LUS JUL!!

Ja, dom flesta brukar väl skriva GOD JUL , kanske så här dan innan julafton. Ja, dom som har en god jul, och inte en massa LUS JUL...

Har kutat som ett skållat troll hela kvällen, allt för att slippa som tidigare jular springa arslet av mig efter midnatt med alla förberedelser.
Jag var i princip helt färdig redan kl 8.
Japp....
Jo, i princip, men då jag har en dator som vem som helst skulle döda om dom hade den, så tog det ytterligare 2 timmar att få ut några kryptiska bilder där jag gömt julklappar som ungarna ska få leta upp i morrn bitti.
Det har jag gjort sen grabbarna varit små, och den äldsta är snart 17, men han tycker det är skitkul fortfarande.
Därför får han masa sig ur sängen senast 8 i morrn bitti, och det har han godtagit ;)

Men innan jag kör dom i säng, ja åtminstone den yngste, så frågarn jag oxå den yngste om han kan va så snäll o kolla i mitt huve om jag har några kryp då det plötsligt kliar nåt vansinnigt ovanför högra örat.
I HELVETE HELLER, blir svaret.
nähä..... frågar den äldste.... med samma svar... dom är hemskt trevliga så här dan innan julafton, att dom inte är rädda för att jag ska knyckla ihop varenda paket som dom nånsin kan tänkas få ??!??!
Jag får väl lösa problemet själv, far in i badrummet, rotar fram den PATENTERADE luskammen, som jag har kammat mig fördärvad med redan, ställer mig över handfatet, och kammar och kammar och kammar. Jag lovar att jag faktiskt är flintskallig vid det här laget, för halva huvet hamnade i handfatet. Måste ha väldigt löst sittande hår....

Man har ju en del löst sittande skrokt i skallen, och när jag står där o stirrar i handfatet för o kolla om det rör sig, och inte ser nåt annat än skit, så ropar jag på lus-experten, min yngste för o be honom kolla om det är ägg, dom där små plupparna som ligger i handfatet.
Han blänger först på mig, och ber mig vänligt men bestämt att avlägsna mig från hans närvaro så han möjligen inte ska bli smittad.
Jooo, morsan det där är ägg, och dom kläcks snart vet du!!!!

Men HALLÅÅÅÅ, dom får kläckas hur mycke dom vill, men dom ligger i HANDFATET!!!. Och om det finns ägg, så måste det oxå finnas LÖSS, och VAR är då lössen????Jag SER inga!!!

Inte FAN vet jag, säger ungen och går....
*svär*

Ropar på nästa gängliga tonåring, KOM HIIIIT, kolla om det finns några löss!!!!

2 sekunder... JAG SEEER EN , KOOOOLLA DÄR!!!, DÄR ÄR EN, SEEER DU MAMMA, DEN RÖÖÖR SIG!"!!
VAAAAR??????

Jag blir såååå TRÖÖÖÖTT!! Jo, han hade tyvärr rätt, (han får inga julklappar, jag lovar, för det var han som sa jag hade löss)

Men det där var inga löss, det var nymfer, nykläckta och fina minsann.
HUR är det möjligt, så noga som jag behandlat dottern??? Jo, men som sagt, det tar 9 dagar från ägg till nymf, alltså placerades dom i mitt huve innan jag upptäckte dom på dottern.
Jag körde i äggschampo, lät det värka, sköljde ur,  och en ny kamning, ingenting mer hittade jag, förutom ännu mer av huvudhåret, (jo jag är snart flinskallig)
Sen öste jag en halv burk av apotekets värdelösa lusmedel, och nu ska det värka i 12 timmar.

Ingen ska ju inbilla mig att det är lätt o få bort dom där odjuren, trots noggrann behandling och kamning. Det räcker man missar ett enda satans ägg, så är det kört....
Inte konstigt att det härjerar på skolor och dagis utan slut.
Jag har nu startat en egen frivillig klubb, vill ni vara med så kör vi. Kamma av er håret, eller raka det ännu hellre så slipper ni eländet ;)
Det finns förresten redan en klubb ni kan joina....
lusekofta
Gå med där istället så slipper jag starta nytt projekt, har faktiskt lite annat o göra ;)

hjäälp, det kryyyper!!

Men i alle fall, så vill jag önska er alla en RIKTIGT GOD JUL!!! ;)

han har väl ändå inga löss va???

Alla dunderkommentarer
A har skrivit detta:

Uäck...Jag avskyr löss..Det tog oss nästan ett år att bli av med dem helt här hemma. Behandlade men fick tillbaka och det vandrade mellan oss... Hoppas ni får bort det helt.

Önskar dig en God Jul vännen

Kram

jayne har skrivit detta:

ihhhh.. säger jag..

Vi har haft ett HELT år med löss på jobb.. och jag har sluppit (tackar min stjärna!!!).. men jag vet vad du går igenom.. har också kammat av mig mitt hår.. så nu ser jag ut som jag gör.. risbuske är jag!!!

Hoppas nu du får en lusfri jul... kram.. eller nej.. God jul

;)

2008-12-24 @ 13:31:51
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Hade du inte att göra ändå tyckte du?? Ingen ände på vad du kör på för att aldrig få lugn och ro måste jag säga.....Tur du har dina sköna ungar och att de har dig! Utan en sådan morsa som får dem att inse vad de går för och vilken enorm potential så hade de fastnat i samma beteende som min grannes barn. Att inte tycka att de är värda någonting och att de aldrig kan komma någonstans. Jag vill passa på och ge dig massor av beröm! Den största tjänsten vi kan ge våra fantastiska men emellanåt speciella ungar är ju just att vi stärker deras självförtroende så de vågar ta gör sig. Det är du ba' helt bäst på:-D.

2008-12-24 @ 22:32:24
Ulrika har skrivit detta:

Suck ja, dessa löss. Än har vi knackar-mig-i-huvvet-tar-i-trä klarat oss här men varje vecka kommer en lapp från skolan att det finns löss. Varje satans vecka....

2008-12-26 @ 10:44:48
http://nollkollcarlsson.wordpress.com är min hemadress
Ulrika har skrivit detta:

Oj. Glömde ju.

Hoppas du har haft en fin jul med famijen. :-D

2008-12-26 @ 10:45:44
http://nollkollcarlsson.wordpress.com är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen