Journalister/läxor/advokater... UPPROR!!

Uppror är väl kanske inte rätt ord. Upplopp borde passa bättre. För det lär det bli snart i den här kommunen.

Är det bara den här kommunen som har ekonomisk kris?
Vi hör nämligen inte mycket från andra håll. Eller är det kanske så att denna kommunen har valt att prioritera helt annorlunda än andra kommuner? Det vore ju i så fall inte särskilt smart.

Idag har jag träffat en journalist på en lokaltidning. Förra veckan så jagade han rätt på en assistent på sonens skola för en intervju. Och kan ni tänka er, utan att veta något så lyckades han träffa just sonens assistent ;)

Denna veckan kommer en artikel utifrån mitt perspektiv. Och det lär nog fortsätta varje vecka tills någon tar sitt förnuft till fånga och använder hjärnan lite.

Vi håller på att samla ihop oss och det kommer att låta ordentligt från Kungsbacka framöver. Jag undrar när bomben ska brisera? Det är KNÄPPTYST från kommun och skolor. Va fanken håller dom på med? Har dom låst in sig i nån jävla bunker?

Och ja just de, eftersom kommunen begår lagbrott ur alla vinklar så har jag sett till att dom även får påtryckningar från advokat. Det finns ju inte i min värld att sonen ska bli utan sitt stöd. ALDRIG!!

Det är rätt märkligt ändå, för 1½ år sedan gjorde en lärare bedömningen att han inte nådde målen i särskolan. Nu ska han helt plötsligt förväntas klara sig själv. Ja nog för att han är fantastisk min kille, men det finns ingen som helst logik i detta.

Jag fick idag reda på av en g(k)rävande mamma ;) att det SKA finnas en resursansvarig i varje kommun. Någon som rektorerna kan vända sig till när det finns behov av en assistent.
Var finns den, och vem är det? Det kan ingen svara på.
Det är ju fan inte konstigt att det inte fungerar med stödet då ingen har ansvar. Som det ser ut kan alla skylla på alla, och ingen behöver ta konsekvenserna.

Men jag ska nog luska reda på det oxå, som allt annat. Ja, men hörrni, mamma kan jag väl va i himlen då jag möts där med mina änglar om sisådär 100 år, Vem har tid att vara mamma, den rollen blir man ifråntagen så fort man får ett barn med särskilda behov. Man har fullt upp med annat, som att vara samordnare, pedagog, psykolog, advokat... o fan o hans moster.

Till läxor då.
Idag fick vi hem en hel LUNTA med läxor. Musikläxa tills i morgon, matteläxa tills i morgon har han redan sen innan, So-läxa tills i morgon, fysikläxa till torsdag, kemi-prov tills på fredag.

HALLÅÅÅÅÅ, eeeh vad är det som inte går in??
INGA läxor bestämde vi. Och det här är ju helt orimligt. Just nu fungerar han inte i skolan. Han tar inte till sig något på lektionerna, han får ingenting gjort. Är det då rimligt att förvänta sig att han ska mäkta med så mycket läxor också??
Ja men shit jag glömde bort en sak, han ska ju klara sig själv numer. Jamen då tar han säkert eget ansvar för läxorna också. Så löste vi det problemet ;)

Jag försökte förut att sätta mig med honom. Han rörde ihop allting. Kemiprovet handlar om syror och kemikalier, men det läser vi inte nu säger han vi läser om el. Ska vi ha prov på en sak men läsa om en annan???
Eeehhh, men ja, nu tillhör ju elen faktiskt fysiken...

Det är så rörigt för honom just nu, han kan inte hålla isär allt. Måste han verkligen göra allt på en gång? Det måste gå att bygga upp det annorlunda på nåt sätt.
Det som försvårar det hela är dock att han vill göra som dom andra, och han har fått lov till det, för att han inte ska känna sig överkörd. Men samtidigt ser vi nu konsekvenserna av det, han fixar det inte.

Gode gud hur ska det sluta.

Nu ska jag maila mentorn och fråga vem fan som bestämt att han ska ha alla dessa läxor trots att vi bestämt något annat.

suck, ingen ro ingen vila...

Alla dunderkommentarer
Ulrika har skrivit detta:

Men.... OJ :-o

Sitter bara och gapar, tror knappt det är sant. Fast jag vet att det är det så... det är så...



Jag hittar inte ord.



Ger dig en hög stärkande kramar, du verkar behöva all styrka och ork du kan få nu.

Ge dom vad de tål! Du klarar det. Om någon kan så är det du.



Kramar

Ulrika har skrivit detta:

Ja det har verkligen en förmåga att samla ihop sig en massa. Det funkar ofta för stunden, sen är man väääldigt trött.

Fast jag verkar ha en period igen, suck... Sitter uppe halva nätterna. Gillar inte de perioderna, man är så trött sen ju ,-)



Vassego, jag tänkte nästan det var behov av det. :-)



I skolorna som är aktuella för vår familj har vi inget hört. Men i Falkenberg var det ett antal tjänster som skulle bort från samma skola. Sanslöst. Sen blir man ju orolig när Resurser från "våra barn" dras in. I Varberg har de ju lagt ner resursskolan :-o Knappt man tror det är sant.



Jag hoppas verkligen att de inte så mycket som tänker på att röra resurserna, de få som finns här. Det borde de inte göra någonstans, blir upprör bara jag tänker på det.





Tänkvärt:



“Jag är ett barn med särskilda behov.



Barn med särskilda behov blir så lätt barn med särskilda besvär.



Barn med särskilda besvär blir lätt särskilda.



Särskilda barn blir lätt isär-skilda.



Isär-skilda barn får lätt särskilda behov.



Särskilda behov är inte särskilda–bara STÖRRE–



STÖRRE BEHOV har väl även du ibland.”



/Berit Schaub





Kramar



2009-03-17 @ 08:23:38
http://nollkollcarlsson.wordpress.com är min hemadress
Eva S har skrivit detta:

Wow inte bara Berit Schaubs kloka ord (var finns hon vi gör henne till ordförande i vår "förening för NPF_barnens framtid) utan även du nollkollcarlsson klokhet! Vad skulle skolvärlden göra om vi föräldrar till barn med "större behov" gick samman i en landsvid förening?

2009-03-17 @ 11:19:10
jayne har skrivit detta:

OJ....oj....oj...

Var på en föreläsning idag och fick höra standardbarn och icke standardbarn. Han menade att standardbarnen kunde ha en standardutbildning med standardlärare... man kund etom vara en standardförälder då.

Men sen finns det dessa barn där standarden inte funkar. Att då komma och säga att barn måste ha ditt eller datt (ja uppfostran, läxor, prov...) är liksom fel tänk.. för standardlösningar fungerar inte.

Dessa barn behöver en flexibel vuxen, en vuxen som kan se individen som den är.

Ja...tänkte ja.. var finns då dessa flexibla när det gäller lärarkåren, ploitiker..ja---

Bra att tidningarna reagerar...heja heja heja.

Men som du skriver.. tänk att få vara mamma "bara"... undrar hur det är.

Massor massor massor av kramar.

2009-03-17 @ 20:03:14
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen