Dear God, bota mitt barns autism, please!

Numer kan man be gud om hjälp, att bota autism.
Och gud hjälper, samtidigt som man lägger om kosten, och voops är autismen väck!!

Det är helt fantastiskt egentligen, men heller ingen nyhet, att kosten skulle bota denna diagnos. Det har tvistats länge om detta, och OM det nu vore så enkelt, så borde vi ha sett personen som kom på det få pris efter pris.

Jag skriver utan att tveka under på att kosten har en stor inverkan på vårt mående, koncentration, energi, hyper/hypoaktivitet. Jag är helt övertygad om att många av symptomen vid neuropsykiatriska diagnoser kan minskas med hjälp av förändrad kost.
En bra kost är helt enkelt bra för alla.
Men att gå ut och säga att det BOTAR, är något helt annat.

Du kan inte BOTA dessa funktionshinder, men du kan lindra på olika sätt, med olika förändringar, och kanske en förändrad kost

Jag anser att det är farligt att uttala sig så, jag anser att man inte vet vad man pratar om överhuvudtaget. Dessutom tycker jag det är skrämmande med dessa uttalande. Vill du inte ha ditt barn sådant det är, som den gåva du fått? Varför är det så viktigt att förändra sitt barns sätt att vara och tänka?
Att ha autism innebär ett annorlunda sätt att tänka, och detta sätt att tänka berikar i många fall livet både för personen själv och omgivningen. Utan dessa människors annorlunda tänk, skulle världen vara ännu mer egoistisk och kallhamrad än den redan är.
Och detta vill man BOTA?!?!? Till vilket pris som helst? Och på vems bekostnad?

Jag är dock fascinerad över hur en del lyckas få sina barn med autism att byta kost, barn som ofta är väldigt krångliga med maten, som inte äter vad som helst, och ofta väldigt lite och få sorters mat. Att då börja bråka med en helt annan kost, får mig många gånger att undra för vems skull man gör detta.

Inte verkar det vara för barnets skull i alla fall. I dom flesta fall så är det föräldrarna som går ut o säger att barnets autism är borta tack vare kosten, och FAN va duktig jag varit som lyckats bota mitt barns autism.

Hur VET man att man botat autismen? Den förändrade kosten kan mycket väl bidragit till en ökad koncentration, en annan vakenhet, kanske till och med en ökad social förmåga.
Men hur vet man att autismen är botad i personens innersta, i personens hjärna? Hur vet man om det "autistiska tänket" inte finns kvar?
Skulle barnet tala om det för föräldern? Det tror inte jag, för barnet har förstått för länge sen, att ha autism det är fel, det måste bort.

Vilken verklighet ska då barnet förlita sig på?

Min viktigaste uppgift som förälder är att lära mina barn att klara sig i samhället, att ge dom dom bästa förutsättningar att få ett drägligt liv, inte att försöka göra dom till något helt annat.

Vem skulle min son vara utan sin autism? Han skulle vara någon helt annan. Jag känner min son, som den underbara kille han är, som lär mig otroligt mycket om livet och hur man kan tänka "istället". Ska jag ta ifrån honom hela hans väsen, hela hans person? Hans autism är en del av hans personlighet, jag älskar honom precis som den han är, och vill inte ha honom annorlunda.

Att äta god och nyttig mat, som man mår bra av,  borde väl vara ett mål för alla att sträva efter, oavsett om man har autism eller inte.

Nä, Jenny McCarthy, var inte så stolt över dig själv och tro du lyckats med nåt revolutionerande. Kan du sätta dig på huk och se din son i ögonen och säga att du "botat" honom för hans egen skull? Eller skämdes du för att du inte "lyckades" få ett perfekt barn?

Skulle nån komma fram till mig, och säga att dom kommit på ett sätt att bota min ADHD och AS, tror jag på fullt allvar att jag skulle ge personen en fet jävla högersving rakt på näsbenet.
Vem skulle jag vara utan dessa fantastiska egenskaper?
Vad skulle jag göra  utan mina en miljon fyrahundratusen ideér? Va fruktansvärt tråkigt jag skulle ha mest hela tiden.

Hjälp istället ditt barn att finna vägar och strategier att kringgå sina svårigheter. Man kan leva ett minst lika bra liv som någon utan diagnos. Skulle vilja påstå att det många gånger kan bli bättre, med rätt hjälp och stöd.

Läs om
Jenny McCarthy



Tack Miccan för ditt länktips ;)

Alla dunderkommentarer
Linda har skrivit detta:

Ja du...jag är som du övertygad om att kosten gör en hel del. Och ibland har jag faktiskt funderat när det gäller beteenden. Elias hade jag allvarliga funderingar om det fanns npf när han var liten. I hans fall var det alla hans allergier som spökade, och när den kosten försvann så förändrades Elias..till det bättre.



Kanske kan det vara så att vissa som får en diagnos i själva verket är allergiska, och när de får rätt kost så blir de "friska".

Ewa S har skrivit detta:

Jaa du Majsan.....Ta bort mjöl och mjölk och oranga färgämnen och fisk och kött och röda färgämnen fåglar kaniner katter bilar micorvågsugnar stekt mat friterad mat allt godis gröna färgämnen sega råttor mobiler tv-apparater datorer socker låt barnen vara ute fjorton timmar varje dygn och ta bort konstlade lekasaker. Detta är en bråkdel av alla idiotförslag jag fått för att få bort Jockes autism. Detta är inget mot dig Linda allergier är något helt annat. Men jag TRÖTT på folk som spär på fördomar om autism

2008-10-18 @ 23:09:05
Underdog har skrivit detta:

Tror många föräldrar skapar sig en liten lögn genom att tro att tillståndet kan botas. De vill så gärna att deras barn ska vara som alla andras. Jobbar med autistiska ungdomar (AS) och visst spelar mat en roll men även miljön och hjälpmedel. Lite fult att gå ut med att säga att man kan bota autism.....inte rätt för de som har autism el deras anhöriga. Spelar ingen roll igentligen vilket handikapp man har - man är lika mycket människa ändå och definitivt lika mycket värd som andra.

2008-10-19 @ 01:13:14
dampmamma har skrivit detta:

BRA att du tar upp detta Majsan!

Visst är det viktigt att kunna underlätta så mycket som möjligt, både för sig själv och sina barn. Men att vilja "bota" och förändra? Autism är ingen sjukdom, det är ett annat sätt att fungera. Tänker på alla ungar som läst tidningen och börjar fundera på om de kan bota sig själva... skrämmande.

Det kanske gör mig till en underlig mamma i mångas ögon, men jag skulle inte vilja att mina barn var utan autism/adhd och sitt eget sätt att tänka. Även om det kan vara jobbigt att vara annorlunda ibland så ger det också otroligt mycket.

Jag skulle heller aldrig vilja vara utan min adhd, det enda jag önskar var annorlunda är att jag inte fick diagnosen tidigare, det hade gjort livet mkt lättare att veta vad det var som gjorde mig annorlunda. Men bättre sent än aldrig.... och den erfarenheten gör faktiskt det lättare för mig att kräva att mina barn ska få rätt bemötande.

Mina barn ska inte "botas" för att pressas in i andras mallar, de ska få utvecklas.

Stöd och hjälp att utv strategier är bra, men ännu viktigare är att man får hjälp att se sina styrkor och tillgångar, att man tillåts att lyckas. Med högre självkänsla blir det lättare att hantera svårigheterna.

Ojoj... det blev långt det här...Kram

2008-10-19 @ 09:11:47
Micaela har skrivit detta:

Du reagerade exakt så som jag ville Majsan. haha. Förlåt! :)



Dieter hit och dit.. JAG har fått ätstörningar på grund av det. Det har knappast förändrat mig till det bättre. Det har förvärrats i mitt fall.



Kött? fy sjutton! spyr ut av själva tanken

Bröd? Deg! usch, har precis ätit en macka och det var mot min vilja jag tryckte i mig den. jag hade stoppat kött för att få i mig diverse "nyttigheter" och allt det där. Så nu ska jag sitta den här timman och försöka behålla den här mackan och verkligen inte tänka på att jag ätit en macka med kött och gluten. Annars så spyr jag.



I somras kunde jag inte göra annat än spy upp allt jag åt. Det kan mamma intyga att jag gjorde.

2008-10-19 @ 10:07:24
http://www.gbgstudent08.wordpress.com är min hemadress
IngMarie har skrivit detta:

Hej vännen. Gillar det du skrivet. Jag har själv 2 killar med diagnoser. Den ynsta har autism och är helt underbar, Han är mitt allt och gör en glad varje dag.....Mellan alla utbrotten han får då =)Men det är alltid nått nytt med honom. Och alltid små söta komentarer. Så han är absolut inte som andra 6 åringar. Så gud kan stoppa upp nått, för hit ner kommer han då inte.

2008-10-19 @ 10:55:11
Härligheter enligt Erika har skrivit detta:

Hej!!!

Hittade hit via Aftonbldets artikel... Jag tror som du att mat spelar in men inte kan det få bort autism... Jag tror hon vill in i strålkastarljuset igen och offrar sin son. Hemskt men...

Erika

2008-10-19 @ 15:18:46
http://www.metrobloggen.se/harligheter är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen