taget om saker, vad nu det i hela fridens namn kan bero på. Jag kan ju bara prata för mig själv då, och eftersom jag har AS, så är en utav dom krångligare egenskaperna med detta just att fastna i saker och inte komma vidare. Sen av vilken anledning andra fastnar i saker är inget jag ska beblanda mig i

Klistrar in senaste kommentaren i ämnet härinunder, så får ni själva dividera fritt. Jag ääälskar när det händer saker ;)

Well mina vänner. Med tanke på att det har varit menings skiljaktigheter här då. Jag har lagt ut en hyfsad bild av vad jag har menat nu på min blogg nu när den har börjat fungera igen.

Min uppfattning om våran grupp är kanske inte likadan som många andras då. Men till skillnad från andra teorin om oss, så stödjer sig min modell (som jag assistar med att utveckla tillsammans med andra) ganska så ingående i arkeologi, historia, genetik och en rad andra områden, samt med konkreta bevis.

Likheten med neurologin är att det är genetiskt, vilket är det enda dom bekräftat istortsätt. Sen att vi skiljer oss från mängden.

Faktumet att Concerta produkter fungerar på oss kvarstår. Sen kan jag förklara varför dom gör det åxå på ett kanske lite mer ingående sätt men men.

Det som skiljer det jag och vissa andra forskare etc säger i motsatts till psykiatrin är att våran grupp är inte resultatet av en hjärnskada eller negativ avvikelse. Vilket jag anser är ett väldigt självdestruktiv och felaktigt sätt att se sig själv med, speciellt om det absolut inte handlar om det.

Majsan:
Jag vet inte Mikael vad du stödjer detta på, men VEM/VILKA är det som säger att vi är resultatet av en hjärnskada eller negativ avvikelse?? Du är kvar  i ett annat århundrade, det ÄR inte så längre, och vi lever NU!!! JAG ser inte mig själv som hjärnskadad, och jag kan ärligt säga att jag inte känner någon med npf-diagnos som ser sig själv som hjärnskadad. Det är ett synsätt som du skapar själv. Det får stå för DIG, och ingen annan.

Även om många här har verkat trott att jag tagit det jag säger ur mössan, påstår att vi inte finns osv, jag kan ha missuppfattat det åxåx lol, men what ever.

Majsan:
Jag har inte sett att någon påstått att du tagit det ur mössan det du säger, och ingen har heller påstått att vi inte finns, i alla fall inte i denna bloggen, så ja, det har du nog missuppfattat ;)

Grejjen är ju så enkel att jag försäker förklara att psykiatrin har absolut inget att stödja sig i vetenskapligt.

Och på samma gång så stöds mina åsikter och den här teorin i en uppsjö av fakta och forskning inom flertal vetenskapliga områden.

Hur som helst så. Vi och våra kids är i en genetiskt grupp som skiljer sig ifrån 80% av befolkningen. Om man ser till vår egen grupp, och umgänge sins emellan oss så är vi varken avvikande eller sjuka på något sätt, snarare tvärtom. Om man har våran etik och moral som norm, så blir en större del av 80%gruppen kategoriserade som psykopater vilket förklarar varför vi visar stor ovilja att ha göra med dom, samt att vi mår så pass dåligt av dom.

Majsan:
Återigen Mikael, det här är DITT sätt att se på saken, och det är just det som skrämmer mig i ditt resonemang. Det vore samma sak som att säga att jag skulle säga upp bekantskapen med 2 av mina barn, som inte har diagnos, att jag inte skulle vilja ha med dom att göra och att jag skulle må dåligt av dom.
Mikael, vakna upp!!!! Snälla rara, för din egen skull. Det är DU som ställer dig vid sidan av och gör dig så annorlunda och utanför. Kan du inte se det? Alla människor behövs, på ett eller annat sätt. Jag BEHÖVER NT-människor (Normala Tillsvidare eller NeuroTypiska, hur man nu väljer att säga). Jag behöver dom för min överlevnad. Ja självklart hade jag klarat mig ändå, men utan att ha någon att få stöd och hjälp av, som vet hur det "ska" vara i vardagen, så hade mitt liv varit bra mycket tyngre än vad det är.
Du är arg, för du anser att dessa 80% tycker du är hjärnskadad. Kanske har du haft otur och träffat på oempatiska människor enbart, det kan jag inte svara på. Men svara mig på en sak.... Vad gör dig då, till en så mycket bättre människa som mosar dessa 80% under skosulan som ohyra, skadedjur och virus???
Kan du någonstans under din bitterhet och ilska se, att du gör precis likadant som du upplevt att andra gjort mot dig? Jag kan nog inte annat än att fälla en stilla tår, av medlidande.... 
 

Jag tycker det är tragiskt att många inte orkar säga ifrån längre, säga ifrån till dessa typer inom psykiatrin som kallar oss och våra kids för jobbiga, knepiga och bara är till besvär, vi är överflödiga för samhället som helthet och är trasiga produkter som endast kan långtids sjukas.

Saken äro att, mer närmare sanningen är att det är våran minoritets grupp som har svarat för mesta av mänsklig utveckling dom sista 25.000åren, kreativitet, intuition, uppfinningsrikedom osv. Att vi framställs som hjärnskadade är så enkelt för att dom verkligen tycker illa om oss, det här finns det över 3000års bevis på. Och bara i Sverige så finns det bevis på omfattande övergrepp på våran grupp under 80år minst, som lett till dödsfall, tvångs sterilisering och marginalisering. Folk får ju ta det här på vilket sätt dom vill, men jag klassifiserar 80% gruppen som ohyra, skadedjur, virus etc och vill inte ha någonting att göra med dom, sen tycker jag det är synd att många personer inom min grupp lyssnar och tror på deras gojja.

Majsan:
Mikael.... 3000 års bevis... fine. Själv lever jag på 2000-talet, och är rätt nöjd med det faktiskt ;)

Här är sista om det här som jag droppar inne hos dig, och enda skälet är för att vi har med största sannolikhet samma ursprung och är mer besläktade än du kan ana. Sen får ju var och än ta ställning i vad dom anser själva.

Majsan:
Ja, det är säkert mycket möjligt att vi är besläktade (bevare mig väl) Men jag väljer att se framåt, vad jag kan göra för att förbättra min situation NU och FRAMÅT. Vad som hänt 3000 år tillbaks i tiden ,kan jag inte göra så mycket åt, och väljer därför att lägga min energi på sånt jag kan påverka HÄR och NU!!!.... Så har jag tagit ställning ;)

Åjo, jag tog bort kommentar bekräftelsen på min blogg ett par dagar efter. Eftersom jag knapp kom in på min blogg så ville jag inte ha grunker liggande som kunde vara vad som helst om jag inte kom in på bloggen själv.

Tjing och hörs damen.

Majsan:
jadu.... herrn säkert hörs vi... ;)


Alla dunderkommentarer
KlotterPlanket har skrivit detta:

HejsanSvejsan, jag kikar bara in och kollar läget, orkar inte kommentera diskutionen. Men hoppas DU majsan haft en bra dag och att solen skiner hos dig :-) funkar det bra med fuskciggen, ännu?



Ha det gott

Linda har skrivit detta:

Jag känner inte heller att jag orkar kommentera ingående. Men jag brukar tänka så här att adhd är bara ett sätt att fungera. Om det är ett funktionshinder eller ej beror på omgivningen. Tänk att det var mindre än 50 år sen som homosexualitet betraktades som en psykisk störning. Homosexualitet var en diagnos för att förklara en sexuellt avvikelse. Idag är det nog få som skulle betrakta homosexuella som psykiskt störda.

Adhd är en diagnos som försöker förklara vissa symptom som människor har. I rätt omgivning och med rätt stöd så är det inget funktionshinder, i fel så kan det bli ett stort funktionshinder.



Att ha adhd är inte värre än att ha dålig syn. Problemet är att vi med dålig syn får glasögon eller linser som tar bort funktionshindret.



Har man en adhd-problematik så blir man å andra sidan ständigt motarbetad av samhället pga skolan och arbetsliv. Jag tycker personligen att det blir svårare och svårare att särskilja vilka som har adhd och vilka som är "normala". För jag kan i ärlighetens namn undra om det är någon som är "normal".

Och mitt examensarbete bekräftar bara mina tankar om normalitet, avvikelse och diagnoser, även fast jag inte kommit så långt än.



Och jag håller med dig till 100% Majsan, det är här och nu och framtiden vi får försöka göra något åt.

Och du gör det jävligt bra:)

2008-09-18 @ 19:33:47
wast3d har skrivit detta:

hej!



googlade hit mig, under söktermen "adhd och rökning". då jag själv sitter här med en enda cigg kvar och funderar över hur tobak (och alla giftämnen) påverkar mina dopaminnivåer egentligen. om inte cigaretterna är som tjack för mitt lilla huvud? osammanhängade kanske. men ville bara kommentera eftersom jag läste att du bloggat ner ett inlägg i den riktningen :)

2008-09-18 @ 20:39:04
http://wast3d.bloggagratis.se är min hemadress
Mikael har skrivit detta:

Sannolikt så lär inte det här leda någonstans. Men det här med synsett om vad som är vad. Ska försöka göra det så lätt som möjligt nu då.



Funktionshinder är synonym med handikapp som är synonym med en nedsatt funktion som presterar sämre än tänkt.





Det här kan man t.ex på RF Attention som är det absolut största organisation som håller på med Adhd i norra europa då, samt samarbetar med neurologer och psykiatrin.



Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionshinder.



http://www.attention-riks.se/site/funktionshinder.phtml



Grejjen var ju så att jag trodde du var medveten om hur Adhd är klassificerat. Men det är ju som sagt upp till var och en att visa intresse i vad dom säger att man har.



Om det kollar med socialstyrelsen och neurologiska forsknings institut, samt luskar reda på psykiatrins web sidor. Så lär du upptäcka vart jag fått (mina) ideer ifrån.



Jag lurade mig själv att du hade åtminstone dom absolut mest grundläggande kunskaper om detta. Det är ju så att om man baserar en bild som man skapat av något som man själv bara har föreställt sig, men egentligen inte har en susning om. En sak inom våran genetiska grupp är just kreativitet, fantasi och förmåga att föreställa sig saker som inte finns.



Och om man samtidigt påverkar andra med sin bild, så tycker jag personligen att det är väldigt ansvarslöst, men det är ju jag då.



Njae int så mycket bitter och arg just. Road av att jag misstog mig, men det beror att jag är optimistisk och tror mer om min omgivning än vad den kanske presterar då.



Jag sa ju då att jag inte skulle droppa någe mer, men det känns lite som att du försöker framställa mig lite på ett negativt sätt, men det är ok. Det här leder ju uppenbarligen inte till något produktivt så lycka till med alles, å tjing.

2008-09-18 @ 21:05:59
http://mikael660.bloggspace.se/home/ är min hemadress
majsan67 har skrivit detta:

NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ....... shiiiit finns det verkligen en förening för människor med npf????



Det här bevisar återigen Mikael, att du vare sig läser vad andra skriver eller lyssnar till vad andra har för åsikter eller tankar.



Jag majsan67 är en engegerad styrelseledamot i Attention K.....a, som är en lokalförening till Attention Riks. Med tanke på att du upplyser mig om att det finns en sådan förening och också vad den står för, så har du inte varit tillräckligt intresserad av att ta reda på vad jag vet eller inte.

Jag har däremot ägnat en hel del tid åt att läsa din blogg och försökt förstå, försökt sätta mig in i vad det är du vill säga, läst det du länkar till, osv osv.



Jag har inte samma sätt att se på saken som du, så ÄR det bara. Men det innebär inte att någon av oss har fel, just bara att vi har olika åsikter.

JAG vet vem JAG är, och vad JAG har för svårigheter med anledning av mina diagnoser. JAG väljer att jobba med detta för att få ett så bra liv som möjligt,



Vill du forstätta att gräva upp 3000 år gamla neanderthalare för att se om dom ev har samma ögonfärg som du, så vassego, its your choise....



MIIIIIKAAAAAAEL (jag provar att skrika, kanske du lyssnar då???)

så här skriver du:

"Och om man samtidigt påverkar andra med sin bild, så tycker jag personligen att det är väldigt ansvarslöst, men det är ju jag då."



Det skriver du till mig....

Vad håller du då själv på med, med dina förbannade neandertalare, släktskap, ohyra, våldtäktsmän etc...

Är du inte själv lite ansvarslös som vill framhäva att alla utom du och "din" grupp är psykopater, och ohyra etc?



Fortsätter du sådär är du farligt nära att själv kliva över i den gruppen på 80% du hävdar är galna.



Jag bygger det jag skriver på fakta och erfarenhet. När du skriver att jag baserar min bild på saken utifrån min egen föreställning, så skrattar jag högt. Gapskrattar....



Innan du uttalar dig något mer i denna bloggen om vad jag vet eller inte vet om ADHD, så läser du min blogg först.

TACK!

2008-09-18 @ 21:39:19
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Nähä FINNS det föreningar.......OJ har jag missat något?? Majsan får jag vara med i eran förening? RFA räcker nog inte till för att platsa i uppräkningen om hemska föreningar ovan så jag måååste få vara med i din också snälla tack!



Nej förresten det får jag inte! Jag är en otäck psykopat som begår våldtäkter. Jag är en hemsk hemsk hemsk männska som tillåter mina barn bli medicinerade och inte ingår i eran klan. Mina ögon är melerade kanske jag platsar liite? Att läsa bloggen som nämns ovan är som att titta på stargate om övermänniskor och slavar och en fullständigt förödande människosyn. Jag håller mig här Majsan hos dig för vi har liiite gemensamt även om jag inte är 20 %:are då.

2008-09-18 @ 21:47:45
Lillith har skrivit detta:

My god.. Räcker det inte nu?



Ärligt talat, är det så jag beter mig när jag blir vuxen.. Ja då fan vill jag ha medicinering.. Inte vill jag sitta och säga en massa saker och kalla det ett av mina tiggertics.



Inte vill jag sitta och spy ut mig en massa ord och inte lyssna på vad folk säger. Sedan så kallar jag dessutom folk korkade för att de "inte tycks lyssna" på vad jag säger.



Näää. nu får det vara nog. Inte konstigt att människor blir trötta på mig. Jag blir trött på eran diskussion. Jag ska ha medicin. Min lillasyster har det och hon har blivit mycket bättre. HON LYSSNAR PÅ VAD FOLK SÄGER!



2008-09-18 @ 22:04:02
Juman har skrivit detta:

Hej på dig... allt bra hoppas jag :-)

2008-09-18 @ 22:15:36
http://juman.blogg.se/ är min hemadress
Lillith har skrivit detta:

och lilla vän.. dom som kallar mig jobbig slår jag på käften för det har dom inte rätten att kalla mig. Jag är en människa i allra högsta grad och en bra sån.



och ge fan i att kalla sådana som mig hjärnskadade. Såna termer använde dom på 80talet lilla vän.



Jag hatar psyk och allt sånt där.. Jag tar inte ens en värktablett. Men att se dig diskutera och spotta ut en massa ord, dessutom skriva jävligt elakt. Dessutom att inte lyssna på andra. Det får mig att tänka om.



Tänk på det Mikael. Du får människor med adhd att tänka om de ska ha medicinering eller inte. Bra va?

2008-09-18 @ 22:24:32
jayne har skrivit detta:

baxnar...

Är Mikael forskare? han skrev ju så här:

Det som skiljer det jag och vissa andra forskare ... Hm....



Ja du.. Majsan... Majsan.... jag tycker inte att du prackar på eller ngt annat negativt... men alla är vi olika. Tack för det!!

Min grupp... jag vet inte vilken grupp jag tillhör.. eller jo..den grupp som bryr mig om alla grupper... den som inte bryr sig om vem som tillhör vad.. den som försöker älska livet och sin omgivning.

Kram på dej...

2008-09-19 @ 07:33:36
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
dampmamma har skrivit detta:

Joo Mikael, adhd är ett funktionshinder som ställer till det lite för oss när det gäller organisationsförmåga, koncentration och uppmärksamhet. Concerta, tekniska hjälpmedel och annan behandling gör det lättare att hantera dessa svårigheter.



Däremot har adhdn andra fördelar, vi kan fokusera enormt på något som intresserar oss, är oerhört kreativa och ofta hittar lösningar som andra kanske inte ser. Adhdn ger kraft, energi och intensitet.

Jag skulle aldrig vilja vara utan adhdn, för mig är den mer positiv än negativ. Trots det så vill jag faktiskt behandla svårigheterna den ger, varför göra det svårare än nödvändigt?



Om du har erfarenheten att andra ser dig som hjärnskadad och bråkig så har du nog haft otur. Men att möta omgivningen med samma förakt och kalla dem för psykopater lär nog inte öka förståelsen.



Jag vet att det finns lärare som har svårt att hantera barn med adhd, men då får man som förälder fortsätta att upplysa och ställa krav.



Om du själv bara läser om nackdelarna med adhd och suger åt dig gamla vanföreställningar om hjärnskador osv, så betyder inte det att det är så andra uppfattar folk med adhd.



Om det är så svårt att acceptera din diagnos, så skit i dom fyra bokstäverna, och se istället dina styrkor och svagheter.





2008-09-19 @ 08:18:42

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen