När ska nån fråga om JAG orkar???

Nog ska man orka mycket, mest hela tiden. Och man gör det också av nån outgrundlig anledning.
Man ställer sina barn främst i alla lägen, även om man kryper fram, så går barnen först.

Men när ska nån lite försiktigt undra "ORKAR du det här"??
Men den frågan kommer aldrig, för det är ju så, att du SKA bara orka som förälder, i alla jävla lägen.

Efter en hel dag hemma med sjuk dotter så är jag TOTALT utpumpad. Nja, sjuk och sjuk, det är ju en definitionsfråga.
Var på akuten med henne igår i 3 timmar som sagt, och blev tvungen att åka idag igen för att ta en ny sänka.
Hade jag inte med all säkerhet vetat att hon förmodligen har en bakterie och behöver penicillin så hade jag inte åkt till akuten igår. Jag åker inte i onödan det vill jag lova.

Men jag är ju BARA förälder, som ska orka allting hela tiden. Jag kan inte VETA något, åtminstone kan jag inte veta mer än proffisionen. Absolut inte.
Så 45 minuter till i väntrummet idag, TROTS dom lovade igår att hon skulle få komma in direkt för att ta provet.
45 minuter för att få det bekräftat som jag redan visste dagen innan. Sänkan hade skjutit i höjden så javisst klart hon ska ha penicillin lilla damen. MEN JAG SA JU DET IGÅR!!!!
Men vad vet jag .... jag är ju bara förälder.
Varför skriver man ut den vidrigaste penicillinen av alla??? Jag VET att kåvepenin är effektivast. Jomen, jag VET ibland... men såklart det har ju läkarna upplyst mig om, så då VET jag ju inte egentligen.... det var ju bara info...
Den är jättegod, fruktsmak... mmmmmmm kardemumma.
Har dom smakat själva nån gång? Troligen inte. Men jag smakade, och den smakar inte FRUKT, den smakar själva FAN.

Jag orkar inte truga i henne den 3 gånger om dan i 10 dagar, det går aldrig. Trots hon är tapper och verkligen försöker, så klarar hon det bara inte. Jag kan inte mamma, jag kan bara inte den e så stark....
Jag får åka i morron igen och be dom ge mig en annan, det är i alla fall bättre än ingenting.

Läkaren från tvångsenheten ringde för en stund sen. Läget är kritiskt. Vikten har stått still i 3 veckor. Det som började så bra, han gick upp 3 kilo dom första 2 veckorna.
Men nu strular han med näringsdryckerna i skolan, och vi måste lösa detta.

Det bästa förslaget just nu. Halvdagar i skolan och indragen medicin.
Det innebär att jag kommer att få be om en remiss till psyket inom den närmsta veckan. För eftersom det inte är någon som frågar mig om jag orkar, så jag uppriktigt kan svara och säga, att NEJ, det här funkar inte.
Självklart vill jag att mitt barn ska må bra och ha det bästa, men om det blir på bekostnad av mig i första hand, så får ungen ingenting. För vem tar hand om det då??

Vet ni hur kul det är med en hormonstinn tonåring med 32 st myrstackar á la skogsmyror i baken??
Förmodligen vet många som läser här, att DET är ett HELVETE!!!
Och vet ni, dom där 32 myrstackarna har han i baken MED medicin.... behöver inte säga mer.

Så utan medicin kommer det sluta med att han inte klarar att vara i skolan överhuvudtaget, om jag inte ska behöva åka och hämta honom stup i ett.
Jag har själv förmiddagar med KBT, boendestöd, arbetsterapeut etc etc...
Och jag brukar vara helt slutkörd efteråt och behöver få vila en stund innan alla barn ramlar in genom dörrn.
När ska jag hämta andan om jag ska ha en tonåring hemma, som jag kommer att hamna i krig med varenda gång jag ska få honom att komma och äta???

Han har inga problem med att äta hemma, men jag ska först och främst få honom till matbordet, och det är just det som är det stora problemet. Sen är det väl inga problem. Sen ska jag då dessutom sitta med honom så han inte halkar ännu mer efter i skolan, för det vill man ju inte. Och betänk då, att om det är ett mindre världskrig att få honom att göra läxor med medicin, hur är det då utan?

Man ska självklart inte måla fan på väggen innan. Men i det här fallet gör jag det, för det kommer inte att fungera. Inte utan att jag ramlar ihop i en urvattnad lortig hög nånstans. Men det kanske är så det måste bli, eftersom alla verkar tro att det är SÅÅÅÅ satans enkelt att leva hemma med barn med npf.

Det är så mycket fokus på skolan, och vad som inte funkar och hur man ska göra det bättre, det är så himla mycket fokus på mediciner och diagnoser och IQ-resultat inom sjukvården.
Men hemma då ska man lösa allt, det är ingen som pratar med en om vad olika lösningar kan få för konsekvenser på hemsituationen. För våra barn är rena rama änglarna hemma, dom gör precis som man säger mest hela tiden, dom kommer upp i tid på morron, dom äter snällt sin frukost, sen går dom utan tjat och borstar sina tänder...

Dom kommer alltid hem direkt efter skolan, och ger sin snälla energifyllda mamma en stor kram och säger att dom älskar en och frågar samtidigt om dom kan hjälpa till med disken, eller kanske dammsuga, eller jo och det händer alltför ofta att dom vill lära sig hur tvättmaskinen funkar också så dom kan tvätta in i mellan för att avlasta den där mamman som har all tid och energi i världen.

Dom gör läxorna långt i förväg, läser på inför prov som kommer längre fram, och gör klart alla sina projektarbeten direkt.
Dom går snällt och duschar utan att man behöver säga till, och dom hänger upp den blöta handduken efter sig på kroken i badrummet, kläderna lägger dom i rätt tvättkorg efter färg, tänderna borstas utan knog, och dom går snällt och lägger sig kl 21 och släcker genast lampan då dom förstår att dom behöver sin sömn för att orka med en ny skoldag dagen därpå.

Så här rullar det ju på så bra, så självklart kan jag förstå att det inte är någon som tycker det är några konstigheter att en förälder ska stå till pass när läkarn anser att ett barn bara ska gå halvdagar i skolan och klara sig utan medicin.

Men JAG då??? Om jag hade haft ett arbete nu, vad hade dom gjort då? Skulle jag ta semester halva dagarna då? och vilken arbetsgivare skulle ställa upp på de?
Jag är inte sjukskriven för att vara hemma med barnen, jag är sjukskriven för min egen skull, för att jag har väldigt mycket att jobba med innan jag kan klara av ett arbete.
Hur ska jag kunna jobba med detta samtidigt som jag ska ha barn hemma?
Det kommer ju bara ta längre tid för mig att komma ut i arbete, men såklart det gör ju ingenting. Det är alldeles gratis att ha slutkörda föräldrar hemma.

Jag kan inte gå med på detta, det måste finnas en annan lösning. Jag kommer inte att orka, det vet jag. Men vad fan ska jag göra? Vem lyssnar på en mamma, för hon vet ju aldrig bäst....
Gör nu som läkarn säger och bränn ut dig fullständigt samtidigt som du gör dig ovän med ditt barn.....

Det är inga problem, jag är ju bara förälder, och då ska man orka allt.....


Alla dunderkommentarer
Bakombrillorna har skrivit detta:

Hej där - long time no see!

Du - ärligt talat så tror jag att om du jobbade skulle läkarna och skolan ställa samma krav på dig. Jag känner inte alls samma krav på mig nu när jag jobbar heltid och pendlar långt som jag hade när jag jobbade deltid och jobbade nära eller som när jag var arbetslös. Nu går det att fixa saker på helger och per telefon och helt plötsligt behöver jag inte komma till skolan klockan halv tio på morgonen för elevvårdsmöten.

Tyvärr så tror jag att det är så att "du är ju ändå bara hemma". De tycker att det är lätt för dig då. De ser inte att du har ars--- fullt. Det är lika osynligt som npf. Bättre med en rullstol (eller ett jobb). Det syns.

Och en annan sak - varför ställer de aldrig krav på papporna? Nu vet jag ju varför de inte ställer krav på din sons pappa, men generellt gör man inte det. Varför? Jo, för de har inte tid. Säger de. Man önskar att man kunde göra likadant, men det gör man ju inte. Det är ju som du säger - barnen går först. Det är ju för deras skull man orkar slå knut på sig själv i alla oändlighet.

Kramar i massor till dig

AtDeHyDi har skrivit detta:

Gulliga du, du har naturligtvis helt rätt. Jag blir så vansinnigt trött på mig själv för att jag hela tiden försöker anpassa mig till vad alla andra kanske tycker eller anser. Jag märker på mig själv att när ångesten kommer krypande slappnar jag av och blir mindre "normanpassad" i mitt beteende. Fler grodor slinker ur munnen, jag blir mer och mer störd av andras sociala spel...jag blir som en trotsig unge som bara vill göra det roliga..Jag känner som jag kan börja gråta för ingenting men samtidigt börja skratta för ingenting..

Tänk om man kunde stänga in sig i en bubbla och bara vara ett litet tag...



Fast som du säger... man måste orka hela tiden...

2009-03-03 @ 23:14:13
http://atdehydi.blogg.se/ är min hemadress
Monica R har skrivit detta:

Åh vad du kan forma ord på vad som rör sej i mitt huvud.. Jag har en son med autismliknande tillstånd, väldigt svårt att vara i skolan.. inge vidare när man går i nian och helst ska ha betyg i allt..

en dotter som utreds för AS och ännu en dotter i dyningarna efter ätstörningar.. Plus att jag själv är sjuk.. men själv kommer man alltid i sista hand. Och ska alltid, alltid orka.. vad händer med familjen om jag kraschar? vågar inte ens tänka på det..



stor kram! Monica

2009-03-05 @ 09:29:09
Ewa S har skrivit detta:

Du har så rätt så rätt kära dyra syster. Jag spyyyr snart. Man kämpar och lägger ner det mesta av dygnets timmar (och då är min situation himmelslångt från din) men man skall alltid alltid göra mer.....Blärk. Jag har skrivit brevet du läst och jag håller på att skriva ut det nu. Skall posta det till alla jag kommer på.

2009-03-05 @ 20:43:46
jayne har skrivit detta:

fy bubblan...

Jag kan bara hålla med dig.. kan bara säga att jag vet precis vad du menar. Visst älskar våra barn oss.. men de kan inte rå för att de är som de är, men hur känner de när de ser att de kör slut på sin mamma...??

Alltid detta dåliga samvetet och stresskänsla är inte bra.

Jag tänker ofta precis så här.. hur länge ska jag orka, ska jag behöva orka? Är skolan också mitt ansvar? VAD är skolans ansvar?

Jag älskar mina söner.. men hade jag vetat detta för 16 år sedan..då vet jag inte om jag vågat mig på att skaffa barnen... hu..vilken otäck insikt...

Man får det man mäktar med.. hm... man fåt mäkta med det man får...

Massor massor av kramar till er alla...

2009-03-07 @ 09:26:39
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Tant Rasch har skrivit detta:

Äh Majsan, så du pratar. Det där är väl inget. Det är ju bara att skärpa till sig lite FATTAR DU VÄL! ALLA tycker det är jobbigt i vardagen, det är NORMALT! Näe ta ett härligt skumbad och låt de här negativa tankarna rinna av dig så ska du se att du orkar lite till.



mua hahahahahahaha



(Jag hoppas att ironin gick fram... :-( )







2009-03-17 @ 10:30:30
http://lenerasch.wordpress.com är min hemadress
Redbull har skrivit detta:

Simma lungt!

Följ flödet det vill säga ta en dag i taget.

Bestäm dig bara för det du vill och släpp taget.

Då kommer det att hända underverk.

Börja med något liten händelse, sak tom pengar.

Och sedan är det bara att att köra.

Det finns inga gränser även om allt och alla säger något annat.

Låt inte energitjuvar och pesimister ta överhanden.

Själv har jag 5 barn varav 4 är bokstavsbarn.

Nu är dom 3 äldsta utflyttade och en fjärde på väg.

Jag tar även hand om andras barn dom flesta med bokstavspersonligheter.

Jag valde att förena nytta med nöje genom att börja jobba

som familjehem via socialförvaltningen.

Jag slog då två flugor i en smäll det vill säga eftersom jag var

tvungen att vara hemma för att se till mina egna.

Då kunde jag lika bra ha en eller två till som faktiskt lyssnade

mer på mig än mina egna.

Jag är ju i alla fall tvungen att se till att alla kommer iväg på

morgnarna och att mat lagas samt att kunna gå på möten med skola myndigheter etc.

Och jag är duktig på det här och får mycket bekräftelse både från föräldrar,myndigheter och inte minst från barnen själva.

Jag driver även ett litet städbolag och nu även inom mediaproduktion eftersom några av barnen är filmredigerare och

fotograf samt nummer 4 har grafiska tallanger.

Ta reda på vad ditt eller dina barn är duktiga på och stötta dom

så att dom utvecklas inom detta.

Då kommer det att bli solskens historier utan like och du kan se

ljuset och lämna allt mörkt bakom dig.

Mitt upp i allt så kan jag även nämna att jag är även halvtidspensionär pga fibromyalgi vilket jag inte anser stämma.

Det har nämligen visat sig att jag är kraftigt laktosintolerant vilket även resulterar i att jag inte tål spanmål vete råg korn.

Jag har även sömnapne och behöver näsmask med lufttryck så

att jag inte får andningsuppehåll.

Tänk när barnen var små hur sjuk jag var då men som sagt då fanns det hjälp att få via hemtjänst etc.

Nu för tiden mår jag i alla fall mycket bättre tack vare att jag varit

envis och inte gett upp.

Ge inte upp allt kommer att ordna sig släpp taget och följ flödet

och sist men inte minst bestäm dig för vad du vill ska hända

Skriv gärna ner det på papper så kan du gå tillbaka och kolla

om det har hänt.

Men tvivla inte utan släpp all negativitet även om det är svårt.



Lycka till

Ps

Skriv gärna tillbaka så att jag och andra får höra hur det går



2009-06-07 @ 12:46:48
http://[email protected] är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen