vik hädan.... ADHD

Det är en sjukdom, det är ett monster, och sjukdomar utrotar vi, monster finns inte vad jag vet, och behöver således inte utrotas heller.

Men jag förstår, *djup suck*, att det inte är okej, att ha diagnosen ADHD. Jag måste göra något åt detta, jag måste hitta andra orsaker till mitt ostrukturerade liv, så jag kan slippa *droga* ner mig själv och mina barn, med dessa fruktansvärda preparat *böjer på huvet, skrapar med foten i marken, och skäms, för att jag gått på denna rapakalja*

Denna rapakalja, att tro, att jag skulle kunna fungera lite bättre med vakenhetshöjande mediciner, som sägs öka koncentrationen, vakenheten, dämpa impulser, etc etc.
Jösses, hur kunde jag va så dum, att jag inbillar mig, att jag faktiskt är mycket vaknare sedan jag började äta dessa förrädiska tabletter, som tar DÖÖÖD på folk, en lååångsam död.
Jag förstår nu, att det självklart är bättre, att jag tar kål på min omgivning, med mina exter, dåliga humör, obefintliga struktur och organiseringsförmåga, än att ta dessa dödspiller...
Omgivningen får vackert stå ut, för jag har egentligen inte ADHD, jag har *rastlösa leggins*

Ja, ni vet, såna där förbannade strumpebyxor kan ju korva sig så förjordat... inte för att jag använder såna, för dom kliar bara, men om jag provade så kanske min ADHD bara försvann, om inte annat så fick jag nåt annat att tänka på... kliande leggins..

Jag svarar på en kommentar under tidigare inlägg. Några har rådit mig till att spärra personen som spam.
Men jag tycker det är trevligare så här ;)
Jag raderar aldrig kommentarer, om inte någon personligen ber mig göra det... (med en bra mycket bättre anledning) ;)

Okej... jag saxar inlägg och svar:
Det är ju för sjutton en seriös undersökning, jag måste ju bidra med mina fantastiska upplevelser med mina leggins..



Jag försöker att gör någonting konkret för och av Diagnostiserigen av Adhd, Jag har upptäckt att det finns vissa små fysiska attribut som personer med Adhd har. Så jag försöker samla ihop och få svar av en rad personer med Adhd och frågar om dom om just detta. Så att neurolog forskare kan kombinera sin forskning om Adhd med just dessa symtom.

jösses.... *hämtar andan*, varför kom inte jag på detta, att göra en sån undersökning, så forskarna kan fortsätta sitt idoga forskande om ADHD och neurotiska leggins.....
Det här är en jätteseriös förfrågan och jag har kontakt med några läkare för att få hjälp med just detta, för min och din skull, samt alla kids som har Adhd. Jag behöver svar på hur många personer med "bekräftad Adhd" som har nedanstående symtom också. För att kunna pressa igeom forskning om just detta.

Inte visste då jag att Eva Kärfve var läkare??? Eller är hon?? Jag har oxå kontakt med massa läkare, men jag pratar förstås bara med dom som delar min uppfattning om vad ADHD är och varför det finns. Läkare som tycker motsatsen mot mig, befattar jag mig inte med... varför skulle jag ;)
Eller  va tror du själv ;) så gör vi ju alla.....



1. När man lägger si och somver så vippar, rör många på fötterna och har svårt att hålla dom stilla.
du milde, jag läste nånstans en gång, att muskler rycker hos människan när dom är på väg att ska sova... jag kan baskemig inte minnas att det stod något om ADHD i detta samband.... men det är ju inte klokt, vilken upptäckt... då har ju ALLA ADHD ;) ;)
Jag har ingen aning om jag rör på fötterna när jag ska sova, fullt möjligt, eller inte. När jag ska somna så somnar jag, har liite annat o fundera på faktiskt, än mina fötter. Och tja, om sonen rör på sina, får förbli en obesvarad fråga. Va sjutton ska jag sitta o kolla detta vid hans sängkant, om han möjligen rör sina fötter???


2. Många upplever att dom har problem med "restless leggs".
shiiit det har min mamma!!!!!! det har hon sagt faktiskt. För hundra år sen eller nåt... . Måste faktiskt ringa henne o säga att hon har ADHD.. egentligen..
Du milde vilka restlösa leggins jag hade förut då, för att jag blev sååå förbannnad på en sak ;)a då studsar lårkakorna mot varandra. Jag vet ju inte hur det där restlegs känns så jag kan då rakt inte svara på den frågan..

3. Många upplever att dom är väldigt varma. Yttemperaturen är väldigt hög. Man är överhettad och kokar över. Har liknande värmesymtom som kvinnor har i klimakteriet. Våra hjärnor arbetar himla mycket så det är kanske inte konstigt att vi "överhettas".
med denna sommarn förstår jag om mer än hälften kokar över, men mig veterligen (och det är fullständigt vetenskapligt bevisat) så kokar man över när alla många barn tjatar på samma gång..
Blir man alltför varm kan man ju alltid prova att bada... eller kanske duscha ;)
hmm hmmm, det har ju varit en del åska i sommar, jag kan långt innan det blir åska tala om det, för jag blir överhettad och kokar över ;)
Fast det är kanske också fullt möjligt att jag ÄR i klimakteriet oxå förstås hmmm hmmm....
näää, egentligen har jag alltid varit en väldigt frusen person, om man är tvärtom, vad är det då???? DHDA....


Om det här skulle bekräftas och läggas till i Adhd diagnostisering, samt att det faktum att det är ärftliga egenskaper från fädernas sida så skulle en del som inta har Adhd med ändå diagnostiseras och medicineras för Adhd kunna undvikas så att dom får rätt hjälp. Samt att Adhd skulle framställas mer korrekt.
så du menar att för att få diagnosen ADHD så måste man även uppfylla dessa 3 kriterier...
frenetiskt vippande med fötterna vid läggdags....
restlegs less....  ;o)
överkokad hjärna och värmeslag...
jag tänker med sorg på alla dessa med tydliga svårigheter som inte kan få diagnos och hjälp, då dom inte uppfyller kriteriet restlösa leggins....
En annan fundering.... om man bara ärver ADHD från fädernas sida...  vem ärver då dom egna barnen det av, om deras mamma har ADHD men inte pappan???


Att Adhd symtomen är en ärftlig latent egenskap som gör att vi tar in och bearbetar en mängd intryck och information väldigt snabbt. Vi har snabbare teoretisk inlärning gentimot majoriteten. Vi använder oss av en logik på ett annat sätt än majoriteten, vilket gör att vi ser helheten på ett annat sätt. I rätt miljö så kan vi ta in väldigt stora mängder information som fastnar väldigt lätt, och inte som det många gånger för studenter att dom måste nöta, tragla, läsa in det ett flertal gånger innan det sitter.
shit, där kom ju beviset, jag kan alltså inte ha ADHD, för jag måste göra som studenterna, nöööta in. Om det inte är nåt alldeles särdeles intressant då vill säga, då fattar jag på nolltime... hade iof felaktigt inbillat mig att det funkar så för större delen av befolkningen, med eller utan ADHD ;)
Vet inte om jag skulle springa och stoltsera med att jag skulle ha snabbare teoretisk inlärning, en bättre och annorlunda logik.... det låter ju nästan som jag skulle tycka att jag är smartare än alla andra då ;) *petar mig i näsan*


Att reaktionerna på omgivningen av alla intryck som vi har svårt att utestänga. Sk "Hyperaktivitet", Pga våra empatiska egenskaper att sätta sig in i omgivningens sinnes stämning och humör, gör att vi hänger på omgivningens upprymda beteende, vilket kan resultera i att vi överreagerar med Hyping, och blir väldigt intensiva. Det här resulterar i att vi får svårt att koncentrera oss i röriga och stojjiga miljöer som samtidigt är plottriga med en mängd saker på väggar osv.
jag blir riktigt orolig alltså.... detta stämmer inte heller på mig *snyft* jag blir inte hyper, jag blir dödstrött i ovan beskrivna miljö..... KAN det möjligen bero på att jag har ADHD hypo???
Ooooojj va inte alla med ADHD likadana?? vilken upptäckt... skriv upp det oxå..


Skulle vi ta vara på dom kids med Adhd och låta dom utvecklas i rätt miljö så skulle det sannolikt leda till att vi hade en rad av personer i Einsteins klass, vilket skulle leda till att våran utveckling skulle accelerera väldigt mycket snabbare än i dagens takt. Men istället så sitter dom i röriga miljöer som leder till att dom mår dåligt och slutar att fungera, för att dom är känsliga för omgivningens påverkan.
Då gäller det att man som förälder slåss för sitt barns överlevnad då. Den där einstein-hjärnan dör liksom inte, den finns där ändå nånstans, var så säker. Såna förmågor kommer när dom behövs. Varför ska man skynda på en utveckling som kan leda till galenskap om man driver på för hårt??

 en tanke bara som slog mig...
Ärver man verkligen BARA ADHD???? Kan man verkligen inte ha helt VANLIGA gener, egenskaper från sina föräldrar... som inte har med ADHD att göra, eller ÄR man helt plötsligt bara en diagnos????
Man kanske har en väääldigt logiskt tänkande moder, och en fader med hysteriskt bra inlärningsförmåga, ingen av dom har ADHD... men får då barnet diagnos i alle fall? Det borde ju ske med dom kriterierna som tas upp här ovan. DET är ju bakvänt, lika bakvänt som att få diagnos när legginsen lösar ;)
Man kan vara en helt "vanlig" person med helt "vanliga" ärvda gener, med samma egenskaper som en person med  ADHD. Är det ADHD, eller gener då? 

Tänk på de duu .....

Alla dunderkommentarer
Ewa S har skrivit detta:

Jaaa du.....jag inser att du tycker det är roligare men orka?? Svara på Kärve och Mikaels kommentarer. För jag inser ju det nu när jag läser att det är samma ursprung. MEN Stryk min kommentar förresten! JAG är ju bara en sådan där skitförälder som tar mitt barn fel (han som har damp vet du). Oh ve och ve dessutom så medicinerar han!! OCH dottern!! Har du någon exorcist till hands? Som hjälper mina stackars barn som fruktansvärda moder?

2008-07-18 @ 08:53:16
Christian har skrivit detta:

Hej på dig!!!

Jag skulle vilja ge dig en ros...

Du kämpar och har en sådan enorm värme inom dig.



När jag läser hur du mår och hur du försöker "passa in" i samhället gör det lite ont i mig..ont i mig över hur jobbigt du har det.



Du behöver inte ta en massa prapparat om du inte själv vill det för att må bra.

Om du tänker på det sociala så handlar det bara om att du måste lära dig att tycka om dig själv..

Bara och bara....det är inte det lättaste, men ändå.

Det tog över 24 år för mig att komma över mobbingen och lära mig att älska mig själv.



Stå på dig!!!

Christian har skrivit detta:

Hej på dig!!!

Jag skulle vilja ge dig en ros...

Du kämpar och har en sådan enorm värme inom dig.



När jag läser hur du mår och hur du försöker "passa in" i samhället gör det lite ont i mig..ont i mig över hur jobbigt du har det.



Du behöver inte ta en massa prapparat om du inte själv vill det för att må bra.

Om du tänker på det sociala så handlar det bara om att du måste lära dig att tycka om dig själv..

Bara och bara....det är inte det lättaste, men ändå.

Det tog över 24 år för mig att komma över mobbingen och lära mig att älska mig själv.



Stå på dig!!!

2008-07-18 @ 10:14:18
http://dunderbar.blogg.se/ är min hemadress
Linda har skrivit detta:

Ha, ha!! Jag bara älskar dig så mycket, du svarar så bra! Du vet att det finns alltid medicinfobiker som tycker att det är bättre att ha huvudvärk än att inte ha det, att det är bättre att inte sova än att försöka göra något åt det.



Behöver man något för att fungera så tar man det. Ingen ifrågasätter diabetikers behov av insulin, men har man ett neuropsykologiskt funktionshinder så "drogar" man sig om man tar medicin som gör att livet fungerar.

2008-07-18 @ 11:01:15
http://npf.blogg.se/npf är min hemadress
jayne har skrivit detta:

Ja du... vad ska man säga...

Dock tycker jag att kunskapen om ADHD är dåöig ute i skolorna och att barnen kunde /skulle få mer stöd för att orka med skolan.

Min son har svårt att sätta igång, svårt att starta sig själv, svårt att sålla bort ljud..osv...så han sitter mest av tiden i skolan och sen får han göra allt jobb hemma...dubbel skoltid Han kunde få mer hjälp här, menar jag... och det orda alla få..diagnoser eller inte.

Hittade sonen hem?? Kanske skulle du lägga in larm i klockan...hi hi hi... tid han ska vara hemma och så adressen...

kram

2008-07-18 @ 11:13:21
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Micaela har skrivit detta:

Det är synd att människor som inte har besök på sin blogg själva måste använda sig av din bra välbesökta blogg.

2008-07-18 @ 11:28:29
Ewa S har skrivit detta:

Håller med dottern helt. Varför skall människor använda din blogg för att de vill ha besök till sin hemsida med sina Eva Kärfveåsikter dit ingen hittar om man inte använder sig av en välläst sida som reklamforum. Mår illa av det när alla andra som kommenterar härinne faktiskt är himla trevliga. (99 % i alla fall:-D)

2008-07-18 @ 11:59:55
Sandra har skrivit detta:

Gillar dina inlägg där du skriver så rakt och ärligt vad du tycker, tänker och känner. :)

2008-07-18 @ 22:15:59
http://lantluft.wordpress.com är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen