Hysterisk eftermiddag...

Det var liiiite mycke möten idag kände jag, eftersom dom låg i tid så jag fick avbryta 2 av dom tidigare för att hinna till nästa.

Först var vi på nätverksmöte med projektförslaget för vuxna. Som vanligt är problemet att npf-gruppen glöms bort när man planerar verksamheter. Men men, vad kan begäras, vi har ju bara hållt på med dessa möten i ett år nu. Man kan ju inte begära att kommunen ska hinna komma med nån lämplig lösning på sååå kort tid... nänä icke då...

Sen var det föräldramöte på gymnasiet. Mycket intressant. Det mest intressanta var att se en rektor på en skola som inte passerat 30 ;) Äntligen.
Nu går han ju mediaprogrammet, med inriktning spelutveckling. Och ja, det är överpresentation på pojkar där, och ja det är pojkar som lever för dator. Därför är det väl ändå viktigt att man också får röra på sig.
Eftersom Idrott och hälsa är ett kärnämne, som man får betyg i, så måste man ju bara av den orsaken ha det schemalagt... eller?
Nä, var tredje vecka står det idrott på schemat. TEORI!!! När ska dom röra på sig? Jo, dom har fått varsitt kort till friskis och svettis, 15 ggr. Dom ska själva boka tid, och då också ta ansvar för detta. Kanon, sa jag på föräldramötet, det kan vi ju bara glömma att min son kommer att gå dit, han dör ju om han måste ta 2 steg extra.
En annan mamma berättade att hennes son varit o tränat, och hade så ont i armarna så han inte kunde äta... den enda rörelse hon hade sett sonen göra var en svepande rörelse över tangenterna, självklart får man då ont om man måste köra på en crosstrainer med armrörelse åt ett annat håll ;)
Jag undrar ju nu, hur eleverna ska bli betygsatta, om det inte finns någon fysisk aktivitet med kontroll av lärare???
För det finns ju betygskriterier faktiskt, ska alla då få IG??
Ja, får väl maila skolan och kolla lite närmare hur dom tänkt sig detta...
http://www3.skolverket.se/ki03/front.aspx?sprak=SV&ar=0809&infotyp=5&skolform=21&id=3201&extraId=

Jag hade velat prata om detta vid fikat som dom bjöd på, men då vi hade styrelsemöte idag, så fick jag lov att lämna innan fikat. Jag hade mailat styrelsen på eftermiddan och påtalat att jag blir lite sen, och också lite punkter som vi behövde ta upp idag. Eftersom varken kallelse eller dagordning hade skickats ut så fick jag väl lov att maila dessa punkter. Det är ordförande som har ansvar för kallelse och dagordning till styrelsemöten.
Jag kom dit en kvart försent.
TOMT, ingen var där.
Jag hade med mig viktiga papper angående årsmötet i Hudiksvall, som vi behövde diskuttera. Om en person ska representera föreningen och lägga sin röst på något som alla kan stå för,  så är det rätt bra om man diskutterat detta innan.
Jag har ingen aning vad övriga styrelsen blivit av. Jag skickade ut förfrågan för en vecka sedan vem som ska åka till hudiksvall. Inget svar. Jag skickade ut ytterligare förfrågan i söndags. Ett svar, från en suppleant.
På föregående protokoll står det klart och tydligt tid, datum och plats för kommande styrelsemöte, vem som kallar osv.

Jag blev TOKFÖRBANNAD, kan jag lugnt meddela. Jag gör vad jag kan för att hålla föreningen levande, för att jag tycker det är roligt, men allvarligt talat, nu känner jag inte för det alls längre. Jag fick lov att åka iväg och köpa lite mat, för jag var vrålhungrig. Att samtidigt ha rökabstinens gjorde inte direkt saken bättre.
Vi hade ju medlemsmöte efteråt, så jag åkte tillbaks och en ny förälder som vill bli medlem dök upp. Vi hade en jättetrevlig pratstund.

En annan viktig sak som vi behövde ta upp är att det finns en biljett över till hudiksvall, då en annan lokalförening fått förhinder. Jag fick förfrågan igår om vi hade någon som kunde ta den biljetten.
Jag vet inte..... för styrelsen dök inte upp på mötet.....kunde varit mitt svar.
Jag ringde upp en medlem i föreningen, som har visat stort intresse för engegemang i föreningen. Jag ställde helt fräckt frågan till henne, om hon hade lust att åka, utan att rådgöra med styrelsen.....
Jag anser personligen att någon som brinner för det, ska få möjlighet att åka.
Jag får svar i morgon. Jag kunde ju inte konsultera styrelsen, då dom inte kom....

Jag kunde ju ringa runt till styrelsen också, men jag känner att min gräns går nånstans faktiskt. Jag kan inte ta ansvar för allt....

Nu ska jag skriva styrelseprotokoll, och maila ut till styrelsen.... hehe ;) återkommer om det senare.....

Alla dunderkommentarer
A har skrivit detta:

Hehehe.... Jag har fått permanenta märken på mitt ena lår efter värmen från datorn =)



Lycka till förresten igen med antirök

Kram

jayne har skrivit detta:

JAAAAA...just ja...

hennes adress var???

DET hade jag glömt...skicka gärna den igen,,,ska läsa igenom ditt inlägg.

2008-09-09 @ 23:30:05
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
jayne har skrivit detta:

OJ...vilken dag.

Ja du...idrott... min son har ju tagit bort det, av många skäl... han ska träna på friskis..är dte tänkt.. men jag får tjata..tjata...tjata. Men jag är likadan själv.

Börjar och slutar...börjar o slutar.

Att röra sig är viktigt..och ja HUR ska kolan kunna sätta betyg här...beroende på antal ggr eller vad??? hmmmm...

Man kan ju "stämpla" in utan att röra på sig..så att säga... hm hm hm hm.

Du gjorde rätt när det gällde biljetten....absolut!!!

Kram...

Ja....sonens skola är... vad den är...

Det värsta (??? nej inte värsta egentligen) att denne lärare är yngste sonens mentor..TJOHOOOO va kul ;)

2008-09-09 @ 23:34:49
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Ulla har skrivit detta:

Vilken dag du haft! Jag trodde jag hade en jobbig dag med sjuka kollegor och många barn, men det var inget jämfört med din dag. /Kramar!

2008-09-10 @ 06:45:00
http://ulla67.blogg.se/ är min hemadress
Cyberspunken har skrivit detta:

Vilken nu går det i 180 eftermiddag du hade!

Galet det där med idrotten, kan det vara så att de har mer teoretiska krav på gymnasiet för att få G i ämmnet idrott? tyckte att det såg så ut, hmm men det gör ju inte saken lättare, det kräver ju mer av eleven att planera och få in dessa pass på F&S och vem följer upp det? Dessutom är det ju väldigt viktigt att få in regelbunden träning av någon form.

Ja ja hoppas att det löser och att du får något klokt svar från skolan!



2008-09-10 @ 06:49:09
http://cyberspunken.blogg.se/ är min hemadress
dampmamma har skrivit detta:

Du har rätt, vi alla med npf borde engagera oss mer och inte bara strida på hemmaplan. Så räkna med en ny medlem och en person till på nästa möte!

2008-09-10 @ 08:14:25
majsan67 har skrivit detta:

spännande dampmamma ;) nästa möte är 23/9 kl 18.30 och för vuxna med npf ;)

du är sååå välkommen

2008-09-10 @ 12:51:57
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress
projektIngela har skrivit detta:

Majsan! Du är görviktigt på NPF projektmötena med nätverkslaget! För man orkar inte sånt här ensam.

2008-09-10 @ 17:45:59
majsan67 har skrivit detta:

gulle dig Ingela ;) Nä man orkar inte sånt ensam. Stå emot och stå på sig mot tröga kommunfolk är inte något av det enklaste.. hmmm skulle man kunna få en utbildning i sånt tror du???



2008-09-10 @ 18:17:26
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen