Jag dog inte.... och kanske överlever jag...

Jag hade en underbar helg där jag fick måla måla måla måla. Jag var "euforisk" när jag kom hem. Jag blev överlycklig när gubben sprang o plockade ner en tavla med en känd konstnär och bad mig hänga upp en av mina där. Och jag blev ännu överlyckligare när han såg saker i mina bilder som jag inte själv såg, och ville plocka ner ännu en tavla och göra om den till mitt eget galleri. Så jag har börjat att hänga upp mina tavlor på den väggen, och det blir ganska häftigt faktiskt ;)

Detta var på måndan, och på onsdag så dog jag.... på eftermiddan dog jag.
På förmiddan var mitt boendestöd här, och hon försökte "bestämma" lite, att NU, är det dags att skicka in papprena till försäkringsbolaget, så vi får ersättning för den stulna moppen som försvann i oktober *harkel*.... (jaaa, jag HATAR blanketter, och jag står för det oxå)
Jag postade dom idag *skrapar med foten*
Hon ger mig så mycket energi och power, så när hon gått så gick jag o tvättade ikapp lite som kommit efter, och likaså när det gäller mitt schema som jag inte ens kolla på under jullovet, så bestämde jag mig för att NU ska jag minsann få ordning på det.
Jag hade ju dataproblem, och blåst datorn, o sen har jag inte orkat installera alla nödvändiga program, så jag kunde synka telefonen med datorn. Men jag bestämde mig för att ordna det på eftermiddan...
jovisst...
Jag synkade, error ... error .....ERRRORR!!!...
Jag försökte flera gånger, och så kom det en ruta på skärmen, "dina kontakter är nu raderade"...
HAHAHAHAHAAA, JÄTTEROLIGT!!!.... fniss fniss....

Alltså datorer kan faktiskt skämta ibland oxå, det vet ni väl!!!
Jag slet upp telefonen, bläddrade..... eeeh TOOOMT!!...
Migränattack, ja det kan man få sådär bara vooops, alldeles säkert.
Hyperventilera är oxå väldigt vanligt förekommande vid dylika händelser.
Jag klickar mig snabbt fram till min almenacka och tänkta struktur.... TOOOOMT!!!...

GAAAAAAH!...
*andas* *andas* *andas*.... majsan, andas.......
Men vet ni, det hjälper inte att andas i en sån situation.
Miljoner miljarder bokade möten och träffar är som bortblåsta... och jag DOOOG!!, ja nästintill.
Jo, Linda, jag lever.... men jag har fortfarande ångest över allt som fanns där, som jag inte har en aning om.
Jag har redan lyckats dubbelboka mig på måndag, då ett tidigare bokat möte försvann, så bokade jag in ett nytt, utan att ha en aning om att det inte funkade.... stööön...

Men jag kan inte göra så mycke, faktiskt.
MEN.... kanske, möjligen går det att hitta infon. För idag så frågade jag sonen varför i helvete jag har mindre plats på hårddisken nu än innan formateringen. Svaret jag fick var att jag kanske inte hade formaterat.
Nä.... och den tanken slog mig idag när jag var i halmstad för träff i länsföreningen, för jag hittade mappar och filer som inte borde finnas där?!?!?!?

Jag har säkerligen "bara" installerat om operativsystemet. Och jag har ett svagt minne om att jag kanske valde att göra så. Sen att jag hade ägnat timmar åt att säkerhetskopiera alla viktiga filer o info, är ju en helt annan historia *gäääslp*

Men då borde det logiskt ligga nån fil på disken med outlook-kontakter och almenacka?? Jag har letat lite, men hade liksom inget tålamod. Men om nån kanske vet var jag kan finna dom filerna så SKRIIIK gärna, för det skulle betyda sååå mycke.

Min arbetsterapeut ringde i onsdags för att bekräfta ett möte nästa vecka, och då fick hon veta att detta hade hänt. Idag fick jag ett mail från henne, och TACK, för det mailet. Jag har försökt att tänka i dom banorna som hon skriver, men inte riktigt kunna landa i det. Det mailet hjälpte MYCKET. Jag klistrar in det här, för det är så fenomenalt, och kan förhoppningsvis hjälpa någon annan.

Jag lever som sagt, men jag tappade fullständigt fotfästet i onsdags, när, som det kändes som, hela mitt liv gick upp i rök ;)

När schemastrukturen ruckas av "oväntad händelse", hur gör man då för att inte hamna i hopplöshetens klor?
Som personer är vi olika och därför finns det säkert många sätt som kan ta oss tillbaka på spåret.

Det som fungerar bäst för mig och många andra är att kunna 1) ACCEPTERA att situationen har uppstått. "Ok nu har detta hänt." Jag kan välja att svära ve och förbannelse över det och slita mitt hår eller effektivt försöka lösa situationen med hjälp av fakta.

Nästa steg kan vara att 2) BESKRIVA SITUATIONEN UTAN ATT VÄRDERA = Du ska inte tala om hur bra eller dåligt  något är utan sakligt tala om hur det är. Det hjälper dig att hålla fokus på fakta.

Nästa steg är att 3) TÄNKA PÅ EN SAK I TAGET. Man kan inte göra mera än det man gör för stunden = i nuet!

Steg 4) är att PRIORITERA. Fundera på vilka aktiviteter som behöver göras först och främst - och vilka aktiviteter du kan vänta med. Om jag upptäcker att ett vattenrör i källaren sprutar ut vatten precis när jag ska hämta mitt barn på dagis... Jag ringer dagis och ordnar att någon tar hand om barnet tills jag kan hämta det och tar själv itu med vattenläckan. När jag har den under kontroll eller maken/makan kommit hem kan barnet hämtas på dagis o s v
Detta scenario betyder att något på mitt schema blir förskjutet OCH SÅ FÅR DET BLI!

R A D I K A L   A C C E P T A N S
Jag tycker inte om att jag har för mycket att göra och att saker blir fördröjda, men jag måste ACCEPTERA att så är fallet. Att acceptera betyder alltså inte att man behöver tycka om situationen som har uppstått.
Acceptans gör livet lättare.


Jag låter mitt inlägg avslutas här....
Jag accepterar att "livet försvann".... så va de bra me de ;)

Alla dunderkommentarer
Perlen har skrivit detta:

Gilla läget,typ!?

Man kan behöva någon som tonar ner en när man blir lätt hysterisk över alltings jävlighet ibland.

Bra arbetsterapeut du har..

2009-01-10 @ 08:19:00
Ulrika har skrivit detta:

Jaa, vad säger man. Vilken härdsmälta!

Har också blivit av med allt sånt när moblerna har rasat.. Usch vad hemskt det är för självklart har man inte skrivit över allt någon annanstans...



Bra mail du fick. Så sant. Satt faktiskt och log på punkten med läckan. Har själv fått samma brand i proppskåpet. Helt logiskt att ringa någon men det tar en stund innan man kommer på det... Minimonster ryckte ur slangen till akvariepumpen några gånger och vattnet bara pumpade ut. Och när Decibel fixade regn i tvättstugetaket. Vattnet stannade i källaren... Självklart hände alltid dessa saker när jag skulle hämta på dagis. Och innan man sansar sig nog till att ringa någon... ojoj. Nu kan man skratta åt det men inte just då.

Vicke har skrivit detta:

jag hoppas att du hittar alla uppgifter igen och det låter ju bra med en vägg med dina egna målningar, jag hoppas att du får en fin dag nu

2009-01-11 @ 09:22:33
http://vickebloggarigen.blogspot.com/ är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Du KLARAR DET HÄR OCKSÅ! Jag bara vet det. Du får ett grötrim a la Ewa här bara för det.

Heja Majsan du klarar det galant

för du är ingen gammal tant!

2009-01-11 @ 18:09:15
jayne har skrivit detta:

Goafton på dej

Du inatt la jag mig vid 1.30....tror jag. Satt uppe och tittade på Vänner..just nu mitt avkoppling här i mitt kaos.

Åter igen har skolan börjat och min stress är här. All min irritation är tillbaka. ALLA får en släng av den, men mest min make...tyvärr.

Önskar att jag kunde slappna av och mer låta saker och ting ske.. inte stressa upp mig och bygga upp mitt inre kaos...som tär så hårt.

Men vi ska klara det. DU kommer att gå vidare, du komemr att göra det med rak rygg...jag vet det.

Räkningar är inte alls roliga...blä blä blä

2009-01-11 @ 19:02:45
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Vicke har skrivit detta:

inget nytt på denna front, jag återkommer

2009-01-13 @ 09:20:47
Linda har skrivit detta:

Vad bra att du lyckades överleva, det är nog så viktigt. Ta hand om dig.

Kram

2009-01-13 @ 20:51:40
http://npf.blogg.se/npf är min hemadress
Lillaviola har skrivit detta:

JAg tror jag behöver "ta" dina rader, för här går det också fort. Mobiltelefoner som är spärrade...Så tyst det blev:-)

Jag vet att du klarar det här, fast det är en jäkla uppförsbacke du har!



Kram

2009-01-19 @ 08:06:18
http://lillaviola.blogg.se/ är min hemadress
Mikael har skrivit detta:

Hej å glada nya året ;) Hoppas detta lyfter humöret.



Det finns program som återställer raderade filer som egentligen inte är raderade utan är bara överskrivningsbara med ny data, som dom gamla kassett banden man tejpade över hålet på för att spela över.



Så länge det inte går för lång tid så kan en tekniker lätt kirra fram dom, eller en själv om man e lite haj på data. Googla på files recovery el recover files



Alternativt så kanske attention sponsrar med en tekniker eftersom det var tider relaterat till dom å ju, man vet ju aldrig. Det borde högst ta 1 timme att fixa om inte fortare.



Micke

2009-01-20 @ 00:39:06
http://www.metrobloggen.se/mirhepo är min hemadress
Maria Ebbeskog har skrivit detta:

Räkningnar är bäst att ha på autogiro och raderade filer kan man återställa med speciella program t.e.x PC Inspector File Recovery. Detta program bör man ha på datorn innan man behöver det. Det var ett av de första program jag installerade innan jag började använda datorn till att surfa på nätet med t.e.x eller att skriva email.

2009-01-31 @ 15:54:41

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen