Va ska vi göööra???

Satt hos kompisen ett par timmar idag.... och vi frågade oss... vad ska vi göööra? Huuuur ska vi göra? och Nääääär ska vi göra??? osv....

Hur göööör man??? Alltså på allvar, hur gör man för att klara alla vardagens bestyr? Hur gör man för att komma iväg till affären och handla mat? Hur gör man för att få med sig några vettiga ingredienser hem att kunna laga mat av?
Varför är det jämt sånt kaos hemma? Varför ligger tvätten i drivor, (både smutstig och ren)? osv osv....
Jag vill inte ha det så här..... och inser, jag behöver faktiskt mycke hjälp för att lära mig sånt här....

Det bästa med den här kompisen är att trots att vi sitter och "piper" över allt vi inte klarar, så drar vi aldrig ner varandra. Det tycker jag är underbart, istället får jag förnyad kraft, lite jävlar anamma när vi skiljs åt... "det var då själve fan, ska det va så svårt" :)
För hur vi än "piper" så pratar vi oxå mycket om VARFÖR det blir som det blir, och HUR skulle man kunna göra för att lösa det?

Idag var första dagen för barnen på dagis, och jag hade planer, egentligen... på ingenting. Jag behövde verkligen det. Men när vi satt där o pratade så sa jag, att så länge ingenting funkar, så blir det här "ingenting-görat" inte heller bra. Man är så jävla stressad över allt man inte får ihop och inte gjort, så man kan inte koppla av i alla fall.

Det här vet jag... men det var precis som när vi kunde prata om detta så fick jag kraft att köra järnet när jag kom hem. För då kan jag ju snart sätta mig och göra just ingenting, och kanske oxå kunna njuta av det :)

Så när jag kom hem, så bytte jag veckolapp... från v 21 *harkel* till v 32.
Sen tog jag "bara" Måndagens sysslor i form av bilder. (att sen tex köksgolvet och badrumsgolvet skulle behöva skuras en tio-tolv gånger det brydde jag mig inte om. För badrummet står på schemat i morron :)
Egentligen skulle huset behöva storstädas, men det blir för mycket för mig, så det fick räcka med detta.
Nu var det så jäääädrans mycke prylar utspritt över huset så det tog en stund ändå, men ååååh så mycke det gjorde för mitt humör.

Kl 3 förberedde jag köttfärssåsen. Och strax före 4 åkte jag o hämtade tjejerna :)
Jag har ökat på deras dagistider inför denna terminen. Jag var tvungen för att få allt o fungera, ingen blir direkt lyckligare om jag inte hänger ihop.....

Nu kunde jag komma hem med tjejerna och jag var GLAAAAD. Jag kände ingen stress för jag hade inget som hängde över mig. Jag vet ju att det är såhär jag mår när jag väl får det att flyta, men fanken va svårt det ska va att få till det då.......

Sen gjorde jag matlista förut, faktiskt.... det pratade vi oxå om jag o kompisen... arla.se.... har varit medlem där i ett antal år, men inte kommer jag mig för att använda det. Men NU gjorde jag de, så i morron ska jag handla för en veckas mat :)
Fast jag fick ett jädrans tokbryt ADHD á la tvåtusenåttahundrasextiotvå för det funka inte att trycka på inköpsknappen, då ska ju alla ingredienser "floppa floppa" komma upp i ett fönster..... och det gjorde dom ju då inte ...... tja.... datan var nära att dödens dö.... hrmm... så kan det oxå bli emellanåt....

Fick väl skriva den för hand då...
Bäst är att jag handlar direkt efter jag lämnat tjejerna i morron, annars "fastnar" jag hemma i nåt kuligare :)

Jag gillar inte att alltid behöva känna mig stressad, orolig, irriterad.... har gjort det i hela mitt liv... och kommer att göra fortsättningsvis om jag inte får styr på vardagen.... och om jag nu, vid snart 40 års ålder fortfarande inte "kommit på" hur man gör... så är det nog så enkelt, att jag behöver hjälp med detta... frågan är då bara... VEM ska hjälpa mig, och VAR hittar man hjälpen????

nä gonatt sååå

Alla dunderkommentarer
Linda har skrivit detta:

Varför har du så många kompisar, när jag tvingas att umgås med kartonger, kurslitteratur, och mitt tvivel på vad fasiken jag håller på med...?
Jag vet inte hur man gör..jag tänkte att jag tar det när vi flyttat och kommit i ordning. Då ska jag få ett välstädat hem, jag ska vara en god student, och en god mamma som aldrig klagar på mina barn.
Jag ska ge Cassandra den struktur och planering hon (och jag) behöver för att må bra.
Jag ska bara flytta först;)

Nickan har skrivit detta:

hej, det är "kompisen" som skriver......
jag fick faktiskt också lite energi, som du kan se om du läser min lilla blogg...
kanske skulle följa med och storhandla imorgon--
Nääää förresten - ingen bra idé då kanske vi bar skulle hamna på "Karma"..;)
Förresten ska jag besiktiga bilen imon ju... (tror jag) hmm får nog gå o kolla, om jag nu skrivit upp det någonstans..... shiiit också.

2007-08-06 @ 22:26:39
http://Nickanpickan.blogg.se är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Ledsen att vara jättetråkig. Planering. Rutiner för varje dag. Att lägga din underbara energi på att göra det tråkiga först. Egentligen vet du allt det här. Får du bara rätt människa att hjälpa dig att få ner det på pränt och motivera dig varför så är det klippt och skuret:-D. Du klarar det! Jag vet det!

2007-08-08 @ 18:21:37
http://skewaewa.blogg.se är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen