Jaha.. då vässar vi klorna igen

Jag har varit rätt tyst på bloggen i helgen känner jag, och jag har definitivt varit tyst med att kommentera er andra. Fööörlåååt ;)
Men jag har haft huvudet tjockt med tankar inför den stundande skolstarten.

jag är säker på att vi är många som nu går med molande mage, tankar på hur det kommer att bli, och hur mycket vila eller kamp hösten för med sig.
Det skapar en osäkerhet både för oss och barnen att aldrig riktigt veta. Jag skulle önska att vi någon gång når dit hän, där vi inte behöver vara osäkra på våra barns skolgång utan i lugn och ro kan luta oss tillbaka, och veta, att skolan ALLTID utan undantag är skyldiga att ge våra barn det dom behöver och att dom också FÅR det, utan att vi föräldrar ska behöva strida hela tiden.

Undrade just i min skalle, om man kan stämma alla skolor i ett enda svep?
Stämma dom för psykisk misshandel...hmmm.. för tänk, vad vi föräldrar kämpar med att bygga upp våra barns självförtroende, som redan innan ofta är lägre hos våra barn. Och tänk hur skolan hela tiden kämpar för att hålla det tillbaks!
För det är ju precis det som händer, när dom sällan eller aldrig får en chans till enbra skolgång för att kunna lyckas.

Det tål väl att tänkas på hörrni ;)

Assistenten slutade ju som sagt, och det har då tillsatts en ny. Och det vet jag, pga den gamla assistenten. Men är det hennes uppgift att informera mig om detta?
Inte ett ljud från skolledningen har jag hört.
Faktum är att jag fick veta, att rektorn väntar på att JAG ska höra av mig??!?!
Hur mycket ska vi föräldrar egentligen ansvara för?

Om du ska få en ny arbetskamrat efter semestern som ska bistå dig i ditt jobb, är det då inte rimligt att din chef talar om det för dig INNAN du går på semester? Eller är det helt okej, att det plötsligt bara står en ny medarbetare där när du kommer efter semestern?

Egentligen skulle jag ha is i magen, och väntat ut rektorn. Men det kan jag tyvärr inte göra, för jag har en son att tänka på, och han behöver VETA, och det väldigt snart. Har inte rektorn begripit det ännu, så lär han bli varse när han läser mitt mail.

Jag mailade honom idag:

Hej J.  

M behöver förberedas inför skolstarten och hur det kommer att se ut för honom med assistent och skolschema.
Jag är förundrad över att skolledningen fortfarande inte har hört av sig angående ny assistent inför höstterminen.
Det borde inte åligga andra att bistå med den informationen. Det är väl ändå skolledningens uppgift att informera om en sådan här stor förändring, även om jag redan "vet" vad som händer?

Jag behöver träffa assistenten innan skolan startar, och det behöver M också få göra. Som det är nu växer hans osäkerhet inför skolstarten varje dag, då han inte vet hur det kommer att bli, eller vem som ska bli hans assistent. Jag kan inte ge honom information som jag hört ifrån andra, då det finns risk att det blir fel och ställer till det ännu mer.

Har assistenten någon kunskap/utbildning för att kunna hjälpa M? Om inte, vad planerar ni för utbildning för henne i så fall?
Kunskap om elevens funktionshinder är en förutsättning för att få det att fungera.
Hur ser schemat ut första veckan? Det är viktigt att kunna förbereda Mattias för att skapa trygghet, då osäkerhet gärna skapar oönskade beteenden.

Jag behöver en tid/dag då jag och M kan få träffa den nya assistenten. Detta ska ske innan skolan startar, och senast i mitten på nästa vecka, så han hinner få landa i det nya i lugn och ro hemma.

Det är viktigt för oss alla att M är noga förberedd hela tiden, i annat fall slår det tillbaks på oss med tråkigheter då M inte hanterar situationen.
Det borde vi ju undvika.  

Hälsningar  

M

Alla dunderkommentarer
Perlen har skrivit detta:

Jag åkte rätt in i verkligheten då jag läste ditt inlägg. Jag har stängt av allt vad skola heter under 8 veckor nu.

Då våran skola anställt en specialpedagog under vårterminen, fick vi en plan hur hösten skall se ut innan sommarlovet!!! Och detta på eget initiativ av henne!!!! Hakan slog i köksbordet med en smäll:D

Det finns ju många frågetecken ändå men att förståelsen för just framförhållning finns där är toppen.

Hoppas rektorn tar tag i detta nu och allt löser sig för M.

2008-08-04 @ 11:19:40
A har skrivit detta:

Men visst finns det en massa tankar nu inför skolan... Jag tror att jag i år kommer att ha en relativt lätt match jämfört med tidigare. Eftersom stora killen börjar gymnasiet i en klass som är specialiserade på NPF så tror jag att jag behöver lägga minimal kraft på honom så det är lillkillen som all krut ska läggas på. Han börjar nian och vi ska se till att han får betyg i alla ämnen =) Man blir ledsen när man ser hur ni har det med sonens skola... Självklart är det de som ska meddela er om assistenten. Förstår att du inte kunde vänta ut dem med tanke på sonen. Hoppas dt löser sig.

Linda har skrivit detta:

Sant är att du inte är den enda som går omkring med ont i magen. I morgon börjar C sin inskolning på fritids. Jag är faktiskt inte orolig för själva skolan, men fritidsverksamheten. Och när tom fritidspedagogerna själva är lite oroliga då bådar det inte gott.



Stämma alla skolor? Det finns ju en skollag, tyvärr är den inte en grundlag som måste följas utan enbart en rekomendation. Men nog önskar jag att det fanns en möjlighet att stämma rektorer som ju är ansvariga för den pedagogiska verksamheten. Om rektorerna fick lite eld i baken, så skulle de kräva mer av kommunerna.



Själv sitter jag på biblioteket och jobbar på examensarbetet för att kunna minimera tiden C behöver vara på fritids.



Skriv gärna om du får svar på ditt mail.



Kram

2008-08-04 @ 11:57:42
http://npf.blogg.se/npf är min hemadress
Lillaviola har skrivit detta:

Kära Majsan!

Spara ditt dåliga samvete till något som du behöver det till. Vården av dig själv!

Om du inte kommentear,vá gör det? Vi som är här vet vad som sker. Vi är inte är krav utan en tillgång. Se oss som din näring av det posetiva slaget.

Kommentera när du orkar. Lev och vårda dig inför den stundande hösten.



Jag är bra ibland och dålig i bland på att komentera. Men så är det och jag får vara nöjd med det som blir. Eller hur?



Vi alla som kämpar på får verkligen hålla i hop.



Jag sitter nu och försöker bena ut vad basutredningen gav.

För någon diagnos blev det ju inte,han är ju så snäll?!

Varför ser man bara en lugn och snäll kille?

Jag ser så mycket mer som han i framtiden kommer att få problem med om inget görs NU.



Fast va tusan, jag är bara en mamma!



Kram

2008-08-04 @ 14:43:39
http://lillaviola.blogg.se/ är min hemadress
A har skrivit detta:

Men hu då.... SNÖ?????

2008-08-04 @ 15:40:50
http://amittilivet.blogg.se/ är min hemadress
jayne har skrivit detta:

Hej Majsan.

Ja du...precis så här är det! Tänk att man aldrig kan få vara lugn... aldrig få veta att allt är bra, skolan har tänkt på det och det...

Vi skulle ha möte vecka 33 med rektor och andra på skolan. Jag mailade vecka 25 för att påminna om en tid för detta, fyllde i att kvitto skulle skickas när rektor läst...vilket han gjorde dagen efter.

Har vi fått ngn tid...?? Nej..vecka 33 är nästa vecka. HM...kan man säga... När ska vi få besked om tiden???



Jag satt här innan och pratade med min syster om mina skolplaner...varpå jag sa.. jag vet inte om det kanske är dumt att hoppa på nu..nu vet jag hur tufft det är med sonens skola... Men då kom vi fram till..att DEN ska minsann inte hindra MEJ från att plugga... får finans gränser..



Men klart att oron finns..även om man försöke rse cool o lugn ut.. Men jag försöker hoppas att BUP och skolverket nu tar tag i detta.. (men jag vet ju..vis av erfarenhet...hur det säkert blir).



Ja...livet är roligt.



SEn.. så håller jag med Lilla Viola...inga måsten krav... vi sitter i samma båt...så...lugn...lugn



En sak till EWA S skrev till mig om några brev hon skickat.. jag fick hennes mail. Men mina mail kommer tillbaka... har du hennes mailadress???



Min står här med...antingen om du skickar min till henne..eller ja...

KRAM..på dej nu..andas och försök njuta av friedn som råder.. (ja...försök sa jag!!)

2008-08-04 @ 17:43:47
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
AnniSaint har skrivit detta:

Här har man levt i det blå.... trodde sådant här sköttes väl av skolan. Fast, med allt man läst om hur de sköter mobbing så borde jag väl inte vara förvånad!

2008-08-04 @ 18:53:11
http://www.metrobloggen.se/annisaint är min hemadress
TipsLappen har skrivit detta:

då förstår jag att du är orolig

2008-08-04 @ 19:41:18
http://tipslappen.blogspot.com/ är min hemadress
TipsLappen har skrivit detta:

då förstår jag att du är orolig

2008-08-04 @ 19:45:29
http://tipslappen.blogspot.com/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Jaaa du jag sällar mig till skaran som du vet och det gäller ju då givetvis inte bara den näst yngsta. Den yngsta har gjort en luring och stängt av sig men rätt som det är poppar hans orosmoment upp och det är INTE nyttigt. Jag säger som du sade förra sommaren. Sommarlov?? Ja inte gäller det föräldrar till NPF-barn i alla fall.....

2008-08-04 @ 21:17:45
Malin har skrivit detta:

Förstår att du är orolig. Ett väldigt bra mail till rektorn tycker jag.

2008-08-04 @ 22:14:34
http://malinakrocko.blogspot.com/ är min hemadress
Micaela har skrivit detta:

Nej, usch aldrig att jag förlåter dig.



psst. 25:e augusti blir jag 21

2008-08-04 @ 22:36:08
Ulla har skrivit detta:

Jag håller med övriga kommentarer: Ha inte dåligt samvete för att du inte ger kommentarer!

Jag ska arbeta som stöd i höst och innan jag gick på semester var jag och sa hej till pojken som jag ska stötta i höst, så att han skulle få ett ansikte på den som kommer. Föräldrarna hade jag ingen möjlighet att träffa. Jag tar de så fort jag kommer tillbaka, men de vet hur vi tänkt jobba med deras son. De har handlingsplanen hemma. Hoppas det löser sig för er. Så att ni slipper känna oro. /Kram!

2008-08-05 @ 07:45:49
http://ulla67.blogg.se/ är min hemadress
TipsLappen har skrivit detta:

hur går det?

2008-08-05 @ 09:20:00
http://tipslappen.blogspot.com/ är min hemadress
Sandra har skrivit detta:

Jag hoppas det går bra.



Du har blivit utmanad. Kolla i min blogg så får du se vad det är. ;)



Kram, Sandra

2008-08-05 @ 12:42:14
http://lantluft.wordpress.com är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Sant är som du skriver Linda att de inte är tvungna att följa lagen även om det vore allas högsta önskan att de gjorde det. Men när man bara läser härinne och ser allas magvärk önskar man vi kunde göra ett nationellt uppror. Vi är ett snitt vi härinne men långt ifrån ensamma och detta är jättetragiskt. Kan inte C:s fritisdpersonal få hjälp med strukturen? J:s personal fick det men först när personalen där gjorde uppror för de såg att han var orolig hela tiden och inte mådde bra. Då kom en arbetsterapeut från habiliteringen och hjälpte till med en timstock och schema till honom. Klart det hjälpte till med en väääääldigt ilsken mamma till honom:-D. De har rätt att få utbildning och hjälp de också.

2008-08-05 @ 13:10:13
Ulla har skrivit detta:

Har du fått något svar på ditt mail?

2008-08-06 @ 21:48:50
http://ulla67.blogg.se/ är min hemadress
Anonym har skrivit detta:

nog känner jag i gen mig har en lille bror me adhd damp , ochmamma kämpar me näbbar och klor ja hela familjen gör det , skolstarten är även ångest för han , det är svårt att få en balans gång , dessa assistenter vet sällan va d som ska göras tycker jag , det va jätte intresant att titta in på din blogg .

2008-08-07 @ 14:20:37
http://ajaxen.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen