mail till rektorn

Vi har ju hamnat i en situation som inte är tillfredställande för någon av dom inblandade. Allra minst för M och hans framtid på K-skolan.

Jag sökte dig idag på förmiddagen, men då du inte var på skolan väljer jag att maila dig istället.

Vi hade aldrig stått där vi står idag, om K fått besked om fortsatt anställning tidigare som hon önskade. (här menar rektorn att jag har fel, hon har vetat att hon blivit lovad fast anställning. Vad hon ville ha var skriftligt på det, för att känna sig säker. Och ja, är det så svårt att få fram?? Sen när gäller muntliga anställningsavtal??)



Som det nu blev kände hon sig nödgad att söka sig ett annat arbete för att kunna trygga sin framtid, vilket jag har full förståelse för.


Kontentan av detta ser vi ju facit på nu.


Vad jag förstår är K anställd på 80%, men arbetar 90% och tar ut dessa 10% i kompledigt på lov.


Det handlar då om 10% utöver detta för att K ska komma upp i heltid som hon önskar.


Som jag ser det, arbetar hon redan heltid och många gånger mer därtill.


K kan sällan eller aldrig ta någon rast. Vem ersätter henne för den tiden? (anställningen innefattar arbete även på sonens raster, facket har varit inkopplat och det ska tydligen vara ok)???

All schemaläggning, planering etc, när ska det hinna göras om inte efter M har slutat för dagen? Rymmer den idag 90%-tjänsten detta arbete?

K har samtal med mig 1-2 timmar/vecka angående M och hur vi ska hjälpa honom på bästa sätt. Får hon någon ersättning för detta? Det kanske bör utgå retroaktiv lön för allt det arbete K lagt ner under terminen?

Dessutom vet jag att K många gånger vikarierar för ordinarie lärare, det bör väl således ge en högre ersättning?


Det finns många fler barn på skolan som skulle behöva långt mer mycket stöd än vad dom idag har. Det torde därför inte vara några problem för K att vara fullt sysselsatt på 100%.


Läxläsning i mindre grupper för dom barn som behöver det är något som K skulle kunna arbeta med dom eftermiddagar som M inte behöver henne.

Det skulle underlätta enormt för många elever, deras pedagoger och inte minst för föräldrarna. En sådan lösning skapar på sikt lugn och ro både i skolan och hemmet, och leder till framförallt mer nöjda föräldrar.


Utöver det skulle K kunna arbeta som bollplank åt lärare på skolan som behöver råd och stöd i sin undervisning av elever med särskilda behov (svaret blir att anställer dom en assistent på heltid, så måste dom ge alla heltid. Men det jag föreslår är ju något annat än assisten för ett barn, utan rådgivare och stödundervisning för flera elever, en sådan anställning kan ju inte alla få ändå, så det bör inte vara svårt att motivera)


Den elev som börjar till hösten och är särskoleinskriven får ju ingen assistent av ekonomiska skäl. (finns inte pengar till en assistent för hela skoldagen)


För en grundskole-elev i årskurs 6 får skolan 32.808:-/termin i elevpeng, för en särskole-elev är summan 123.773:-/termin!!!!

Dessa extra pengar ska ju användas till den eleven som ofta behöver mycket mer stöd, såsom assistent eller extra utrustning och hjälpmedel. (dom extra pengarna för en särskole-elev ska gå till att täcka skolans underskott - vilket inte är okej, dessutom hävdas det att siffrorna inte stämmer då det bara är 20.000 extra för en särskoleelev enligt rektorn. Siffrorna fick jag av kommunen 5 minuter innan jag mailade)


Eftersom dessa pengar inte kommer denna elev tillgodo som det sig bör, kan dom extra 10% som K vill upp i finansieras med en del av dessa.

Med sin fantastiska pedagogik och enorma organiseringsförmåga är jag helt övertygad om att K kan pyssla ihop så även denna elev får det stöd och hjälp den enligt lagen har rätt till.


Det finns fler assistenter på skolan. Vad gör dessa när eleven dom arbetar med inte är i skolan? Eller när eleven har lektioner som inte kräver extra resurs? (dom flesta assistenter backar upp något annat barn i dessa situationer, men det finns dom som inte gör ett skvatt)


Med lite pyssel och hjälp av K kan denna särskole-inskrivna elev få ett fullgott stöd med hjälp av hela assistentkåren på skolan.

Det kostar inte en heltid, det kostar 10% av en heltid.

Det är både organisatoriskt och ekonomiskt gångbart, och ger stora vinster på sikt.


Har ni tur, så är mamman till denna elev inte lika påläst som jag på skollagen ;)


På Fredag ska K lämna besked till det andra arbetet. (hon har alltså fått arbetet till en mycket högre lön dessutom. enheterna inom kommunerna får inte konkurrera om personal med hjälp av löner, så det har blivit ett jädra rabalder pga detta)



Ska vi släppa en assistent som ger skolan så stora vinster med nöjda lärare och elever?

Har vi råd att låta K gå?

Vi får aldrig tag i en assistent som K igen, med den kunskapen, engegemanget och glädjen för sitt arbete.


Jag hoppas och tror att ni fattar rätt beslut. Jag vill inte tänka på vilka konsekvenserna blir om K försvinner.


Jag fick alltså ett samtal från rektorn efter detta mail. Dom står fast och kan inte ge en heltidsanställning. Det enda jag kan göra nu är att vädja till assistenten, men det känns inte bra. Hon tycker detta är tillräckligt jobbigt ändå. Jag ska undersöka en annan möjlighet oxå, få se om jag kan hitta ett kryphål, eller en pengaburk nånstans i kommunen som kan täcka upp för heltid ;)

Jag har ont i magen, och är nästintill skräckslagen. Idag skulle assistenten ta ett nytt samtal med rektorn, jag kan bara hålla mina tummar och tår för att dom kommer överens om något. Jag orkar inte ta en assistentvända till.....



Alla dunderkommentarer
A har skrivit detta:

Jag har varit dålig med kommentarer hos dig sista tiden och kom in för att säga hej =)

Låter oerhört tråkigt att ni ska behöva oroa er även för assistenten... Hoppas verkligen att det löser sig snart.....

Kram...

Sandra har skrivit detta:

Jag håller tummarna att hon får sin heltid. Kram

2008-05-30 @ 15:30:22
http://barnstugan.wordpress.com är min hemadress
jayne har skrivit detta:

Usch ja... jag förstår dig!!! Vi sitter i en annan sists..har en assistent som vi inte vill ha... Hon kan inte anvödna en dator, vet inte ens hur man sparar...min son ska lära sig anvädna alla dessa hjälpmedel...hur ska han kunan göra det när inte hon kan??

Jag hålelr också allt jag kan för att ni ska få igenom er önskan..för att man ska ta hänsyn till er son..det är ju honom som allt gäller!!

STÅ PÅ DIG!!!!

HEJA MJSAN.

2008-05-30 @ 20:00:46
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
Ulla har skrivit detta:

Ni verkar ha och ha haft ett par tuffa dagar. Visst är detså att de bra pedagogerna/assistenterna söker sig bort om de inte får gehör för vad de vill...att fortsätta göra ett bra jobb. Hoppas det har löst sig. Jag har under året som gått arbetat som extra resurs för ett barn som nu ska börja skolan. Idag fick jag besked att jag kommer få ett nytt uppdrag. Nu är det två barn som behöver mitt stöd. Känns spännande. H en trevlig helg!

2008-05-30 @ 21:19:57
http://ulla67.blogg.se/ är min hemadress
Lillaviola har skrivit detta:

Men Majsan, du får inte tänka åt rektorn..Då försvinner ju rektorns jobb;-)

ironi

Man kan inte tänka framåt förstår du väl?

Vad glad för det du haft och begär inget mer....



En spark på smalbenet har jag lust att ge skolan...

Hoppas det går framåt!

2008-06-02 @ 08:47:03
http://lillaviola.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen