NU ska vi bota ADHD ;)



OBS!!!! väldigt mycket i mitt inlägg är skrivet med ironi och sarkasm, men dock en del fakta in i mellan. Ni som känner mig, är jag säker på kan urskilja vilket som är vad ;)



japp, och Damp, och låt oss bota allt vad funktionsNEDSÄTTNINGAR heter.


Om bara människor runtomkring, ja hela samhället kunde förstå vikten av att ändra hela atmosfären, och miljön, så skulle det inte finnas någon ADHD!!


Det är säkert, åtminstone när jag följer en länk från kommentarer i min blogg, då är det så.

Tänk ändå hur många är inte dom föräldrar som önskar, att det ändå vore så enkelt. Då slapp föräldrarna gå med på att "droga" ner sina barn, eller ge dom knark. Läkarna älskar att skriva ut knark till barn nämligen, för dom tjänar pengar på detta. Visste ni inte det?


Amfetamin finns det en drog som heter, har jag hört. Jag är mäkta stolt över att jag faktiskt inte har någon kunskap om denna drog, för hade jag haft den kunskapen och vetat hur den påverkar oss, så hade det varit ett tecken på att jag nyttjat den själv, förmodligen. Jag behöver inte skryta med att jag vet allt om ämnet... och varför skulle jag?


Det finns mediciner som botar ADHD, visste ni det? Dom heter bla concerta, ritalin, strattera. Visste ni oxå att det är mediciner som drogar ner oss???

Nu fattar jag äntligen varför jag är så förbannat trött jämt, jag är ju för fanken DROGAD!!


Det är ju fruktansvärt, och borde va straffbart.

Hade bara "någon" ordnat min tillvaro, min vardag, hjälpt mig med struktur, ändrat miljön i skola och på arbete så hade jag inte behövt knarka?!?!?!

Jag äter ju medicin helt i onödan. Det är ju ingenting värt att jag orkar hålla mig vaken en hel dag med mediciner, det hade ju varit enklare om min familj kunde ändra på sig, så jag orkar leva.


Men egentligen har jag nog Damp.. ja faktiskt, för nog fanken fanns det missbruksproblem i min familj när jag växte upp, om jag tänker efter. Och visste ni det, då får man damp?

När man har Damp så är det på detta vis :


Citat:





Damp: Ungar som har föräldrar som struntar i dom, förringar och behandlar allmänt fel och elakt, så blir dom också på ett visst sätt också. Dom SKA höras mest, stressar upp sin omgivning på ett negativt sätt, är aggresiva och destruktiva/självdestruktiva. För att om man behandlar människor på ett visst sätt så går dom sönder, vilket jag tycker säger sig själv. Ni föräldrar som är så här borde hängas upp på lokala torget för piskning + allmänt åtlöjje.


Japp, så nu vet vi faktiskt det, Har ditt barn diagnosen Damp, så är du en fruktansvärt usel förälder, som ska pinas inför alla.


Damp är en diagnos som använts mycket och som också är en "skällsdiagnos", jävla dampunge, har du damp osv....

Den används i allt mindre utsträckning, då den inte är internationellt gångbar, såsom ADHD är.

ADHD som diagnos sätts över världen och alla vet vad det är och vad det innefattar.

Damp är något helt annat än beskrivningen ovan. Damp får du inte för att du har/haft föräldar som är elaka och behandlar dig fel. Damp är inte heller lika med aggresivitet, destruktivitet osv.


Det här är Damp:



DAMP är en förkortning av Dysfunktion i fråga om Aktivitetskontroll och uppmärksamhet, Motorik-kontroll och Perception eller på engelska Deficits in Attention, Motor control and Perception.

DAMP är en kombination av ADHD-symtom och motoriska-perceptuella svårigheter. DAMP är därigenom ett snävare begrepp än ADHD.


Aktivitetskontrollen och uppmärksamheten är alltid avvikande vid DAMP. Därtill kommer svårigheter med motorik och perception, svårigheter som kan vara antingen motoriska eller perceptuella.


Alltså kortfattat så är Damp lika med ADHD med tillägg motoriska och/eller perceptionella svårigheter.

Numer ställer man sällan den diagnosen utan man får ett tillägg till diagnosen ADHD:

betydande motoriska och perceptionella svårigheter.


ADHD, normal, Damp Autism, Asperger, oavsett vad, så är ALLA egna individer, egna personligheter. Man har också andra gener, som man ärver av sina förfäder, inte bara en diagnos.

Var och ens svårigheter, är just svårigheter just för den personen som har dom, och dom ska och bör tas på allvar, oavsett orsak.


Om det nu hjälper någon att medicinera så personen får en bättre vardag, ett bättre liv, varför ska vi ta ifrån någon det?


Ja, vill man nu kämpa för det, så lycka till. Men glöm då inte bort, att det finns mängder av barn och vuxna, som faktiskt äntligen fått ett fungerande liv. Ska vi missunna dom det?

Det ena utesluter inte det andra.

En fungerande miljö, vardag, är otroligt viktig. Men slutar verkligen hjärnan att åka torped för det??

Kan det vara så, att en medicin kan hjälpa någon att få ett lugnare inre, ett lugnare tänk? Är det så fel?


Jag tänker inte länka till personen, som "fått för sig" att dessa mediciner är som hin håle själv, den som verkligen vill läsa får leta själv. Jag är dock oerhört glad över att inte många kommenterar på den sidan, det visar att anhängarna lyser med sin frånvaro.


Ja, min son blev sjuk av concerta. Men betyder det då automatiskt att ALLA ska akta sig för den medicinen?

Jag äter ju själv concerta, och eftersom medicinen höjer vakenheten, och jag faktiskt plötsligt orkar hålla mig vaken, så kan den ju inte vara helt katastrofal??


Jag vet inte heller, om mina barn kommer att bli missbrukare av något slag, för det kan ingen veta. Faktiskt..... kan någon förälder veta det?? Ja, det finns dom som tror sig veta det (leta själv).

Men det finns mängder av studier som pekar på, att dom som medicineras tidigt, löper mycket mindre risk för att fastna i missbruk.

Det var ju väldigt synd egentligen då, att denna människa inte fick möjlighet att medicinera tidigare, så h*n slapp slösa bort 3 år av sitt liv på att faktiskt knarka REN amfetamin. Hur man sedan kan jämföra ren knark, med concerta, är för mig en gåta...

Och varför är bara concerta så livsfarligt, ritalin innehåller samma verksamma ämnen, men den är tydligen helt okej??

Kanske för att kunskapen inte sträcker sig längre???



OBS!!!! väldigt mycket i mitt inlägg är skrivet med ironi och sarkasm, men dock en del fakta in i mellan. Ni som känner mig, är jag säker på kan urskilja vilket som är vad ;)


Jag blir bara så jädra matt... och mattare blir jag, när man beskriver en ADHD-person utifrån sitt eget perspektiv, som att alla med den diagnosen är på ett visst sätt.

Jag kan inte läsa en termins kurs på en kväll.... jag har ADHD.... om du har ADHD, då kan du faktiskt det... varför kan då inte jag det? Är jag då utvecklingsstörd, eller bara drogad???

Om du kan det... är du då som du ska??? Och har du verkligen "bara" ADHD då???

Är det normalt??? *blink blink blink*


gonatt från en debattsugen majsan ;)


Alla dunderkommentarer
BloggOraklet har skrivit detta:

jag ser det

A har skrivit detta:

Jag har läst hans töntiga kommentarer här och skakar bara på huvudet =)

Som svar från min blogg så säger jag bara att jag kommer nog aldrig att fatta varför man är sådan ;)

Ha en fin dag... kram

2008-07-06 @ 09:54:00
http://amittilivet.blogg.se/ är min hemadress
Bakombrillorna har skrivit detta:

Men snälla Majsan! Det vet du väl att i alliansens Sverige ska vi alla botas ifrån sjukdom, funktionshinder och arbetslöshet! Piska piska så blir alla friska!! blink blink



Jag har faktiskt inte följt de kommentarer du nämner. Jag har inte orkat debattera ämnet. Jag blir så trött och less ändå på alla oförstående, (i vissa fall en del närstående oförstående).



Kramar till dig

2008-07-06 @ 12:27:35
http://metrobloggen.se/bakombrillorna är min hemadress
Ewa S har skrivit detta:

Med den underbara "skock" av ungar jag har med och utan funktionshinder men underbara alla fyra så säger jag bara som jag brukar: Man får de barn man får och för dem gör man sitt allra bästa. Alltså med barnens bästa för ögonen. Inga märkliga principer eller antaganden. Så är min inställning.

2008-07-06 @ 15:17:51
Ewa S har skrivit detta:



En viktig sak är ju att ge barnen en bra vardag. det glömde jag att skriva!

2008-07-06 @ 16:06:11
Ewa S har skrivit detta:

Glömde två saker. Jag är en sådan där hemsk skitförälder som har ett barn med damp. SÅ jag borde inte yttra mig alls. MEN det primära i min värld är ändå att ge de två av mina barn som har NPF en fungerande vardag ur FLERA perspektiv. Ingår då medicin där för att de skall klara vardagen så får den baske mig göra det!!

2008-07-06 @ 16:10:37
Den mycket tjötiga Ewa S en gång till har skrivit detta:

http://web4health.info/sv/answers/adhd-myth-dope.htm



Önskar att fler läste denna sidag har själv haft mycket nytta av den i mitt tycke balanserade information som framförs här!

2008-07-06 @ 18:57:42
jayne har skrivit detta:

men herregud... Jag blir matt...

Att det finns såna människor... jag vet inte vad jag ska säga... blir bara matt och tom..får återkomma...

Kram

2008-07-06 @ 19:29:56
http://jayne.blogg.se/ är min hemadress
majsan67 har skrivit detta:

nu tror jag det är dax för Ewa att ta några djupa andetag ;)... eller hur ;)

2008-07-06 @ 22:21:56
http://majsan67.blogg.se/ är min hemadress
Lillaviola har skrivit detta:

Jag vet inte hur jag ska få fram vad jag vill ha sagt....du har så rätt.

Jag har haft en intressant vecka där insikten och förståelse för vissa saker är lika med noll.

I min familj har jag sett ett möster av brister som i nutid skulle ge dessa individer en diagnos med bokstäver.

Då ombeds jag att vara tyst om det och inte låtsas om att det finns problem...

Strutsmetoden kallas den visst.

Hjälper mot allt...

Det man inte ser eller vet finns inte.



Jag är såååå jäkla sur och förbannad att jag har lust att slå någon på käften.



Alla tabletter är av ondo.Punkt slut.

Tur att ingen ser vad jag har hemma,för man vill ju inte reta upp folket...

ironi



Har man en diagnos är man väck,Majsan det fattar du väl?

Det är väl dina små tjejer som skriver i din blogg...



Kraaam

2008-07-08 @ 00:22:30
http://lillaviola.blogg.se/ är min hemadress

Här skriver du din goa kommentar ;)

Ditt vackraste namn ;)
Jag ser dig ;)

Din hemliga adress ;)

Din hemadress? ;)

Din dunderkommentar skriver du här ;)

Trackback
Dagens namn:

Bloggens startsida

Sök i bloggen