6 timmars möte ;)

japp, kl 5 anlände jag då vi skulle ha styrelsemöte i föreningen.
Halv 6 anlände gänget upprörda föräldrar från skolan.Japp, vi hade samlat ihop oss för att med gemensamma krafter komma på strategier.

Nu hade jag sagt fel tid till dom, medlemsmötet började ju egentligen halv 7. Men det blev ändå väldigt bra, då det hann avhandlas en del innan, för fokus låg ju på en specifik skola och rektor.

Vi blev 3 st kvar från kl 7 cirka. Vi satt kvar till kvart över 11?!?!? ;)
Jo, vi hade MASSOR att prata om. Och vi återkommer hela tiden till samma sak, VARFÖR ska vi behöva kämpa ensamma på varsitt håll. NU får det räcka.
Vi ska försöka hitta en väg att gå för att skapa förändringar i kommunen, och få olika berörda instanser att släppa på prestigen och börja samarbeta.

Men om jag återgår till föräldrarna p åskolan. Vi har nu skrivit en handlingsplan med frågor, som ska presenteras för rektorn på MÅndag (om rektorn anser sig kunna då vill säga)
Han får sedan 2 dagar på sig, att komma med ett svar på hur han tänkt lösa situationen. Annars så går vi vidare. Steg för steg, i rätt ordning, tills vi får gehör, och hjälper inte de, så finns det ju som sagt en hel del andra vägar också ;)
Ledningen gör vad dom måste göra, och vi gör vad vi måste göra ;)

Jag har idag också träffat den nya assistenten. Det blir KANON, det kommer att funka. Vad jag inte förstår är att dom sätter en assistent med en jävla massa skinn på näsan gentemot ledningen, ihop med mig???
Fast det kanske är av hänsyn till assistenten ;) Sätta någon som inte kan ta för sig med min son, vore kanske dömt att misslyckas. Men det blir ju satans jobbigt för skolan, då jag kommer bättre överens med någon det är lite fart på, och som får saker att hända. Och det gagnar väl knappast skolan... *harkel*

Jag förstår att föräldrarna är upprörda över att förlora detta stöd. Jag har inte hunnit prata så mycket med henne, men det behövde jag inte heller. Jag kände att hon kommer att fixa det här, och hon kommer framförallt att vilja lära sig utav både mig och sonen, om hans svårigheter. Det finns intresse och vilja över att det ska bli bra.

Det måste ju bli så, att dom andra föräldrarna får strida för sina barn och kräva stöd för dom. Jag kan finnas med där i egenskap av föreningen, och bistå med dom kunskaper och info som jag har samlat på mig.
Min son har ju fått en assistent, även om det inte täcker hans skoldagar helt. Och DET får bli min strid.

Det måste ju liksom bara finnas nåt att strida om, för varför skulle man nån gång få det bra helt o hållet??

Jag kommer att följa dom andra föräldrarna och hjälpa så gott det går.
För hanteringen av eleverna är katastrof, så här får det fan inte vara.

Här är ett nytt
remissyttrande för funktionshindrade
Hade en till länk på viktiga saker... men nu hittar jag den inte.... suuck, o nu somnar jag ;)

Alla dunderkommentarer
jayne har skrivit detta:

Hej Majsan

BRA jobbat!!!! BRA BRA BRAAAAAA

Skönt att läsa att assistente känns bra och vettig. Jag håller med dig om att man alltid ska behöva kämpa för ngt, medan skolan tycker... nu borde du vara tacksam (ja tacksam har vi hört).

Min son har en kass assistent, som inte kan hans hjälpmedel hon kan inte ens stänga och spara ett dokument på datorn, han har dyslexi!

Men hon har inte heller varit hos honom alla lektioner eller hela lektioner... vilket jag ifrågasatt.. han behöver stöd i alla ämnen med att komma igång, anteckningar, vilka var läxorna, uppgifterna osv... varför får han inte det? Skolans svar... assistenten har gjort så gott hon kunnat, har andra lektioner. Ok... men tar man då hänsyn till detta i betygen sa jag?? MIN son har gjort MER än han kunnat..vem tänker på det? Hans rättigheter kvarstår oavsett skolans resurser... Det är hans framtid vi pratar om, han som ska söka in till gymnasiet, han som ska kunna söka vidare få en utbildning en framtid.

Jag funderar på att skriva ihop ngt till massmedier , funderar på att man kanske kunde klippa ihop från min, Lilla Violas och din blogg... för att visa att sån här oro känner vi föräldrar inför skolstarten, ska det vara så??

Vad säger du om det??

Ewa S har skrivit detta:

Heja er! Dunderbra jobbat! Kramizar!

2008-08-13 @ 16:08:04
Vicke har skrivit detta:

Vad bra att det börjar gå åt rätt håll

2008-08-13 @ 19:02:13
http://vickeanimerarnamnbetydelse.bloggsida.se/ är min hemadress
Bakombrillorna har skrivit detta:

Men BRA Majsan! Hurra för dig som inser att de andra föräldrarnas strid inte är din och att det inte är ditt fel att "deras" assistent blir din sons assistent! Jättebra! Jag klappar dig på axeln och ger dig en stor kram! Bravo!

Kramar

2008-08-13 @ 21:21:49
http://bakomrillorna.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen