Är allt tillåtet när man har npf??

Ibland blir jag så jädra matt, eller nej, jag blir förbannad.

Ingen vet fortfarande hur bråket igår startade. Men spelar det nån roll? Faktum kvarstår, att flera stycken blev nerslagna av 1 person!!!

En blev sönderslagen i ansiktet så blodet sprutade, en blev sänkt till golvet och landar på en flaska och skär upp benet, en får flera sparkar i bröstet och hamnar på akuten hela natten.
Vilka mer som fick sparkar och slag vet jag inte, men personen vevade friskt under en bra stund. Det verkade räcka med att någon bara tittade på honom.

Vi vet att personen har diagnos ADHD. Beter sig personer med ADHD på detta viset i största allmänhet?
NEJ, det gör dom INTE!!!

Han äter inte "traditionella" mediciner som Ritalin eller Concerta. Han har tyngre mediciner, för vad vet jag inte, men jag vet att han har strikta order om att alkohol är absolut förbjudet, för dessa i kombination är livsfarligt.

Jo tack det vet vi ju nu.

Min gubbe hade pratat med honom strax efter att jag o tjejerna åkt hem, vid halv 9. Det enda svar han får är en kolsvart blick, då bestämmer sig gubben att inte prata mer med honom.

Mamman och lillasyster var förtvivlade igår, och tyckte det var orättvist för alla gav sig på killen. Merparten av gästerna var över 40 år, killen är 22-23. Det enda övriga gäster försökte var att få undan honom så ingen skulle bli skadad, inklusive kusinen, som senare hamnade på akuten pga sin välvilja. Men hade han inte gjort det han gjorde, kanske han hunnit slå ihjäl den mannen som låg och blödde på golvet.

Idag hade killen varit i festlokalen när dom städade där, och han säger: jaja, olycksfall i arbetet!??!?!
Men URSÄKTA!!
Ingen ånger, ingenting. Då vill jag påstå, att man har mycket mer än ADHD, och med tanke på de tyngre medicinerna han tydligen tar så är det troligen så.

2 saker undrar jag:

1. VARFÖR låter man som läkare någon gå på sådana mediciner som inte kan hålla sig ifrån spriten???

2. VARFÖR låter man som förälder sådant här hända? Hade det varit jag, hade jag gjort klart för mitt barn, att om du ska vara på mitt bröllop dricker du vatten, eller också åker du härifrån.

Det är ju inte första gången killen är i blåsväder, och många polisturer har det varit. Och alltid försvarar familjen, intill döden.

För så kommer det att sluta en vacker dag, någon dör pga att killen aldrig behöver ta ansvar, utan alltid får veta att någon annan bär skulden. Han slog ner 3 st pga att alla gav sig på honom??????

OM det nu ändå hade varit så, gör det någon skillnad? FÅR man lov att slå ner folk hur som helst?
Aldrig, det finns inga ursäkter. Vare sig du har ADHD, äter tunga mediciner eller har en extremt förlåtande mamma, så bär du ansvar för dina egna handlingar. NU och FÖR ALLTID!!

Jag är än gladare nu, att jag inte var med på festen. Eller jag kanske ska säga att killen med familj ska vara glada för det.
För JAG hade inte låtit en sån här sak bero. Nu är det svårt för mig att gå vidare, då jag faktiskt inte var där, jag har ju bara hört.
Jag har frågat min gubbe, om han tycker det är okej, att det bara rinner ut i sanden. Att killen ska gå där och tycka det är okej, att det var ett "olycksfall", när han slagit ner flera personer???
Nä, det tycker han ju inte.
men göra nåt, nä det vågar man inte.

Bra, då fortsätter vi att läsa i tidningarna om folk som slår ihjäl, våldtar och misshandlar folk.
För det är precis där vi är, hur många är det inte som egentligen sett ett livsfarligt beteende hos någon, men som inget sagt/gjort förrän det är för sent?

Jag är förbannad idag, efter allt som kommit fram under dan. Med all rätt anser jag. Killens systrar 14 och 16 år gamla var kvar och såg alltihop. 2 otroligt vackra brunbrända tjejer som var tärnor i gula klänningar.
Vilket minne, vilken kväll, när mamma gifte sig....

Jag är så jävla (ursäkta) trött på människor som beter sig som det behagar, och senare bara rycker på axlarna och tycker det var inget, eller någon annans fel, dom får skylla sig själva.

Det värsta är att dom får fortsätta på samma sätt, för ingen stoppar dom....

Alla dunderkommentarer
Sandra har skrivit detta:

Jag sitter bara och gapar... Vet inte vad jag ska skriva, men skickar en kram i alla fall.

A har skrivit detta:

Nä fy.... vad är det för en mamma???

Min stora son har ett väldigt humör.... Det är nog hans största problem vill jag säga. Men jag skulle aldrig acceptera att han kan gömma sig bakom sin diagnos bara för det... Han måste ju lära sig hur man beter sig ute bland folk... Jag tycker att det är min viktigaste uppgift som mamma att se till att han inte skadar någon eller sig själv. Och att vi hjälper honom få ut aggressioner på annat sätt. Himla dum mamma må jag säga.....

2008-06-30 @ 14:07:16
http://amittilivet.blogg.se/ är min hemadress
Mikael har skrivit detta:

Tjing, Jag har min egna lilla adhd hörna där jag förklarar mycket om Adhd. Så kika gärna in där. Det är blandat med mycket annat, men du kan hoppa in på adhd relaterade inlägg lätt först.



Jag är ytterst tveksam att han har Adhd, om du är intresserad hur Adhd personer verkligen fungerar så har jag skrivit en hel del om det. Jag tycker det är trist att vi med Adhd blir associerade med personer som är knepiga pga andra saker, men eftersom ingen vill ta tag i deras problem på rätt sätt så klumpas dom in i Adhd diagnosen. Adhd personer är absolut inte offensiva emot sin omgivning i grund, utan väldigt sympatiska.



Mvh Micke.



http://www.mirhepo.se/hem/ http://mikael660.bloggspace.se/home/

2008-06-30 @ 19:32:42
http://mikael660.bloggspace.se/home/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen