min son har flyttat hemifrån...

;), inte riktigt men nästan.
Det gäller min yngste, som vi inte har sett röken av sen i onsdags i princip.
Han drog iväg i onsdags kväll på sin nya cykel, och i torsdags försvann han som en avlöning på förmiddan och jag jagade arslet av honom hela dan, för mat, dricka, vila.
Men nähedå.... han ska sova hos en kompis...
helt plötsligt står han på altan hemma, mamma, jag måste ha mediciner!!!
Okej, inför morrondan då alltså.
Jag frågade honom lite nyfiket vad som gjorde att han faktiskt cyklar 4 km en väg, för att hämta sina mediciner inför nästa dag.

Men mamma, jag koncentrerar mig bättre, jag tänker mig för när jag har dom.
Idag likadant, för ni kan väl inte tro, att han behagar komma hem idag.
Jag frågade om han just flyttat hemifrån..
Jajemen får jag till svar, självklart...
snyft... nåja....
Sen dök han plötsligt upp en halvtimme senare, mamma, mina mediciner. Han cyklar nog snart ihjäl sig faktiskt ;)

Jag är så imponerad av denna kille, som förstår hur dessa mediciner hjälper honom i han dagliga liv.
Han förklarar så bra varför han behöver dom, och att han måste ha dom, för han FUNGERAR.

Vill bara säga det med detta, att nästa gång någon får för sig att tro att man drogar sina barn med ritalin och concerta, så kanske man kan lämna dom åsikterna på andra sidor, för här får dom ingen förankring ,)
Tror nån verkligen att ett barn kommer hem på kvällen, och hämtar sin medicin för morgondagen, om han känt sig drogad av dom???
*harkel*.... inbillningssjuka är oxå en åkomma


Min lilla minsta dotter mår mycket bättre, hon har druckit mängder. Och badat massor. Men nog var hon uttorkad, för kissat har hon inte gjort i samma utsträckning. Sjutton va snabbt det går, ändå tycker jag dom dricker hela tiden, äter gurka, melon, tomat så det sprutar ur öronen.
Men hon är nog extra känslig min lilla, jag får själv hålla mig i skuggan, jag var riktigt nära nu i eftermiddags att lägga mig ner med överhettad hjärna (alltså inte överhettad ADHD-hjärna).
Jag fick slänga mig i poolen och ligga med huvet under vattnet en bra stund för att återfå skärpan...


Nu vill jag avsluta med att säga, att jag ÄÄÄLSKAR min blogg. Sååå mycket input, så mycket tankar, och bara så mycket underbara vänliga människor som jag får kontakt med här.... jag finner inga ord.

En Helene har kommenterat under inlägget att utveckla strategier.
Hon gav mig en länk, hur underhållsbidrag beräknas.
Jag följde länken, och ja, jag är blödig, mina tårar har runnit. Jag ÄR inte gniden och dum i huvet, det FINNS som många skrivit lagar för sånt här.
Den bästa är: i underhållsskyldigheten ska tas i beaktande det enskilda barnets behov, såsom sjukdom eller handikapp.

Och vet ni, i schablonbeloppet när man beräknar underhåll... så ingår ... CYKLAR!!!!!

Woooow..... har ni hört o häpna.....
Jag ger mina barn det dom behöver, efter bästa förmåga. Men deras pappa, ska våga sig att peka finger åt mig en gång till, genom min son, och lura i honom att han är såå fattig.
Var han inte fattig innan... så är han det snart...

Följ länken, så förstår ni snart varför ;)
http://www.famratt.com/underhall/und_bakgrund.htm

Jag följer länken, och jag följer den så långt det går....

TACK återigen, du Helene, för den. Du har fått mig på bättre humör.
För billigare blir dom inte ungarna, jag vet ärligt inte hur det ska sluta.

Nu har jag tagit ett beslut. Äldste sonen, har länge sagt att han vill flytta hemifrån när han börjar på gymnasiet.
Vi har omöjligen råd med det, då man faktiskt inte KAN få bidrag som täcker alla kostnader... (vad nu än hans pappa lurat i honom)

Men han ska få flytta. MEN, då är han så god att ta kontakt med sin pappa, så får han ordna med boende, bidrag etc, ja allt som kan tänkas ingå.
SEN, utöver det, så är det hans pappa, som ser till att han har det bra, och klarar sitt uppehälle.
Rättvist???
Japp, det tycker då åtminstone jag..
Jag är trött på den här förbannade hotellverksamheten, och restaurangen....
Jag vet du väninna några mil härifrån att du inte tror denna ungen om detta... men han är FÖRDJÄVLIG just nu, och han blev då rakt inte trevligare efter helgen hos pappa...


bl'äääärk

Alla dunderkommentarer
NIIIIIIIIIIIIIIIIIIKI har skrivit detta:

sv: Gud så bra!



Nej haha det finns nog om modebloggare tycker jag. Hihi japp jag kör dom poserna istället ;)

kram & godnatt.

Vaniljis har skrivit detta:

Hittade hit via My och suttit här och läst hos dig nu ett bra tag! En sak är säker, du har lärt mig mer om dessa diagnoser på kortare tid än i böcker. Och vilket engagemang du har. Såå imponerad. Du skriver underbart med flöd i texten och direkt ur hjärtat. Tack för att jag fått en inblick i ditt liv och jag kommer helt klart tillbaka och läser mer! Ha en bra dag och kram till Dig!

2008-07-27 @ 08:43:43
http://vaniljis.blogg.se/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Sicken bra länk den om underhåll! Jag har hunnit med att ge den till fyra stycken......Mycket uppskattad. Har även berättat var jag hittat den och vem som tipsade. De fyra jag känner har också stora problem så det var suveränt att kunna komma med något konkret!

2008-07-27 @ 09:42:28
Helene har skrivit detta:

Wihaaa!! Åh, va kul att jag bidrog med nåt bra!

Ja, de blir ju inte billigare precis...Barnen alltså. Jag och pappan (som var rejält osams om pengar tills vi lärde oss bägge - ja jag bjuder på det "bägge" - att det finns tydliga regler) är idag helt överens om att sonen inte får flytta hemifrån före gymnasiet är klart. DÅ har vi lovat vara med och sponsra på boende fast vi inte är skyldiga till det. För flytta betyder inga/mindre pengar det vet vi allihop. För några bidrag finns inte att få om man bor hemifrån i sin hemstad där man går i gymnasiet...jue.

Ibland gillar jag mina bokstäver, ibland avskyr jag dom. NU gillar jag dom. Jag kan hitta det som ingen annan hittat, typ....:) Jag tror du känner igen det....eller?!

Ha det gott och njut av medvinden..............

Kram.

2008-07-27 @ 10:17:05
Helene har skrivit detta:

En till konkret sak.

I vår grannstad finns en "Familjeforum"..De är jurister och ger gratis halvtimme! Man hinner massor på en halvtimme om man är väl förberedd.

:)

2008-07-27 @ 10:33:10
jayne har skrivit detta:

Hej Majsan

Vilken härlig berättelse om din yngste son och hans cykel...vilken glädje!!! SOM han älskar sin cykel du....woooooow... Och att han har förstått vad medicinerna gör för honom, DET måste vara så skönt för er alla. "droga"....suck.



Jag tycker du gör rätt när det gäller din äldre grabb... Men beslut är ibland svår att ta...så klart. Man vill oftast inte att ens barn ska behöva bli besvikna på andra människor, de ska inte behöva lida..så då täcker man... men..kanske det är dags....DU är en otroligt bra och kärleksfull mamma, det kommer han förstå om han inet gör det redan.

KRAM på dig

2008-07-27 @ 10:38:39
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
majsan67 har skrivit detta:

Hej Helene, och TACK för dina enormt hjälpande kommentarer ;)



Jag kan utläsa av det du skriver, att du själv har diagnos ;) Du har gett mig massor med hopp och styrka, för att få slut på tjafset om pengar.



Du skriver i vår grannstad finns familjeforum, är det så att det även är en grannstad nära mig? ;)

Jag är vääldigt intresserad ;)



Vet inte om du har en blogg, du kanske inte vill gå ut med den i alle fall;)

Men jag skulle vilja ha kontakt med dig. Om du vill, så skriv din mailadress i fältet för mail, det är ingen annan än jag som kan se den ;)



Jag har massa mer frågor ;)



2008-07-27 @ 18:33:35
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Tänk om Majsan - jag säger tänk om - man kunde länka en hemsida till din blogg. Där kunde man lägga sådana bra saker som Helena kom med som långt ifrån är en självklarhet för alla. Där kunde jayne som alltid är en uppmuntrande person med mycket klokskap och andra trevliga människor som också kommenterar härinne lägga råd, tips som kanske andra inte har hittat än. Många läsare skulle då kunna länka sig vidare då. Vet ju att det finns flera bland dina 7398 UB sedan dec som skulle uppskatta det. Det vore ju då självklart inte bara din uppgift att hålla den ajour! Väcker bara tanken.......

2008-07-27 @ 19:13:26
My har skrivit detta:

Å dessa fäder som inte betalar för sina barn, gör mig vansinnig. Har vänner som får kämpa ensamma medans pappan som tjänar mängder bara betalar minimum! Bra länk!

Och vilken duktig kille du har, han är klok!

Och jag känner igen det där, man ser inte röken av barnen, de har fullt upp, men det är ju bra! Kul för dem...

Ha en go söndagkvälL!

2008-07-27 @ 19:28:12
http://myilivet.blogg.se/ är min hemadress
Helene har skrivit detta:

...så, nu hittar du mig.

Japp, jag har diagnos. Efter alla år av "allt" så har jag papper på vem jag är..t.o.m! :)

Det gjorde mig inte till en annan person precis fast nu blev det lättare att vara jag när jag har svaren...liksom. Känns igen kanske?!

2008-07-27 @ 19:50:39
tuta har skrivit detta:

hahaa, låter underbart att den där cykeln nu är så i användning. var nog värt varenda öre så som han verkar gilla den :)

skönt att tösen mår bättre också. bara fortsätta klämma i henne västka så går de nog bra ska du se :)

o de där med att peka finger? hahaa, viftar han med ett igen e de bara knäcka av.. oops =P han har inget att peka på! icke!



sv- ååh, nu hoppas ja verkligen att de är en förkylning ja fått! fästing!?!? yyyyääck!! har inte sett nån på mej iaf, så hoppas verkligen inte att ja fått nåt bett från en sån äckelsak..

vi har inten AC på jobbet, jobbar hemma hos min brukare. men denna nånting har lurat under ytan rätt länge nu.. över en månad iaf. ja som lyckats hockuspockus trolla bort den bara.. =P nu gick de visst inte mer..

hahaa, aah, mysigt att dom nu hittat varann,, sover sked

fnissar

fnissar lite till

Kan inte sluta fnissa =P



aah, herre gud ja, dyr i drift ha lillen där hemma, 4 kiwis!?! 20 spänn?!? Jiises! så de blir inget mer i veckan då? =P ha de grejt :)

2008-07-27 @ 20:24:40
http://metrobloggen.se/tutas är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen