Mentalt slutkörd

Jag är alldeles precis tom i hela huvet.
Jag orkar inte beskriva vad som skedde på evk, mer än att vissa uppvisade en fruktansvärt tråkig attityd mot min vän miccan som jag hade med mig.
Syftet med att hon följde med, är att hon har liknande erfarenheter som sonen vad gäller skolan, men trots det nu läser på universitetet med mycket goda resultat.
När man nu hade chansen att införskaffa sig lite kunskap från en som kan beskriva det inifrån, så tog man inte den, utan snofsade av henne med att nu ska vi diskutera M, och det går inte att jämföra någon annans skolgång..

!??!?!?
När inte ens intresset finns för kunskap, va FAN gör man då??
Nu gällde det långt ifrån alla som var med, men det räckte gott med dom som visade detta ointresse.
Eller jag kanske ska säga som så, att det minsann inte ska komma någon och tala om för dom hur dom sköter sitt jobb, för dom vet bäst.

Men då sonen är dämpad, nere och tyst och inte äter i skolan, men kommer hem är glad som en speleman, skämtar , äter som en häst.... Är det då inte så att något är totalt fel just i skolsituationen???
Det talade minsann Miccan om för dom ;) rakt upp o ner, att det är något i skolan som stressar honom och därför ökar hans tvång.
TACK, miccan. Den tog där den skulle ;)


Nu har vi denna veckan varit först på barnmedicin för provtagningar. Med oss hem fick vi en påse med smakprover på näringsdrycker.
Men, det finns bara en sort som funkar, och det är choklad. Jag har hittills köpt dom själv. Men efter samtal med dietisten idag, så kommer jag nu att få det förskrivet. ÄNTLIGEN!!!

Vad som kan vara bra att veta för er som har näringsdrycker till era barn och har korttidsboende så ska kommunen stå för dessa under vistelsen.
Vi betala ju själva en kostnad för maten dom får på korttids, därför ingår oxå näringsdryck i detta.

Igår var vi iväg till Halmstad. Jag var orolig för ytterligare frågestund med frågor om tvång, då det verkar öka på hans tvång för varje gång.
Trots att vi fick svara på i stort samma frågor, så var det en helt annan mentalitet.
Det här är experter, dom vet hur dom når ungarna. Och jäklar i min låda, jag har ju en kille med humor ;)
Dom skämtade jättemycket, och det blev många goa skratt.

VAd som inte var lika roligt, är när läkaren säger att en anorektiker hade varit avundsjuk på den vikten.
Men jag har inte varit så orolig förräns han slutade äta i skolan. Med dom mängderna mat han trycker i sig hemma så har jag inte sett nån anledning till panik. Men det spelar tydligen ingen roll. Är inte vikten okej i förhållande till längden så är det ändå livsfarligt.

Och med tanke på hur många timmar han tillbringar på cykel per dygn, så är det ju inte konstigt att han inte går upp.
Så dietråden nu blir följande. 3 mål mat om dagen, som inte får ersättas med något annat. 3 st mellanmål som SKA bestå av all skit man kan trycka i sig, som bullar, kakor, cola osv.
Ni kan ju tänka er, det stora smajlet min kille la upp när han fick order om att dricka så mycket cola han orkar.
Sabla unge....
Massa socker och massa fett. Han ska till slutet av mars gå upp 0,5 kilo i veckan. Gör han inte det, så blir han inlagd tillsammans med mig. Det är i princip praktiskt omöjligt, för hur sjutton löser vi resten av familjen då?

Men det får jag släppa tills vidare, och försöka fokusera på att han ska äta.
Tvången ska vi överhuvudtaget inte bry oss om, utan spela med, så tar dom hand om det sen när behandlingen börjar.
En gång i veckan i 9 veckor blir det behandling i grupp...
Han får alltså ha egna juicepaket, smörpaket osv.
En lycklig son tryckte i sig mackor med sylt och nutella i morse... uääääärk

Han älskar ju allt sånt slisk, men eftersom man som förälder vill att ens barn ska få i sig näring i första hand så har jag ju inte tillåtit sån frukost.
Jag hade precis fått honom att äta kellogs K när jag gick med på en egen burk till honom, och nu blev ju den frukosten plötsligt helt fel för honom.
Näringen kommer just nu i sista hand, han ska bara upp i vikt.
Självklart kombinerar vi med näringsdrycker.
Enligt läkarn är en cola lika bra till bullen som en näringsdryck eftersom det är sockret han ska ha.
Där går jag emot honom och väljer att ge bulle och näringsdryck istället.
Man behöver ju liksom inte överdriva.

Lika roligt var det inte att all fysisk ansträngning måste bort. Ingen gymnastik i skolan, och hans älskade cykel får stå och samla damm ett tag framöver.
Han kan inte förstååååå varför han inte kan cykla till kompisarna, för han SITTER ju faktiskt ner på cykeln.!!!

Oooh ja, och sen rullar den alldeles av sig själv... haha ;)

Problemet vi inte har löst ännu är att han måste äta lunch, och då han totalvägrar att äta i skolan så är det ett bekymmer.
Jag kom så långt med honom igår att han sa att något stör honom med maten i bamba, men han kan inte veta vad det är.
Men vi ska inte ge oss in i tvången alls just nu så orsaken är väl egentligen oviktig.
Han vill inte ta med egen mat, för vad ska dom andra säga då?
Det alternativ han har kvar, är att han bara får gå halva skoldagar. Då måste han åka hem för att få i sig mat.
Nu behöver han funder lite på detta, då hans kompisar kommer att undra mer varför han får gå hem, än om han har egen mat.
Så idag skickade jag med honom en matlåda, så jag hoppas att han äter den nu.
Egentligen så är ordinationen halvdagar i skolan, sen ska han bara sitta (hur lätt är nu det på en skala)

Nu är det lov nästa vecka, så vi testar dom här 3 dagarna, så får vi se efter lovet.
Jag har varit iväg till ÖB idag och köpt en MEGA-kasse, med bullar, kakor, kex ..
Jag köpte återigen en ny besticklåda till honom, då han vägrar äta med dom besticken som finns hemma.

På något sätt känns det som att nu har någon annan tagit över, och då kom det riktiga raset...
Jag är HELT utpumpad.
Det gör ju inte heller saken bättre att sömnen har varit obefintlig dom sista veckorna.
Nu köpte jag valerina på apoteket, och det gillas ju inte riktigt då det inte finns nån forskning på naturläkemedel ihop med mediciner. Men så jävla farligt kan det väl inte va, jag måste prova.

Sömntabletter kan jag inte ta, jag är tröttare nästa dag än om jag inte sovit. Insomningstabletter funkar inte heller, då jag känner av dom oxå dan efter.
Min läkare säger bestämt att dom går ur kroppen efter 4 timmar. Men dom gör inte det på MIG...
Det är många med npf som reagerar annorlunda på mediciner mot andra.
Det är ju ingen sensationell nyhet, och arbetsterapueten bekräftade oxå att det är så.

Nu ska jag snart hämta barnen... livet står ju liksom inte still bara för att jag är dödstrött....
GÄÄÄÄÄSP!!!

Alla dunderkommentarer
Anonym har skrivit detta:

Kram, kram, kram!



Sickna puckon på skolan som inte klarar av att få bra tips från någon som varit med förr! Bra att du hade med dig Miccan som stöd iallafall.



Hoppas det går bra med näringsdryckerna och maten...ska kolla om det där med näringsdrycker vara något för min spinkiga kille...



Andas djupt!

2009-02-04 @ 20:49:58
Fredetta har skrivit detta:

det var jag som skrev inlägget ovan - undrar varför namnet försvann...

2009-02-05 @ 08:24:17
Ewa S har skrivit detta:

Ja det var faktiskt första gången hon har blivit negligerad på detta sätt sedan hon själv gick i en viss skola norr om oss. Så det säger inte lite om vilken mentalitet de har på din sons skola....



Att du är trött är inte så knepigt..Hade du inte varit där hade jag funderat på hur många burkar du tryckt i dig av sonens cola.:-D Ta lite hand om dig nu och så hoppas vi att sonen gör detsamma.

2009-02-05 @ 08:29:41
Micaela har skrivit detta:

Det känns som om jag inte var mycket till hjälp dock.. Otrevliga människor. Jag sätter inte min fot där om jag inte måste eller om någon ber mig jättesnällt om det.

Mikael har skrivit detta:

Jo'ru kära hyper kollega. Jag är hopplös och låssas som det regnar även om man tycker att jag e korkad lol, och fortsätter att vara hjälpsam :)



Grejjen är ju att det inte är svårt att se hur j-a mycket som du har, det måste vara som att bli överkörd av en ångvält mentalt.



Det under är ett litet försök att avlasta en slutkörd morsa.



Det är ju superfrustrerande när sk kunnig person vägrar lyssna på en, för dom vet ju alltid bäst, visst visst. <---Ironi då.



Jag har läst lite då å då nu på ditt cyberhak. Heltklart kan du väldigt mycket om autism (har varit dålig att lyssna på dig tidigare då ;) Men jag har tagit igen detta lit då'ra madam.



Allt eftersom jag lär mig nya saker så blir jag lite klokare, men whatever.



Oavsett vad skälet är så skapar en biokemisk obalans i kroppen flera olika följdproblem. Jag har läst lite av det du skrivit om mat trassel.



Även om jag inte bryr mig idag längre, så har jag haft mat + ämnesomsättnings trassel i 34års tid. Jag kan käka var 3dje dag utan att det påverkar mig nämvärt om jag vill (inte orkar öppna kylskåpet).



Delvis pga detta så har jag fixat en specialist läkar tid nu för att jag börjat förstå grunden till mina problem. Om man tar ett blodprov och ber dom kolla T3 och T4 hormon (Trijodtyronin är T3).



T3 styr ämnesomsättning och celluppvärming. För högt värde ger ganska omfattande problem (jag har för höga värden och ska kirra rätt medicinering nu i år, idiotläkaren som testade mig ignorerade hur mina provsvar såg ut, och jag hajjade noll av dom tidigare). Bäst är om man kan kolla med en Endokrinolog. MEN, en väldigt stor indikation på att man har för mycket T3, är att man inte ändrar vikt oavsett vad man gör. Jag kan svälta mig länge utan att ändra mig nämvärt i vikt. Nu när jag vet detta med hormonerna så verkar det enkelt, men det tog 36år då. Jag har verkligen kastat pengar i soporna med tidigare läkartider.



Det tar ca 2-3 månader att fixa med rätt mediciner. Men har man för högt så resulterar det i väldigt påverkad kosthållning. Testa det på lillen el fråga läkaren, alla micro chanser till förbättring är värda att kolla.



Sömnpiller blir man blåst om. Jag bad om svagaste, som dom sa att det satt i just 4 timmar. Efter jag ätit ett paket och blivit till en zombie så kollade jag upp dom och det var dom absolut starkaste? Klyftigt herr Dr. Nu hajjade varför dom hade anti-självmords smak..



Men seriöst. Jag har börjat testa koffein piller 100mg. Koffein blockerar adenosin receptorerna, så att man inte blir tröttare. 4-5 piller per dag + kaffe gör att jag inte sömnar stående. 30 stk/1burk kostar 40sek utan recept, och är helt värt att testa. Dricker man kaffe så blir det inte värre. Kan förklara himla massa hur det fungerar om detta, fråga moi så behöver jag inte spama här.



Well well, hopps det löser sig oväntat på ett fantastiskt sätt då. När jag läser hos dig så dyker frågan "Vem tar hand om dig?" upp.



Tjing damen. Kolla upp T3 hormonet, det är en simpel grej alla husläkare etc missar pga att dom nöjjer sig vid att sköldkörteln fungerar. För att T3 ska överlagras så måste s-körtel + binjurar fungera på topp?! Knepat, men e så kroppen fungerar. Läkarnötterna borde kolla T3-4 hormonet först, sedan alles annat.



Lite om T3-4: http://thyroid.se/content.php?ArtID=17&CatID=3



2009-02-05 @ 16:53:27
http://www.metrobloggen.se/mirhepo är min hemadress
jayne har skrivit detta:

Usch usch.... vilket helvete ni går igenom! Jag förstår att du är trött.. kroppen måste ju reagera på ngt vis. Jag önskar så att jag kunde hjälpa dig på ngt vis... jag tänker på er och sänder iväg en jättekram...

2009-02-05 @ 20:24:57
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Anna Lundkvist har skrivit detta:

Hejsan!



Jag har endast läst din sluta röka dagbok och jag blev så jätteimponerad av dig! Vilken willpower!



Jo jag undrar om du skulle kunna maila mig din emailadress då jag inte kunde hitta den på sidan. Det är angående ett examensarbete om livsstilsförändringar. Det vore jättesnällt om du kunde det så ger jag dig mer informtion på emailen. Det är lite bråttom, ute i lite sista sekund men du skulle hjälpa mig och min kollega jättemycket! Tack på förhand Mvh Anna

2009-02-06 @ 16:44:37
Anna Lundkvist har skrivit detta:

kanske glömde skriva min mailadress i förr :) Jajja här är den iaf!



mvh Anna

2009-02-06 @ 16:46:07
http://[email protected] är min hemadress
Micaela har skrivit detta:

Förresten...Det där med sömntabletter, jag tycker att dom är hemska. Dessutom om det är som jag misstänker att jag har en smärre och lindrigare variant av narkolepsi så tror jag att tabletterna ökar på min trötthet. Det blir någon slags konstig rundgång.



Har dessutom testat koffeintabletter, jag tycker inte att dom hjälper ett dugg. Jag anser att de är värdelösa och kostar endast pengar som man kan lägga på annat.

2009-02-08 @ 11:28:19

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen