Natalie den bästa elevassistenten i Kungsbacka

Det är helt otroligt, HUR kan jag ha missat denna elevassistent, som är SÅÅÅ kompetent????
Jag finner inga ord, jag är mållös, det finns inte många assistenter som är så kompetenta som henne.....

Jag klistrar in Natalies kommentar så som den är skriven härunder.
Jag är JÄVLIGT tacksam för att Natalie inte är min sons elevassistent.
För om man skriver som du Natalie, ska du inte jobba med barn som har NPF.

Om du nu är så påläst som du skriver, så borde du veta att styckeindelning, punkter, stor bokstav, etc, är ett KRAV för att en elev med NPF överhuvudtaget ska orka läsa.
Har eleven då dessutom dyslexi, är du rökt från början. Faktum är att jag tror att en sån text är omöjlig för alla att läsa.

Och kommentarerna blir sådana som man skriver dom. För radavstånd ser jag att flera som kommenterar använder sig av. Så det är inget fel på bloggen.





Jag har personer med olika NPF i min släkt, och har även vänner med ADHD. Jag har forskat mkt om olika NPF i skolan och på fritiden.Tro mig, finns inte många elevassistenter som är så kompetenta som jag. Har fungerat superbra i mitt arbete med barnen jag varit elevassistent för och anledningen till att jag vill bli lärare är för att ingen elev i mina klasser med diagnoser eller svårigheter, ska få ha det så som jag som assistent har sett att många lärare felbehandlar dessa barn. Jag menade med min kommentar inte att "försvara" nedskärningarna och omplaceringarna av elevassistenter, men att jag tyvärr förstår att det inte är något som en enskild rektor kan bestämma över, det är anställningsåren som räknas och jag kan som sagt även förstå att det är så. Blir jag nu omplacerad som elevassistent kan det betyda att jag putter ut en annan elevassitent från sin tjänst, och jag måste kunna försörja mig, betala min hyra etc.. jag skulle inte kunna ens om jag ville säga att nej tack, jag tar inte denna tjänsten för det är inte det som barnet mår bäst av. Det funkar inte så. Det är bara det jag försökte förklara. Självklart är inte det bäst för eleven. Har själv vid ett tidigare varsel varit med om att jag var tvungen att sluta, alla var emot att jag skulle sluta eftersom det fungerade så bra..men det slutade så i alla fall. Människan är i sin natur egoistisk så är det bara. I mitt fall var det tom en släkting till eleven jag jobbade med som knuffade ut mig...och klart hon ville sin släkting väl, men hon var ju också tvungen att betala sin hyra etc. Att jag förstår att kommunen MÅSTE gå efter anställningsår även när det gäller elevassistenter innebär inte att jag tycker att det är särskilt bra att det är så..men då hade de isåfall fått ändra anställningsavtalen eller tex. anställa en elevassistent på ett barn, som inte kunde bytas ut. Men så ser inte anställningarna ut. Det är också mkt som inte följs vad det gäller lagen om barn i behov av särskilt stöd och det är ingen nyhet. Jag anser också att en lärare ska kunna ta alla barn, specialpedagogisk undervisning är bra för ALLA barn..är man noga med det och verkligen har kunskapen, metoderna och erfarenheten kanske det inte ens behövs en assistent.. en assistent ska inte heller göra lärarens arbete, utan läraren har alltid det pedagogiska ansvaret. Plus att som du skrev om, finns många elevassitenter som inte passar för eleven och det då bara blir sämre. Jag skrattade när jag läste ditt svar på min kommentar, eftersom alla som jobbat med mig och vet vem jag är, VET att en bättre elevasistent än mig det finns inte..lärare jag jobbat med har tom tagit efter mina metoder som gjort att eleverna gjort stora framsteg. Du, vet definitivt inte vad du pratar om när du påstår att jag inte skulle vara en lämplig elevassistent eller vad du nu försökte antyda. Det finns alltid två sidor av en histori, lär dig det!



Jag skiter i den andra sidan av histori. Jag tänker inte LÄRA mig nån andra sidan av histori. När det kommer till barnmisshandel, så är det HISTORI med det barnet i framtiden. (jag lärde mig i skolan att det hette historien, eller historiken... )

Och vem ska betala hyran för det barnet som lidit hela livet? Jo, kära lilla Natalie, det ska DU göra, tillsammans med alla andra oskyldiga skattebetalare som hela livet igenom egoistiskt bara tänkt på sin egen hyra, och sett om sitt eget hus.

Men fortsätt du att se om ditt hus, betala din hyra med gott samvete. Din hyra ökar i takt med att fler människor hamnar utanför och tvingas gå på socialbidrag.

Du ser om DITT hus..... *viskar* en hemlis (hemlighet, om nån vill anmärka) JAG ser om MITT hus.
Så i grund och botten är vi egoister bägge två. Slut på den HISTORI....



Alla dunderkommentarer
jayne har skrivit detta:

Oj

Ok, jag har troligen kompenserad dyslexi och står under ADHD utredning... kan det vara därför jag hade svårt att läsa texten?



Som mamma till en son som har dyslexi och ADD, vet jag ju att hur man skriver är viktigt. Men jag är inte bara mamma.... jag är också lärare och har jobbat mycket som resurs. DÅ har jag varit anställd av skolan för det barnet och vetat att när barnet inte behöver stöd mer, eller slutar.. då upphör min tjänst.



Än idag är förhållandena såna på den förskolan/skolan jag jobbar på. Vi har idag två som är anställda så här, de vet om det och ja.... vad kan de säga? Det är barnens bästa, anser jag.



Att vara assistent eller resurs innebär inte bara tt man måste kunna de olika symtomen man måste veta hur just detta barnet fungerar. Vad behöver just detta barnet! Alla dyslektiker eller barne med NPF behöver inte samma stöd, vi är alla olika.



Just nu har min son en assistent som inte kan använda en dator, kan inte de olika hjälpmedlen (talsyntes, stava rex) som min son behöver. Men ändå får hon stanna (jobbat nu i 1½ år med sonen), för såna är skolans regler. Fast att hon själv inte vill jobba med sonen... för att hon behöver betala hyran osv... men min sons rättigheter då? Har han INGA?



Jag håller med dig Majsan!!!!!KRAM



Jag skriver med radavstånd.. ;)

Natalie har skrivit detta:

Men herregud kvinna, du vet ju verkligen inte vad du pratar om. Skrev jag något nu som en elev skulle läsa och förstå eller? svar: nej. Ursäkta, men VAD vet du om hur jag jobbar och hur jag är som elevassistent? Ingenting vet du om det. Jag kan verkligen inte förstå varför du sätter alla taggar utåt och inte ens försöker förstå varför det blir nedskärningar och omplaceringar, vilket jag inte ens har sagt att jag tycker är bra. Däremot är det tyvärr inget som en enskild rektor kan styra över. Lycka till i livet med den knepiga inställning du har!

2009-05-21 @ 13:25:59
Natalie har skrivit detta:

Du har uppenbarligen inte läst vad jag har skrivit, för då hade du inte uppfattat mig så som du har gjort. Men självklart har du rätt till din åsikt. Däremot har du ingen rätt att hänga ut mig med dina åsikter om mig, som du inte vet något om eller ens har träffat med namn i stad i din blogg, därför vill jag att du tar bort mitt namn från din blogg. Jag måste tyvärr anmäla dig för förtal annars. Vet ungefär hur du kommer reagera på detta, men du har faktiskt ingen rätt att felaktigt hänga ut mig och framställa mig som en idiot när det verkligen inte stämmer det du säger.

2009-05-21 @ 13:47:36
Malin har skrivit detta:

Jag tycker Natalie har många poänger i vad hon skriver, synd att du fokuserar på stavfel och annat som är irrelevant.



Hennes kommentarer är ju inte menade att kritisera det du skriver, hon förklarar bara varför det är så.



Sedan skrevs ju inte texten till någon som hon jobbade med.



Bra blogg! Mvh Malin

2009-05-21 @ 13:53:49
Natalie har skrivit detta:

Hej, nu är det jag igen!

Ville bara be om ursäkt för om du tycker att jag lät otrevlig mot dig det jag skrev. Det var inte min mening iaf! Men att hänga ut mig som att jag skulle vara en dålig elevassistent är faktiskt inte okej att göra. För det ligger ingen sanning bakom de anklagelserna. Sedan vill jag bara säga lycka till, till dig i kampen om din sons rättigheter, även om du inte förstod hur jag menade så tycker jag självklart att barnens bästa är det viktigaste, tyvärr ser inte samhället ut så och inte heller anställningsavtalen för oss elevassistenter. Men det innebär inte att jag är för att det är så. Du förstår inte att jag är på din/din sons sida ang. assistent som flyttas, rättigheter etc. Eftersom du missuppfattar allt jag skriver till dig, kommer jag inte skriva något mer till dig. Tack för mig!

2009-05-21 @ 15:54:48
Ewa S har skrivit detta:

Det är väl så här i ärlighetens namn....Om du har läst bloggen så vet du vem som skriver den. Du skrev kanske inte till någon som du jobbar med iofs. MEN du skrev till en person med NPF i en blogg där många med NPF läser. Blir du "missförstådd" av en person med NPF blir du det av de andra också - troligen. Förstå då reaktionen om du verkligen är så utbildad som du påstår.



Sedan har jag -som absolut ingen koppling har till kommunen förutom att jag läser denna blogg - en stilla undring till dig. När du bäddar in ett för dig självklart budskap i en ohyggligt massa text - hur har du tänkt nå fram? NPF eller inte? Det primära för en person med fingertoppskänsla för NPF-personer är kortfattat rakt och tydligt.



Sedan får du skylla på mig om du vill att bloggskrivaren är misstänksam. Vibbarna skriker att någon fejkar dessa kommentar - hos mig. Jag tipsade bloggskrivaren. Tyvärr är det så jag upplever det.

2009-05-21 @ 19:39:36
Micei har skrivit detta:

Ursäkta mig Natalie, jag vet vad du ville mena egentligen.. och jag antar att du bara menade väl. :) Var det dock inte lite onödigt att anmäla bloggaren för förtal när du redan publicerat ditt namn i inlägget innan?



Dessutom, en människa med npf kan missförstå och jag antar att det är något som du har upplevt då du jobbat med dessa barn. Så både du och bloggaren har rätt, men bloggaren vet varför det blir nedskärningar men hon vet också att kommunen sen innan finanskrisen har haft onödiga nedskärningar. Man skär ner idag på grund av pengabrist och med teorin på att elevantalet kommer att öka. Men det var inte många år sen som nedskärningar gjordes på grund av att det var för lite elever som gick i skolan.



Så kontentan med det hela är att hon vill ha sagt att kanske man ska tänka sig en eller två gånger innan man beslutar sig vart man ska göra av pengarna?



Man kan ha en bra skola för alla, men man måste bara veta hur man ska göra den. Jag förstår att du endast ville förklara varför man gör som man gör. Vi vet precis det där, tro mig och jag vet att det finns oftast en sida till.



och en sak till.. Jag tycker tyvärr att man inte är speciellt professionell om man tar åt sig personligt av personer som man anser att man har kontakt med i det dagliga livet. Om du tar åt dig personligt av personer som du vet har en ökad perception och kanske en ökad medvetenhet, och dessutom övertolkar saker och ting. Hur beter du dig då mot de människor som har npf som du möter i det dagliga livet?



Dessutom så anser du dig kränkt och tror att bloggaren skriver att du är en dålig elevassistent. Om du tittar noga så ser du att hon egentligen inte skriver så, precis som att bloggaren hade kunnat titta på vad du egentligen skriver.



DETTA är precis anledningen till varför jag inte jobbar som elevassistent och annat till människor med npf. Om jag skulle bli lika kränkt som du verkar ha blivit så skulle jag bli utbränd på stört.

2009-05-22 @ 12:39:01

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen