Dyskalkyli

Det har jag väl aldrig funderat nåt nämnvärt på, säkert för att det har varit så mycket andra svårigheter som liksom legat i vägen.

Fick mail från assistenten idag, när jag kom till mitten av mailet fick jag torka tårarna för att kunna läsa.
Jag var ju så lessen när förra assistenten slutade, som gjorde ett sånt kanonjobb och lyckades så bra.
Jag behövde inte vara orolig, det kände jag inte heller när jag träffade den nya för första gången. Det kändes i hela magen att det skulle bli kanonbra. Även om hon själv inte känner att hon har kunskap så det räcker.
Men hon VILL, och hon försöker och det är det inte många som gör i skolan, det vet vi ju ;)

HOn skriver att hela lärarlaget idag har fått handledning av specialpedagogiskt centrum. Till och med rektorn va me ;)
Lärarna blev upplysta om hur dom skulle göra och agera gentemot assistenten för att hon och sonen ska lyckas tillsammans i sitt arbete.
Det verkar som dom flesta lärare fattat galoppen, utom en. Av olika skäl nämner jag inte inom vilka ämnen här. Personen ska tydligen få en vecka på sig att få koll på läget.

Dom har problem med att hinna med läxläsningen, då assistentens tid inte räcker eftersom hon inte heller får utökad tid. Där ser man..... hemma funkar läxor inte överhuvudtaget, därför har vi begärt hjälp med detta i skolan. Då når ju ledningen fortfarande inte fram till dom mål vi satt upp ;) *förvånad jag blir*
Idag fick dom prioritera matten, vilket han inte alls tyckte va nice.... ni vet det SUUUUUGER ... *haha* nya modeordet i klassen, men det har han kört med länge så för mig va de inget nytt.

Assistenten skriver att han är smart, och att hans huvudräkning inte går att slå. Det verkar som att svårare uppgifter är lättare än dom enkla. Teknik och träslöjd funkar också lätt och problemfritt. Ni vet i tekniken skulle dom göra en ritning på ett hus, assistenten var mållös när han mätte, millimeterprecision ska de va minsann ;)

Det var i detta stycke mina tårar svämma över. SOM han har kämpat, som VI har kämpat i alla år, allt bara för att få höra för ett år sedan att han låg under särskolenivå kunskapsmässigt. Och nu.... ÄNTLIGEN har han fått träffa på folk som har förmågan att SE hans verkliga kunskaper, som låter honom försöka på en högre nivå, bara för att upptäcka att det kunde han bättre. Men så typiskt för våra barn. Är det för lätt brister intresset och dom vill inte mer, med påföljden att man tror dom inte kan. Så är det i själva verket precis tvärtom, dom kan MER än så.


Hon tipsade mig också om godmorgon i torsdags, där dom pratade om dyskalkyli, det kan ni kika på
här

Hon ska fjäska till sig en kurs i ämnet, för hon vill lära sig mer. Hon har väl upptäckt något. Dom säger just på inslaget oxå att dom som har denna problematiken klarar ofta högre årskurser bättre i matte, då det är lättare ju svårare det blir ;)

Hon avslutar med att tala om att det fungerar jättebra med sonen, han är en ljuvlig kille när man väl fått fånga hans uppmärksamhet. Han är alltid vänlig och har börjat fråga henne om saker och ting.
Så det tog inte såå lång tid för honom att vänja sig vid det nya denna gång.
Tror det handlar mycket om hur hon är som person. Den förra assistenten gick det också väldigt snabbt för att komma honom inpå livet.
Mot tidigare, då det tog en hel termin, o lite till.

Är alldeles varm och lycklig nu. Var ju längesen jag skrev något alls om skolan. Det har ju inte hänt så värst mycket galet, vilket jag är glad för.
Jag skriver ju MYCKET hellre såna här inlägg, än motsatsen.
Nu ska jag njuuuuta av detta och hoppas på att det håller i sig lääääänge ;)

Kraaaam till er alla som kämpar därute i motvind fortfarande. En extra styrkekram till Jayne, som jag vet har det tufft just nu. STÅ PÅ DIG!!!!!!!!

Alla dunderkommentarer
Johanna wilsson har skrivit detta:

Hejsan, nä det har inte hänt något särskilt, har bara kommit in i någon särskild deppig tid. har svårt att känna glädje och känner mig utbränd och sårar alla om kring mig:7 har du någon medicin för de?



Kram

Jeanette har skrivit detta:

Vad härligt att det fungerar som det ska ibland!

Glädjetårar är sköna tårar!!

2008-09-15 @ 23:12:03
http://overhogdal.blogg.se/ är min hemadress
Ann har skrivit detta:

God morgon! Förstår du grät då du läste det! Vad skönt att det verkar vara en vettig person

2008-09-16 @ 06:03:45
http://lillanslilla.blogg.se/ är min hemadress
Vicke har skrivit detta:

Vad bra att det börjar röra på sig åt rätt håll

KlotterPlanket har skrivit detta:

Kikar bara in och önskar en bra dag!



Läser och känner igen mig fast åt andra hållet då, att dom alltid sagt att hon är så bra och duktig för att sen få höra då vi flyttar att hon underpresterar. Nu ska nya skolan kolla hur det egentligen ligger till, då dom tror att hon har för lätt = tråkigt och att då gör hon det inte, speciellt matten, Engelskan går ju som på räls och där ligger hon på en helt annan nivå än dom andra i hennes klass, hon kör på med åk 6 bok medans dom andra har 5an.



Men jag tror också att hon varit understimulerad, för om man själv skriver ett svårt tal åt henne, då funkar röäkning jättebra!



//M

2008-09-16 @ 07:36:05
http://klotterplanket.pitea.riksnet.se/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Det är jättehärligt att det funkar för sonen! Vad glad man blir när man läser det

2008-09-16 @ 08:28:09
majsan67 har skrivit detta:

Ewa: det finns nog ingen lycka större än denna. Ja, jag behöver nog inte förklara närmare för dig, du vet ju ;)

Tänk att all kamp plötsligt betalar sig, det trodde jag inte för ett år sen ;)

2008-09-16 @ 12:47:02
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress
Tant Rasch har skrivit detta:

Ska kolla in länken. Så underbart roligt att läsa det här förresten. Jag har själv rätt så svår dyskalkyli. Och inte blir det lättare när man blir äldre och minnet börjar svika alltmer.



Och nu käraste Majsan, vet du (på tal om problemet att gå damptantsrundan) så har psyk fixat en damptansfeed.

http://www.google.com/reader/shared/user/15796384757392564736/label/Damptanterna

2008-09-16 @ 13:12:53
http://lenerasch.wordpress.com är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen