Dämpa loss i hjärna, dampa loss i kropphelvetet

Jag skulle åkt till halmstad idag. Det var nån wellness day där, (fast det var just en illnes day, men jag tycker det låter bättre med well *haa*)

Men igår kväll så bestämde jag mig, för att jag ORKAR bara inte. Jag fick fundera över syftet, VARFÖR skulle jag dit?? Jag kunde inte hitta tillräckligt med argument för att motivera denna resa.
Alltså bestämde jag mig för att bli hemma.

Anledningen till tröttheten är väl ALLTET, eller INTET...
Jag har INGEN energi alls, till något. Jag vet varför, och när jag lämnat barnen till dagis idag, så lånade jag lite energi, vet inte varifrån, men uppenbarligen har jag lämnat tillbaks den för nu är den borta.

Jag började med att plocka ur och hänga 2 tvättmaskiner, fylla två, och vika ihop två, och in i garderoberna.
Sen gick jag lös på hallen, ja, jag gick verkligen lös, det fanns inget golv kvar i den, det såg vi inte. men nu är det tomt, det ekar till och me *asg*

Sen dök jag in i badrummet, plockade kläder som kröp överallt, skurade, tvättade, bonade (ja nästanbonade)

Vårt vardagsrum... vad ska jag säga.... ja, energikrävande vardagsrum hade vi. VARFÖR är det fyllt med pryttlar ÖVERALLT????? Jag delade i fyrkanter, det är så jag måste göra, för att orka med.

Jag orkade till och med hoppa in i duschen, innan jag for iväg med äldste sonen till affärn (som jag hastat iväg o hämtat tidigare, han har ju liksom ingen moppe). Handlade gjorde vi för kvällen och helgen, och flängde sen o hämtade tjejerna.

Utmaningen denna vecka, ja... energin till den har inte infunnit sig, men kanske kanske, att jag är fylld med ny i morgon. Om inte, så tycker då jag att jag har utmanat så det räcker för denna vecka i alle fall ;)

Jag fick ett tips från en vän (TACK) att ta tiden när jag gör saker. Jag har inget tidsbegrepp över huvudtaget, vilket jag har förstått mer och mer vidden av, och det är ganska illa faktiskt.
Jag bestämde mig för att välja ut vissa bitar att ta tid på, och det är dom saker som jag oftast skjuter på pga att jag inte har tid (tror jag)
Jag började med tvättstugan igår.
Ta tvätt från tvättkorgen i badrummet, ner i tvättstugan och ta ut två maskiner, fylla 2 nya, hänga 2 maskiner, och vika ihop 2 stycken (dock inte lägga in i garderoben)
eeeh.... det tar ju en hel eftermiddag allra minst, så det kan man ju inte hinna med hur som helst...
det tog 30 MINUTER!!!!!!

??!?!?!??!??
Japp, himla tidskrävande. Men jag tror verkligen att det tar evigheter, därför hinner jag ingenting, och påföljden blir att jag skjuter på allt, tills det blir övermäktigt.

Så idag använde jag sonens timstock, en halvtimmes städa, en kvarts data.
Jag är förvånad hur mycke man kan hinna på en halvtimme!!. Flera gånger fick jag gå och kolla på den om den inte ändå hade ringt utan att jag hört det, för jag hann ju röja satans mycke under den tiden.

Faktum är att jag blir effektivare när jag har en tidsbegränsning. Jag vet att jag ska bli färdig innan det plingar, då har jag inte tid att sätta mig och läsa i en tidning som jag hittar under soffan liksom, och sätter jag mig och läser i en tidning jag hittar under soffan, ja då tar det faktiskt HELA dan att städa vardagsrummet.

Nu är jag dämpad i hjärnan, för kroppen har fått dampat loss idag, men nu är kroppen rejält dämpad oxå.
Är helt säker på att energin återvänder nu, när jag röjt undan lite vardagsstress.

Dagens tips, tidsbegränsa dina sysslor. Maxtid för mig är 30 minuter, sen måste jag vila, och det räcker med 15 minuter, sen kör jag i 30 minuter till. Helt otroligt vad mycket man hinner med, och va nöjd man är med sig själv.

Idag har jag varit DUKTIG!!!!

NÄSTA fredag åker jag till halmstad, då har socialstyrelsen nåt sammanträde hela dan, och det  kan bli intressant ;)

Nu ska jag lägga mina tjejer, som för övrigt är mycke lugnare, när jag är lugnare.

Ha en underbar fredag ;)

Alla dunderkommentarer
Bakombrillorna har skrivit detta:

Vad smart med fyrkantsindelning och tidsbegränsning! Själv har jag delat upp alla hushållssysslor på oss fyra och gjort scheman och rutiner för oss allihop nu när jag börjat pendla igen. Yngste sonen har fått husets dammning och dammsugning på sin lott. Det blir inte så rent som om jag skulle göra det, men jag slipper ju göra det och spar tid på det. Tid som jag inte har nu när jag är den som är hemma minst av alla. Sonen tycker att det går bäst när han tar en våning per dag. Övervåningen tog han igår och idag när jag kom hem så var han nästan klar med nedervåningen. Av sig själv! Det var trevligt!

Äldste sonen har fått tvätten på sin lott, eftersom hans smutstvätt aldrig hamnar i tvättstugan. Och han tycker också att det funkar bra, eftersom det inte är så mycket att göra i taget. En maskin per kväll eller två gör att han det inte blir så mycket.

Jag har tagit matlagning och tjat på min lott. Och då står jag ut med att tjata. De vill bli påminda, jag vill inte göra sysslorna. Alltså tjatar jag och det accepterar de! Frid och fröjd (än så länge).



Du har varit duktig idag!

Jag klappar dig på axeln och kinden och önskar dig en trevlig helg!

Kram

Anonym har skrivit detta:

Otroligt...härligt att höra, för efter ett tag så får man in en rutin och då går allt så mycket smidigare och man får en massa tid över också :-)



Ha en skön helg och en varm dusch, massage, levande ljus och nått gott att käka på kan du/ni unna er och bara mysa en kväll...för att återfå lite energi!



Kram

2008-10-10 @ 22:09:27
http://min-reflextion.blogspot.com/ är min hemadress
Mikael har skrivit detta:

Det här Dagens tips, tidsbegränsa dina sysslor. har jag kört på sättovis länge men med annat motiv och sätt kanske fniss, städa 20-30 mins å slippa gnäll och samtidigt smita av och till å göra något kul vid datorn hehe. Men du har himla rätt i detta. Man kommer ju av sig så jäla lätt, som en ekorre som är ute och ska göra viktiga saker men hela tiden hittar fina nötter att fixa med ;)

2008-10-11 @ 01:06:00
http://www.mirhepo.se är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Skönt att höra att du jobbar på att hitta ditt sätt att utföra saker på. Mindre energi går åt till planerande så:-D. Tror jag skall köra det på lillebror. Kram!

2008-10-11 @ 10:08:54
Ulrika har skrivit detta:

Det där var en smart idé att tidsbegränsa. JAg har för mig jag har gjort det för sonen någon gång men aldrig för mig själv. Jag är likadan, jag hinner ingenting ör det tar ju så lång tid. Eller? Kanske också skulle börja ta tid på saker och ting. Och åtminstone sätta äggklockan på säg en halvtimme. Greja satan den tiden och få belöning efteråt :-D Kaffe och dator kanske ;-)

2008-10-12 @ 10:21:41
http://nollkollcarlsson.wordpress.com är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen