Jag har anmält en blogg

Detta är första gången som jag anmäler en blogg, och förhoppningsvis den enda och sista.

Jag har aldrig haft problem med att andra har andra åsikter, hur skulle det se ut om alla tyckte lika?
Jag har också all rätt i världen att ha mina åsikter utan att bli kallad för både det ena och det andra.
Dessutom är det inte bara jag som blir påhoppad och kränkt utan 90% av befolkningen, som anses vara mördare, våldtäktsmän, ohyra och svin i största allmänhet. Detta är inget annat än en form av rasism.

Därför har jag anmält blogginnehavaren med stöd av detta inlägget som jag klistrar in härunder:
Därmed avslutar jag diskussionerna kring detta fortsättningsvis, och kommer framledes att radera ev kommentarer från personen ifråga.


Fundamentalister (Mig själv) Publicerat fredag 19 september 2008 09:50


   Att min ton då har blivit lite hård i samband med ärtan beror på att allt tyder på att hon saknar tom grundläggande insikt om sin omgivning samt en grundläggande allmänutbildning som man tar för givet att folk har. Eftersom jag lagt ner otroligt mycket tid av mitt liv på naturvetenskap, historia, beteendevetenskap, neurologi och genetik plus en rad andra ämnen. När en person kommer och påstår att jag bara snackar skit så förväntar jag iallafall att man är något insatt i det man klankar ner på. Nu fattar jag att hon knappt förstår någonting i sin omvärld och har en egen fantasibild som hon vägrar att släppa, samt blir helt rabiat om någon grundar sina åsikter i stor kunskap och fakta vilket leder till att man inte har samma uppfattning som henne. Jag har mina gränser också, och vid total okunskap och ovilja går min gräns för tålamod.


   Just det här inlägged riktar sig till folk inom min genetiska grupp som blir marginaliserade med olika fabrikerade diagnoser. Påstådda diagnoser som saknar vetenskaplig och medicinsk grund. Men är stödd av vissa personer inom min grupp som  t.ex Majsan som jag anser beteer sig som en indoktrinerad politisk el religiös fundamentalist.

   Emot personer som henne så är det helt omöjligt att få rätt för att dom uppvisar beteende som personer får i små isolerade sekter. Och man måste avprogramera dom med en verklighetsbild som vi andra har och successivt få dom själva att komma fram till den här insikten. Men det skiter jag i för att jag tycker hon är en ärthjärna.

  
Inom min grupp så har det visat sig ett visst behov av en viss grupptillhörighet som går att förklara. Vissa har ett större behov än andra av oss då. När det kommer till den här typen då så sannolikt hade hon inte fått adhd diagnos och blivit medlem i RF-A så hade det säkerligen yttrat sig på något annat sätt. Om hon dumpar några underliga kommentarer som är aggressiva, hatiska, underliga etc så får väl resten av oss ha lite överseende med henne då. Men förhoppningsvis så slipper jag henne framledes nu.


   Jag har ju kopplat nu att hennes okunskap är omfattande och att hon lyssnar på precis ingen, samt blir väldans knepig om man ifrågasätter hennes sektliknande organisation.

   Man kan alltid hoppas på att hon inte knepar mer på min cyberhörna, eftersom det är ett irritations moment. För mig är det inte lönt att försöka förklara längre för henne eftersom hon saknar grundkunskaper inom alla områden som jag pular med.

   En uppfattning som är svår att kombinera idag äro. Personer som får Adhd/AS diagnos skapar en egen bild av vad Adhd/AS är, som inte är förenlig med den kliniska bilden. Ofta då så får man utgå att vi skapar oss en egen bild av diagnoserna som utgår från hur vi själva fungerar eftersom dom säger att vi har det här och det här. Eftersom den kliniska bilden inte är förenlig med våran självbild, så drar man olika slutsatser om varför den kliniska beskrivningen är så missvisande. Eller så läser man något helt annat när man tittar på texten som beskriver den kliniska bilden.


   Jag har haft lite duster med Majsan efter hennes knepade påhopp på mig. Om just hon läser detta då. Jag har lixom från start inte varit intresserad av dig och vad du pular med, att jag dividerat och dribblat med dig beror på att jag tyckte ditt påhopp på mig var helt obefogat. I hennes verklighet så betyder Funktionshinder, Handikapp, Neurologisk nedsättning någonting annat än i resterande världen, vad hon tror att det är skiter jag dock i då.

   Just av dom som får någon av alla olika diagnoser som finns för våran genetiska grupp har ju givetvis olika personligheter som alla andra, och vissa är uppenbart otroliga ärthjärnor. 

   Varför min grupps egna självbild är svårförenlig med Neurologin och Psykiatrin beror på att ofta så berättar dom endast en vag bild av vad dom olika bokstävs kombinationerna betyder så att dom flesta utgår från sig själva. *Efter just jag då har fått denna diagnos, så måste den stå för hur just jag fungerar som person*.


    Det som är konstig är att läkar och neurologers bild inte överens stämmer med verkligheten. Utan just fysiologiskt och intelligens mässigt så beskriver dom majoriteten. För att sen påstå att våran grupp har t.ex 10% mindre hjärnvolym och lägre IQ än snittet, fastän det bevisligen är motsatsen.

    Just det här att bara för att man befinner sig i våran genetiska grupp, så betyder det ju faktiskt inte att man är beläst och kunnig, samt hyser en viss IQ över snittet som majoriteten av oss har.

    Det tog ett tag innan jag kopplade att hon har anknytning till RF Attention. Men det förklarar ju mycket. Att försöka snacka och resonera, samt förklara vissa saker som vad den kliniska bilden är osv. Det har varit helt lönlöst och som att snacka med en religiös fanatiker.


   När hon är inne och läser material hos sin organisation, så kanske det hon föreställer sig att hon läser, och sen vad det i verkliga världen står konkret nerskrivet överens stämmer.


   Jag har under en viss tidsperiod försökt att förklara på lite olika sätt, om vad min negativa inställning till psykiatrin grundar sig i som jag idag har. Vad det beror på och var jag har fått allt material som lett till det. Men det har inte lett till mycket.

   För att dra en fin liknelse som är värdig vår genetiska grupp. Några år sedan så såg jag ett repotage om en Afrikansk snubbe som var rasist och skinnskalle. Han ansåg att han själv var sämre än hans nazist polare, och egentligen så borde dom göra sig av med han, för att han var en lägre stående varelse då. Hans resonemang var ju då inte så värst klok, med tanke på hans egna ursprung. Men självhat yttrar sig på lite olika sätt då.


   Det var barnläkaren Leif Elinder som uppmärksammade just att RF-Attension är sponsrade av dom som tillverkar det statliga amfetaminet för mig, samt så har jag läst att FN har varit på Sverige och US, och tyckt att det är olämpligt med tanke på att dom är partiska och har en väldigt hög utskrivning av amfetamin gämfört mot andra länder. Leif Elinder har i Sverige fått utstå flera påhopp av sekten RF-A som med iver vill att kids ska ha droger och ingen som har någon bokstavs diagnos klarar sig utan. Att L.Elinder ifrågasatte det kloka att ge barn droger istället för att anpassa miljö och skola till dom, fick ju konsekvenser för han. 


   Nåja, av en tillfällighet och lite tur så hittade jag en vetenskaps community som förhoppningsvis kan hjälpa mig vidare med vissa luckor, som inom genetik och kemi samt lite andra skojjiga ämnen.


Alla dunderkommentarer
Ewa S har skrivit detta:

Suck. Blogginnehavaren startade alltihop genom att gå in på din blogg och skriva. Skriva mycket förvirrat och i ett tonårsspråk med ofantlig mängd stavfel, men eftersom jag tillhör undermänniskorna då efter hans åsikt är det säkert så att jag inte förstod pga det.



Blogginnehavaren kunde nöjt sig när ingen här var intresserad att läsa Eva Kärfvepropaganda (vilket jag anat mig till hela tiden att han är anhängare av) och letat vidare där folk var intresserade. Men nej då det skulle rotas och petas i saker som blogginnehavaren inte hade det minsta med att göra.



Blogginnehavaren är i sin fulla rätt att ha åsikter och tänk men vi som väljer att läsa här och inte på/och hans blogg är i vår fulla rätt att inte lyssna. Jag försökte en gång men blev rädd.



Jag har ALDRIG i hela mitt liv våldtagit och allt som jag är anklagad för därinne i en fullständigt ursinnig propaganda mot en bestämd del av befolkningen. Jo jag har försökt att läsa den men mår riktigt dåligt av det. Att jag tyvärr är petig med stavfel har inte riktigt hjälpt upp att det är lättare. Men propagandan som dundrar fram hur dåliga ALLA jag och resten av befolkningen är måste jag säga är värdigt en diktator. Jag har aldrig deltagit i detta jag har alltid kämpat för att se människor utifrån där de står men jag aldrig påstått att jag förstår alla eller vet allt. Men jag har kämpat för att visa respekt. Efter att ha läst denna blogg så är det första gången jag känner ett avståndstagande och då är jag femtio.......SÅ jag kommer inte lyssna på denna propaganda eller läsa den. När jag skrivit detta är det för min del slut i alla åsikter och diskussioner. En KLOK man som sade en gång (JA han har AD/HD och en av mina idoler). Det bästa man kan hjälpa sig själv med är att inse att man kan inte förstå allting men man kan vara ödmjuk nog att erkänna det. Tack dampmamman för många kloka ord och tack Jayne för fullständigt obetalbara kommentarer. Er och Majsan och er andra av läsarna som har tänkt sig att ha en bra helg tillönskar jag det:-).

2008-09-19 @ 15:36:23
jayne har skrivit detta:

Men hjälp...alltså...vad ska man säga....

Bra gjort majsan!!!!

Korven har skrivit detta:

hej, jag läste något om fuskcigg i jennas blogg. Jag vill sluta rökaaaa, kan inte du berätta meeeer? (A)

2008-09-19 @ 15:37:52
http://enlitenkorv.blogg.se/ är min hemadress
Linda har skrivit detta:

Skulle du Majsan ha hoppat på honom? Var? Här på bloggen? Det jag har sett är en osedvanligt tålamodig Majsan som försökt redogöra sina ståndpunkter och det på ett respektfullt sätt. Man måste nog vara oerhört känslig som person för att uppleva en annan åsikt som kränkande.

2008-09-19 @ 16:00:45
dampmamma har skrivit detta:

BRA (jag skriker så du hör) gjort Majsan!!!!



Jag tycker att du har bemött den käre M på ett förvånandsvärt tålmodigt sätt, men den här gången gick han lite för långt i sina påhopp. Jag gjorde samma sak som du imorse...

Låt dem som är intresserade av hans konspirationsteorier läsa hans sidor, vi som använder vår hjärna föredrar din!!



Ha en trevlig helg allihop









2008-09-19 @ 16:10:13
A har skrivit detta:

Alltså snacka psykopat och indoktrinerad sektmedlem... Vilken tönt. Det är ju han som inte kan lyssna på andra... Fy vilken obehaglig "människa".....

2008-09-19 @ 16:10:46
http://amittilivet.blogg.se/ är min hemadress
Lillith har skrivit detta:

MIKAEL! Jag vägrar läsa dina j*vla skitord. Vet du varför? Ordbajseri av alla högsta grad.



Ja, jag hoppar på dig. Jag anser att du har gått för långt. Detta är inte ens mitt riktiga namn eftersom jag anser att du är inte värd att veta det.



Du är en otäck människa. Sluta upp med det du gör. Du ser inte ens mina kommentarer. Du tänker bara Majsan majsan majsan, ååh hon e så dum. Men du ser inte mig, och vet du vad? Jag är jävligt elak, jag är en egen person som är way more mean. Majsan gjorde rätt i att anmäla dig. Om hon inte gjort det så hade jag gjort det.



Och vet du vad? Du vet inte ett jävla dugg. Du stavar dessutom fel. Eller är det ett av dina tiggertics?

2008-09-19 @ 17:04:58
Tant Rasch har skrivit detta:

hahahaha



jag klippte ut en liten del:



"....Det var barnläkaren Leif Elinder som uppmärksammade just att RF-Attension är sponsrade av dom som tillverkar det statliga amfetaminet för mig, samt så har jag läst att FN har varit på Sverige och US, och tyckt att det är olämpligt med tanke på att dom är partiska och har en väldigt hög utskrivning av amfetamin gämfört mot andra länder. Leif Elinder har i Sverige fått utstå flera påhopp av sekten RF-A som.... "



Tänk att jag är med i en SEKT! hahaha Jag äääälskar sekter!



Jag hör till dem som anser att man borde få snacka om concerta och andra läkemedel i samband med adhd etc inom föreningen. Jag personligen hade GLADELIGEN tackat jag till varenda läkemedelssföretag men som sagt var, det sker inte och kommer inte något som helst samarbete mellan Attention och läkemedelsföretagen. Det är klubbat och klart kan man säga.



Påståenden av det där slaget som jag klippte ut och klistrade in här är mycket vanliga just för att missförstånd av den här typen ska uppkomma och gärna skapa så mycket skuld och skam som möjligt hos enskilda personer. Men se det går inte. Och här kan faktiskt vår "TANTSEKT" ;.) göra nytta. Vi är inte förenade under någon organisation, vi är inte ens organiserade ju - däremot ligger vi inne med dels öppenhet och dels helvetes mycket kunskap om ämnet, medicinering och blir allt starkare som personer eftersom VI FINNS. Och ALLA förespråkar inte att man måste medicinera.

2008-09-19 @ 18:31:03
http://lenerasch.wordpress.com är min hemadress
Kimberly har skrivit detta:

"våran genetiska grupp" va? Vilken grupp är det? Jag är ny just här även om jag är gammal på nätet och har inte stött på personen innan. Jag läste inlägget två gånger (det var JOBBIGT) och jag förstår INGENTING. Men det låter som det var ett bra beslut att anmäla personen. Om du ursäktar så skall jag bara hitta någon lämplig "sekt" att gå med i! Det skall bli så spännande!

2008-09-19 @ 20:42:49
http://vegangeekgirl.blogspot.com/ är min hemadress
Ulrika har skrivit detta:

Men shit!

Vad är detta för en stjärt? :-o

Jag är mållös efter att faktiskt ha orkat igenom inlägget. Inte för att jag förstod så vidare, men jag har ju tittat på det.

Det finns verkligen folk och så finns det folk. De som blir över är en kategori för sig...



BRA att du anmält. Bra att du inte ger dig.

Ja, jag får väl återgå till sektens forum och läsa lite.

Du vet inte om några fler sekter?

Det skulle väl vara Damptanterna då...

2008-09-19 @ 20:53:12
http://noll-koll-carlsson.blogspot.com är min hemadress
Katta har skrivit detta:

Men jisses då. Vilken värld levar han i?? Hur kan han bara få det till att MAJSAN hoppat på HONOM, när det var HAN som hoppade på MAJSAN i MAJSANS BLOGG?????

Ja, en rolig fredagskväll fick jag i alla fall när jag försökte förstå svammlet i hans blogg... Moahahahahaha

2008-09-19 @ 21:49:04
http://www.kattarina.se är min hemadress
belinda har skrivit detta:

Du är en sån fantastisk människa, vet du det? :)



Men alltså saken är ju att mina kompisar läser min blogg, och mina värsa ovänner. Och visar jag för mycket känslor går det runt och det vill jag inte heller lixom. Men man kan ju starta två bloggar, men det tar tid och är ansträngande..



Jag gjorde som du sa, valde bilar! bra val och toppenbr film..Sett den? :)



kramar

2008-09-19 @ 23:56:53
http://misstricky.blogg.se/ är min hemadress
birgitta har skrivit detta:

det här var nog den mest substanslösa smörja jag läst på länge. Begriper noll. Men har en känsla av att författaren till ovanstående inlägg begriper ännu mindre.



kram!

2008-09-20 @ 16:47:35
http://witchbitch.wordpress.com är min hemadress
Anna har skrivit detta:

JÄTTEBRA GJORT!



Jag läste alldeles nyligen själv det inlägget på hans blogg... och blev fullkomligt rasande!



Verkligen helt rätt att anmäla honom!!

2008-09-21 @ 00:14:18
http://addanna.wordpress.com/ är min hemadress
Pelle har skrivit detta:

Det mest fantastiska med alla dessa beteenden som tar sig uttryck som ett sjukligt mönster hos individen är att de alltför ofta blockerar synsättet för den drabbade så att de ibland mest primära och normala förehavanden kan verka helt obskyra för personen ifråga.Om det sedan kan hänvisas till sjukdomsbilden eller till helt vanlig ordinär elakhet ibland begriper nog bara den drabbade i slutänden bakom sin totala negligering av det även helt uppenbara.Men tack ändå för läsningen.



Tio år i psykiatri vården där man ibland ser nya fall på t ex nätet där man ryker ihop om saker de många gånger inte vill lösa även om de så får en post it lapp i pannan med det rätta svaret.



Pelle

2008-09-21 @ 00:17:45
Fredric har skrivit detta:

För någon som inte följt vad som skett är det extremt svårt att bilda sig en uppfattning över exakt vad som är orsaken till en anmälan och en rad frågor uppkommer:

Är det en polisanmälan som har skett? På vilka grunder har den skett?



Finns det kanske en något mer kortfattad version av vad som ligger bakom?

2008-09-21 @ 07:35:58
http://kjellbergsweden.typepad.com/fredric är min hemadress
lilalili har skrivit detta:

Det är lite svårt att få grepp om det här, men jag hoppas det som är gjort är rätt! Och den som gjort rätt har gjort det bra! För Rätt ska va' Rätt - vad som än är Rätt!

Kramis

2008-09-21 @ 09:17:50
http://lilalili.blogg.se/ är min hemadress
Micke har skrivit detta:

Läkemedelsverket vill se ökat missbruk av amfetamin



artikel av Janne Larsson augusti 2005



Missbruket av amfetaminpreparat som Ritalinaoch Concerta är praktiskt taget obefintligt i den svenska skolan. Det finns nästan ingen byteseller försäljningsverksamhet av dessa piller på de svenska skolgårdarna. Det är inte alls som i USA.

Det här vill Läkemedelsverket ändra på. Myndigheten vet sedan 60-talet att när man ökar tillgången på legalt utskriven narkotika så ökar man också missbruket. Och ökat missbruk är slutprodukten av den kampanj - Säg JA till droger! - som myndigheten startat i samarbete med läkemedelsbolag och kända psykiatriker. Ett viktigt JA kom när Läkemedelsverket den 12 juli i år meddelade att man släpper ut Ritalina på marknaden igen [1]. Det hade då varit förbjudet i 37 år - det drogs in efter

missbrukskatastrofen i mitten av 60-talet. Det här viktiga genombrottet i kampanjen tillkännagavs bara sju dagar efter det att en stor undersökning om missbruket av receptbelagda medel publicerats i USA [2]. I den amerikanska undersökningen kunde man läsa att en av tio tonåringar, eller närmare bestämt 2,3 miljoner, hade provat Ritalina eller andra legalt utskrivna amfetaminpreparat. De hade köpt pillren eller bytt till sig dem av andra ungdomar som fått dem utskrivna av läkare

”mot ADHD”. Men på svenska skolgårdar finns det nästan inga amfetaminpreparat att köpa eller byta till sig. Den kända drogförespråkaren och läkaren Björn Kadesjö var tvungen att konstatera det i Socialstyrelsens skrift om ADHD. Han skrev att det är ”något vi inte har några rapporter om i Sverige” [3]. Men tack vare det arbete som

bland annat Kadesjö och Läkemedelsverket lagt ner kommer vi snart att få höra om denna försäljningsverksamhet också på svenska skolgårdar. Joseph Califano, ordförande vid det center vid Columbiauniversitetet som gjort undersökningen om missbruket i USA, gav i en intervju två skäl till missbruksepidemin: ”medicinerna är vitt spridda” och ”det finns den här idén om att det inte är så farligt” (som marijuana eller ecstasy) [4]. Amfetaminpreparat, som Ritalina, har inte varit ”vitt spridda” i Sverige - läkare och läkemedelsbolag har helt enkelt inte tillåtits ge

ut pillren till barn och vuxna. Därför har vi inte på många år haft något egentligt missbruk av legalt utskriven centralstimulantia i landet. Det här vill Läkemedelsverket alltså ändra på. Det ska bli lätt att skriva ut narkotika till barn och vuxna. Det går inte att hålla fast vid de gamla restriktionerna när läkemedelsbolag och psykiatriker vill att 10 000-tals barn och vuxna ska ges beteckningen ADHD och med den amfetamin och andra personlighetsförändrande droger (som Eli Lillys nya ”ADHD-medicin” Strattera). Del av kampanjen Säg JA till droger är också

att sprida ”den här idén om att det inte är så farligt” med amfetamin och andra droger. Att säga JA till Ritalina, efter det att medlet varit indraget i 37 år, är förstås att ge mycket tydliga signaler om att det inte är så farligt. Dessutom har Läkemedelsverkets specialistläkare i området ADHD, Lars-Olof Janols, gjort klart

att det inte finns några allvarliga skadliga effekter vid ”amfetaminbehandling”. ”Allvarliga kort- och långsiktiga biverkningar har ej kunnat påvisas”, anser Janols [5]. Hans kollega, psykiatriker Gunilla Thernlund, anser att amfetamin i medicinsk mening inte är beroendeframkallande - till skillnad från exempelvis kaffe [6]! Och, säger hon, det är ”ju bara att sätta ut [medicinen]… om biverkningarna blir för besvärande”. Det

speciella med Janols och Thernlund är att de sköter det ”kvalitetsregister” under Socialstyrelsen i vilket bland annat skadliga verkningar av amfetamin ska registreras. Det är som alla förstår ingen större risk att några sådana registreringar blir gjorda.

Läkemedelsverkets timing för publiceringen av godkännandet av Ritalina var perfekt. Det behövdes verkligen ett klart budskap om att ”det inte är så farligt” vid just den tidpunkten. Den 29 juni hade nämligen en grupp under det

amerikanska läkemedelsverket FDA tillkännagivit att man skulle göra en större

översyn av de skadliga effekterna av amfetaminpreparaten. Man varnade också för

att Concerta kunde ge ”självmordstankar, hallucinationer och våldsamt beteende”,

hjärtkomplikationer och psykotiskt beteende [7], [8]. Det blev också extra viktigt för svenska Läkemedelsverket att vara tydlig om hur ofarligt det är med amfetamin eftersom den kanadensiska hälsovårdsmyndigheten tidigare under året förbjudit det vanliga amfetaminpreparatet Adderall XR. Det hade framkommit att 20 personer som tog ”medicinen” lidit en plötslig död, orsakad av hjärtskador. 14 av de 20 var barn. Den kanadensiska hälsovårdsmyndigheten skrev att man ”dragit in försäljningstillståndet för produkten på grund av säkerhetsinformation om sambandet med plötslig död, hjärtrelaterade dödsfall, och hjärnblödningar bland barn och vuxna som tog de vanliga rekommenderade doserna av Adderall…” [9] Men, som kända amfetaminförespråkare brukar säga - alla mediciner har ju biverkningar. Föräldrarna till de barn som dött av de skadliga effekterna - som enligt Läkemedelsverkets experter inte finns – tyckte nog inte att det var så enkelt som att bara ”sätta ut [medicinen]… om biverkningarna blir för besvärande”. Allt bruk av narkotika - förutom vid svåra smärttillstånd - är att betrakta som missbruk. Att tygla friska barn med amfetamin och andra droger är inget annat än ett kemiskt övergrepp. Att ge missbrukare amfetamin ”i låga doser” och kalla det drogfri behandling är ett grovt

bedrägeri - ett sätt att överföra skattebetalarnas pengar till läkemedelsbolag, som med psykiatrikers hjälp ser till att missbrukare blir fast i ett livslångt narkotikabruk.

Men nu väntar Läkemedelsverket med spänning på de första rapporterna om försäljning av Ritalina och Concerta på de svenska skolgårdarna. Man vill ha en bekräftelse på att kampanjen verkligen lyckats.



Janne Larsson skribent

[email protected]



Källa: http://www.klokast.se/Nyhet/2005/Aug05.PDF



Och kom nu inte och säg att det är jag som hittat på detta, samt lagt upp en website för att ordna en stor konspiration lol.

2008-09-22 @ 20:36:52
Micke har skrivit detta:

Jag vet att alla av er tror att jag frivilligt startade det här, men det kanske inte riktigt ligger till så.



Hela den här lilla cirkusen började med att Majsan kom in och skrev ett väldans knepat msg på min blogg, om att jag inte ska sprida lögner etc på internet om Adhd. Det här är ju givetvis omöjligt att bevisa idag, men det kvittar för mig. Vart jag nu hade varit och spridit lögner på nätet var på Sanna bråding’s blogg. Hon hade varit inne och hälsat på mig, isamband med ett inlägg som jag skrivit om dubbelmoral att hänga ut henne som en onskefull typ i massmedia efter det kommit fram att hon missbrukat kokain. Sen iom ett inlägg på hennes blogg där hon spekulerade i om han alternativt hade Adhd. Så förklarade jag för henne min bild av Adhd, samt sa att den ”vård” man idag får främst är Amfetamin.



Det här sa jag inte till henne, men jag tycker att det skulle vara lite dumt att byta ett kokain missbruk till ett amfetamin missbruk.



Det här kopplade jag nyligen, för att jag är helt ointresserad att läsa vad Majsan skriver, och aldrig bett om hennes åsikt eller kommentarer på min blogg eller om mina åsikter. Men, Majsan är kopplad till RF Attention, som är direkt kopplade till läkemedelsindustrin, vilket FN uppmärksammat, och att FN uppmärksammat den stora utskrivning av amfetamin till barn och vuxna som något negativt betyder någonting åtminstone i min värld. Hur pass partisk Majsan och RF-A är pga sin koppling till ”läkemedelsjättarna som skiter fullständigt i oss vanliga personer” är kan ni själva spekulera i.



Under dom sista 3-4 veckorna så har Majsan med kolleger bett mig om CV och alla möjliga tänkbara källor för det jag säger. Dom har blivit upprörda när jag enligt dom ljugit om att amfetamin är just amfetamin. Oavsett vad man kallar det så kommer man inte ifrån att det är uppåt tjack, och jag har tom lagt ut den kemiska formeln för concerta och illegalt amfetamin, som stödjer min åsikt då. Sen har dom blivit upprörda när jag påstått att neurologin och psykiatrin inte har någon forskning som stödjer dom, jag har bett dom att jätte gärna skicka en länk om forskning som påvisar ett neuropsykiatriskt funktionshinder, vilket jag inte sett än.



Det som är lite kul då är att jag är för legal försäljning av amfetamin och tycker dom ska tillsätta det i all alkohol i Sverige, som garanterat skulle leda till minskad alkoholrelaterad brottslighet.



Skälet till att jag har missförstått vissa saker som skrivits av dessa personer beror på att jag är totalt ointresserade av dom. Utan främst så reagerade jag på, Söta trevliga oskyldiga Majsan som inte gör en fluga förnär, just på hennes (vad jag anser) totalt obefogade påhopp utan grund på mig.



Det är ju uppenbart att vi har kunskaper i olika saker, jag har gjort ett halvt försök att förklara vad jag fått reda på, genom kontakt med läkare, neurologer och forskning, som visat båda sidor. Än så länge så har det lixom inte kommit någon liknande info från deras håll förutom. Jag skiter i var du får ditt ifrån, jag struntar i vad du säger, samt en radda med lite lustigare påhopp som jag inte orkar bry mig om.



Det är ju så här att istortsätt så kan all text lyftas ur sitt sammanhang och tolkas hur som helst. Än lustigare är, när dom märkte att jag tillslut inte brydde mig om att ens förklara mig, så lyckas dom stänga min blogg lol, det gör faktiskt ingenting. Men det här visar hur RF-A fungerar emot all opposition. Dom flesta är idag chanslösa emot den läkemedels lobbyn, vilket mer än en läkare som ifrågasatt dom blivit varse om.



Förvisso så har jag kanske varit slarvig i min definition av olika DNA grupper, men det här med våldtäkts dna etc, det handlar om en tids period för 75-50.000 år sedan, och sist jag kollade så lever människan i snitt 70år. Sen att jag inkluderat 100.000 kvinnomisshandlare, 25-50.000 våldtäktsmän (mörkertalet är enormt) och ca 100.000 våldsverkare + ca 700 mördare årligen, och sagt att dom har skäp dna. Samt att jag har varit ironiskt/sarkastisk emot majoritets gruppen som anser just oss alla att vara omständiga på olika sätt, och många av er anser att ni måste käka concerta för att funka. Jag tycker det inte är klokt att vi måste medicineras för att få passa in i deras fina sällskap. Men det är vad jag tycker, och kräver inte att någon annan ska tycka.

2008-09-22 @ 20:38:33
Micke har skrivit detta:

Min Adhd läkare och en hel radda med läkare har beklagat sig att bilden hos allmänheten av Adhd är minst sagt felaktig och negativ, vilket leder till viss problematik. Mitt skäl till att börja skriva om Adhd och andra minoritetsgrupper som marginaliseras var för att visa en positiv sida av oss personer som blir diagnostiseras. Alla adhd bloggar är kanske inte lika munter som Majsans då, utan flera har en väldigt mörk och självdestruktiv ton.



Det som är komiskt är att jag har stöttat min grupp, och gått på dom som marginaliserar oss. Sen om det nu är bevisligen klart att legal amfetamin kommer ut i allmänna populationen och till kids, är det inte värt då att försöka motverka det? Sen är ju frågan också hur mycket placeboeffekt concerta har. Faktiskt så har dom inte kunnat visat i forsknings miljöer med advancerad utrustning att concerta gör någon som helst fysiologisk skillnad. Det här slås ju ifrån av gänget här, för ingen är intresserad av forsknings resultat eller utlåtande av läkare och neurologer. Däremot så för er andra som är mindre partiska, titta hur dom reagerar om man påpekar någonting om deras ”medicin”.



Jo, angående min kunskap/utbildning som dampmamma undrade om. Jag har samma bakgrund som Albert Einstein när han tog fram speciella och allmänna Relativitets teorin. Vad har ni för kunskap/utbildning?



Nu ska jag inte terra Majsan med trista kommentarer som hennes polare gjorde med mig, men kom igen, att klaga på stavfel och liknande, kan ni inte bättre? Varför inte slå hål i mina åsikter och hypoteser med bländande kunskap?

2008-09-22 @ 20:56:56
Micke har skrivit detta:

Under är grupp 3 av olika "medicintyper". I länken kan man hitta fler typer av mediciner. Och kom igen, få inte bryt nu, försök att se det roliga i situationen. Eftersom jag är faktiskt tacksam att slippa min blogg, så försöker jag vara hjälpsam med att vara informativ ;) Som en liten ursäkt för att jag inte stavar bättre, eller är tydligare i det jag skriver, men jag jobbar på det.



3. Amfetamintyp: Amfetamin, metamfetamin, fenmetrazin (Preludin), metylfenidat (Ritalin), efedrin, MDMA (Ecstasy), khat (Quat, qat, tschat, miraa).



http://www.apoteket.se/content/1/c6/01/13/67/T3-Beroende%203.pdf

2008-09-22 @ 21:19:03
Micke har skrivit detta:

Vi är ju alla faktiskt överens om en sak, och det är att det handlar om ärvda gener. Jag har upptäckt ett samband med 1 specifik grupp där många har just hjärt och blodtrycks relaterade sjukdomar och en annan grupp som överlappar gruppen innan. Har inte ni undrat varför läkaren är på er med blodtryckstest varje gång ni är där? Det är ju så att jag drivs av mer än narcicistiskt storhetsvansinne och illvillig rasism emot utdöda humanoider. Jag själv trivs väldans bra med att leva, och anförtror inte suspekta läkare med min hälsa hur som helst. Jag accepterar erat totala motstånd emot mig, men förstår inte varför ni inte har luskat lite själva? Det kvittar egentligen men jag är nyfiken av min natur vad det är som gör att folk tar olika beslut, och vad dom baserar sina åsikter i.



Kanada utfärdade fredag 26 maj en varning för alla ADHD-mediciner i Kanada.



De mediciner som omfattas av varningen är Adderall XR, Attenade, Biphentin, Concerta, Dexedrine, Ritalin, Ritalin SR och Strattera. (Attenade och Biphentin är godkända läkemedel men de är ännu inte tillgängliga i Kanada).



Health Canada råder kanadensare att inte använda medicinerna om man har högt blodtryck, hjärtsjukdom eller abnormaliteter, artärförhårdnader eller en överaktiv sköldkörtel.



Health Canada säger vidare att alla ADHD-mediciner stimulerar hjärtat och blodkärlen. Effekterna är vanligtvis ringa eller måttliga men stimulansen kan hos somliga patienter, i sällsynta fall, resultera i hjärtstillestånd, hjärnblödning eller plötsliga dödsfall.



http://reageramera.blogg.se/category/internationell-narkotikapolitik.html



Nu ska’nte jag störa så mycket mer.

2008-09-22 @ 21:32:48
Damptant har skrivit detta:

ok micke. tack för informationen till oss. gå och gör något annat nu är du snäll.

2008-09-23 @ 07:28:01
Dampmamma har skrivit detta:

Mikael FÖR SISTA GÅNGEN



att referera till en "skribents" ÅSIKTER är inte forskning.

Vad jag ifrågasatte var hur du kan basera din teori genom att lösryckta meningar ur en 7 år gammal rapport som bygger på 15-20 år gammal forskning?

Eftersom du kallade mig "mindre vetande, totalt okunnig och på dagisnivå" samt hänvisar till din egen mångåriga erf, så ville jag ju naturligtvis veta vad den erfarenheten består i?



Har man hjärtsjukdom eller problem med sköldkörteln tar man naturligtvis inte concerta, detta brukas faktiskt kollas upp regelbundet.



Vill du mig ngt mer, så har du ju faktiskt min mail, så nu kanske du kan låta oss njuta av Majsans sida ifred.

2008-09-23 @ 11:39:29
Katta har skrivit detta:

Micael: för att inte bry dig om Majsans blogg så skriver du då väldigt mycket......

2008-09-23 @ 20:43:35
http://www.kattarina.se är min hemadress
Alma har skrivit detta:

Hur anmäler man en blogg? Tacksam för svar! :)

2009-01-18 @ 12:04:04
http://grinkgo.blogg.se/ är min hemadress
Elin har skrivit detta:

Vart kan man anmäla bloggar?

2009-02-18 @ 20:48:28
http://eelien.blogg.se/ är min hemadress
felicia har skrivit detta:

Vart anmäler man på Blogg.se ? X)

2009-07-04 @ 23:56:53
http://felichias.devote.se är min hemadress
allie har skrivit detta:

Hej!

Jag undrar hur man anmäler en blogg?

Kram

2010-10-10 @ 11:18:25
http://alicejohannaa.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen